Skocz do zawartości

Filmy i Seriale

mexes

Rekomendowane odpowiedzi

Przeznaczenie (2014)

7469247.6.jpg

Tajna rządowa agencja podróży w czasie, mając na celu zapobieganie przyszłym zbrodniom, wysyła szpiega, by uchwycił przestępcę. 7/10

nietypowy jak na wszystkie w tej tematyce

Edytowane przez eltondi

Tak, pewnie pociągną ze względu na dużą popularność, to samo Breaking Bad - wyjdzie nowy sezon (lub kolejne) jako kontynuacja, ale pod innym tytułem. Na razie w Mentaliście widzę 12 odcinków do 28-go lutego, pewnie zrobią 2 serie jak zawsze, jeden sezon 20-22 odcinki...zobaczymy. W sumie jeden z moich ulubionych seriali :)

Interstellar - http://www.filmweb.pl/film/Interstellar-2014-375629

Ode mnie 9/10. Film nie dla każdego, nie ma tu za dużo akcji, nie ma laserów, strzelania, itp, ale jak ktoś lubi realistyczne, rasowe s-f to na pewno się nie zawiedzie. Świetna muzyka i zdjęcia, dużo elementów science, ukazanie tunelu czasoprzestrzennego, motyw dylatacji czasu, zajebista wizualizacja czarnej dziury powstała na podstawie wyliczeń znanego fizyka Kip'a Thorne'a.

Film długi, 2h 49", byłem na nim w kinie z laską i przyznam, że zrobił na nas duże wrażenie. Polecam, szczególnie w dobrej jakości bo szkoda sobie psuć seans camówkami z neta.

Gość Profesor10

Mój też jeden z ulubionych, miał swój klimat, nawet jak nic się nie działo, ale okrutnie zjebali z tym Red Johnem. Pamiętam nawet jak na forum jeszcze były emocje zanim zaczął się ten ponoć ostatni sezon, a oni tak strasznie to zrobili :fp: Do tego zdupiona sprawa z tym, że Jane wyznał te miłość :fp: Właśnie to w tym serialu było najlepsze :fp: Ostatni sezon strasznie mnie zawiódł, zjebali chyba wszystko co mogli :bz:

Das finstere Tal (2014)

Austria, koniec XIX wieku. Do małej wioski przybywa nieznajomy, prosząc o kwaterę na zimę. Wkrótce mieszkańcami wstrząsa seria niewyjaśnionych zgonów.

Dobry film i świetna muzyka  8/10  :t:

Klątwa Jessabelle(2014)

Po stracie chłopaka Jessabelle wprowadza się do ojca. W nowym miejscu odkrywa mroczną tajemnicę związaną ze zmarłą matką.

Byłem w kinie..... nawet nawet ..... 7/10  :t:

a ja od siebie polecam 2 seriale ten sam tworca

Chicago Fire

Serial o codziennej pracy i życiu osobistym strażaków oraz ratowników medycznych z Chicago.

wlasnie zaczynam ogladac 2 sezon :) jak dla mnie bardzo dobry serial lubie takie klimaty :))

Chicago PD

Perypetie policjantów, którzy walczą z przestępczością w Chicago.

tez dobry :))

Dobra miałem teraz sporo czasu na oglądanie, obejrzałem mnóstwo filmów, więc kilka z nich mogę wam polecić.

9/10 Zniewolony. 12 Years a Slave (2013) - Warto obejrzeć. Swoją drogą ciekawie jak wyglądałoby NBA gdyby niewolnictwo funkcjonowało do teraz. %-)

5/10 Godzilla (2014) - Na nudny wieczór w sam raz, ale nie zaciekawił mnie ten film w ogóle.

7/10 X-Men: Przeszłość, która nadejdzie (2014) - Jak ktoś lubi te klimaty to film mu przypadnie do gustu. 

2/10 Poland-icon.png Dżej Dżej (2014) - Nie wiem po co oglądałem ten film do końca. Strata czasu.

7/10 Na skraju jutra (2014) - Ciekawy pomysł na film, myślałem, że będzie to typowy gniot, ale oglądało się ok. 

6/10 22 Jump Street (2014) - Typowa amerykańska komedia, chociaż kilka razy się pośmiałem :D

8/10 Jak wytresować smoka 2 (2014) - Pierwsza część była najlepszym filmem animowanym jaki oglądałem. Druga trzyma poziom, warto obejrzeć!

5/10 Zbaw nas ode złego (2014) - Mój ulubiony gatunek, niestety zawiodłem się. Nie rozumiem tych pozytywnych opinii na temat tego filmu.

3/10 Ewolucja planety małp (2014) - Wyłączyłem po 40 minutach, naprawdę mocno się zawiodłem.

6/10 Noc oczyszczenia: Anarchia (2014) - Bez szału, ale oglądało się przyjemnie.

5/10 Hercules (2014) - Ten film nie wzbudził we mnie żadnych, ale to żadnych emocji. Obejrzałem i tyle.

7/10 Strażnicy Galaktyki (2014) - Na poziomie pozostałych filmów Marvel'a. Szop wymiata. 

7/10 Sekstaśma (2014) - Przyjemnie się oglądało, ocena zawyżona ze względu na Cameron Diaz. :D

5/10 Hercules (2014) - To samo co w przypadku Herculesa.

6/10 Lucy (2014) - Ok, ciekawa końcówka.

5/10 Jako w piekle, tak i na Ziemi (2014) - Niby horror, ale ani razu nie podniósł mi ciśnienia. 

6/10 Annabelle (2014) - Najlepszy horror 2014 - póki co. 

6/10 Udając gliniarzy (2014) - Do obejrzenia w nudny wieczór.

6/10 Rogi (2014) - Harry Potter dał radę.

6/10 Klątwa Jessabelle (2014) - Film daje radę, trzyma w napięciu. Końcówka naprawdę dobra, nie spodziewałem się tego w ogóle.

Na kilka tytułów czekam:

Shameless sezon 5 :wuwu: Hobbit :wuwu:  Avengers: Czas Ultrona, Jurassic World, Terminator Genisys,, Ant-Man, Hitman: Agent 47, Gwiezde Wojny - Przebudzenie Mocy.

Edytowane przez raidenn

http://www.filmweb.pl/Zupelnie.Jak.Milosc#

"Zupełnie jak miłość" to film dla optymistów. Pesymiści nigdy nie uwierzą, że przelotne bzykanko w samolocie i to na trasie krajowej, może przerodzić się w przyjaźń i ,konsekwentnie, w miłość. A taka jest właśnie historia Oliviera i Emily.

Spoko komedia i Amanda Peet, laska w moim typie, usmiech, energia i ładniutka ;)

7/10 dla mnie

Edytowane przez Mazur

Właśnie obejrzałem według mnie najlepzy film ktory powstał w 2014 roku. Mianowicie John Doe.

10/10 John Doe (2014) Na tqk wysoką ocenę złożyło się wiele czynników ale przede wszystkim film trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej minuty. Wywoływał emocje i skłaniał do myślenia nie tylko podczas oglądania ale także po. Główny bohater został przedstawiony w taki sposób, że się z nim utożsamiałem. Jest to jeden z lepszych filmów tego gatunku jaki miałem okazję obejrzeć i napewno do niego kiedyś wrócę. Polecam.

Furia (2014)

Niemcy, koniec II wojny światowej. Załoga amerykańskich czołgistów wyrusza za linię frontu w celu obrony alianckich linii zaopatrzenia.

10/10  :t:  :5:

I dla mnie to jest najlepszy film jaki obejrzałem w tym roku.

Gość Profesor10

Never let me go- Nie sugerujcie się opisem tego filmu, bo najczęściej jest taki "Kathy, Ruth i Tommy to przyjaciele, którzy dorastali w angielskiej szkole z internatem nazywanej Hailsham. Po latach ich drogi splatają się ponownie." Wiadomo, już każdy sobie wyrabia wtedy opinie, o czym może być ten film, tym bardziej tytuł jeszcze jest jaki jest i kojarzy się z romansidłami. Jednak można się grubo zaskoczyć. Film jest naprawdę świetny, wzbudza emocje i pokazuje to co pokazują filmy typu: Uśpieni, czyli niemoc, coś czego nie można naprawić, a należy się z tym pogodzić. Kozacki film :))

Gość Profesor10

Suits

Gan Related

Bates Motel

House of Cards

nowa odsłona BreakingBad (na jakiej to będzie zasadzie, kontynuacja, czy podobny wątek?)

Kiedy ruszają, wie ktoś coś?

Gość Profesor10

Furia (2014)

Niemcy, koniec II wojny światowej. Załoga amerykańskich czołgistów wyrusza za linię frontu w celu obrony alianckich linii zaopatrzenia.

10/10  :t:  :5:

I dla mnie to jest najlepszy film jaki obejrzałem w tym roku.

Dzisiaj oglądałem, typowo amerykański, czyli jak mówił kiedyś Linda, czym się różni polski film wojenny od amerykańskiego? W polskim gościu siedzi w okopie i strzela pukawką, w amerykańskim siedzi w okopie z karabinem, pali szluga i napi***ala :)) 8/10 przesadzony trochę, ale i tak kozacki :)) 

Jako miłośnik filmów klasy Z nie mogłem odpuścić poniższej pozycji.

Opis filmu:

Grupka dziewczyn wybiera się do domku nad wodą.  Nie zdają sobie sprawy, że w okolicy grasują mordercze bobry zombie. Weekend pełen seksu i rozpusty wkrótce zamienia się w dramatyczną walkę o przetrwanie.

Bobry Zombie to coś więcej niż film - to trzeba zobaczyć :) - POLECAM !!

Gość takimamyklimat

Wszedłem w temat w poszukiwaniu jakichś ambitnych propozycji, ale ostatnie kilka postów nie powala... jakieś filmy inne niż komedie polecicie?

Bez litości(2014)
The Equalizer

Uznany za zmarłego były żołnierz sił specjalnych wiedzie spokojne życie. Kiedy decyduje się pomóc Teri, wchodzi w konflikt z rosyjskimi gangsterami. 

To jest dobre kino  9/10  :t: 

Bez litości (2014)
The Equalizer

Uznany za zmarłego były żołnierz sił specjalnych wiedzie spokojne życie. Kiedy decyduje się pomóc Teri, wchodzi w konflikt z rosyjskimi gangsterami. 

To jest dobre kino  9/10  :t: 

Zgadzam się, bardzo dobre kino