Gość mija2 Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 witam mam pytanie jeśli kurs jest 1,55 i postawie 40zł to jak mam obliczyć ile wygram ,nie wiem zabardzo o co chodzi ,jestem nowy zalogowałem u jednego buka szukam informacji na temat stawiania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xavier27 Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 1,55 X 40 ZŁ = 62 zł Wygrana = 62 zł Zysk= 62-40 = 22zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patab Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 witam mam pytanie jeśli kurs jest 1,55 i postawie 40zł to jak mam obliczyć ile wygram ,nie wiem zabardzo o co chodzi ,jestem nowy zalogowałem u jednego buka szukam informacji na temat stawiania mnozyc kurs razy stawke : 1,55 * 40 = 62 - 40 = 22 zysk jesli u naziemnych odliczasz 10 % podatku: 62-10% = 55,8 - 40 = 15,8 zysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mija2 Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 wielkie dzięki ,proste i logiczne ,jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apocalyptiq Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 Ja znam wzór, dzięki któremu (na podstawie kursu i zamierzanej wygranej) można obliczyć stawke: S=W/(K-1) gdzie: S - stawka W - zamierzana wygrana K - kurs Nie chwaląc się wspomnę, że owy wzór napisałem sam :cwaniak1: Chyba nie muszę mówić jak stawia się pochwały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranji Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 APO Ty widze jestes geniuszem matematycznym. Pitagoras i Tales to Ci do piet nie dorastaja. Naprawde sam to napisales? A za co ty chcesz k...a pochwale. Po pierwsze W - zamierzany zysk Po drugie K - kurs, ale tylko podany w wartosciach dziesietnych (tzw. europejski), bo jesli brytyjski lub amerykanski to dupa zbita. Poza tym chyba kazdy kto ukonczyl podstawowke potrafilby napisac taki wzor, takze nie rozumiem czym ty sie chwalisz... i jeszcze pochwaly chcesz. stawka x kurs = wygrana stawka x (kurs - 1) = zysk na czysto jesli obie strony rownania podzieli sie przez (kurs -1) to po lewej stronie zostanie stawka, a po prawej zysk na czysto / (kurs - 1), czyli stawka = zysk na czysto / (kurs - 1) Biorac pod uwage, ze u bukmachera moga grac tylko osoby pelnoletnie, to chyba kazgy potrafi obliczyc cos takiego. Wez ty sie APO wstrzasnij! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpt.Cobra Napisano 31 Marzec 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Marzec 2006 ranji masz pochwałę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi