Skocz do zawartości

Filmy i Seriale

mexes

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.filmweb.pl/serial/Trzynasty+Aposto%C5%82-2011-634225

"Główny bohater serialu "Trzynasty apostoł" - Gabriel Antinori (Claudio Gioè) jest młodym księdzem i profesorem teologii, który wykłada na uniwersytecie. W swojej pracy koncentruje się na badaniu i przekraczaniu granic pomiędzy nauką, wiarą i zjawiskami paranormalnymi. Kieruje nim chęć poznania tajemnic życia, w tym celu współpracuje z instytucją o nazwie „Kongregacja Prawdy”. Pierwszym przypadkiem, który bada są lewitujące, sześcioletnie bliźniaki. Na miejscu spotyka Claudię Munari (Claudia Pandolfi) - ładną i czarującą psychoterapeutkę, która wierzy, że wszystko ma swoje racjonalne wytłumaczenie. Wzajemna fascynacja zacieśnia ich współpracę. Razem próbują dociec prawdy, która okazuje się wychodzić daleko poza ich racjonalne i religijne przekonania. Gabriel zaczyna podejrzewać, że „Kongregacja Prawdy” nie zajmuje się badaniem paranormalnych zjawisk samych w sobie, tylko poszukuje sposobu na pokonanie tajemniczego wroga, który czai się za ich kulisami i ma jasny cel, którego on na razie nie pojmuje..."

Muzyka rewelacyjna, co przy takich produkcjach jest nie zwykle ważne.

Jest aura tajemniczości coś jak w "Z Archiwum X".

Bardzo dobrze dobrany czarny charakter serialu.

Najlepsze odcinki według mnie:

S01E12 La profezia

S02E04 La casa del diavolo

S01E08 La scelta

8/10

Już są dostępne dwa odcinki 4-go sezonu Homeland :piwo:

Według mnie ten serial powinien skończyć się po pierwszych dwóch sezonach bo były świetne, teraz już trochę przeciągają według mnie.

podpisuje się po tym :) ale jak cos jest mega dochodowe to sie tego nie pozbywa proste

[ Komentarz dodany przez: daVinci77: 2014-10-09, 01:36 ]

większość seriali tak ma %-)

Nie wiem czy bylo podawane ale wlasnie skonczylem ogladac film Non-stop z Neelsonem w roli glownej. Jestem pod mega wrazeniem film o zwrotnej akcji trzymajacy praktycznie caly czas w napieciu. POLECAM!!

• 2 weeks later...

Sluzby Specjalne - nie polecam na ten film isc do kina jesli ktos nastawia sie naprawde na rozkminke, zeby to wszystko poczaic i podchodzi do tego powaznie. Ja zrozumialem dosc malo gdyz nie siedze w ogole w polityce, a jednak tutaj trzeba znac wydarzenia i cala mechanike. A film jest trudny, ciezki. Irytujace jest towarzystwo w kinie, ktorzy chyba znowu mysleli ze przyjda na pół komedie i chyba czekali tylko na smieszne sceny czy dialogi, ale czy ja wiem czy one byly takie bardzo smieszne ? Wulgarne itd., ale bardziej zyciowe :)) Jednak film nie trzyma w napieciu, ale tutaj chyba nie o to chodzilo. Takze polecam sobie obejrzec w domu na spokojnie i na mniejszym ekranie %-) bo czytanie wyjasnien slangu jest troche wkurzajace %-) Stwierdzilem, ze na takie powazne filmy nie ma co chodzic do kina :)

Nie wiem czy bylo podawane ale wlasnie skonczylem ogladac film Non-stop z Neelsonem w roli glownej. Jestem pod mega wrazeniem film o zwrotnej akcji trzymajacy praktycznie caly czas w napieciu. POLECAM!!

do wybuchu bomby ok, ale to co sie działo później... %-)

Zbaw nas ode złego (2014) - 9/10 - http://www.filmweb.pl/film/Zbaw+nas+ode+z%C5%82ego-2014-665399

Bez kitu. Nie jest to typowy horror, bardziej thriller+kryminał+elementy horroru, ale taki mix wyszedł jak dla mnie wręcz świetnie. Technicznie super, dużo ujęć w nocy a zdjęcia dopieszczone tak, że wszystko pięknie widać, do tego idealnie dobrany soundtrack i momentalnie robi się klimat! Wciągnąłem się od początku i taka konwencja super mi podpasowała. Gdybym miał oceniać do połowy dałbym 10/10, ale druga część filmu była nieco słabsza, zabrakło pomysłu na lepszą końcówkę.

No, ale uj z tym, to i tak jeden z lepszych filmów jakie wyszły w tym roku a w gatunku thriller/horror nie wiem czy nie najlepszy. Bana i McHale stworzyli fajny duet, Ramirez wrażenia na mnie nie zrobił. Daje 9/10 a mało kiedy takimi ocenami rzucam. Mi podeszło jak pyszny kebab, nie wiem jak wam, wiadomo, że gusta są różne %-)

Okolofutbola(2013)

http://www.filmweb.pl/film/Okolofutbola-2013-695952

Czwórka przyjaciół na śmierć i życie kibicuje moskiewskiej drużynie, Spartak Moskwa. Nie są oni jednak zwykłymi kibicami. Tworzą elitę bezkompromisowych fanatyków, ustawiając bójki z kibolami innych ekip. Czas, miejsce i ewentualne "narzędzia" są właśnie przez nich wybierane i akceptowane. Nie wszystko układa im się ostatnio po myśli, gdyż na każdą ustawkę wkracza OMON. Przyjaciele zaczynają podejrzewać, że wśród nich jest kret...

Very good :)) coś na wzór FF i Hooligans, 8/10

Intruz(2013)

http://www.filmweb.pl/film/Intruz-2013-547189

Przyszłość. Ludzkie ciała i umysły opanowują Dusze, które choć dobre, nie potrafią czuć. Melanie udaje się nauczyć tego swoją Wagabundę.

Szału nie ma, czasem ciągnął się jak flaki z olejem, ale w ogólnym rozrachunku do ogarnięcia, chociaż z pewnością nie wszystkim podejdzie taki gatunek. 6,5/10

Bogowie(2014)

http://www.filmweb.pl/film/Bogowie-2014-694378

Polska, lata 80. Opowieść o życiu profesora Zbigniewa Religi, który dokonuje pierwszego udanego przeszczepienia serca.

Dla mnie bomba, mimo że nie lubię oglądać filmów z operacjami %-) Kot zagrał zajebiście, film nie nudzi ani przez moment. Osobiście nie znam historii Religi, ale sporo akcji podobno odwzorowane zajebiście. Byłem z matulką, która jest pielęgniarką i także byłą zachwycona 8/10

Może kogoś zaciekawi moja opinia....

22 Jump Street(8.5/10) - oglądałem 21 jump street i spodobało mi się, więc pomyślałem, że obejrzę i następną część - o ile tak to można nazwać i powiem, że warto. Jak amerykańska komedia to kojarzy się z seksem, alkoholem, cyckami, dziewczynkami, imprezami i tym podobne, a w tym filmie tego nie ma, ale wciąga i śmieszy.

Tylko Bóg Wybacza(3/10) - zaciekawił mnie opis filmu na filmwebie i zawiodłem się... Myślałem, że film będzie ambitniejszy, a jak dla mnie oklepany i nudny...

Gone Girl (8/10) - polecam bardzo, scenariusz opracowany dzięki autorce powieści, a film wciąga i ciekawi, za jakiś czas wrócę do niego jeszcze raz na pewno.

Obecność (7/10) - spodziewałem się, że film będzie straszny - zerwałem się z łóżka za dwa razy, bo to już była prawie trzecia w nocy. Sceny trzymają w napięciu i opowiada bardzo ciekawą historię.

Obecność (7/10) - spodziewałem się, że film będzie straszny - zerwałem się z łóżka za dwa razy, bo to już była prawie trzecia w nocy. Sceny trzymają w napięciu i opowiada bardzo ciekawą historię.

Idź na Annabelle do kina ;)

• 3 weeks later...

Houseband (2014) 7.5/10

7621038.6.jpg

Sąd nakłada na Kylie areszt domowy, więc dziewczyna zmuszona jest zamieszkać z matką, która wierzy w duchy. 

Eliza Graves 8/10 (pewnie trochę zawyżone, ale ostatnio filmy są jakie są )

7564043.6.jpg

Do Stonehearst, zakładu dla obłąkanych, przybywa młody absolwent medycyny - Edward Newgate. Eliza Graves jest tam jedną z pacjentek.

Udając gliniarzy / Lets Be Cops (2014) 7/10

7613452.6.jpg

Życie dwóch przyjaciół nabiera nieoczekiwanie tempa, gdy postanawiają przejść na imprezę w przebraniu policjantów.

Krocząc wśród cieni 6.5/10

A Walk Among the Tombstones

7638049.6.jpg

Prywatny detektyw, Matthew Scudder, zostaje wynajęty przez bossa narkotykowego, by dowiedzieć się kto porwał i zabił jego żonę.

KIlka innych tytułów:

Gang Wiewióra / The Nut Job (2014) (bajka anonimowana) 9/10

Cas & Dylan (2013) 6/10

Dracula Historia Nieznana / Dracula Untold (2014) 6/10

Czy tylko mi się wydaje, ale czy "Eliza Graves" nie jest mega zerżnięta z "Shutter Island" z Di Caprio?

czy ja wiem czy mega ? ten co udawał chyba był świadomy co robi, w wyspie raczej nie, ogolnie w elizie jest kilka błędów rzucających sie w oczy Shuttel Island dużo lepszy film :p

Edytowane przez eltondi