Monf Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Maj 2015 (edytowane) Geneva Open ATP World Tour 250 Geneva, Switzerland 17.05.2015-23.05.2015 Clay http://www.genevaopen.ch/webnew/ Open de Nice Côte d’Azur ATP World Tour 250 Nice, France 17.05.2015-23.05.2015 Clay http://www.opennicecotedazur.com/home.html Zapraszam do dyskusji i pisania analiz. Edytowane 17 Maj 2015 przez RozbójnikAlibaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monf Napisano 16 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Maj 2015 Dyscyplina: Tenis,ATP NiceSpotkanie: Ante Pavic-Eric ButoracTyp: 2Kurs: 6,00Godz: 16:00Bukmacher: Bet365Analiza: Dziś kwalifikacje turnieju w Nice.Wybrałem dość ciekawy mecz między Ante Pavicem a Ericiem Butorac'iem.Amerykanin to zawodnik , który najczesciej występuje w meczach deblowych. Jest to zawodnik z dobrym serwisem oraz returnem.Jak wiekszosc deblistów dobrze gra przy siatce.Mysle takze ze w dłuzszych wymianach bedzie górą, gdyż ma dobrą technike. Chorwat natomiast to typowy sredniak w ATP , zajmuje miejsce w 3 setce rankingu. W 2015 roku w singlu jeszcze nie zagrał, a w 2014 wygrywał srednio 1 na 5 spotkan,przynajmniej w końcówce roku.Butorac w Nice grał już dzis z rana i w 2 setach bez problemu wyeliminował Francuza L.Tessa.Według mnie kurs z kosmosu i Amerykanin ma bardzo duże szanse wygrac ten mecz z przeciętnie serwujacym Ante Pavicem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monf Napisano 17 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Maj 2015 Dyscyplina: Tenis,ATP NiceSpotkanie: Benoit Paire-Juan MonacoTyp: 1Kurs: 3,45Godz: 16:00Bukmacher: UnibetAnaliza: Benoit Paire to jak wiemy zawodnik grajacy różnie,jednak umiejetnosci ma na prawde ogromne.Wszystko siedzi w jego głowie.Dzis turniej w swoim kraju i pożegnanie się w 1 rundzie z Nicea byłoby wielki wstydem, tymbardziej że rywal nie jest z najwyzszej półki.Za rogiem Roland Garros i to na pewno ostatni test dla Francuza by nie zbłaźnic sie we własnym kraju.Serwis to podstawa do wygranej, jezeli bedzie trafiał 1 serwisem to nie mam watpliwisci ze wygra z J.Monaco.Oczywiscie jest to jeszcze zależne od jego psychiki,by nie psuc łatwych piłek.Bo jezeli uporządkuje sobie wszystko w głowie to dotrzymuje kroku najlepszym zawodnikom w ATP.Juan Monaco ma juz 31 lat i nie jestem pewien czy bedzie tu grał na 100% , czy wytrzyma to wszystko kondycyjnie.To tylko turniej 250, a za kilka dni wielki szlem i z jego wiekiem ,kazda 3 setowka to ogromny wysiłek , a jak wiemy w stolicy Francji rozegranie 3 setow za 7 dni to minimum!Grał w Madrycie,Rzymie teraz w Nicei, we Wloszech rozegrał 2 mecze i były to 3 setówki.Według mnie jesli Paire nie bedzie odpieprzał to wygra ten mecz bez problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi