PołamanaKoza Napisano 5 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Luty 2018 2 godziny temu, Tonny napisał: jakiś serial polecicie, który mogę z moją obejrzeć? zaciekawił ją dom z papieru, ale narcos już np. nie był w jej klimatach bo nie mam pomysłu hmmm, Ja z moja byla strasznie lubilismy ogladac "Chuck" http://www.filmweb.pl/serial/Chuck-2007-406378 stary, mega fajny i klimatyczny, daj mu z 5-6 odcinkow na rozkrecenie, moze spodoba ci sie " humor" tam panujacy 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathew222 Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Luty 2018 (edytowane) NAJLEPSZY SERIAL OSTATNICH LAT !! MEGA FABUŁA I ZWROTY AKCJI _ KTO NIE OGLĄDAŁ NIECH ŻAŁUJE ! P.S WYSZEDŁ 2 sezon DOM Z PAPIERU Edytowane 8 Luty 2018 przez mathew222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Luty 2018 W dniu 9.01.2018 o 18:58, Cecrusher napisał: La Casa De Papel 8/10 W dniu 4.02.2018 o 10:23, bigbraine777 napisał: http://www.filmweb.pl/serial/Ozark-2017-779550 Oba dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Luty 2018 Most nad Sundem - Bron / Broen Nowy czwarty sezon (na razie bodajże 8 odcinków), osobiście nie oglądam jeszcze, czekam na cały sezon, ale na pewno będzie warto, jak ktoś lubi skandynawskie kryminały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Luty 2018 McMafia - serial 2018 Nowy serial z tego roku, na razie wyszło 8 odcinków... "McMafia" to historia Alexa Godmana (James Norton), syna rosyjskich imigrantów, który w młodości odciął się od swoich korzeni i kryminalnej przeszłości. Teraz prowadzi legalny biznes i planuje szczęśliwe życie ze swoją dziewczyną Rebeccą (Juliet Rylance). Kiedy przeszłość daje o sobie znać i zaczyna zagrażać życiu Alexa i jego bliskich, facet bierze sprawy w swoje ręce i rozpoczyna walkę o to, co kocha. To, co zaczyna się jako opowieść o przetrwaniu i zemście, szybko jednak staje się historią zmagań człowieka z pokusami czekającymi na niego w świecie, który odrzucił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2018 The End of the F***ing World 7/10 Pełen czarnego humoru serial na podstawie komiksu o nastolatku mającym zadatki na psychopatę i spragnionej przygód buntowniczce, którzy wyruszają na pechową wyprawę. -strasznie krotki 8 odcinkow 20 minutowych co daje lacznie 2h40min ... serialu - pelen czarnego humoru ktory wg mnie w tym serialu jest ... slaby - muzyka na +++, niewiele jej ale robi klimat -Aktorstwo tez na + - scenariusz: niby serial, niby ktotki ale bardzo wiele niepotrzebnych watkow(wrzucone wg mnie na sile) - najwiekszy minus taki ze najsmieszniejsze watki ukazane zostaly w trailerach, po odjeciu tego duzo nie zostalo Jak ktos nie ma co robic. czeka na jakis meczyk ktory za chwile sie rozpoczyna to serial idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonny Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2018 Miałem to obejrzeć, więc jak Koza napisał, ze 7/10 to skusze się Ukryta zawartość Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość. jakby ktoś też chciał to proszę bardzo, ważność linków 24h, pobiera full predkością internetu, z napisami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kondoon Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2018 (edytowane) Homeland 7 sezon + American Crime Story sezon 2 Premiera "The Assasination of Gianni Versace" odbędzie się już 17 stycznia 2018 roku. Drugi sezon "American Crime Story" koncentruje się na życiu i śmierci Gianniego Versacego - projektanta, który został zastrzelony na schodach własnego domu w Miami 15 lipca 1997 roku. W roli głównej wystąpi Edgar Ramirez, a partnerować mu będzie: Penélope Cruz, która wcieli się w Donatellę Versace - siostrę zamordowanego projektanta, Darren Criss (jako morderca) i Ricky Martin, który wcieli się w długoletniego partnera Gianniego - Antonio D’Amico. Edytowane 18 Luty 2018 przez Kondoon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2018 Widzę, że niektórym się spodobało więc informuje. La casa de papel 2 sezon już w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonny Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2018 8 godzin temu, Cecrusher napisał: Widzę, że niektórym się spodobało więc informuje. La casa de papel 2 sezon już w necie Jakbym wiedział, że nie widziałeś to dałbym Ci linki już trzy tygodnie temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Luty 2018 Trzy billboardy za Ebbing, Missouri / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) Dobrze połączone elementy dramatu i komedii, gra aktorska/kreacja bohaterów, muzyka, "usypiający" klimat - w znaczeniu pozytywnym, groteska, większości się powinno spodobać Cytat Jedni powiedzą, że "Billboardy" to współczesny western o ostatniej sprawiedliwej mierzącej się z "nieprawością samolubnych i tyranią złych ludzi". Inni, że to nieobliczalna czarna komedia. Ktoś jeszcze dostrzeże tu chrześcijańską z ducha opowieść o winie, karze i odkupieniu, o nieznośnym poczuciu pustki oraz żałobie po stracie ukochanej osoby. Każde skojarzenie będzie słuszne, każdy trop dokądś nas zaprowadzi. Samotna matka, która straciła córkę w wyniku morderstwa, wynajmuje trzy tablice reklamowe, umieszczając na nich prowokacyjny przekaz. ocena filmweb 8.0 ocena imdb 8.3 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Luty 2018 Dzisiaj mamy dwa filmy o tematyce sportowej opartych na prawdziwych wydarzeniach ! Borg/McEnroe. Między odwagą, a szaleństwem / Borg McEnroe *2017* Cytat Historia turnieju życia najwybitniejszych tenisistów wszech czasów. ocena filmweb 7.3 ocena imdb 7.0 3 sekundy / Three Seconds / Going Vertical / Движение вверх *2017* Cytat Film rozgrywa się w 1972 roku, podczas finałowego meczu w koszykówce na olimpiadzie. ocena filmweb brak ocena imdb 7.8 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Luty 2018 Film Botoks z google.... Cytat http://direct.rapideo.pl/16728510/5c964d5859e689c83e468985fce4b5533595e0ef/Botokss.2017.PL.DVDRip.x264-KiT.mkv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skywalker Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Marzec 2018 17 godzin temu, pershing napisał: Film Botoks z google.... http://www.serialowa.pl/168858/netflix-seriale-700-produkcji-w-2018/ 700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Marzec 2018 Kształt wody (2017) - The Shape of Water Film nominowany do Oscara w najbardziej "prestiżowej" kategorii a mianowicie film roku. Prawdziwy miszmasz kinowy. To co mam na myśli najbardziej zobrazują te słowa: Cytat Czego w tym filmie nie ma! "Piękna i Bestia" spotyka się ze szpiegowskim dreszczowcem, musical ze złotej ery Hollywoodu sąsiaduje z surrealistycznymi fantazjami w stylu Jean-Pierre'a Jeuneta, a biblijne eposy z krwawym monster movie. Dodajcie do tego m.in. seks, psychoanalityczne symbole oraz rasowe napięcia w Ameryce lat 60. Choć pozornie nic tu do siebie nie pasuje, del Toro do spółki ze scenarzystką Vanessą Taylor udało się skonstruować spójną, angażującą historię. Sporo w niej humoru, jeszcze więcej podszytej smutkiem nostalgii. Na ekranie widzimy, jak telewizja odbiera widownię kinom, franczyzy przeganiają z rynku rodzinne biznesy, a rysownicy nie dostają pracy, ponieważ zleceniodawcy wolą fotografie. Gorszy pieniądz wypiera lepszy, jakość przegrywa z ilością, rzemieślnicy górują nad artystami. Słowem, świat zmierza w złą stronę. Jest to niewątpliwe arcydzieło, ale śmiem twierdzić, że nie przypadnie do gustu przeciętnemu widzowi ocena filmweb 6.7 ocena imdb 7.7 Cudowny chłopak (2017) Wonder Ten film zapewne przypadnie do gustu większej rzeszy fanów kina, bo jest normalniejszy, prostszy, gra na emocjach. Wszystko kręci się wokół Ziemi (chłopiec z deformacją twarzy), a inne planety to rodzina, przyjaciele. Każdy w tym filmie ma swoją historię, gdy film nagle stoi w miejscu, nie ma celu, to i tak dzięki dobrzej grze aktorskiej idzie do przodu, elementy popkultury, fajny, spokojny soundtrack. "Cudowny chłopak" niby wciska nam banały w stylu "miej serce i patrzaj w serce", "bądź dobry dla innych", ale czyni to na tyle umiejętnie, że łyka się je bez popitki. Scenariusz po wstał Scenariusz powstał w oparciu o wydaną w 2012 roku powieść R.J. Palacio. Relacjonuje ona rok z życia mieszkającej na Manhattanie rodziny. W domu państwa Pullmanów wszystko kręci się wokół 10-letniego Auggiego Chłopiec urodził się z poważną wadą genetyczną, przez co wczesne dzieciństwo upłynęło mu pod znakiem nieustannych wizyt w szpitalach i na salach operacyjnych. Z powodu zdeformowanej twarzy bohater uczył się do tej pory pod okiem troskliwej mamy. Nadszedł jednak czas, by z otwartą przyłbicą skonfrontował się ze światem na zewnątrz. Auggie podejmuje więc wyzwanie, które z jego perspektywy jawi się niczym wyprawa na Księżyc. Idzie do podstawówki. ocena filmweb 7.9 ocena imdb 8.0 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonny Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Marzec 2018 Seven Seconds (2018) serial od netflixa, 1 sezon 10 odcinków Cytat W Jersey City zostaje zabity piętnastoletni Afroamerykanin. Gdy policja próbuje zatuszować sprawę, rozpoczyna się poszukiwanie prawdy. Serdecznie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathew222 Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Marzec 2018 Niezły serial SENSE8 - 5 odcinków i wciąga NIEZIEMSKO http://www.filmweb.pl/serial/Sense8-2015-685069 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Marzec 2018 W dniu 13.03.2018 o 01:40, Tonny napisał: Seven Seconds (2018) serial od netflixa, 1 sezon 10 odcinków Serdecznie polecam Powiem szczerze, że w pewnym momencie zaczął mnie lekko przynudzać, ale końcówka sezonu to wynagradza. Nie chce mówić tutaj o fabule, jakoś spoilerować, ale pozostawia sporo niedomówień, domysłów, co w tym przypadku jest dobre. Dodam, że za serial odpowiada Veena Sud (twórce The Killing). Oficjalnie nie ma jeszcze zapowiedzi drugiego sezonu, ale podobno serial ma być antalogiczny, czyli co sezon inna, nowa historia tudzież fabuła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Marzec 2018 Salut 7 / Salyut-7 *2017* Rosyjski film, wiadomo bez jakiejś propagandy się nie obejdzie, ale naprawdę całkiem dobra historia, nieźle zrealizowane, można powiedzieć takie rosyjskie Apollo 13. Polecam Stacja kosmiczna „Salut 7”, znajdująca się na orbicie w trybie bezzałogowym, niespodziewanie przestaje odpowiadać na sygnały z centrum lotów kosmicznych. Zostaje podjęta decyzja o wysłaniu na orbitę ekipy ratunkowej. Załoga statku kosmicznego powinna odszukać „martwą” stację i po raz pierwszy w historii kosmonautyki przeprowadzić przyłączenie do 20-tonowej niekontrolowanej bryły żelaza. Kosmonauci zdają sobie sprawę, że szanse na ich powrót na Ziemię są nikłe. Film powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń: lot do stacji „Salut 7” w 1985 roku uważany jest za najbardziej skomplikowaną misję w historii kosmonautyki. ocena filmweb 7.0 ocena imdb 7.3 Jumanji: Przygoda w dżungli / Jumanji: Welcome to the Jungle *2017* Czworo przyjaciół odkrywa starą grę, która przenosi ich w świat dżungli. Aby powrócić do rzeczywistości, muszą stawić czoło niebezpiecznym przygodom. Po raz kolejny dostajemy odświeżoną wersję Jumanji. Wersja z dubblingiem - tragedia. Humor, kreacje aktorskie na plus, sam świat jamanji mnie nie zachwycił. Film do obejrzenia z całą rodziną, dziećmi - tak polecam, a jak samemu to nie wiem, jak Ci się nudzi obejrzyj, na pewno nie zachwyci, ale jest "ok" ocena filmweb 6.8 ocena imdb 7.0 Kruk. Szepty słychać po zmroku. - serial Nowy serial produkcji Canal+. Powiem tak, obejrzałem pierwszy odcinek i podjąłem decyzję, aby poczekać i w całości za jednym zamachem "machnąć" pierwszy sezon. Zapowiada się nieźle... Na Podlasiu dochodzi do porwania nastoletniego chłopca. Adam Kruk, inspektor łódzkiego wydziału kryminalnego zostaje w tym samym czasie oddelegowany do Białegostoku. Po latach wraca do miasta, w którym dorastał, gdzie będzie musiał się zmierzyć nie tylko ze sprawą porwanego chłopca, ale także z mroczną stroną swojej przeszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 30 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2018 Serial Terror Nowy serial, dostępne są obecnie dwa odcinki, bardzo dobrze się zapowiada, postanowiłem go dodać do biblioteki jesień-zima Cytat Zainspirowany prawdziwymi wydarzeniami, "Terror" koncentruje się na niebezpiecznej wyprawie Królewskiej Marynarki Wojennej, która wyrusza na nieznane terytorium w poszukiwaniu Przejścia Północno-Zachodniego. Załoga stanie w obliczu zdradliwych warunków, ograniczonych zasobów, gasnącej nadziei na przetrwanie i strachu przed nieznanym. Czy komukolwiek uda się wyjść cało z dramatycznej walki o przetrwanie? Przenikliwy mróz, samotność i uwięzienie na samym końcu świata – "Terror" świetnie pokazuje, co może pójść źle, gdy grupa mężczyzn desperacko walczących o przeżycie, musi zmierzyć się nie tylko z żywiołami przyrody, ale także ze sobą nawzajem. ocena filmweb 8.0 ocena imdb 8.9 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kondoon Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Kwiecień 2018 Peaky Blinders sezon 4 kto nie obadal, ten musi koniecznie wszystko zgrane jak cza, startowalem bez spoilerow/trailerow i szok ze Adrien Brody wzial udzial. nie zawiodl swietna rola. na plus takze zydek(Tom Hardy) , ale jego troszke za malo 8,5/10 p.s nie wiem czy jest lektor ale ku**a nawet nie probujcie nie wyobrazam sobie nie sluchania oryginalnej sciezki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Kwiecień 2018 Kruk.Szepty słychac po zmroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Kwiecień 2018 Król rozrywki (2017) The Greatest Showman Musical La La Land nie przypadł mi do gustu, natomiast ten film jest dla mnie bardzo, a szczerze nie przepadam za musicalami. Kolejna historia Barnuma (były już jakieś ekranizacje), który stworzył rozrywkę dla prostego ludu. Czy jest to arcydzieło kiczu? Jednemu się spodoba, drugi uzna to za.... Historia amerykańskiego artysty, P.T. Barnuma, założyciela cyrku z trzema arenami, który przyniósł mu sławę. ocena filmweb 7.8 ocena imdb 7.6 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 10 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Kwiecień 2018 Serial DARK W końcu obejrzałem serial Dark (uwaga wersja z lektorem, chociaż i tak często słyszałem Scheiße %- ) Podobno drugi sezon dopiero w 2019 roku, także jak ktoś nie oglądał to niech poczeka na całość. Na początku mamy wrażenie, że oglądamy serial kryminalny, a im dalej w las dostajemy gatunkową mozaikę. Główna zaleta to przede wszystkim klimat, liczba kluczowych bohaterów jest wręcz niesamowita, chyba czegoś takiego nie spotkałem jeszcze w żadnym serialu tego typu. Minus to język niemiecki, ale nie przeszkadza to aż tak i nie ma oddźwięku tudzież brzmienia jak nazistowski rozkaz rozstrzelania Przypominam oglądałem wersję z lektorem.... Chętniej bym napisał coś więcej o tym serialu, ale to wiąże się ze zdradą fabułą, a nie chce komuś sprawić przykrości Dużo osób dopatruje się podobieństwa ze Stranger Things, coś w tym jest. Ale bądźmy szczerzy ST ma trafić głównie do osób under 16 lat, a ten 16-22. Co nie oznacza, że mogą go obejrzeć dziadki Wielowątkowy, mroczny, momentami brutalny i tajemniczy - polecam. Oby nie było efektu jojo jak ze Stranger Things - tam pierwszy sezon nawet przypadł mi do gustu, ale to co zrobili w drugim - przewijałem odcinki żeby jak najszybciej zakończyć oglądanie Cytat "Dark" to pozycja dla wszystkich fanów intrygujących historii, którzy lubią, gdy serial nie pozwala się rozgryźć sam, choć bardzo byśmy próbowali i co jakiś czas wyprowadza nas w pole. Tutaj nic nie jest do końca takie, jak się wydaje, a na milion teorii, które sami zaczniecie układać sobie w głowach, sprawdzi się tylko kilka. Jeśli jednak poszukujecie serialu, który wessie was na długie godziny i nie pozwoli nie włączyć kolejnego odcinka lub po prostu tęsknicie za klimatami "Stranger Things", nie musicie dłużej szukać. Co prawda tutaj nie pojawią się żadne dziwne potwory, ale przecież potwór może mieć też ludzką twarz. Przed wami jeden z najoryginalniejszych seriali tego roku, bierzcie i cieszcie się nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Kwiecień 2018 Cicha noc (2017) O Panie, film zrealizowany za grosze, ale jakże prawdziwy (role aktorskie). W tym filmie są tylko ludzie i historia - opowiedziana na wzór epifanii. Warto obejrzeć... Pracujący za granicą Adam niespodziewanie wraca do rodzinnego domu na Boże Narodzenie. Nikt z krewnych nie spodziewa się, jak wielki wpływ na ich życie będą miały dalsze wydarzenia wigilijnej nocy. ocena filmweb 7.6 ocena imdb 7.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Kwiecień 2018 Bosch 4 sezon Dobry serial Amazon to wypuszcza więc od razu wszystkie odcinki dostępne już kiedyś o nim pisałem ale to warto obejrzeć jak ktoś nie widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Kwiecień 2018 Westworld nowy sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henek Napisano 24 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henek Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Maj 2018 "Predzio" powraca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Maj 2018 29 minut temu, Henek napisał: "Pedzio" powraca to za pierwszym razem przeczytalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi