chmielu Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 Ja mialem niemal identyczna akcje ze swoim sprzetem. Probowalem absolutnie wszystkiego, bez efektu. Jak sie okazalo grafa byla zbyt mocno docisnieta do plyty glownej, a przynajmniej tak to okreslil jeden z fachowcow. Moze to byc tez HDD z duza iloscia bad sectorow. Kumpel mial ten problem: wlaczal kompa, pokazywalo sie wykrywanie sprzetu, szlo dalej i reset. Takze radze dobrym programem przeskanowac dysk twardy, bo skoro wszystkie podzespoly czysciles i wyjmowales, nie sadze ze to pierwsza opcja z grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 Drizzd, a zrobiłeś tak jak Ci mówiłem ? Weź załatw drugiego kompa i przekładaj po kolei każdą cześć ze swojego kompa do tego drugiego i uruchamiaj system.Musisz dojść co jest nie tak, chyba już innej opcji nie ma, poza oddaniem do serwisu lub kupnem nowego . P.S. A jeżeli chodzi o zasilacze to polecam Modecom'y, naprawdę godne polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIELEmale Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 brak dźwięku na stronkach typu youtube wrzuty ...., używam Firefox/3.0.1 ale na IE ten sam problem, vista wie ktoś w czym problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 Ja wiem w czym problem Brakuje dźwięku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIELEmale Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 może głośników nie masz włączonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIELEmale Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 idź swoją padake zresetować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 narazie działa 10h bez zwiecha spróbowałem rady chmiela i najprawdopodobniej grafa była zbyt mocno dociśnięta do plyty głównej ale nie zapeszajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Sierpień 2008 vista CHyba w tym problem A tak na serio to nie wiem, bo vistę widziałem tylko raz na kompie u kumpla. Próbowałeś odinstalować i zainstalować na nowo dźwiękówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
espetto Napisano 19 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Sierpień 2008 Jest pewien Problem z Moim Komputerem . A otóż to czasami mi się sam resetuje wie może ktoś co z nim nie tak jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 19 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Sierpień 2008 ram albo zasilacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Levy666 Napisano 19 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Sierpień 2008 albo zapomniany przez wszystkich "blaster" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 19 Sierpień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Sierpień 2008 Zasilacz noname 500W za 25 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIELEmale Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Wrzesień 2008 Mały problem z bluetoothem w laptopie. Ciskam przycisk od bluetootha to wyskakuje komunikat Brak urządzenia, czy to się jakoś instaluje, jakieś drajvery bo nie mam zielonego pojecia. acer extensa 7620g, niby jest wyposażony w ten cały bluetooth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacyff Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 dobra walne z grubej rury -co oznacza ze procesor jest dwurdzeniowy?czym to sie różni od zwykłego?łopatologicznie prosze ewentualnie podajcie no link z jakimis ciekawymi aukcjami do 1k PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skywalker Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 dobra walne z grubej rury -co oznacza ze procesor jest dwurdzeniowy?czym to sie różni od zwykłego?łopatologicznie prosze ewentualnie podajcie no link z jakimis ciekawymi aukcjami do 1k PLN Od zwykłego różni się tyle, że w jednym procesorze masz dwa A do ceny 1k dostaniesz nawet 4-dzeniowy procesor takie cuś na przykład http://www.allegro.pl/item440645993_q9300_2_50ghz_6mb_cache_s775_45nm_box_fv_gw_zabrze.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luckyluck Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 mam 4 rdzeniowego q6700, powiem tyle - to czysta przyjemność 'pracować' na takim sprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacyff Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 podajcie no link z jakimis ciekawymi aukcjami do 1k PLN chodziło mi o kompa jakiegoś a nie o sam procesor oczywiście nie musi być mega wypas itd ani nie musi byc równy 1k PLN(plus minus) po prostu znam się mało i zdam się na opinie kogoś bardziej w tym biegłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 Zacznijmy od tego:do czego komp Ci jest konkretnie potrzebny, czy tylko do neta, filmów, programów czy również chcesz się delektować grafiką w grach br ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacyff Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 Zacznijmy od tego:do czego komp Ci jest konkretnie potrzebny, czy tylko do neta, filmów, programów czy również chcesz się delektować grafiką w grach br ? generalnie gram mało choć czasem sie zdarzy,więc miło byłoby żeby jakaś tam FIFA pociągła,poza tym to do wszystkiego co wymieniłeś(najmniej do programów) moim zdaniem potzrebuje normalnego,przeciętnego kompa do wszystkiego tylko ze nie wiem który to jest bo za dużo tego wszystkiego w parametrach mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 Szukam Xp PL 64bit najlepiej na rapida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 pacyff mam rozumieć, że cena dotyczy tylko jednostki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubbek Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 Szukam Xp PL 64bit najlepiej na rapida Z tego co wiem to nie ma polskiej wersji 64bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luckyluck Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 dokładnie nie ma oficjalnej wersji xp 64bit PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacyff Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 pacyff mam rozumieć, że cena dotyczy tylko jednostki ? jednostka jest całością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2008 Chodzi mi czy 1K chcesz wydać na jednostkę centralną (skrzynke ) ? Jednostka centralna to jednostka centralna, monitor to monitor itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2008 moim zdaniem potzrebuje normalnego,przeciętnego kompa do wszystkiego tylko ze nie wiem który to jest bo za dużo tego wszystkiego w parametrach mają Przede wszystkim zasilacz markowy (np. chieftec) bo on nonejmowego wszystko po kolei będzie Ci padało (od dysku począwszy) Osobiście polecam płytkę pod socket 754 i semprona i do tego ze 1 - 1,5 GB ramu. Ja taki sprzęt mam i jestem zadowolony, bo windows xp włącza się niewiele wolniej od monitora. No i grafa za jakieś 200 zł, ale tu już sie nie orientuję co i jak. Cenowo to by wyglądało tak: Płyta i procesor 120 zł RAM 100 - 170 zł Zasilacz 140 zł Grafika - 200 zł Najlepiej wychodziłoby gdybyś miał już jakieś bebechy ze starego sprzędu (np. dysk twardy, dvd albo cdrw itp.) Ten zestaw jest jakieś 2-3 lata za czołówką, a więc jest to wg. mnie najlepsze rozwiązanie biorąc pod uwagę stosunek moc obliczeniowa/cena. Nie jest to coś nowego, na czym w ciągu pierwszego roku stracisz 60% ceny zestawu, ale nie jest to coś, co Ci będzie muliło. Ja gram w q3 i richard burns rally i nawet nie mam grafiki za 200 zł (radeon 8500) i starcza, a w windowsie tylko musze tylko czekać parę sekund na aplikacje ładujące dużo do pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2008 Płyta główna Socket AM2/AM2+ :: Gigabyte :: GA-MA78GM-S2H (AMD780G VGA PCI-E SATA2 DDR2) W tym zintegrowana karta graficzna Radeon HD3200 226zł Procesor Athlon 64 (AM2/AM2+) :: AMD :: X2 5000+ 2x512KB BOX 174zł Dysk StataII Seagate 320GB 7200obr. 16MB 163zł Zasilacz Chieftec 400W GPS-400AA-101A 159zł RAM Kingston 2X 1024MB 800MHz HyperX LL CL4 132zł Obudowa Asus TA-891 czarno-srebrna 98zł\ Nagrywarka DVDGH-22LS30 SecurDisc LightScribe SATA czarna 102zł Co daje łączną kwotę 1057zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luckyluck Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2008 Dysk StataII Seagate 320GB 7200obr. 16MB 163zł moze smiało brac 500GB bo niewiele droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2008 Ja mam praktycznie identyczny tylko 4 GB ramu i AMD X2 5200 i jestem zadowolony a co do dysku to powiem ,że ja nie wykorzystałbym tych 500GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi