Monf Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Czerwiec 2015 (edytowane) Topshelf Open International Hertogenbosh, Holandia 8.06.2015-14.06.2015 Grass Aegon Open Nottingham International Nottingham, Anglia 8.06.2015-14.06.2015 Grass Zapraszam do dyskusji i pisania analiz! Edytowane 13 Czerwiec 2015 przez RozbójnikAlibaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monf Napisano 9 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Czerwiec 2015 (edytowane) Dyscyplina: Tenis,WTA HertogenboschSpotkanie: Maria Sanchez-Anastasia PavlyuchenkovaTyp: 1Kurs: 4,89Godz: 12;30Bukmacher: Pinnacle SportsAnaliza:Bardzo ciekawy mecz w 1 rundzie turnieju w Holandii na kortach trawiastych, mianowicie Amerykanka Maria Sanchez zmierzy się z Rosjanką Anastasia Pavlyuchenkovą. 25 letnia Maria bardzo dobrze czuje się na "zielonych kortach" tutaj musiała grać w kwalifikacjach i przeszła przez nie jak burza tracąc tylko 1 set, a wyeliminowała Tereze Martincova, Elizavete Kulichkova i Rachel Hogenkamp.Widac ze lubi szybką grę bo jej wyniki z 2013 roku (ostatnio wtedy grała na trawie) to potwierdzają. Anastasia na ostatnie 10 meczów przegrała , aż 6 a więc nie można powiedziec ze dobrze sie czuje na trawie. Jej wyniki na tej nawierzchni nigdy nie były dobre, nigdy w WTA nie wygrała więcej niż 2 meczów z rzędu. Ogólnie jej ostatnia forma nie powala, jak to Rosjanka popełnia bardzo dużo niewymuszonych błędów, serwis bardzo średni. Według mnie wygrać powinna zawodniczka , która na trawie jest w grze i dobrze sie tutaj czuje , a więc do 2 rundy zawita MARIA SANCHEZ! Edytowane 9 Czerwiec 2015 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Czerwiec 2015 Monica Puig - Johanna Konta godz. 16:30 typ:2 kurs: 1,75 Buk: Pinnacle Dziś w drugiej rundzie turnieju na trawie w Nottingham,zagrają 21 letnia Monica Puig z Portoryko oraz Brytyjka Konta. Postanowiłem postawić na zawodniczkę gospodarzy,ponieważ dwa razy z rzędu meldowała się w półfinale tego turnieju. Dla Konty to drugi turniej w tym roku z cyklu WTA, wcześniej odpadła w pierwszej rundzie French Open oraz w kwalifikacjach Indian Wells. Brytyjka jest dopiero 147 w rankingu WTA i jeżeli nie chce spaść niżej musi bronić punkty zdobyte przed rokiem. Jak juz pisałem Konta grała w zeszłym roku w półfinale ulegając Pliskovej, rok wcześniej przegrała w półfinale z jej siostra. W pierwszej rundzie Johanna bez problemu ograła Magdalena Rybarikova 6-3,6-3 . Wydaję mi się,że dobrze czuję się w Nottingham i powinna wygrac dzisiejsze spotkanie. Puig co prawda rozgrywa swoje mecze w turniejach WTA, jednak bez większych sukcesów, zwłaszcza ostatnie spotkania na kortach ceglanych pokazały,że nie należą one do ulubionych zawodniczki z Portoryko. Zaledwie 3 wygrane i 6 porażek, z czego cztery ostatnie turnieje to tylko pierwsza runda. Trochę lepiej było na poczatku roku na twardej nawierzchni,gdzie ograła m.in Errani w Acapulco . W zeszłym roku Monika wygrała tylko jedno spotkanie na trawie grając w trzech turniejach. Dużo lepszy był rok 2013 gdzie dotarła do 4 rundy na Wmbledonie,lecz z trudnych rywalek,które ograła wymienił bym Errani,reszta to mniej znane zawodniczki . Myślę,że dzisiejsze spotkanie wygra zawodniczka gospodarzy,której zależy na obronie punktów,może ona również liczyć na wsparcie publiczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi