Monf Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 KATOWICE OPEN WTA Katowice Kwalifikacje: 04,04.2015-06.04.2015 Turniej główny: 06.04.2015-12.04.2015 Hard ( hala) http://katowiceopen.com/pl Zapraszam do dyskusji i pisania analiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monf Posted April 4, 2015 Author Report Share Posted April 4, 2015 Dyscyplina: Tenis,WTA Katowice,kwalifikacje Data i godzina: 04.04.2015 ; 16:00 Spotkanie: Nadiya Kichenok-Olga Brózda Typ:2 Kurs:12.00 Bukmacher: Bet365 Analiza: Załozyłem ten temat by przybliżyć Wam sytuacje z kortów w Katowicach,dziś 29 letnia Olga Brózda zmierzy się z Nadia Kichenok.Bukmacherzy nie znają Olgi stąd pewnie taki kurs na jej wygraną.Osobiście znam tą kobiete, jest waleczną i charakterną osobą. W swojej przeszłości osiągała dość duże sukcesy, w szczególności w grze deblowej gdzie była na 130 miejscu w rankingu i wygrała aż 45 turniejów ITF . W singlu 6 wygranych turniejów ITF i najwyzsze miejsce to w pierwszej 300. Do 2009 roku grała bardzo dobrze , zapowiadał się awans do TOP 100 , jednak kontuzja,problemy osobiste i zawiesiła swoją karierę,dość długo nie grywała.Obecnie jest halową wicemistrzynią Polski w singlu z 2015 roku i mistrzynią Polski w grze deblowej.Jest trenerką tenisa, na kortach "Angie" w Pruszczykowie gdzie trenje ANGELIQUE KERBER! Wiem , że do tego turnieju przygotowywała się z całych sił, grała nawet sparingi z w.w Niemką. Jest todla niej bardzo prestiżowy turniej,lubi ona grac w hali,dobrze czuje się w Katowicach. Jest to odpowiedni moment by pokonać będąca totalnie bez formy Ukrainke , która ma serie 4 przegranych meczów z rzędu i to nie z jakimiś wygórowanymi rywalkami gdyż ulegała Friedsam,Pfizenmaier,Diatchenko i Beygelzimer . Według mnie każdą z tych rywalke Olga jest w stanie pokonać. Myslałem ze kurs 9 jaki początkowo wystawił Bet365 będzie spadał a on wzrósł do 12. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane.Szanse w tym meczu są według mnie 60/40 na korzyść Polki.To nie jest zwykły strzał na typ z wysokim kursem,ale na prawde poparty argumentami.Nadia w soattnim czasie przegrywa wszystko,robi bardzo dużo błędów,a Olga brózda to trenerka tenisa więc na celu ma eliminowanie błędów. Brózda ma bardzo szerokie pojęcie o tenisie,długo przygotowywała się do tego turnieju i na 100% nie pożegna się z nim w 1 rundzie eliminacji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PołamanaKoza Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Olga brózda to trenerka tenisa więc na celu ma eliminowanie błędów. Brózda ma bardzo szerokie pojęcie o tenisie,długo przygotowywała się do tego turnieju Odrazu mi sie przypomnialo pewne powiedzenie poker pro: "Poker is like sex- everyone thinks they're the best best at it, but only a few actually know what they're doing". To ze ktos ma wiedze teoretyczna nie znaczy ze w praktyce mu to dobrze wychodzi. Powodzenia w typie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monf Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 Dyscyplina: Tenis,WTA Katowice Data i godzina: 07.04.2015 ; 18:00 Spotkanie: Magdalena Frech-An Sopie Mestach Typ: Magdalena Frech +1,5 seta Kurs: 2,78 Bukmacher: Pinnacle Sports Analiza: A więc 1/16 finału turnieju w Katowicach, już za godzine na hale w spodku wyjdą 17 letnia Polka Magdalena Frech i 21 letnia Belgijka An Sopie Mestach.Magda obecnie plasuje się na 433 miejscu , natomiast rywalka zajmuje miejsce 112. Myśle ze na przestrzeni tygodni,miesięcy Polka na pewno wejdzie do pierwszej 400, być może juz po turnieju w Katowickim Spodku.Zacznę od Belgijki która przegrała 8 ze swoich 10 ostatnich meczów na hardzie. Jest ona totalnie pod formą, rok 2015 dla niej rozpoczął sie fatalnie i kontynuje swoją słabą forme.Ostatnie poazki z Hercog,Kostova czy Karatancheva zwłaszcza na hardzie potwierdzają moje słowa.Natomiast Polka z meczu na meczu co raz to pewniejsza,z meczu na mecz lepsza i odnosząca zwycięstwa.Bardzo dobre występy na hardzie zaliczyła w Wielkiej Brytani , gdzie osiągneła ćwiercfinał i przechodzac przez kwalifikacje w nastepnym odpadła w 1/16.Ostatnio na mączce ograła chociazby Iva Mekovec co jest dobrym wynikiem.Magda dobrze zna korty w Katowicach,jest przeciez halowa mistrzynia Polski z 2015 roku.Młoda,charakterna zawodniczka na pewno da z siebie 100% i bedzie starała sie zmazac plame jaką zostawiła po sobie Ula Rawańska,kompromitujac sie we własnym kraju. Dobry serwis i solidna,regularna gra bedzie kluczem do zwycięstwa. An Sopie Mestach jest zawodniczka , która jesli sie zmusi do biegania to już w ogóle sie gubi, to jest element który moze zawazyc o losach tego spotkania. Magda musi grac sporo kątowych piłek a wtedy na pewno sprawi ogromne problemy swojej starszej przeciwniczce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
He®oes Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) 09.04.2015 18:00 Flipkens - Niculescu Flipkens @ 2,76 Pinnacle H2H 2-1 dla belgijki,chociaż ostatnio w hali przegrała z Niculescu 0-2.Dziś czas na rewnaż.Moim zdaniem był to jednak wypadek przy pracy,ponieważ Flipkens to zawodniczka z dużo większymi możliwościami.Bilans na hali również na jej korzyść.92/62,przy 63/43 rumunki.W pierwszej rundzie gładko odprawiła Beck.Niculescu 6-4 6-4 z będąca w słabej formie Mladenovic.Moim zdaniem będzie szybki rewanż za Antwerpie.Powodzenia! 2-1 Edited April 9, 2015 by He®oes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts