marcin985 Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05 Washington Wizards - Atlanta Hawks(-7) TYP: 2 KURS: 1,94 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Jutro o godzinie 1 polskiego czasu zostanie rozegrany mecz w NBA pomiędzy zespołem Washington a zespołem Atlanta. Według bukmacherów faworytem tego meczu są goście lecz powiem że kurs jest tak interesujący że warto zagrać na ten mecz z handicapem bo gospodarze tego meczu grają po prostu fatalnie w ostatnim czasie. Gospodarze w konferencji wschodniej zajmują ostatnie miejsce z dorobkiem trzech zwycięstw i 18 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to dwa mecze wygrali i aż osiem spotkań przegrali. Natomiast na wyjeździe rozegrali w tym sezonie 11 meczy w których to jeden mecz wygrali i aż 10 spotkań przegrali. A więc jak widać grają po prostu fatalnie w tym sezonie. W ostatnich sześciu meczach pięć meczy przegrali i jeden mecz wygrali z zespołem New Orleans 77:70. Natomiast goście tego meczu w konferencji wschodniej znajdują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 14 zwycięstw i siedmioma porażkami. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to osiem meczy wygrali i cztery mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie lepiej ponieważ rozegrali 9 meczy w których to sześć meczy wygrali i trzy mecze przegrali. W ostatnich sześciu meczach wygrali oni cztery mecze i dwa mecze przegrali z Miami Heat na wyjeździe i z Golden State na własnym boisku. Oba te zespoły w ostatnim czasie czyli w roku 2012 grały ze sobą cztery mecze i to Atlanta wygrała wszystkie mecze (odpowiednio 102:88; 95:92; 101:100; 104:95) a więc jak widać warto w tym meczu jakiś handicap zagrać bo goście powinni sobie poradzić z zespołem który mecz za meczem przegrywa swoje starcia. Stawiam na pewną wygraną Atlanty co najmniej 10 oczkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Grudzień 2012 19.12.12 / 04:30 Koszykówka, NBA Los Angeles Lakers - Charlotte Bobcats Typ: Poniżej 211,5 pkt Kurs: 1,50 Buk: Bet365 Lekko mnie zdziwiły tak wysokie linie na over. Owszem, w kilku ostatnich meczach czy to Lakersów czy Bobcats zdarzały się grubsze wyniki jak 107:116, 110:117 (Lakersi z NYK i Utah), oraz 102:132 (Bobcats ze Spurs), ale czemu akurat dziś miałby być w Los Angeles taki otwarty pojedynek? Jeziorowcy pomału chyba odbijają się od dna, dwa ostatnie mecze wygrane, z Wizards i 76ers, Bobcats kontynuują serie porażek, która obecnie wynosi 11 i nic nie wskazuje na to, żeby w hali Lakersów mieli realne szanse powalczyć o przełamanie tej serii. Chociaż dwa mecze to zbyt mało by wysnuwać zdecydowaną teze o wyjściu z kryzysu LAL, więc może jednak nie będę przekreślał Bobków. Patrząc jednak na ich poprzednie spotkania widać, że są to mecze w których wyniki końcowe oscylują w granicach 200 pkt, ale nic ponadto. Wprawdzie mieliśmy dwa odstępstwa od tej reguły (mecz z SAS i z Portland - z uwagi na dogrywkę), ale jednak generalnie nie są to mecze gdzie z góry można by założyć wynik grubo powyżej 200 pkt. Teoretycznie w tym meczu z punktami ostro powinni nadrabiać Lakersi i w trzech ostatnich meczach u siebie - trzy razy wynik końcowy ponad 211 pkt. Ale zdarzały się też wyraźne undery jak 95:90 z Nets albo jeszcze ciekawszy wynik 77:79 z Pacers. Moim zdaniem Bobcats nie pójdzie na otwartą wymianę ciosów z Jeziorowcami bo taka taktyka jest raczej z góry skazana na porażke. Rozsądniejsza byłaby spokojna gra, solidnie w defensywie, dobrze w kontrataku i na linii rzutów wolnych. Okazji do jednego i drugiego powinno być dużo bo LAL nadal popełnia sporo błędów własnych. Dlatego Bobcats powinno zagrać rozważnie w ataku, perfidnie wykorzystując nadarzające się okazje. Jeśli pójdą na otwartą wymianę z Bryantem i spółką to będą bez szans bo wtedy nawet spora ilość błędów własnych ze strony LAL na niewiele sie zda, gdy gra będzie dynamiczna zapewniająca wiele okazji do zdobywania punktów. Przy takiej wymianie ciosów atut w osobie Bryanta powinien silnie się dać Bobkom we znaki. Mam jednak nadzieję, że ich trener potrafi myśleć i zastosuje zrównoważoną taktykę, bo do gry na hurra z Lakersami Bobki mają niestety za małe uszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder gogz. 01:35 typ: Oklahoma -6,5 kurs: 1,98 Buk: Pinnacle Dzisiaj w nocy " Jastrzębie" podejmą Oklahomę. Dla mnie faworytem jest oczywiście OCT. Dawno nie widziałem tak rozpędzonego zespołu w NBA . W poniedziałek odnieśli 11 kolejne zwycięstwo i to nie byle z kim bo pokonali San Antonio Spurs 107-93. W tym meczu dość mało rzucił Durant,tylko 19 punktów ale dobrze spisali się S. Ibaka 25,R. Westbrook 22 (1), K. Martin 20 (3),który trafił trzy "trójki". Atlanta dziś w nocy namęczyła się ze słabiutkim Waszyngtonem wygrywając po dogrywce 100-95. Wcześniej dostali baty od Golden State 115-93. Wiadomo,że każda passa się kiedyś kończy jednak myślę,że ta trochę potrwa . Koszykarze Thunder są naprawdę w wysokiej formie i patrząc na ich ostatnie zwycięstwa handicap -6,5 uważam za jak najbardziej do wygrania. Myslę,że w dalszym ciągu wysoką dyspozycję utrzyma Durant,który został wybrany koszykarzem miesiąca za mecze rozegrane w październiku i listopadzie 2012 roku w Konferencji Zachodniej. Mając takiego lidera Oklahoma nie powinna jeszcze długo przegrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NLB League - Adriatic - Men Basketball 19.12.2012 20.00 Spotkanie: KK Zadar - Partizan Belgrad [hc 5:0] Typ: 1 Kurs: 1.917 Bukmacher: Pinnacle W Lidze Adriatyckiej mamy 14 kolejkę spotkań. W tym spotkaniu niby faworytem jest zespół Partizana, ale forma tej ekipy w ostatnich dniach jest wręcz katastrofalna. Po wielu latach gry w 2 rundzie Euroligi nie zobaczymy ich w top16. Przegrali mecz z Brose i odpadli. W NLB League dwa ostatnie spotkania wyjazdowe wręcz fatalne, bo 73:50 z Igokea i ostatnia porażka z najgorszą ekipą Szolnoki 70:68 mówią same za siebie. Mogli przegrać zdecydowanie wyżej. Ponadto dzisiaj zagrają bez trenera, który jest zawieszony i to w hali, podobnej do Pionira w Belgradzie. Inaczej mówiąc, młodzi gracze gości mogą mieć problem z dostosowaniem się do żywiołowego dopingu (łagodnie mówiąc) kibiców Zadaru. Obie ekipy sięnie znoszą i to widać także po wręcz rasistowskich zachowaniach na boisku. A gospodarze to oczywiście ekipa własnej hali. Co prawda w tej chwili bilans 5-8, ale ten zespół potrafi rzucać na niesamowitej skuteczności. W zespole trzech Amerykanów, wspomaganych przez graczy chorwackich. Dwa ostatnie mecze i dwie wygrane, ze Splitem na wyjeździe i z Szolnoki 72:54. Partizan to lepszy zespół jednak to co sie dzieje ostatnio w tym klubie i brak trenera skłania mnie ku grze na gospodarzy. Zadar nawet w poprzednich latach, gdy Partizan miał skład o wiele mocniejszy przegrywał w Zadarze. Swoje dołoży publiczność. Według mnie warto zagrać na czystą 1, tym bardziej, że w Belgradzie było tylko 81:74 dla Partizana po 34 pkt. zdobytych w ostatniej kwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05 Toronto Raptors (-3,5) - Detroit Pistons TYP: 1 KURS: 2,04 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Jutro o godzinie 1 w nocy polskiego czasu rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy zespołem Toronto a zespołem Detroit. Oba zespoły prezentują się w tym sezonie w kratkę lecz w tym meczu za faworyta uważa się gospodarzy ponieważ nie dość że grają na własnym boisku to również ostatnie mecze w ich wykonaniu były obiecujące i może zaczną wygrywać takie mecze jak te. Gospodarze tego meczu w tabeli ligowej w konferencji Wschodniej są na 13 pozycji z dorobkiem siedmiu zwycięstw i 19 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni 10 meczy w których to pięć meczy wygrali i również tyle samo spotkań przegrali. Na wyjeździe wiedzie im się gorzej ponieważ w 16 meczach tylko dwa mecz wygrali i aż 14 meczy przegrali. Natomiast goście tego meczu w lidze są na 12 pozycji z dorobkiem siedmiu zwycięstw i 20 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to pięć meczy wygrali i osiem meczy przegrali. Na wyjeździe rozegrali oni 14 meczy w których to dwa mecze wygrali i 12 przegrali. Oba kluby w roku 2012 rozegrali sześć meczy w których to Toronto wygrało dwa mecze a cztery mecze Detroit. Ale moim zdaniem to ten mecz wygra Toronto i właśnie na to liczę na mecz w którym mają szansę wygrać w takim meczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zikos Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Spotkanie: Atlanta-Okc Dyscyplina: Koszykówka,Nba 01:35 Typ: Atlanta +7,5pkt Kurs: 1,71 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dzis zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie pomiedzy Hawks ,a Thunder.Okc ostatnio w wyśmienitej formie,wygrali kolejno 11 spotkań.Ostatnio zmierzyli sie w domu z Sas gdzie bardzo dobre zawody rozgrywali Kevin Martin 20pkt i Ibaka ktory zdobyl 25pkt,w poprzednich spotkaniach wygrywali m.in z Kings czy Noh.Atlanta męczyla sie ostatnio w Wizards gdzie wygrali po dogrywce ,przedtem dostali sromotnie z GSW ,zaś wczesniej wygrali z Charlotte.Dzis miejscowi gracze na pewno bedą sie chcieli zrehabilitowac po sromotnej wpadce u siebie z Goldenami ,mysle ze wyjdą podwojnie zmotywowani i bedą w stanie pokonac druzyne Duranta.Hawks u siebie to zawsze grozna ekipa ,jak bedzie im siedziala trojka ,to sądze ze są w stanie wygrac ten mecz .Licze na dobrą defensywe gospodarzy i opanowanie deski przez Ala Horforda i Josha Smitha.Pewnie ostatnie minuty zadecydują o końcowym wyniku i własnie albo Smith albo Al zadecyduje o 1 porazce od 11spotkań Okc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk23 Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka NBA 20.12.2012 01:30 Spotkanie: Utah Jazz – Indiana Peacers Typ:1 (HC+ 3) Kurs:1,90 Bukmacher:Sportingbet Analiza: Dziś o godzinie 1 w nocy czasu polskiego w Ameryce odbędzie się kolejna seria spotkań najlepszej ligi koszykówki świata. W tym meczu spotkają się 7 drużyna Konferencji Zachodniej która obecnie ma 14 wygranych i 12 porażek Utah z 7 drużyną z Konferencji Wschodniej Indianą która ma 13 zwycięstw i 12 porażek. W tym meczu to Utah jest moim faworytem, ale zagram ostrożniej z lekkim handi jaki oferuję Sportingbet +3 punkty. Indziana u siebie w pojedynkach z Utah góruje wygrała ich 8 a przegrałą 5. Ostatnio mecze u nich układają się w ciekawe h2h ponieważ wygrywa [1,2] [1,2] [1,2][1,?]. I własnie, mam nadzieje że to jest ten mecz w którym Utah wygra to spotkanie ponieważ o wiele lepiej moim zdaniem spisują się od Indiany która nie gra źle ale nie sądzę aby ten mecz się skończył inaczej. Ale jeśli Indiana miałaby wygrać to daję handi bo wiecej niż 2 punktami nie wygrają. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA Spotkanie: Houston Rockets - Philadelphia 76ers Typ: 2 Kurs: 3.70 Bukmacher: Expekt 20.12.2012 02:00 Analiza: Bardzo ciekawie się zapowiadające spotkanie w koszykarskiej lidze w stanach zjednoczonych.dziś w houston przyjeżdzają gracze ze wschodniego wybrzeża.Nie idzie im najlepiej ostatnio gdyż ulegli aż cztery razy i nie mieli nawet dogrywki w tych meczach.Ciężkie czasy nastały ale myślę że do dziś dzień gdzie na wyjeździe pokonają rakiety na ich terenie.oba zespoły zajmują dziewiąte miejsca w swoich konferencjach więc są to wyrownane drużyny.rakiety grają w kartkę chociąz w ostatnich spotkaniach prezentowali się lepiej niż 76ers.Być może grali ze słabszymi drużynami i dlatego taki bilans a nie inny.Goście grali z mocnymi zespołami więc nie ma co się dziwic że poprzegrywali te spotkania.dziś już chyba tak wysoko poprzeczka nie będzie postawiona i mam nadzieję ze powalczą o zwycięstwo.Houston na ich parkiecie można pokonac w sumie jak każdy zespół.Nikt nie jest niepokonany.Dziś liczę na przełamanie gości na hali przeciwnika.Myślę ze są w stanie sobie poradzić.Na ostatnie pięć spotkań trzykrotnie wychodzili zwycięsko wię c dlaczego i nie dziś skoro już mają dość porażek.dziś będą zmotywowani i mam nadzieję że przyniesie im to wygraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleryk Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Grudzień 2012 Data: 20.12.12 (18:00) Dyscyplina: Koszykowka Spotkanie: Cadevita - Buducnost Typ: 2 Kurs: 3,20 Bukmacher: Sportingbet To jest spotkanie 14 kolejki rozgrywek ABA League. Cadevita i Buducnost sasiaduja ze soba w tabeli bo gospodarze sa aktualnie na 4 miejscu a goscie tego meczu na 5 ze strata jednego punktu do koszykarzy z Zagrzebia. Cadevita u siebie ma bardzo dobry bilans 6-1 i wydaje sie ze powinni go potwierdzic wygrywajac ten mecz ale ja mysle ze Buducnost moze postawic im wysoko poprzeczke i caly mecz wedlug mnie bedzie takim meczem walki gdzie o wyniki zdecyduja szczegoly i duzo punktow bym sie tu nie spodziewal. Cadevita u siebie czesto odnosi wysokie zwyciestwa i wyniki sa duzo wyzsze niz 144 punkty dlatego to moze budzic obawy co do undera bo jest on na pozor troche niski. Ale ja mysle ze Buducnost postawi w tym meczu na defensywe i jesli juz przegra to bedzie to po walce i wynik koncowy powinien byc wedlug mnie dosc niski. Kilka poprzednich meczow Buducnostu na wyjazdach na to wskazuje bo w wiekszosci wyniki tych meczow byly typowo underowe i to wyraznie nawet jak 74:55, 69:71, 66:53. Ostatni mecz z Olimpija Lublana to 92:95 ale po az dwoch dogrywkach bo w regulaminowym czasie bylo 60:60. Buducnost w tym sezonie na wyjazdach gra mocno w obronie i ostroznie w ataku. Mecze wygrywa defensywa i konsekwencja a jesli juz przegrywa to w niewielkich rozmiarach. To spotkanie z Cadevita powinno miec podobny scenariusz bo taki styl gry preferuje Buducnost i to przynosi efekty. Mysle ze w tym meczu nie sa wcale bez szans. Jesli zagraja tak skutecznie w obronie jak zwykle a wynik bedzie sie utrzymywal na styku to Buducnost ma moim zdaniem duze szanse na wygranie tego spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Grudzień 2012 Minnesota Timberwolves(+3,5) - Oklahoma City Thunder godz. 01:05 typ:2 kurs: 2,02 Buk: Pinnacle Po raz kolejny stawiam na Oklahomę,we wczorajszym spotkaniu pokonali na parkiecie w Atlancie "Jastrzębie" 100-92 . Bardzo dobre spotkanie rozegrał lider zespołu Kevin Durant,który zdobył 41 punktów,w tym 4 celne "trójki" resztę punktów zdobyli : R. Westbrook 27 (1), T. Sefolosha 9 (3), H. Thabeet 6, K. Martin 6, J. Lamb 5 (1), S. Ibaka 4, K. Perkins 2, N. Collison 0, E. Maynor 0. Czy Minnesotę stać na pokonanie tak rozpędzonej Oklahomy?? Było to ich chyba 12 zwycięstwo z rzędu,już się w tym wszystkim zaczynam gubić,tak długa to seria. Timberwolves przegrali dwa ostatnie spotkania z Miami 103-92 o co za bardzo nie można do nich mieć pretensji oraz z Orlando 102-93. Była to już 11 porażka Minnesoty na 23 spotkania. Linia na to spotkanie jest bardzo niska i myślę,że OCT nie powinna mieć problemów z pokonaniem rywali w takim stosunku. Wątpię żeby Oklahoma tej nocy przerwała tak znakomitą passę,myślę że ten moment może nastąpić w następnym spotkaniu z mistrzami z Miami. Warto dodać,że w ostatnim spotkaniu koszykarze z Oklahomy prawie bezbłednie wykonywali osobiste ,trafili 19/20 rzutów . Przy tak małym handicapie jak dziś każdy punkt będzie ważny.Oklahoma wygrała siedem ostatnich meczy w Minnesocie były to raczej wyrównane pojedynki i takiego spodziewam się dziś z lekką przewagą gości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Grudzień 2012 20.12.12 / 18:00 Koszykówka, Euroliga Kobiet Gyor Foton - Wisła CanPack Kraków Typ: Powyżej 135 pkt Kurs: 1,85 Buk: Pinnacle Wisła jest faworytem tego spotkania i fakt ów nie może dziwić. Odkąd Białą Gwiazdę zasiliły Alana Beard i Tina Charles Krakowianki grają zupełnie inaczej. Przed tymi transferami był moment kiedy Wisła zamykała tabelę w grupie A, a teraz coraz mocniej naciska liderujące Bourges i Spartaka. Cztery wygrane pod rząd muszą robić wrażenie, dzisiaj szykuje się piąta bo nie sądzę, aby Węgierki były w stanie zagrozić Wiślaczkom, nawet pomimo faktu, że w Krakowie to one wygrały (po dogrywce). Teraz jest świetna okazja do rewanżu. Wisła powinna pójść za ciosem i wygrać jak najwyższym stosunkiem. Mam ciche przeczucie, że to będzie otwarty mecz, chociaż statystyki z lekka temu przeczą. Węgierki w ligowych starciach grają bardzo overowo, gromiąc niekiedy swoje rywalki (poza liderującym Euroleasingiem) niemiłosiernie, przykład - ostatni mecz wygrany z Cegledi 115:57. To co udaje się w lidze, zupełnie zmienia się w pucharach gdzie Gyor nie gra już takiego ofensywnego basketu. Różnicę poziomów więc widać. Jednak uważam, że starcie z Wisłą może być ofensywnym widowiskiem. Węgierki we Własnej hali potrafią grać skutecznie, wygrane z Tarsusem i Imos Brno przy wysokich wynikach i tylko jedna underowa porażka ze Spartakiem, który w defensywie jest bardzo mocny. Wisła na wyjazdach nie grała dotąd zbyt porywająco, ale myślę, że szansę do odegrania się gospodyniom (i przy okazji wskoczenia na trzecie miejsce w tabeli) powinny wykorzystać. Linia jest chyba rozsądnie ułożona, wszystko zależy od nastawienia i skuteczności obu drużyn. Jeśli wyjdą na parkiet z zamiarem odważnej, bezkompromisowej gry to over powinien paść bez problemu. Gorzej jeśli wyjdą z zamiarem rozgrywania koszykarskich szachów w połączeniu z chodzonym stylem gry. Jednak z Amerykankami w składzie wydaje mi się, że scenariusz bojaźliwej, zachowawczej gry nie jest raczej możliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05 Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder (-3) TYP: 2 (w przypadku zwycięstwa trzema punktami zwrot) KURS: 2,00 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Jutro o godzinie 1 w nocy polskiego czasu zostanie rozegrany bardzo interesujące spotkanie w najlepszej lidze koszykarskiej czyli NBA a zmierzą się ze sobą Minnesota Timberwolves z zespołem Oklahoma City Thunder. Minimalnym faworytem według bukmacherów są goście tego meczu i ja również jestem zdania że goście to spotkanie powinni spokojnie wygrać lecz w koszykówce jest wszystko możliwe i to nie jedno spotkanie zakończyło się zaskakującym wynikiem lecz będę starał się uświadomić wam że warto zagrać ten typ. Ale może zacznę od początku. Gospodarze tego spotkania w tabeli konferencji zachodniej zajmują siódmą lokatę z dorobkiem 12 zwycięstw i 11 porażek. Na własnym obiekcie rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to siedem meczów wygrali i trzy mecze przegrali. Jak widać na własnym parkiecie spisują się dobrze lecz jednak jakoś szczerze powiem że mnie to nie przekonuje ponieważ dopisywało im szczęście w tych meczach ale umiejętności też nie zabrakło. Na wyjeździe natomiast rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy i bilans tak doskonale nie wygląda bo wygrali pięć meczy i aż osiem meczy przegrali. A więc jak widać jest to zespół który może zaskoczyć w tym meczu ale ja nadal trzymam się gości tego meczu. Goście w tabeli konferencji zachodniej są na pierwszej pozycji z dorobkiem 21 zwycięstw i czterech porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni 16 meczy w których to 14 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe również dobrze się prezentują ponieważ rozegrali 9 meczy w których to siedem meczów wygrali i dwa mecze jedynie przegrali. W ostatnich sześciu meczach gospodarze tego meczu wygrali cztery mecze i ostatnie dwa mecze przegrali. Natomiast goście tego meczu ostatnie 12 mecze to wygrali i sądzę że tą 13 przekroczą właśnie w tym meczu bo są w doskonałej formie pokonując takie zespoły jak San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers, Brooklyn a więc to są potężne kluby a wygrywali te mecze bardzo pewnie. Oba zespoły w roku 2012 spotkały się ze sobą dwukrotnie i dwa razy lepszymi okazali się goście tego meczu wygrywając 149:140 (w dogrywce) i 115:110 na wyjeździe. A więc jak widać warto zagrać minimalny handicap na gości tego meczu bo szanse są bardzo duże i ja właśnie to robię grając na goście tego meczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:35 Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers (-4,5) TYP: 2 KURS: 2,00 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Jutro o godzinie 1:35 polskiego czasu zostanie rozegrany najbardziej interesujący w sobotę w NBA. Mam nadzieję że nie muszę szczegółowo tłumaczyć co ten skrót oznacza ale dla nie zorientowanych napiszę że jest to najlepsza koszykówka na świecie a rozgrywana jest w USA. Wybrałem ten mecz ponieważ kurs na gości tego meczu jest bardzo interesujący a przecież ostatnio grają wyśmienicie i warto postawić na ten właśnie mecz. Ale może zacznijmy wszystko od początku. Zacznę jak to bywa zawsze w moich analizach od gospodarzy tego meczu. W tabeli konferencji wschodniej znajdują się na 14 pozycji czyli jest to przed ostatnia pozycji w konferencji z dorobkiem pięciu zwycięstw i aż 22 porażkami. Na własnym obiekcie w tym sezonie rozegrali oni 11 meczy w których to trzy mecze wygrali i aż osiem meczy przegrali. Udaje im się wygrać niespodziewanie tak jak to było z Miami lecz tylko sporadycznie przeważnie to przegrywają i zostają zmiecieni z parkietu i tak uważam właśnie że ten mecz się zakończy. Na wyjeździe grają jeszcze gorzej ponieważ rozegrali 16 meczy i tylko dwa mecze wygrali a przegrali ich 14. Więc jak widać ta drużyna po odejściu James gra po prostu fatalnie i nie są wstanie nic ugrać w tych meczach. Natomiast goście tego meczu w tym sezonie mnie zaskakują ponieważ nieoczekiwanie znajdują się w konferencji wschodniej na szóstym miejscu z dorobkiem 14 zwycięstw i 12 porażek. Na własnym obiekcie rozegrali oni w tym sezonie 11 meczy i wygrali w nich osiem meczy i jednie trzy mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im troszkę gorzej ponieważ rozegrali oni 15 meczy i wygrali sześć spotkań i przegrali 9 meczy. Lecz i tak spisują się bardzo dobrze jak na taką drużynę i sądzę że sześcioma oczkami powinni pokonać swoich rywali. W ostatnich sześciu meczach gospodarze wygrali jeden mecz i przegrali pięć meczy. Wygrali oni z Lakersami 100:94 ale właśnie jak już mówiłem potrafią wygrać taki mecz a na własnym terenie nie potrafią poradzić sobie z zespołem takim jak np Toronto gdzie jest zdecydowanie słabsze od Miami czy Lakersów. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali cztery mecze i przegrali dwa mecze. Oba zespoły w 2012 roku spotkały się ze sobą pięć razy i cztery razy lepszymi okazali się goście tego meczu a raz gospodarze. Ja uważam że ten mecz wygrają goście bo są naprawdę na fali i jakiś mały handicap można w tym meczu postawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka NBA Spotkanie: Philadelphia 76ers(-4,5) - Atlanta Hawks Typ: 1 Kurs: 3.05 Bukmacher: Bet365 22.12.2012 01:00 Analiza: Jedne z ciekawiej się zapowiadających spotkań w najlepszej koszykarskiej lidze świata.na przeciw siebie zagrają drużyny z odmiennych biegunów tabeli.Goście na miejscu trzecim a gospodarze na miejscu dziesiątym.Muszę przyznac że stawiam na 76ers gdyż myślę że w końcu się przełamią bo nie są drugimi "czarodziejami" i mają potencjał do dobrej i efektownej gry.Ostatnie spotkania przegrali, było ich az pięć.straszna passa gospodarzy zaczęła się na bykach u siebie.dziś myślę że zagrają odmiennie niż w ostatnich spotkaniach i wywalczą wygraną.Grają u siebie więc doping kibiców powinien im pomóc.goście grają w kratkę ostatnio.Potrafią wygrać z każdym jak i przegrać ze slabeuszem.Gospdoarze byli także wysoko w tabeli w samej czołowce ale wystarczyła czarna seria i mamy etraz miejsce takie jakie jest.dziś jednak myślę że dadzą sobie radę.Ostatnie pieć spotkań między nimi było na korzyść Philadelphi.Dziś jest bardzo dobry czas na przełamanie i granie już tylko o wygrane.dadzą radę i liczę na to że powini wygrać minimum pięcioma punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka NBA Spotkanie: Philadelphia 76ers(-4,5) - Atlanta Hawks Typ: 1 Kurs: 3.05 Bukmacher: Bet365 22.12.2012 01:00 Analiza: Jedne z ciekawiej się zapowiadających spotkań w najlepszej koszykarskiej lidze świata.na przeciw siebie zagrają drużyny z odmiennych biegunów tabeli.Goście na miejscu trzecim a gospodarze na miejscu dziesiątym.Muszę przyznac że stawiam na 76ers gdyż myślę że w końcu się przełamią bo nie są drugimi "czarodziejami" i mają potencjał do dobrej i efektownej gry.Ostatnie spotkania przegrali, było ich az pięć.straszna passa gospodarzy zaczęła się na bykach u siebie.dziś myślę że zagrają odmiennie niż w ostatnich spotkaniach i wywalczą wygraną.Grają u siebie więc doping kibiców powinien im pomóc.goście grają w kratkę ostatnio.Potrafią wygrać z każdym jak i przegrać ze slabeuszem.Gospdoarze byli także wysoko w tabeli w samej czołowce ale wystarczyła czarna seria i mamy etraz miejsce takie jakie jest.dziś jednak myślę że dadzą sobie radę.Ostatnie pieć spotkań między nimi było na korzyść Philadelphi.Dziś jest bardzo dobry czas na przełamanie i granie już tylko o wygrane.dadzą radę i liczę na to że powini wygrać minimum pięcioma punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Grudzień 2012 Data: 22.12.12 (18:00) Dyscyplina: Koszykowka GRECJA: Puchar Spotkanie: Panathinaikos-KAO Dramas Typ: under 152.5 Kurs: 2,04 Bukmacher: Pinnacle Sports Jest to półfinał pucharu Grecji.Bardzo fajna linia,dość niska,jak dla mnie ciekawy zakład warty pogrania.Oczywiście Panta jest faworytem tego spotkania.Sprawdzałem składy drużyn na oficjalnych stronach obu klubów. Oba zespoły bez osłabień maja zagrać w najsilniejszych składach.Panta w tym sezonie gra nie równo w lidze slaby początek oprócz porażki z Olympiakos Pireus wpadka tagze na Ikaros Esperos.W Eurolidze szału tez nie ma.Grały oba zespoły miesiąc temu w lidze i po bardzo ciężkim meczu Panathinaikos wygrał TYLKO 63-60 a wiec do dzisiejszej Lini wystawionej przez Pinnacle sporo brakuje.Widziałem parę spotkań Panty w Eurolidze i z skutecznością bywa rożnie, miewają problemy z rzutami osobistymi, nie zawsze koncentracja i mobilizacja jest na najwyższym poziomie. Maja sporo przestojów w grze,Mamy okres przedświąteczny wiec rożnie to może być z forma, staty tez wyglądają ciekawie: bo w lidze Panathinaikos rzuca średnio 79,8pkt traci 59,2pkt w Eurolidze 75,25pkt /73.62pkt. KAO Dramas w lidze rzuca 75,4pkt/78pkt,bilans 4-6 nic więcej o grze ich nie mogę powiedzieć bo ich nie widziałem ale myślę ze jakiegoś szalonego mocno overowego spotkania nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Grudzień 2012 Miami Heat - Utah Jazz godz. 01:35 typ: Miami - 9,5 kurs: 2,16 Buk: Pinnacle Obrońca tytułu zespół z Miami podejmuję Utah. Faworyt tego spotkania jest oczywisty,pytanie tylko jaką różnicą punktów wygrają koszykarze z Miami. Ja postawiłem róznicę 10 punktów co wydaję mi się jak najbardziej realne. Miami wygrało trzy ostanie spotkania z Waszyngtonem różnicą 30 punktów , Minnesotą 103-92 oraz Dallas 110-95,jak widać w każdym z tych spotkań wygrywali minimum dziesięcioma punktami,sądzę że tak będzie również w tym spotkaniu. Miami jest w tej chwili najlepsze na wschodzie z bilansem 17-6 i głównym faworytem do końcowego zwycięstwa. Jak mówi lider zespołu z Miami LeBron James "Znamy się już bardzo dobrze. Możemy praktycznie zamknąć oczy i w ten sposób rozgrywać swoje akcje zarówno w ofensywie, jak i w defensywie". Utah natomiast wygrała do tej pory 14 meczy 13 przegrała . W ostatnim meczu przegrali z Indianą 104-84,wcześniej minimalnie róznicą jednego kosza pokonali Brooklyn . Dżezmeni grają w kratkę i nie mają jakiejś znakomitej serii więc nie wróżę im sukcesu w spotkaniu z mistrzami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Data: 22.12.12 (18:00)Dyscyplina: Koszykowka GRECJA: Puchar Spotkanie: Panathinaikos-KAO Dramas Typ: under 152.5 Kurs: 2,04 Bukmacher: Pinnacle Sports Jest to półfinał pucharu Grecji.Bardzo fajna linia,dość niska,jak dla mnie ciekawy zakład warty pogrania.Oczywiście Panta jest faworytem tego spotkania.Sprawdzałem składy drużyn na oficjalnych stronach obu klubów. Oba zespoły bez osłabień maja zagrać w najsilniejszych składach.Panta w tym sezonie gra nie równo w lidze slaby początek oprócz porażki z Olympiakos Pireus wpadka tagze na Ikaros Esperos.W Eurolidze szału tez nie ma.Grały oba zespoły miesiąc temu w lidze i po bardzo ciężkim meczu Panathinaikos wygrał TYLKO 63-60 a wiec do dzisiejszej Lini wystawionej przez Pinnacle sporo brakuje.Widziałem parę spotkań Panty w Eurolidze i z skutecznością bywa rożnie, miewają problemy z rzutami osobistymi, nie zawsze koncentracja i mobilizacja jest na najwyższym poziomie. Maja sporo przestojów w grze,Mamy okres przedświąteczny wiec rożnie to może być z forma, staty tez wyglądają ciekawie: bo w lidze Panathinaikos rzuca średnio 79,8pkt traci 59,2pkt w Eurolidze 75,25pkt /73.62pkt. KAO Dramas w lidze rzuca 75,4pkt/78pkt,bilans 4-6 nic więcej o grze ich nie mogę powiedzieć bo ich nie widziałem ale myślę ze jakiegoś szalonego mocno overowego spotkania nie będzie. izunia niski wynika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Data: 23.12.12 Dyscyplina: koszykówka ACB 23.12.2012 12:40 Spotkanie: Unicaja -Barcelona Typ: Handicap -1.5 Barcelona 1. kwarta Kurs: 2,0 Bukmacher: Unibet Barca w tym sezonie w lidze gra tragicznie, miejsce 7 z kiepskim bilansem 7-6. Jest to bardzo ważny mecz dla obu zespołów, jak i całej ligi sporo ekip ma taki sam bilans. Liga wygląda bardzo ciekawie, sporo zespołów liczy sie w grze o czołowe lokaty, jest bardzo równo- ciasno.Katalończycy maja 2 porażki z rzędu bardzo bolesna wręcz wstydliwa u siebie z Blu: Sens Monbus 54 : 62 gdzie zagrali dramatycznie szczegolnie nie można było patrzeć na ich grę w drugiej części meczu. Mnóstwo strat tragiczna skuteczność rzutowa po prostu dramat podopiecznych Xavi Pascual.Kolejkę wcześniej zostali rozbici przez Gran Canaria Dunas 81-69.Typ zdecydowanie na przełamanie Barca ma potencjał ciekawy skład i na pewno będzie sie liczyła w tym sezonie. jak na razie brakuje spokoju w grze konsekwencji, wyniki sa bardzo słabe znając reakcje trenera Xaviego w szatni jest bardzo ostro nie brakuje męskich slow.Na pewno bardzo nerwowo przed świętami.Malaga bardzo mocna u siebie nie wygodny zespól, trudny teren.Miejsce w tabeli mylące i zdecydowanie po niżej możliwości tej ekipy, ostatnio tag ze sporo przegranych w lidze. Miedzy innymi z Monbusem u siebie.Zapowiada sie bardzo ciekawe twarde spotkanie oba zespoły podtrawia grac w obronie, ja przewiduje sporo fauli- myślę ze gra na desce będzie kluczowa. Mój typ dotyczy 1 kwarty, liczę ze Barca wyjdzie bardzo zmobilizowana- zdecydowanie w obronie w ataku gra pokieruje Hertas. Oba zespoły maja ciekawy wyrównany skład, aczkolwiek Unicaja wzięła udział w wymianie na Lini Malaga-Panata,Gist do zielonych,Panko do Malagi, myślę ze będzie to spore osłabienie. Panko nie zagra dzisiaj, nie wierze żeby trener zaryzykował wystawienie zawodnika kompletnie nie zgrane z zespołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Orlando Magic - Utah Jazz godz. 00:00 typ:1 kurs: 2,10 Buk: Betclic Dziś w nocy Magicy podejmują w Orlando Dżezmenów. Kursy na to spotkanie są bardzo wyrównane z przewagą na Utah,być może spowodowane to jest kontuzją Glena Davisa,który w meczu z Waszyngtonem doznał kontuzji barku. Orlando mieli ostatnio dobrą passę czterech zwycięstw,niestety została ona przerwana w meczu z Toronto 93-90. Jak do tej pory Magicy wygrali 12 meczy,przegrali 14 . Ich dzisiejsi rywale mają bilans 14-14. Jednak ich wyniki nie są ostatnio zbyt dobre ,przegrali dwa ostatnie spotkania z Indianą 104-84 oraz Miami 105-89. Utah wygrało tylko jedno spotkanie z pośród pięciu ostatnich spotkań. Pod nie obecność Davisa liczę dziś na lepszą postawę Redicka,który dość słabo zagrał w Toronto zdobywając 9 punków oraz Aarona Afflalo,w ostatnim meczu rzucił 26 punktów. Myślę,że Orlando wygra ten mecz a koszykarze Utah przedłużą serię porażek do trzech spotkań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Koszykowka ABA League, 23.12 19:00 Radnicki - Cedevita typ; 2/2 3,20 Bet365 analiza Dzis w spotkaniu pietnastej kolejki ligi adriatyckiej, Radnicki Kragujevac na wlasnym parkiecie podejma Cedevite. Faworytem bukmacherow o dziwo dla mnie sa gospodarze, ja jednak upatruje tutaj innego rozstrzygniecia. Wiem, ze Cedevita przecietnie w tym sezonie spisuje sie na wyjazdach, wygrali tylko dwa sposrod szesciu spotkan w lidze, jednak jest to zespol euroligowy i wydaje sie byc duzo mocniejszy, od co by nie mowic, co najwyzej przecietniaka ligi adriatyckiej. Mimo atutu wlasnej hali Radnicki w tym meczu sobie wedlug mnie nie poradzi z bardziej doswiadczonymi, ogranymi, lepszymi zawodnikami z Zagrzebia. Poza atutem wlasnej hali i publicznosci po stronie druzyny Radnicki nie stoi dzis praktycznie nic, sadze, ze to Cedevita wygra dzisiejsze spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Data: 23.12.12 Dyscyplina: koszykówka ACB 23.12.2012 12:40 Spotkanie: Unicaja -Barcelona Typ: Handicap -1.5 Barcelona 1. kwarta Kurs: 2,0 Bukmacher: Unibet Barca w tym sezonie w lidze gra tragicznie, miejsce 7 z kiepskim bilansem 7-6. Jest to bardzo ważny mecz dla obu zespołów, jak i całej ligi sporo ekip ma taki sam bilans. Liga wygląda bardzo ciekawie, sporo zespołów liczy sie w grze o czołowe lokaty, jest bardzo równo- ciasno.Katalończycy maja 2 porażki z rzędu bardzo bolesna wręcz wstydliwa u siebie z Blu: Sens Monbus 54 : 62 gdzie zagrali dramatycznie szczegolnie nie można było patrzeć na ich grę w drugiej części meczu. Mnóstwo strat tragiczna skuteczność rzutowa po prostu dramat podopiecznych Xavi Pascual.Kolejkę wcześniej zostali rozbici przez Gran Canaria Dunas 81-69.Typ zdecydowanie na przełamanie Barca ma potencjał ciekawy skład i na pewno będzie sie liczyła w tym sezonie. jak na razie brakuje spokoju w grze konsekwencji, wyniki sa bardzo słabe znając reakcje trenera Xaviego w szatni jest bardzo ostro nie brakuje męskich slow.Na pewno bardzo nerwowo przed świętami.Malaga bardzo mocna u siebie nie wygodny zespól, trudny teren.Miejsce w tabeli mylące i zdecydowanie po niżej możliwości tej ekipy, ostatnio tag ze sporo przegranych w lidze. Miedzy innymi z Monbusem u siebie.Zapowiada sie bardzo ciekawe twarde spotkanie oba zespoły podtrawia grac w obronie, ja przewiduje sporo fauli- myślę ze gra na desce będzie kluczowa. Mój typ dotyczy 1 kwarty, liczę ze Barca wyjdzie bardzo zmobilizowana- zdecydowanie w obronie w ataku gra pokieruje Hertas. Oba zespoły maja ciekawy wyrównany skład, aczkolwiek Unicaja wzięła udział w wymianie na Lini Malaga-Panata,Gist do zielonych,Panko do Malagi, myślę ze będzie to spore osłabienie. Panko nie zagra dzisiaj, nie wierze żeby trener zaryzykował wystawienie zawodnika kompletnie nie zgrane z zespołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1014 Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA Spotkanie: New York Knicks - Minnesota Timberwolves Typ: New York Knicks -8.5 Kurs: 2.0 Bukmacher: pinnaclesports 23.12.2012 21:00 Analiza: Pojedynek dwóch odmiennych zespołów. NYK świetny bilans(19-7), i słabsza forma oraz Minnesota ze słabym bilansem(13-11) i coraz lepszą grą. Różnic jest więcej. Minnesota wreszcie uporała się z kontuzjami(Love, Kirilenko, Rubio), i zaczyna pokazywać swój właściwy poziom. Knicks natomiast właśnie przechodzą przez plagę kontuzji. Nieobecność Studemire'a, Carmelo, R. Wallece'a znacząlo wpłynela na dyspozycję NYK. Pod ich nieobecność druzyna była ciagnieta przez innych zwodnikow. Carmelo jednak wrocil, Wallace prawdopodobnie tez zagra. Dwie porażki u siebie były jakby buforem pozwalającym wrócić do dopowiedniej formy, podrażniającym ambicje i dziś zagrają bardzo dobry mecz. Dodatkowo nie zagra w Minesocie K. Love z powodu kontuzji oka, jest to niepotwierdzona informacja, ale z pewnego zrodla. Podsumowując liczę na przebudzenie i łatwe zwycięstwo NYK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sensejjag Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Spotkanie: Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers Dyscyplina: Koszykówka, USA,NBA, godz. 21 Typ: 1 połowa: Nets -3 Kurs: 1,97 Bukmacher: Pinnacle Sports Analiza: W meczu otwierajacym niedzielna serie meczy w NBA Nets podejmą 76ers. Gospodarze po kilku fatalnych sezonach w tym wreszcie grają dobra koszykówkę. To z pewnością dobra wiadomość dla ich lidera Deron Williamsa, który ostatnie sezony stracił, ponieważ został jakby karnie zesłany z Utah do New Jersey, a teraz wyraźnie odżył. Poza solidnym centrem Lopezem ktory w poprzednim sezonie coś wnosił do gry Nets dołączył Jo Johnson z Hawks, co niewątpliwie znacznie odciążył lidera, dodając srednio blisko 19 oczek, co daje mu druga pozycje wsrod najlepiej punktujących zawodników z Brooklynu. Nieźle też prezentuje sie weteran Gerard Wallace, troszke gorzej niz w poprzednim sezonie wyglądaja statystyki Krisa Humphriesa, ale to tylko z powodu przyjscia Jonhsona. Ciekawym wzmocnieniem jest CJ Watson, ktory był rezerwowym w Bulls, a teraz jest bardzo solidną szóstką w Nets. Z tej zbieraniny niezłych graczy powstał zespół, ktory moim zdaniem zajmie pewnie miejsce w osemce na wschodzie. O te pozycje walcza m.in. właśnie z 76ers. Ci w poprzednim sezonie zakwalifikowali sie do play-off z ósmej pozycji. W tym roku rywalizacja na wschodzie wygląda bardziej ciekawie, bo obok Nets mocnymi konkurentami do walki są Bucks, a nie wykluczam, że bardzo osłabione Magic nie bedą walczyc do końca. Philadelphia mnie jednak ostatnio wogóle nie przekonują. W jedenastu ostatnich meczach wygrali zaldwie trzy razy pokonując tylko Boston, Detroit oraz wczoraj Atlantę. Brooklyn również ostatnio nie zachwyca. Przed tą konfrontacją mają passę -3. Mecze z Bulls i Jazz przegrywali bardzo pechowo i nieznacznie. Z Knicks nie mieli juz nic do powiedzenia ulegając juz dość wyraźnie. Dziś liczę na przełamanie Nets. Williams na przeciw siebie będzie miał Jrue Holidaya, a to nie jest zawodnik ktory powinien zbyt wiele zdziałać przeciwko świetnemu rozgrywającemu Nets. Największa gwiazda 76ers, Evan Turner bedzie miał nie lada kłopot z dobrze broniącym Wallace. Moim faworytem w tym meczu są gospodarze. W tym sezonie w jedynym bezpośrednim meczu gorą była Philadelphia. Stawiam na rewanż. Uważam, ze juz do przerwy gospodarze odskoczą rywalom dość wyraźnie i spokojnie dowiozą wygraną do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 00:00 Orlando Magic (-2) - Utah Jazz TYP: 1 (w przypadku zwycięstwa drużyny 1 dwoma punktami zwrot) KURS: 2,13 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Kolejny mecz do którego napiszę analizę również jest z typu tych z NBA a więc najlepszej ligi na świecie w piłce koszykowej. Jakoś przekonałem się do meczów w tej lidze i już nie pisze analiz do piłki nożnej gdzie jest to moja ulubiona dyscyplina a piszę do koszykówki dzięki której ostatnio zacząłem się bardzo interesować. Powiem szczerze w koszykówce to tylko interesuję się ligą NBA kiedyś jeszcze przeglądałem polskie zespoły lecz teraz nie mam na to czasu i po prostu nie opłaca się oglądać mecze na tak słabym poziomie. Tak samo z piłką wolę obejrzeć dobre spotkanie w TV ligi angielskiej, włoskiej lub hiszpańskiej niż iść na mecz w polskiej lidze bo to jest kopanina i nic więcej szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na to że mecz zakończy się bojówką dal kiboli. Po prostu żenada co to się dzieje w tej Polsce może Zbigniew Boniek to wszystko ogarnie. Ale się rozpisałem na temat którego nie powinienem przytaczać w mojej analizie. Ale jak widzicie analiza jest pisana spontanicznie więc to co myślę to piszę. Wracamy do tego meczu i zacznę od gospodarzy. Gospodarze tego meczu w lidze konferencji wschodniej znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 12 zwycięstw i 14 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to siedem meczy wygrali i sześć meczy przegrali. Na wyjeździe natomiast rozegrali oni 13 meczy w których to pięć meczy wygrali i osiem meczy przegrali. A więc jak widać Orlando zaczęło ostatnio grać coraz lepiej dlatego też znaleźli się na 10 pozycji w lidze. Natomiast goście tego meczu po bardzo dobrym początku sezonu teraz grają katastrofalnie i dlatego spadli w lidze konferencji zachodniej na pozycję 10. Wygrali oni 14 meczy i również tyle samo meczy przegrali. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 11 meczy w których to 9 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 17 meczy i pięć meczy wygrali i aż 12 meczy przegrali. A więc jak widać na wyjeździe grają bardzo słabo. W ostatnich sześciu meczach gospodarze wygrali cztery mecze i dwa spotkania przegrali. Na własnym stadionie ostatnio wygrali z takimi zespołami jak Minnesota czy Golden State. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali dwa mecze i przegrali cztery spotkania. W 2012 roku oba zespoły spotkały się dwa razy na boisku Utah i dwukrotnie Orlando przegrało lecz w tym meczu grają na własnym boisku i ja bym postawił na nich ponieważ kurs jest wysoki i może mały handicap nawet można by było dać aby był większy kurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin985 Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Grudzień 2012 Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 23:30 Miami (-4) - Oklahoma TYP: 1 KURS:2,12 BUK: Pinnacle Sports Analiza: Jutro o godzinie 23.30 polskiego czasu rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy dwoma liderami konferencji zachodniej i wschodniej. A zmierzą się ze sobą Miami z zespołem Oklahoma. A więc dwóch liderów się spotka ciekawe który z nich wygra ja jestem za gospodarzami tego meczu czyli zespołem Miami. Gospodarze w lidze znajdują się na pierwszej pozycji z dorobkiem 18 zwycięstw i sześciu porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 15 meczy w których to 15 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. A więc jak widać na własnym boisku spisują się bardzo dobrze. Natomiast na wyjeździe w tym sezonie rozegrali 9 meczy w których to pięć meczy wygrali i cztery mecze przegrali. W ostatnim swoim meczu zmierzyli oni się z zespołem Utah Jazz na własnym boisku i rozbili rywala ponieważ wygrali pewnie 105:89. Natomiast goście tego meczu w konferencji zachodniej znajdują się na pierwszej pozycji z dorobkiem 21 zwycięstw i pięciu porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 16 meczy w których to 14 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali jedynie 10 meczy w których to siedem razy wygrywali i trzy mecze przegrali. W ostatniej kolejce spotkali oni się z zespołem Minnesota i na wyjeździe przegrali tamten mecz 99:93. Gospodarze w ostatnich sześciu meczach wygrali pięć meczy i przegrali jeden mecz z zespołem Golden State 95:97. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali pięć razy i przegrali jeden właśnie ten z Minnesotą. Moim zdaniem można zagrać handicap i postawić na zawodników Miami bo naprawdę ostatnio spisują się bardzo dobrze i ja właśnie postawię na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manfredo90 Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Grudzień 2012 25.12.2012 (21:00) Koszykówka - NBA Los Angeles Lakers - New York Knicks handi +6.5 Knicks Kurs: 1.61 Bet365 1 dzień świąt i szykują nam się 3 znakomite spotkania w NBA i to wszystkie bez zarywania nocy ! Na tapetę postanowiłem przeanalizować 2 spotkanie dzisiejszego dnia. Lakersi zajmują dopiero 11 miejsce w Konferencji Zachodniej a Knicks 2 we Wschodniej. Dlaczego akurat w swoim typie stawiam handi na Knicks? Przede wszystkim postawa Jeziorowców jest daleko od tego co od nich się wymaga. Punkty zdobywa przede wszystkim legenda zespołu Kobe Bryant, jednak w moim odczuciu jest on bardzo samolubny i chciałby wykańczać wiele akcji. Mimo zakontraktowania Dwighta Howarda i Steve'a Nasha nie tworzą oni jednak zgranego kolektywu. Dochodzą do tego pogłoski o Gasolu, który ponoć ma być wytransferowany do innego klubu... Niby Lakersi wygrali 4 ostatnie spotkania....ale patrząc bardziej dalej czy byliby to mocni przeciwnicy??? Noo...może Warriors są w miarę dobrzy w tym sezonie i przegrali z nimi w dogrywce Knicks w tym sezonie grają bardzo dobry basket i fajny do oglądania. Widać, że Carmelo wreszcie gra to co do niego należy, a brak Amara Stoudemire'a paradoksalnie o wiele lepsze przynosi korzyści niż gdyby grał. Dodatkowym podtekstem tego spotkania jest fakt, że ze sobą będą walczyć 2 obecnie najlepiej punktujących zawodników w tym sezonie NBA. Myślę, że Knicks stać na zwycięstwo a w najgorszym wypadku na minimalną porażkę, taką która pozwoli pokryć handi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młodywilc Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Grudzień 2012 post do skasowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butelkaodpiwa Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Grudzień 2012 25.12.2012 (21:00) Koszykówka - NBA Los Angeles Lakers - New York Knicks ile punktów zdobędzie Dwight Howard: powyżej 17,5 Kurs: 1.85 Bwin analiza: od kiedy do gry wrocil steve nash gra lakersow wyglada zupelnie inaczej. do tej pory to kobe bral sie za rozgrywanie. gral bardzo indywidualnie. co za tym idzie jego partnerzy zdobywali mniej punktów. howard w ostatnich dwoch meczach przed powrotem nasha zdobyl 16 i 17 punktow. 22 grudnia nash rozegral pierwszy mecz po kontuzji. howard zdobyl 11 punktow (jednak szybko wylapal piec fali). gra steve'a nie wygladala najgorzej, ale sadze, ze dzis bedzie jeszcze lepiej i wiecej pilek bedzie szlo pod kosz do dwight'a. naprzeciwko howarda zobaczymy dzisiaj chandler'a z ktorym nie powinen miec klopotow. ponadto knicks'i sa ostatnio w dolku. stylem gry nie przypominaja zespolu z poczatku sezonu. o ile atak knicks'ow jest ok (a przynajmniej byl bo ostatnio anthony ma spore klopoty ze skutecznoscia) to z obrona nie jest juz tak dobrze i tu widze szanse dla howarda na zdobycie wiekszej ilosci punktow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eltondi Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Grudzień 2012 Los Angeles Lakers - New York Knicks25.12.2012 21:00USA Koszykówka NBATyp: Knicks -2,5Kurs: 3.00Buk: Bet365 Dziś podczas świąt Bożego narodzenia w NBA zostaną rozegrane dwa arcyciekawe spotkania pierwsze z nich to Los Angeles Lakers z New York Knicks a zaraz po tym spotkaniu Miami Heat z Oklahoma City Thunder. Do wytypowania mojego meczu wziąłem statystyki oraz sposób gry obu ekip. Gospodarze po zasileniu ich szeregi Nash'a oraz Howarda chyba jeszcze sie nie zgrali bo ich gra w bardzo dużym stopniu opiera się na indywidualnościach. Natomiast gra Knicksów jest nieco inna dużo podań gra zespołowa szczególnie, że ekipa która gra nie jest najmłodszą, ale doświadczenie daje góre w wielu spotkaniach i Knicks puki co maja stosunek 20-7, a LAL tylko 13-14. Obie ekipy sie spotkały juz w tym sezonie na parkiecie w Nowym Yorku, które gospodarze wygrali 116-107. Dzis uważam że historia może sie powtórzyć i Knicks mogą wygrać to spotkanie lecz mniejszą ilością punktów, kluczowa będzie gra gwiazd LAL w ataku bo Knicks nie grają aż tak słabo jak LAL w obronie i będą ładnie ich klepać podaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi