vieri83 Napisano 1 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2006 ściągnąłem ten plik, na razie nie za wiele kumam, tym bardziej że nie mam żadnej prtaktyki w grania w Betfair, na pierwszy rzut oka taki sobie wydaje mi sie ten system, bo nie wiem o ile gier oparłes statystyke że średnio co 3 rozdanie wypada że jeden ma 21 pkt., chyba niezbyt dokładnie mimo wszystko przeanalizowałeś bo raz może wyjść a kolejny mozna nieźle wtopić, byłbym wdzięczny gdybyś podał o wiele bardziej szczegółowa instrukcje jak taki zakłąd postawić w praktyce (jeśli będzie ci się chciało pisać), rozumiem też że trzeba posiedzieć troche przed kompem i śledzić kurs Back, ile taka gra może potrwać?? p.s. słowa uznania za umieszczenie tego systemu bez opłaty(choć jeszcze nie wiem czy jest dobrym systemem) i zwrócenie kasy: RESPECT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpt.Cobra Napisano 1 Luty 2006 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Luty 2006 Powiem szczerze że nie chce mi się już pisać cokolwiek. Wg wypowiedzi wychodzi że chciałem oszukac i naciągnąć innych dlatego nie chce juz nic kmentować kto zrozumie to zrozumie. Niech każdy wyciągnie wnioski. Może moje opracowanie przysłuży się komuś do innych rozmyślań lub nad opracowywaniem czegoś innego. Niech każdy wykorzysta to jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość akaczo Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 Ja rowniez kupile ten systemik, wynik gry -100 $ Nie mam zadnych zali do Cobry, ze system przestal dzialac Poniewaz system jest udostepniony wszystkim pozwole sobie na kilka przemyslen z obserwacji i gry tym systemem: 1. Jestem prawie pewein ze Betfair nie wystepuje w tej grze tylko jako posrednik w zawieraniu zakladow lecz wklada w nia swoja kase (oferta po zmianie sytuacji na stole pojawia sie natychmiast, zaden gracz nie bylby w stanie okreslic w tym czasie kursu, stawki i jeszcze wpisac to do systemu). 2. Jezeli przyjmiemy ze przypuszczenia z pkt1 sa prawdziwe to moim zdanem zmiana sytuacji na stole nie jest czysto losowa, jest taka aby zyski Betfair byly jak najwieksze. 3. Na poczatku napisalem ze system --przestal-- dzialac poniewaz w pierwszy dzien po kupnie go od Cobry udalo mi sie ugrac pare $ niestety z kazdym dniem bylo coraz gorzej by w koncu BlackJacki z reki sypaly sie jeden za drugim 4. Cobra udostepniajac ten system za symboliczna zlotowke moim zdaniem chcial pomoc ale im wiecej osob zaczynalo gre tym bardziej system sie palil rowniez dla autora 5. Jakbym spostrzegl sie wczasniej to grajac odwrotnie do zalozen systemu moglem niezla kase wyciagnac No na tyle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar666 Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 dwa dni gry wynik: -60euro... no niestety systemik sie nie sprawdzil... i nie mam za co grac w Betfair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek007 Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 W takim razie nasuwa sie pytanie:Jak to sie stało że Kpt.Cobra wygrywał dzięki temu systemowi a inni nie mogą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hhg77777 Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 W takim razie nasuwa sie pytanie:Jak to sie stało że Kpt.Cobra wygrywał dzięki temu systemowi a inni nie mogą? No jedyna odpowiedź to taka że buk monitorował gre Cobry,potem też ewentualnie innych którzy tym systemem zaczeli grać-widział że wygrywają na tym i teraz cwaniki sypią "21" jak z rekawa w pierwszych rozdaniach - a przy przy załozeniach systemu jesteśmy wtedy maksymalnie do tyłu i cały system sie wali... :devil1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar666 Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 albo po prostu miał wyjątkowe szczęscie.. nie powiem.. system nie jest zły, tylko te "21" w pierwszych rozdaniach wszystko psuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macromia Napisano 2 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Luty 2006 Jak dla mnie to ten system nie jest taki dobry, ale nie chcę tu podważać autorytetu Kobry to ten jego drugi system jest świetny i zamierzam nim niedługo pograć za poważne pieniadze. Kobra ulepszona progresja jest dużo lepsza niż ten system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@vlo Napisano 15 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Luty 2006 Kapitanie Kobra raz na wozie raz pod wozem ulepszona progresja jest ok Wracaj na forum Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xavier27 Napisano 22 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Luty 2006 Ja rowniez kupile ten systemik, wynik gry -100 $ Nie mam zadnych zali do Cobry, ze system przestal dzialac Poniewaz system jest udostepniony wszystkim pozwole sobie na kilka przemyslen z obserwacji i gry tym systemem: 1. Jestem prawie pewein ze Betfair nie wystepuje w tej grze tylko jako posrednik w zawieraniu zakladow lecz wklada w nia swoja kase (oferta po zmianie sytuacji na stole pojawia sie natychmiast, zaden gracz nie bylby w stanie okreslic w tym czasie kursu, stawki i jeszcze wpisac to do systemu). 2. Jezeli przyjmiemy ze przypuszczenia z pkt1 sa prawdziwe to moim zdanem zmiana sytuacji na stole nie jest czysto losowa, jest taka aby zyski Betfair byly jak najwieksze. 3. Na poczatku napisalem ze system --przestal-- dzialac poniewaz w pierwszy dzien po kupnie go od Cobry udalo mi sie ugrac pare $ niestety z kazdym dniem bylo coraz gorzej by w koncu BlackJacki z reki sypaly sie jeden za drugim 4. Cobra udostepniajac ten system za symboliczna zlotowke moim zdaniem chcial pomoc ale im wiecej osob zaczynalo gre tym bardziej system sie palil rowniez dla autora 5. Jakbym spostrzegl sie wczasniej to grajac odwrotnie do zalozen systemu moglem niezla kase wyciagnac No na tyle. Pozdrawiam To może ja dodam swoje trzy grosze... od1. Niekoniecznie, bo stawki na otwarcie (moment startu) są zawsze takie same a później to już matematyka. Każdy wie od czego startuje i sporo graczy otwiera w ciemno. TAK JAK WY. Zastanówcie się czy nie zmodyfikować „systemu” do wejścia już po odkryciu części kart... Od2. Tak może wybierają wariant najbardziej dla siebie korzystny ale wątpię. Weź pod uwagę, że ich klienci grają na obie strony. Jedni zostaną systemem „uwaleni” a inni wygrają. Betfair ZAWSZE zyskuje bo ma procent od wygranych (tylko od wygranych) – więc teoretycznie zależy im by więcej ludzi wygrywało niż przegrywało. Nie? Od3. System był zwyczajnie NIEDOPRACOWANY. Z tego co Cobra pisze opracował założenia systemu na 84 rozdaniach. Cytuję :" Na 84 zdarzenia wystąpiło 28. Z samego tego faktu wynika iż kurs powinien wynosić 3.00." - a to jest wielkie nic...Trzeba to sprawdzić na większej liczbie rozdań (ja przyjmuję 5,000 rozdań) i dopiero przyjmować założenia systemu na który stawia się kasę. Sprawdziłem na swoich spisanych rozdaniach (w Excelu) i wyszło że i owszem, ale „21” pada co 2,15 razy na 700 rozdań. Do tego czasem 5 razy z rzędu...21 u kilku graczy na ręku to też nie rzadkość. Dopracujcie Panowie system a będzie działał . Od 4. Tu się nic nie "pali" bo grają dwie strony. Część graczy przyjmuje założenia odwrotne. Tak jak ty w punkcie 5. Nie pojmujesz wielkości i skali rynku skoro zakładasz, że kilku graczy z Polski (grając po kilka czy kilkanaście €) może nim zachwiać. W samym Londynie gra więcej ludzi niż w całej Polsce... :cwaniak: Od5. Sprawdziłem...będziesz w plecy w dłuższym okresie czasu. 16 razy z rzędu na te 700 rozdań nikt nie dostał 21. Bez żadnych „cudów” i ręcznego sterowania softem. To wynika ze specyfiki gry. Dlatego BJ jest grą hazardową a nie logiczną. Oj. Panowie...gdyby to byłyo takie proste... POWODZENIA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość akaczo Napisano 23 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2006 To może ja dodam swoje trzy grosze...od1. Niekoniecznie, bo stawki na otwarcie (moment startu) są zawsze takie same a później to już matematyka. Każdy wie od czego startuje i sporo graczy otwiera w ciemno. TAK JAK WY. Zastanówcie się czy nie zmodyfikować „systemu” do wejścia już po odkryciu części kart... Jeżeli chodzi o start to moge sie zgodzić, sytuacja jest znana mozna grać w ciemno, ale każda następna runda jest inna i wsponiana przez Ciebie matematyka potrzebuje odrobiny czasu a oferty pojawiają się natychmiast po każdej turze w dodatku są one faktycznie z matematyczną dokładnością wyliczone (szczeliny stawek miedzy back a lay sa minimalne), taka zgodność szacunków graczy, czas w jakim oferta pojawia po każdej turze może zastanawiać (no chyba że dostępne są narzędzia (roboty) dla graczy które odwalają za nich "matematykę" i przesyłają oferty do systemu) Od2. Tak może wybierają wariant najbardziej dla siebie korzystny ale wątpię. Weź pod uwagę, że ich klienci grają na obie strony. Jedni zostaną systemem „uwaleni” a inni wygrają. Betfair ZAWSZE zyskuje bo ma procent od wygranych (tylko od wygranych) – więc teoretycznie zależy im by więcej ludzi wygrywało niż przegrywało. Nie? Owszem klienci grają w obie strony a Betfair zyskuje prowizję, ale jeżeli faktem jest wystawianie ofert przez Betfair i oferty te są w części skupione to przebieg rozgrywki nie jest dla Betfair bez znaczenia Od3. System był zwyczajnie NIEDOPRACOWANY. Z tego co Cobra pisze opracował założenia systemu na 84 rozdaniach. Cytuję :" Na 84 zdarzenia wystąpiło 28. Z samego tego faktu wynika iż kurs powinien wynosić 3.00." - a to jest wielkie nic...Trzeba to sprawdzić na większej liczbie rozdań (ja przyjmuję 5,000 rozdań) i dopiero przyjmować założenia systemu na który stawia się kasę. Sprawdziłem na swoich spisanych rozdaniach (w Excelu) i wyszło że i owszem, ale „21” pada co 2,15 razy na 700 rozdań. Do tego czasem 5 razy z rzędu...21 u kilku graczy na ręku to też nie rzadkość. Dopracujcie Panowie system a będzie działał . Zgadzam się że lepiej jest bazować na większej próbce, ale jeżeli moje domysły są prawdziwe to jakiekolwiek analizy i prace nie mają sensu Od 4. Tu się nic nie "pali" bo grają dwie strony. Część graczy przyjmuje założenia odwrotne. Tak jak ty w punkcie 5. Nie pojmujesz wielkości i skali rynku skoro zakładasz, że kilku graczy z Polski (grając po kilka czy kilkanaście €) może nim zachwiać. W samym Londynie gra więcej ludzi niż w całej Polsce... :cwaniak: Może faktycznie mój ograniczony umysł nie ogarnia tego ogromu, ale jak przeglądałem sobie zakłady zawarte to kwoty tam znalezione mnie nie powaliły, natomiast oferta jest kompletna 24h/dobe (dodam tylko że któregoś dnia ok godz 2 w nocy kiedy próbowałem ten system, sprawdzjąc ile zawierano zakładów, wychodziło mi że moje zakłady stanowią 20% zakładów zawartych na danym zdarzeniu, tabelka z ofertą była wypełniona jak zawsze po brzegi tak że napewno po drugiej stronie stało stado klientów wyposażonych we wspomniane "roboty" (bo inczej się nie da) i wyliczało kursy, wystawiało oferty żeby kilku innych mogło postawić swoje naście Euro, sorry ale z pełną świadomością moich ograniczeń co do pojmowania skali i wielkości rynku bardzo w to wątpie Od5. Sprawdziłem...będziesz w plecy w dłuższym okresie czasu. 16 razy z rzędu na te 700 rozdań nikt nie dostał 21. Bez żadnych „cudów” i ręcznego sterowania softem. To wynika ze specyfiki gry. Dlatego BJ jest grą hazardową a nie logiczną. Oj. Panowie...gdyby to byłyo takie proste... POWODZENIA! to byśmy mieli samych milionerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xavier27 Napisano 23 Luty 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2006 OK. Wiele z tego co powiedziałeś mnie przekonuje. Pozostaje jedno "ale": Czy tak znana i firma "uznana" jak Betfair (zawsze pierwsze miejsca w rankingach wiarygodności buków) paprała by sobie opinię i robiła przekręty softem by zyskać 100,200 czy nawet 500€? I to jak twierdzisz dla kilku (momentami) grających klientów.? Jeśli sama specyfika gry powoduje występowanie różnych „anormalnych” i nieprzewidywalnych zdarzeń? Jaki zysk w stosunku do strat jeśli by sprawa wyszła na jaw? Kto by Tak ryzykował? No, sam nie wiem... PS. Możesz podpowiedzieć gdzie sprawdzić jak % w zakładach stanowi wykładana przez gracza stawka? Bo nie mogę tego odszukać, a chętnie bym się zapoznał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi