Piotrex82 Napisano 2 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2013 Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Europejska) Mecz: Chelsea - Basel Typ: liczba bramek w meczu – over 2,5 Kurs: 1,67 Bukmacher: Expekt Data: 02.05.2013 godz: 21:05 Analiza: W rewanżowym spotkaniu półfinału Ligi Europejskiej Chelsea podejmie zespół FC Basel. Pierwsze spotkanie wygrali Londyńczycy 2:1. Dzisiaj spodziewam się otwartego meczu z dużą liczbą bramek. Szwajcarzy nie mają już nic do stracenia, by myśleć o awansie muszą zdobyć na Stamford Bridge co najmniej dwa gole. Skoro zaszli już tak daleko to nie wierzę by przynajmniej nie spróbowali dokonać tej sztuki. Zwłaszcza że w ofensywie czują się nieźle, potrafią zdobywać bramki, w poprzedniej rundzie zaskoczyli Tottenham zdobywając na White Hart Lane dwa gole. Z kolei Chelsea będzie grać z kontry, mają wielu klasowych graczy w ofensywie, którzy na pewno będą dziś mieli sporo okazji by zagrozić szwajcarskiej bramce. W ostatnich tygodniach gra ofensywna The Blues wygląda dobrze, zespół zdobywa sporo bramek i myślę że przeciwko Szwajcarom, którzy akurat w obronie nie prezentują się jakoś rewelacyjnie, nie powinno być inaczej. Zresztą zespół Basel zaliczył w weekend przykrą wpadkę w krajowej lidze, przegrywając u siebie z Luzern aż 0:3. Spodziewam się dzisiaj ciekawego meczu, bez murowania bramek. Szwajcarzy będą atakować, Chelsea groźnie kontrować i zdziwię się mocno jeśli przynajmniej te trzy bramki w tej sytuacji nie padną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polakko20 Napisano 2 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2013 Piłka nożna, LE Benfica - Fenerbahce Powyżej 3.5 gola 3.00 Bet365 Dzisiaj o 21:05 dojdzie do rewanżowego spotkania w Lidze Europy pomiędzy portugalską Benficą Lizbona, a tureckim Fenerbahce Stambuł. Pierwsze spotkanie rozegrane tydzień temu nad Bosforem zakończyło się skromną wygraną graczy z Turcji 1:0. W dzisiejszym pojedynku typuję na powyżej 3.5 gola. Po pierwsze moim zdaniem faworytem tego meczu jest ekipa z Lizbony. Sądzę tak ponieważ ekipa z Portugalii w roli gospodarza nie przegrała od października 2012 roku (porażka z Barceloną w LM). Od tamtej pory w Lizbonie ekipa Benfici aż 17 razy wygrywała z 19 meczy. Tylko 2 razy zremisowali (Porto i Ferreira czyli czołówka Ligi Sagres). Benfica jest u siebie niezwykle mocna. Strzelają mnóstwo bramek, są nie do zatrzymania i dzisiaj są w stanie strzelić gościom z Turcji kilka bramek. Patrząc na ich niektóre wyniki u siebie (3:1, 6:1, 5:0, 3:0, 3:2, 4:1) są w stanie nadrobić straty z pierwszego meczu z nawiązką. Zakładam jednak, że goście strzelą dzisiaj 1 gola, a więc gospodarze do awansu potrzebować będą 3 bramek. Myślę, że Benfica przed własną publicznością na Estadio da Luz nadrobi straty i przypieczętują awans do finału. Jeśli chodzi o statystyki to Benfica w obecnych rozgrywkach Ligii Europy ma na swoim koncie 2 wyniki over 3.5 gola (3:1 z Newcastle i 3:2 z Bordeaux). Jednak pamiętać trzeba, że do LE dostali się po odpadnięciu z LM i w Lidze Europy rozegrali tylko 7 spotkań do tej pory. Goście z Turcji również mają na swoim koncie 2 wyniki over 3.5 gola (2:4 z Gladbach i 2:2 z Marsylią). W ekipie gości nie zagra dzisiaj bardzo ważne ogniwo w linii pomocy czyli Raul Meireles. To moim zdaniem bardzo duże osłabienie Fenerbahce i woda na młyn dla atakujących Benfici, którzy często w 1 meczu byli zatrzymywani przez tego gracza. Dzisiaj moim zdaniem będą błyszczeć jedynie Orły z Lizbony, które przed własną ponad 60 tysięczną publicznością awansują do finału LE. Mój typ na ten mecz to 3:1 dla Benfici Lizbona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Power30 Napisano 2 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2013 Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska 21:05 Spotkanie: Chlesea - Basel Typ: under 0,5 (ht) Kurs: 3,60 Buk: Sportingbet W rewanżowym spotkaniu Ligi Europejskiej, Chelsea Londyn podejmie FC Basel. W Szwajcarii górą byli podopieczni Beniteza, którzy wygrali po emocjonującej końcówce 2:1 i tym samym są na dobrej drodze, aby awansować do finału. Basel już w tej edycji napsuło sporo krwi faworytom, ale nie sądzę aby na Stamford Bridge zdobyli więcej niż jedną bramkę. Przed The Blues bardzo ważny wyjazdowy mecz z Manchesterem United. Chelsea nie jest jeszcze pewna występu w przyszłorocznej Lidze Mistrzów, więc dzisiaj zapewne nie będzie forsować tempa, mimo iż prawdopodobnie wystąpią praktycznie w podstawowym garniturze. Sądzę, że Basel ostrożnie przystąpi do tego spotkania, a odsłonią się dopiero w drugiej połowie i wówczas rozpocznie się otwarta gra. Typ dość ryzykowny, ale warty gry, zwłaszcza że Chelsea straciło bramkę po kontrowersyjnym rzucie karnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2013 UEFA Europa League, Benfica Lissabon - Chelsea FC godz. 20:45 typ: BTS kurs:1,91 Buk: William Hill Dziś przed nami finał Ligi Europejskiej. Postanowiłem postawić w tym spotkaniu na strzelenie gola przez oba zespoły. Wiadomo,że finału nikt nie odpuści,zwłaszcza po tym jak oba zespoły nic nie ugrały w tym sezonie. Benfika w miniony weekend przegrała praktycznie mistrzostwo,więc teraz muszą skupić się na LE został im jeszcze puchar. Klub od 1962 roku nie wygrał żadnego trofeum w Europie. Na spotkaniu będzie Eusebio ,który ma wspierać swoją drużynę. Zespół z Lizbony gra bardzo ofensywnie i rzadko nie strzela gola w spotkaniu,taki przypadek zdarzył się w Stambule,w meczu z Fenerbache. Jednak siła napadu Benfiki jest silna i nie sądzę,żeby Cardozo i spółka nie strzelili choć jednego gola. Chelsea sezon też może uznać,za przegrany. Ubiegłoroczny zwycięzca Ligi Mistrzów , może w przypadku wygranej być posiadaczem obu pucharów przez 10 dni. Tak więc nadarza się historyczna okazja do takiej niecodziennej sytuacji. Anglicy nie mają również problemu ze zdobywaniem goli i przynajmniej w 10 ostatnich spotkaniach gole te zdobywali. Tak więc uważam,ten typ jak najbardziej wskazany . Spodziewam się wyrównanego spotkania z przynajmniej trzema golami. Mój osobisty typ 2-1 dla Benfiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2013 Liga Europejska - Play Offy Benfica-Chelsea 15.05.2013 20:45 typ 2 kurs 2,690 pinnaclesports Zapowiada się bardzo ciekawy finał na Amsterdam arena.Delikatnie pogrywam go sobie na rożnych płaszczyznach przede wszystkim jest to jeden mecz a wiec decyduje forma ,plus dyspozycja dnia.Troszkę wyżej oceniam popularnych the blues są w dobrej formie jest parę znaków zapytań- prawdopodobnie zagrają bez Hazarda i Terrego.Kadra mocna- ograna ,doświadczona we wcześniejszej fazie ligi europejskiej można było odnieść wrażenie ze Chelsea gra troszkę nie poważnie jakby za kare w tych rozgrywkach, ale z biegiem czasu pojawiła się szansa na wygranie trofeum -to dlaczego pupile Abramowicza nie mieli by z takiej okazji skorzystać. Z tego co mnie pamięć nie myli nie maja na swoim koncie pucharu UEFA a liga europejska jest w zastępstwie tego pucharu,wiec do gabloty może trawić okazały puchar.Obie drużny graja bardzo ciekawa ofensywna piłkę- grały w rozgrywkach ligi mistrzów i angielski zespól miał spore problemy z orłami z Lizbony.Przede wszystkim Benfica gra bardzo techniczny, szybki football -świetny Cardozo, dużo akcji oskrzydlających.Zdecydowanie lepiej czuja się w ataku niż obronie u Chelsea jest to bardziej zbilansowane.Portugalczycy są w lekkim dołku jeśli chodzi o formę piłkarską obie drużyny grały ostatnio bardzo dużo i Benfica chyba tego tempa nie wytrzymuje. Bolesna porażka w koncowce meczu, który chyba pozbawi ich mistrzostwa Portugalii z odwiecznym rywalem Porto 2-1 (gol Kalvina w 94 minucie) wcześniej wpadka i remis 0-0 na Estoril- trudne boje o ten finał z Fenerbahce.Mieli zdecydowanie mocniejszych rywali na drodze do tego finału NIŻ Chelsea.Myślę ze emocji i dobrej piłki nie zabraknie, polecam pobawić się ja robię to bardzo symbolicznie na ; over 10,5 rożnych -1,76 Angielskie kluby uwielbiają grę na stale fragmenty obie drużyny graja ofensywnie skrzydłami stwarzają sobie sporo okazji bramkowych wiec jak dla mnie linia niska over 4,5 kartek 1,8 -fauli nie powinno zabraknąć Shots On Target- over 12,5- 1,76 Czy Luisao otrzyma kartkę w regulaminowym czasie?] Yes 3.2 ComeOn.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eltondi Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2013 15.05.2013 20:45 Benfica - ChelseaTyp: x2Kurs: 1.42Buk: Unibet, Pinnacle W dzisiejszym finale dawniej nazywanego Pucharem UEFA obecnie Liga Europejska, zmierzą się kluby Benfica oraz Chelsea. Historia ligi mistrzów pokazuje jasno, że Benfica nigdy nie umiała grać z mocnymi klubami jakim nie wątpliwie jest Chelsea. Oba zespoły spotkały się rok temu i oba mecze wygrała drużyna z Anglii. Dział ten zawiera "pewniaki" z danego dnia, z własnego doświadczenia wiem, że finały jakichkolwiek rozgrywek mają nieobliczalne wyniki, dlatego nie wskazuję jedno znacznie na CFC tylko zagram po niskim kursie z podpórką. Benfica dodatkowo przegrała ostatni mecz w lidze z Porto i może pomarzyć o mistrzostwie pewnie morale tego zespołu są niskie ponieważ prowadzili cały sezon w lidze i w przedostatniej kolejce dali się wyprzedzić Składy obydwóch zespołów są praktycznie najmocniejsze. Benfica: Artur, Luisão, Garay, André Almeida, Gaitán, Matić, Pérez, Óscar Cardozo, Salvio, Rodrigo, Melgarejo. Ławka: Paulo Lopes, Jardel, Aimar, Urreta, André Gomes, Lima, John. Chelsea: Čech, Ivanović, Cole, David Luiz, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Oscar, Torres, Juan Mata. Ławka: Turnbull, Ferreira, Aké, Mikel, Marin, Benayoun, Moses. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolti Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2013 Dyscyplina: Piłka Nożna, Anglia, godzina 20:45 Spotkanie: Benfica - Chelsea Londyn Typ: Benfica Kurs: 3.10 Bukmacher: Bet365 Analiza: Na szybko bo zaraz mecz, dziś o 20:45 finał ligi europejskiej: Benfica Lizbona - Chelsea Londyn, niby faworytem jest Chelsea, ale ja myślę że Benfica może zaskoczyć bo naprawdę jest to bardzo dobra ekipa. Moc ekipy z Lizbony mogliśmy zobaczyć na Camp Nou, gdzie zremisowali 0:0 a okazji by strzelić gola mieli mnóstwo, mimo że Barcelona zagrała składem rezerwowym to postawa Benficii godna pochwały. Jest to zespół bez gwiazd ale jest to zespół. Chelsea Londyn, niby są w formie ale mnie jakoś nie przekonują, cały czas grają bez napastnika bo to co prezentuje Toress to jest dno, z Aston Villa bardzo się męczyli, dopiero czerwona kartka do jednego z graczy rywala pozwoliła odnieść zwycięstwo. Ja stawiam na Benficę bowiem grają fajnie ofensywnie w piłkę nożną, zawsze do przodu, i myślę że to oni będą prowadzić grę a Chelsea z kontry. Jak dla mnie to Benfica dzisiaj wygra, w drodze do finału według mnie wyeliminowali lepsze ekipy: Bayer Leverkusen, Bordeaux, Newcastle United oraz Fenerbahce Stambuł. The Blues z kolei wyeliminowali: Spartę Pragę, Steauę Bukareszt, Rubin Kazań oraz FC Basel. Według mnie bardziej starać się będzie Benfica zdenerwowana po ostatnim meczu ligowym gdzie przegrali na wyjeździe z FC Porto tracąc gola w 91 minucie spotkania, remis dałby im praktycznie tytuł mistrzowski. Chelsea praktycznie zapewniła sobie już 3 miejsce w PL więc może sobie spokojnie dokończyć sezon. Plus po stronie Benficii jest taki że zagra w najmocniejszym składzie, The Blues z kolei bez Terrego oraz przede wszystkim Hazarda. Według mnie mecz bardzo wyrównany szanse daje po połowie, według mnie na Chelsea jest brzemię faworyta i dlatego przegra. W tym roku angielskie ekipy bardzo słabo w europejskich pucharach, szczególnie w LM myślę że brak tytułu w lidze Europy również jest prawdopodobny. Ja stawiam na Benficę, bowiem jest to drużyna, a Chelsea tylko indywidualności, tym bardziej że teren neutralny bo Amsterdam, jeden mecz to warto zaryzykować po takim kursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŻYLETA Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2013 Liga Europejska - Play Offy Benfica-Chelsea 15.05.2013 20:45typ 2 kurs 2,690 pinnaclesports Zapowiada się bardzo ciekawy finał na Amsterdam arena.Delikatnie pogrywam go sobie na rożnych płaszczyznach przede wszystkim jest to jeden mecz a wiec decyduje forma ,plus dyspozycja dnia.Troszkę wyżej oceniam popularnych the blues są w dobrej formie jest parę znaków zapytań- prawdopodobnie zagrają bez Hazarda i Terrego.Kadra mocna- ograna ,doświadczona we wcześniejszej fazie ligi europejskiej można było odnieść wrażenie ze Chelsea gra troszkę nie poważnie jakby za kare w tych rozgrywkach, ale z biegiem czasu pojawiła się szansa na wygranie trofeum -to dlaczego pupile Abramowicza nie mieli by z takiej okazji skorzystać. Z tego co mnie pamięć nie myli nie maja na swoim koncie pucharu UEFA a liga europejska jest w zastępstwie tego pucharu,wiec do gabloty może trawić okazały puchar.Obie drużny graja bardzo ciekawa ofensywna piłkę- grały w rozgrywkach ligi mistrzów i angielski zespól miał spore problemy z orłami z Lizbony.Przede wszystkim Benfica gra bardzo techniczny, szybki football -świetny Cardozo, dużo akcji oskrzydlających.Zdecydowanie lepiej czuja się w ataku niż obronie u Chelsea jest to bardziej zbilansowane.Portugalczycy są w lekkim dołku jeśli chodzi o formę piłkarską obie drużyny grały ostatnio bardzo dużo i Benfica chyba tego tempa nie wytrzymuje. Bolesna porażka w koncowce meczu, który chyba pozbawi ich mistrzostwa Portugalii z odwiecznym rywalem Porto 2-1 (gol Kalvina w 94 minucie) wcześniej wpadka i remis 0-0 na Estoril- trudne boje o ten finał z Fenerbahce.Mieli zdecydowanie mocniejszych rywali na drodze do tego finału NIŻ Chelsea.Myślę ze emocji i dobrej piłki nie zabraknie, polecam pobawić się ja robię to bardzo symbolicznie na ; over 10,5 rożnych - 1,76 Angielskie kluby uwielbiają grę na stale fragmenty obie drużyny graja ofensywnie skrzydłami stwarzają sobie sporo okazji bramkowych wiec jak dla mnie linia niska over 4,5 kartek 1,8 - fauli nie powinno zabraknąć Shots On Target- over 12,5- 1,76 Czy Luisao otrzyma kartkę w regulaminowym czasie?] Yes 3.2 ComeOn.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi