Monf Napisano 31 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Październik 2015 REGULAMIN KONKURSUhttp://obstawianie.c...sady-vt7376.htm Wzór podawania typówDyscyplina: (przydatne szczególnie w przypadku mniej znanych lig i dyscyplin)Spotkanie:Typ: (w postaci 1X2 lub nazwy drużyny czy zawodnika, ewentualnie z oznaczeniem handicapu i jego rodzaju - europejski/azjatycki)Kurs:Godz:Bukmacher: (wybrany z listy podanej w regulaminie)Analiza: W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny, brak linka odejmujemy 0.3 z kursu.Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznegoW postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. WAŻNE!Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.c...gi-vt120027.htmJeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baku193 Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina Koszykówka NBASpotkanie Indiana-MilwaukeeTyp: Indiana -5.5Kurs 1.98Buk UnibetGodz: 01:00Analiza: Na jutro postanowiłem zagrać spotkanie NBA pomiędzy drużynami Indiaca Pacers oraz Milwaukee Bucks, gospodarze są faworytem w tej rywalizacji pod wieloma względami, ich poprzednie spotkania napawają kibiców optymizmem, 10 rozegranych spotkań i tylko 3 porażki, w swojej hali natomiast 4 spotkania wygrane pod rząd, goście natomiast 3 porażki pod rząd na wyjazdach, nie idzie im ta gra zbyt dobrze i myślę że w tym meczu nie będą w stanie się przełamać, ponieważ obecnie Indiana jest mocnym zespołem , który w konferencji wschodniej zajmuje 6 pozycję goście są na miejscu 13 i ich poprzednie mecze nie wygladały zbyt dobrze pod żadnym wzgledem. Historia też zdecydowanie przemawia za zespołem gospodarzy, ponieważ ostatnie 8 meczów rozegranych w tej hali to aż y7 wygrancyhn zespołu z Indiany i tylko 1 porażka, tutaj myślę że będzie podobnie i handicap spokojnie zostanie pokryty. http://obstawianie.com/topic/32283-nba-20152016/page-2?do=findComment&comment=923264 98 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina: Tenis, ATP Spotkanie: Federer - DjokovićTyp: 1 Federer (+3.5 gema)Kurs: 1.87Godz: 19:00Bukmacher: UnibetAnaliza: Panowie spotkali się w grupie 4 dni temu, wtedy górą był Szwajcar 7:5, 6:2. To był bardzo słaby mecz w wykonaniu Serba. Jego problemy zaczęły się pod koniec pierwszego seta, kiedy to przestał serwować na poziomie ATP. Federer po prostu to wykorzystał i wygrał tamten mecz bardzo szybko i gładko, niemal do "0". Od tamtego meczu w grze Djokovicia, niewiele się zmieniło. Rozegrał dwa mecze, najpierw z Berdychem 6:3, 7:5, a wczoraj z Nadalem 6:3, 6:3. Jutrzejszy mecz będzie dla Serba odmiennie inny, to nie on będzie narzucał tempo i styl gry, tylko Roger. W meczach z Nadelem oraz Berdychem mógł sobie przebijać ile wlezie i liczyć na błędy przeciwnika, ale dzisiaj gra będzie wyglądać zupełnie inaczej. W mojej opinii Federer będzie grał płaski return pod nogi Djoko i to będzie kluczem do wygrania tego meczu. Oprócz tego każda piłka będzie obniżana, a wymiany kończone tak szybko jak się da. Szwajcar ma swoje lata i jeżeli ma wygrać ten mecz, to nie może wdawać się w jakieś durne przebijanki czy maratony. Kolejna sprawa, Djoković ma ogromne problemy z siłą uderzania piłki. W tym momencie jego serwis jest na bardzo niskim poziomie, o ile taki grajek jak Nadal nie miał jak tego wykorzystać o tyle jutro Federer będzie niemiłosiernie punktował Serba. Djoković oprócz serwisu nie ma również kończącego uderzenia, a ciężko wygrać ze Szwajcarem skupiając się jedynie na obronie i licząc na błędy. Trudno wskazać w tym meczu zwycięzcę, ale nie wyobrażam sobie by Djokovic wygrał ten mecz łatwo i przyjemnie w stosunku 2:0. Federer ma argumenty po swojej stronie, jeżeli będzie trafiał w kluczowych momentach to powinien jutro wygrać, a jeżeli przegra to bardzo minimalnie. http://obstawianie.com/topic/32646-atp-london/?p=923398 100 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanleyLevy Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina: NHLSpotkanie: Florida - RangersTyp: 2ml + U5.5Kurs: 3.15Godz: 01:00Bukmacher: MarathonbetAnaliza: Spotkanie Florida Panthers z New York Rangers. Ostatnio dobra passa w NHL. Mam nadzieje, że będzie kontynuowana i dziś. Faworytem tego spotkania są goście, którzy walczą o 1 miejsce jeśli chodzi o punktację na koniec sezonu, oczywiście takze beda grali o Stanley Cup, poniewaz jest to druzyna scisłego topu. Rangersi wczoraj grali z Tampa Bay Lightning na wyjezdzie i przegrali ten mecz 1:2. Totalnie zawodzila u nich skutecznosc. Często tak mają. Panthers maja niezła defensywe, dobrego bramkarza, a to drugi mecz wyjazdowy w przeciagu 2 dni wiec wielkiej skutecznosci tu tez nie oczekuję. Przed tą porażką Rangersi wygrali 9 spotkań z rzędu, więc traktuje to jako wypadek przy pracy. Panthers z kolei wygrali tylko 3 mecze na ostatnie 10 i jest to dla nich standardowa statystyka. Ten zespol moze powalczy o play-offy ale bedzie mial ciezko. Florida niezle broni u siebie, Rangersi sa najczesciej notującą undery ekipą wyjazdową. Dla mnie tutaj under, a kto wygra? W zacietym meczu Rangersi. Z reszta 6 ostatnich spotkan bezposrednich takze wygrywali oni. http://obstawianie.com/topic/32197-nhl-20152016/?do=findComment&comment=923414 150 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwyciezca Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina Piłka nożna Polska EkstraklasaSpotkanie Pogoń Szczecin - Lech PoznańTyp: Lech DNBKurs 1.71Buk UnibetGodz: 18:00AnalizaLech Poznań stracił już w tym sezonie tyle punktów, że nie ma miejsca na kolejne wpadki. Z formą Kolejorza bywało różnie, ale Lech to wciąż to czołowy zespół w polskiej lidze bez względu na miejscu w tabeli. Kwestią czasu jest jak Lech awansuje do czołowej ósemki. Optymizmu dodają lepsze wyniki w lidze, awans do półfinału Pucharu Polski i wygrana z Fiorentiną we Włoszech. Zresztą ostatnie cztery mecze wyjazdowe były z ciężkimi rywalami a wypadli zawodnicy Kolejorza naprawdę dobrze. Ostatni mecz to remis 1:1 ze Śląskiem we Wrocławiu, ale poprzednie trzy mecze wyjazdowe to wygrane z Zagłębiem Lubin, Legią i Fiorentiną. Dobrą pierwszą rundę za sobą mają piłkarze Pogoni, ale ostatnio nieco forma spadła. Porażka 4:1 z Cracovią czy remis u siebie z Górnikiem to wyniki poniżej oczekiwań szczecińskich kibiców. Typuje na gości DNB bo Lech jest zespołem lepszy i odzyskał blask więc czas na kolejne zwycięstwo a w przypadku remisu zwrot. http://obstawianie.com/topic/29243-ekstraklasa-20142015/page-11 71 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzosz1987 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania - Primera DivisionSpotkanie: Granada CF - Athletic BilbaoTyp: 2Kurs: 2.05Godz: 18:15Bukmacher: Bet365Analiza: Po wczorajszych emocjach związanych z meczem Real Madryt - FC Barcelona dziś kolejna seria spotkań w hiszpańskiej Primera Division. Ja do analizy wybrałem mecz na Estadio Nuevo Los Carmenes gdzie spotkają się ze sobą "jedenastki" Granady i Athletic Bilbao. Mecz ten wydaje się mieć swojego faworyta i jest nim drużyna przyjezdnych, według mnie drużyna Bilbao nie powinna mięć większych kłopotów ze zdobyciem kompletu punktów. Bilbao bowiem w ostatnim czasie z tygodnia na tydzień prezentowała się coraz lepiej. Dość powiedzieć, że w ostatnich 5 meczach ligowych 2 razy zremisowali i 3 wygrać, widać jednak w tych wynikach progres bowiem najpierw były 2 remisy a później 3 zwycięstwa. Dodatkowo w między czasie Bilbao odniosła 2 zwycięstwa w Lidze Europy pokonując Partizan Belgrad (2-0 oraz 5-1). Co jeszcze warte jest zauważenia? Otóż w ostatnich 7 ostatnich meczach o stawkę Bilbao w każdym meczu zdobywali przynajmniej 2 gole. Jest to dość istotna informacja bowiem Granada, która zajmuje obecnie przedostatnie w tabeli miejsce w tym sezonie miała tylko 2 mecze w których zdobywała więcej niż jednego gola w regulaminowym czasie gry - oba te spotkania były rozgrywane na wyjeździe. U siebie Granada gra jak na razie słabiutko - gorzej niż w meczach wyjazdowych, ich bilans to 2 remisy oraz 3 porażki, w tych 5 spotkaniach granada u siebie strzeliła tylko 4 bramki. Warto też w tym miejscu dodać, że Granada w tym sezonie wygrała tylko 1 mecz - 30 sierpnia, od tamtej pory w 9 meczach ligowych zdobyli tylko 4 punkty (4 remisy) i 5 meczów przegrali. Jak wygląda sytuacja kadrowa w obu ekipach? Gospodarze zagrają dziś najpewniej w najmocniejszym składzie, jedynie występ Ruiza. Trener gości Ernesto Valverde nie może skorzystać z usług Ramalho, Muniaina i Sola, a niepewny występu jest Gomeza. I mimo, że to więcej nieobecnych jest w drużynie przyjezdnych to według mnie nie będzie mieć to wielkiego wpływu na boiskowa poczynania obu ekip. Ja tutaj stawiam na zwycięstwo ekipy przyjezdnych i myślę, że jest to propozycja, która ma spore szansę powodzenia. http://obstawianie.com/topic/23769-primera-division/?p=923458 100 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaucho10 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania: Primera Division Spotkanie: Betis - Atletico Madryt Typ: Atletico Madryt -1 (Handicap europejski) Kurs: 2.85 Godz: 20:30 Bukmacher: BetGun Analiza: Dzisiaj o 20:30 Betis zagra u siebie z Atletico Madryt. Po 11 kolejkach Atletico zajmuje 3 miejsce w tabeli ligowej z dorobkiem 23 punktów, na które złożyło się 7 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki z bilansem bramek 16:6. W lidze w pięciu meczach wyjazdowych Atletico wygrało 3, 1 zremisowali i 1 przegrali strzelając w tych meczach 8 bramek i tracąc zaledwie 2. Natomiast Betis, który w poprzednim sezonie grał w Segunda Division zajmuje obecnie 12 miejsce w tabeli z dorobkiem 15 punktów. W dotychczasowych 11 ligowych meczach ta drużyna odniosła 4 zwycięstwa, 3 remisy i 4 porażki a ich bilans bramkowy to 11:16. W dotychczasowych 5 meczach na własnym obiekcie Betis wygrał zaledwie jeden, odniósł równiż 1 remis i 3 porażki. Jeśli podopieczni Diego Simeone zagrają tak jak do tej pory, czyli konsekwentnie w obronie to powinni spokojnie ten mecz wygrać. http://obstawianie.com/topic/23769-primera-division/page-30?do=findComment&comment=923515 150 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakadu Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy, 1.BundesligaSpotkanie: Hertha Berlin - HoffenheimTyp: 1 DNBKurs: 1.47Data i Godz: 22.11.2015 - 15:30Bukmacher: UnibetAnaliza:Mecz 13 kolejki I bundesligi zajmująca 5 lokate Hertha podejmie u siebie zamykajace tabele Hoffenheim. Gospodarze niezle spisuja sie w tym sezonie zwlaszcza u siebie gdzie zanotowali bilans 3-1-1 i w bramklach 9-6 , tego samego nie mozna powiedziec o gosciach, ten sezon jak tak dalej pojdzie bedzie dla nich katastrofalny i zakonczy sie spadkiem do II Bundesligi. Na 12 dotychczasowych spotkan udalo im sie wygrac tylko raz, po za tym 5 remisów i 6 porazek a w bramkach 12-19. Na wyjezdzie bilans" 1-2-3 w bramckach 7-10. W ciagu oistatnich 10 lat od kiedy hoffenheim gra w I bundeslidze w pojedynkach bezpośrednich wychodzi na remis, byly sezony ze wygrywała hertha i takie kiedy zwyciężały "wieśniaki". Niestety w tym meczu hertha nie wystapi w podstawpowym skladzie gdyz boryka sie plaga kontuzji, z meczowego skladu wypadlo az 8 zawodników. Mimo wszystko licze jednak ze hertha na szpicy z dobrze spisujacym sie kalou ( 7 bramek w sezonie) wygra ze slabiutkim hoffenheim zabezpieczam sie 1 DNB gdyz plaga kontuzji u gospodarzy moze acz nie musi pokrzyżować im plany..Przewidywane skąłdy:Hertha: Jarstein - Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Haraguchi, Darida, Cigerci - KalouHoffenheim: Baumann - Toljan, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim - Rudy, Strobl, Polanski, Schmid - Volland, E. Vargas http://obstawianie.com/topic/23766-bundesliga/page-20 47 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabektyper Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Dyscyplina Piłka nożna BrazyliaSpotkanie Atletico Belo Horizonte MG - Goias GOTyp: Goias GO powyżej 0,5 golaKurs 1.57Buk BetanoGodz: 20:00Analiza: Wydaje mi się że jest duża szansa na to by dzisiaj Goias nie przegrało tego meczu a że strzeli gola jestem prawie pewien no ale to jest sport więc pewnych rzeczy nie ma.Tak czy inaczej gospodarze tego meczu zajmują 2 lokatę i zapewniony mają start w copa Libertadores natomiast Goias GO walczy o utrzymanie i chyba dzisiaj będa bardziej zdeterminowani aby strzelić i wygrać .Ostatnie mecze między tymi drużynami pokazują że goście nie stoją na straconej pozycji na ostatnie 5 meczy zawsze coś strzelili a ostatnio nawet wygrali 0-1. Można spróbować obie strzelą ja jednak stawiam na to że goście strzelą o niższym kursie ale troche pewniejszy typ.Goias jeżeli dzisiaj przegra to praktycznie zamknie sobie drogę do utrzymania więc będzie to dla nich mecz o wszystko. Mój typ na to spotkanie 1-2. http://obstawianie.com/topic/20441-brazylia-campeonato-brasileirocariocapaulista/page-10?do=findComment&comment=922977 57 Edytowane 29 Listopad 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi