Jump to content

Fantasy Ekstraklasa

kalodop
 Share

Recommended Posts

Jestem, jestem :ok: Brakuje czasu ostatnio na wszystko.. od tamtego tygodnia zbierałem się, żeby zrobić podsumowanie ostatniego sezonu naszej Elity, a tu już za parę dni ruszamy z nowym sezonem %-) 

Z racji, że chyba nigdzie podglądu do klasyfikacji z poprzedniego sezonu naszej forumowej ligi nie da rady zdobyć to dzięki wszystkim grającym za udział i rywalizację, kto to dokładnie był nie pamiętam %-) I najważniejsze, zakładzik z @ŻYLETA o litrowego whiskacza rozliczony był bardzo szybko, buteleczki dotarły całe i zdrowe, długo pełne nie były :piwo1:

@kalodop widać nie próżnuje i już składziki gotowe, trzeba nadrabiać zaległości :) Więc nakręcamy, mobilizujemy:  @Tonny , @chmielu , @yaras , @zibi16 , @bumbumbam , @Sebigi , @Monf , @Grzybek , @MC ,  @smika , @gromsky86 , @Przemo1866 , @maer ,  fachura od polskiej Bundesligi @Technik84 , @Gruby może i tu siłę prawdziwego masarza-rzeźnika pokażesz ? %-) , @Alibaba @marcio11 ? 

no parę mord juz jest tonny raczej odpada bo siedzi w rajchu i albo zarabia e albo jest niegrzeczny z panią kanclerz angela....:P a co z kictypem robim typera kto chętny to niech wysyła meila na pw to wyśle zaproszenia 50 miejsc jest...chyba mniej zachodu niz w fantasy bo jest apka mozna szybko typowac...@poozon potwierdzi :fight:

wrzucę to moze....https://www.kicktipp.pl/stareobstawianie/freunde

kicktipp fajna platforma, czytelna i przejrzysta. Typer jak typer, do wklepania przewidywane wyniki przed każdą kolejką + przed startem sezonu wytypowanie mistrza i ostatniego miejsca, za trafienie dodatkowe punkty, jak ktoś chętny to wbijać :) Chociaż może lepiej byłoby oddzielny temat założyć, bo trochę zamieszania %-) 

Co do Fantasy to jak ktoś pierwszy raz bierze udział w tego typu zabawie, śmiało pytajcie, odpowiemy, doradzimy. Już jestem pewien, że od następnej rundy będziecie stałymi bywalcami :))

13 godzin temu, Technik84 napisał:

I jeszcze jedno, jest tam takie coś ,,wyzwij na pojedynek'' to olewamy czy tez o coś chodzi? 

To jest dodatkowa opcja nie mająca wpływu na rozgrywki naszej forumowej ligi, taka typowa for fun. Przed każdą kolejką możesz wyzwać daną ekipę i rywalizujecie między sobą tylko w najbliższej kolejce, wysłałem Ci wyzwanie na przetestowanie na 1 kolejkę :5:

W dniu 18.08.2020 o 18:46, Przemo1866 napisał:

To i ja spróbuje się pobawić wiec dołączyłem  (Przytkowiczanie)

@Przemo1866  Przytkowiczan już dwie ekipy mamy ? %-) 

Podobnie próbując rozwikłać czyje dane ekipy są zauważyłem, że Fergie Time trzy drużyny w Naszej lidze ma, chyba lepiej przed startem byłoby zadecydować, że prowadzimy tylko jeden skład ? 

15 minut temu, poozon napisał:

wysłałłem Ci wyzwanie na przetestowanie na 1 kolejkę :5:

Skąd wiedziałeś który to ja:kappa: jeszcze został do ogarniecie temat transfery/prowizje...nie wiem o co chodzi. Chyba ze w trakcie rozgrywek mozna sie pozbywac tych co sie wybralo...wyjdzie w praniu.

6 minut temu, Technik84 napisał:

Skąd wiedziałeś który to ja:kappa:

Po wybranym klubowym logo :afro:

6 minut temu, Technik84 napisał:

jeszcze został do ogarniecie temat transfery/prowizje...nie wiem o co chodzi. Chyba ze w trakcie rozgrywek mozna sie pozbywac tych co sie wybralo...wyjdzie w praniu.

Przed każdą kolejką możesz dokonać dwóch darmowych transferów, za każdy kolejny -3 punkty. Ceny zawodników zmieniają się w zależności od tego w jakiej są formie i jak punktują. Czas na zmiany przed kolejną kolejką masz zawsze na 15 minut przed pierwszym spotkaniem danej kolejki, czyli w Naszej rodzimej przeważnie jest to piątek godzina 17:45. Do tego czasu musisz zapisać skład z ewentualnymi transferami, ustawioną taktyką i kapitanem.  

10 godzin temu, poozon napisał:

@Przemo1866  Przytkowiczan już dwie ekipy mamy ? %-) 

Podobnie próbując rozwikłać czyje dane ekipy są zauważyłem, że Fergie Time trzy drużyny w Naszej lidze ma, chyba lepiej przed startem byłoby zadecydować, że prowadzimy tylko jeden skład ? 

Wszystkie zdublowane ztriplowane usunięte- zmieniłem ustawienia ligi i zostaje tylko jedna drużyna dla jednego konta.
Sami wybierzcie, która jeśli macie więcej.

Edited by kalodop

Myślę, że to najlepsze rozwiązanie, aby w lidze każdy miał po jednej, głównej drużynie.

Co do młodzieżowców @Przemo1866 czytałem właśnie wczoraj, że będzie osobny ranking na podstawie punktów tylko młodziaków, więc dla zabawy też stworzę ekipę tylko z młodych złożoną i najwyżej możemy tutaj co kolejkę dawać znać jak idzie tymi składami i jaka różnica jest między tą drużyną , a tą główną. :5:

29 minut temu, poozon napisał:

Myślę, że to najlepsze rozwiązanie, aby w lidze każdy miał po jednej, głównej drużynie.

Co do młodzieżowców @Przemo1866 czytałem właśnie wczoraj, że będzie osobny ranking na podstawie punktów tylko młodziaków, więc dla zabawy też stworzę ekipę tylko z młodych złożoną i najwyżej możemy tutaj co kolejkę dawać znać jak idzie tymi składami i jaka różnica jest między tą drużyną , a tą główną. :5:

Właśnie dlatego stworzyłem tą ekipe.Ma to być na wzór niedawnej młodej ekstraklasy

Tak jest, dobrej zabawy Pany :piwo1: Z racji tego, że w lidze sporo nowych osób i troszkę późno się ogarnęliśmy to bez żadnych nagród, wpisowych itp. Więc czy ktoś może chętny na jakiś lekki zakładzik h2h lub w jakimś gronie o flakon dla najlepszego ? %-)  

Jeszcze w 1 kolejce został mecz Jagiellonia-Wisła na dziś.Ja na drugą kolejke dokonałem dwoch zmian w ataku %-)

Edited by smika

46 minut temu, Technik84 napisał:

Wnioski po I kolejce:

- kto mial Jimeneza ten zarobił

- kto wystawiał Lecha ten trąba %-)

No właśnie lipa z tym Kolejorzem byłby o wiele lepszy wynik ale i tak jest nieźle 

2 godziny temu, Technik84 napisał:

Wnioski po I kolejce:

- kto mial Jimeneza ten zarobił

- kto wystawiał Lecha ten trąba %-)

U mnie Jimenez vice- ale Wszołek koronka i wskoczy mi na kapitana, także jeszcze 19 pkt dojdzie %-)

Jimenez jako pomocnik w Fantasy to musthave.
Tak naprawdę to napastnik, a punkty za gole lepsze, dochodzą punkty za czyste konto. O karnych za Angulo, też warto pamiętać.

A z tym Lechem to cały czas nie będą tak frajerzyć jak z Zagłębiem. Ramireza tylko nie ściągać z boiska, bramkarza z prawdziwego zdarzenia na boisko i będą mocno punktować.

• 2 weeks later...