Skocz do zawartości

Liga Mistrzów 2012/2013

Rekomendowane odpowiedzi

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów

Data i godzina: 05.12.2012, 20:45

Spotkanie: Bayern Monachium – BATE Borisov

Typ: 1 (handicap 0:2)

Kurs: 1,9

Bukmacher: tobet

Bawarczycy mimo, że zapewnili sobie do kolejnej fazy rozgrywek tego meczu nie mogą zlekceważyć, gdyż zajęcie w grupie drugiego miejsca może oznaczać konfrontację z Manchesterem United albo Barceloną – a tego podopieczni Juppa Heynckesa w tej fazie chcieli by na pewno uniknąć. Poza tym Bayern będzie się chciał zrewanżować za porażkę w pierwszym meczu kiedy to niespodziewanie ulegli aż 3-1. Teraz piłkarze Bayernu zapowiadają rewanż oraz to, że w przeciwieństwie do pierwszego meczu nie zlekceważą rywali. Te słowa trzeba sobie wziąć mocno do serca gdyż w poprzednim sezonie kiedy Bayern dotarł do finału tych rozgrywek piłkarze w podobnym tonie wypowiadali się przed rewanżowym meczem z Basel w Monachium, które skończyło się istnym pogromem szwajcarskiej ekipy. W tym sezonie w lidze Bayern idzie jak burza, gdyż już po 15 kolejkach ma 8 punktową przewagę nad Bayerem Leverkusen z którym to niespodziewanie przegrali kilka tygodni temu mając w meczu zdecydowaną przewagę. Właśnie Bayer i BATE są jedynymi drużynami, które pokonały Bawarczyków. W ekipie gospodarzy w dzisiejszym meczu na pewno nie wystąpią: Arjen Robben, Holger Badsuber, Luiz Gustavo oraz Emre Can. Bawarczycy mają jednak na tyle silną kadrę, że te absencję nie pogorszą jakości gry niemieckiej „maszyny”. Ekipa z Białorusi gra w tym meczu o przysłowiową pietruszkę gdyż zapewnili już sobie 3 miejsce w grupie, czyli udział w kolejnej fazie Ligi Europejskiej. Poza tym w drużynie gospodarzy nie ma większych absencji. Forma BATE w ostatnim czasie pozostawia jednak wiele do życzenia. W Lidze Mistrzów BATE dość znacznie przegrało swoje ostatnie dwa mecze z Valencią i Lille. Co prawda podopieczni Viktora Goncharenki zapowiadają, że powalczą w tym meczu o punkty i pieniądze a piłkarze Bayernu wypowiadają się z szacunkiem o dzisiejszych rywalach, jednak szybko strzelona bramka przez Bawarczyków osłabi ducha walki w Białorusinach a Bayern z nawiązką zrewanżuje się za pierwsze spotkanie. Stawiam na gładkie zwycięstwo gospodarzy.

Przewidywane składy:

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery – Gomez

BATE: Gorbunow - Poliakow, Radkow, Simić, Bordaczew - Lichtarowicz, Olechnowicz, A. Wołodko, Bressan, Hleb - Rodionow

Spotkanie: Manchester United – CFR Cluj

Typ: 2

Kurs: 5.5

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Sytuacja w grupie H jest jasna, z pierwszego miejsca wychodzu Manu o drugie walczą rumunii z turkami. Kursy dość spadły w dół

ale i tak polecam. Turkowie po bezpośrednim bilansie są wyżej z tabeli.Myślę że pewny awansu Manchester nie wystawi pełnego składu,

w ostatnim meczu z Galatasary Manu przegrał 1:0 gdy Manchester grał rezerwowymi. Moim zdaniem Cluj także wykorzysta ten atut.

W ostatnim meczu ligowym czerwone diabły straciły po 1 połowie aż 3 gole. W przyszłą niedzielę czeka ich cieżka potyczka- derby Manchesteru

i fizycznie będa szykowali się na ten mecz.W pierwszym meczu Cluj wygrywał 1-0 lecz ostatecznie przegrał 2-1 po golach RVP.Dzisiaj Manu wychodzi

bez niego oraz niezawodnego Wayne Rooneya.

Barcelona - Benfica 1 1.63 Unibet

Choć Barcelona dziś bez Alby, Iniesty, Fabregasa, Pedro, Xaviego i Mascherano, to jednak zagrają i tak w silnym zestawieniu: Pinto, Montoya, Puyol, Adriano, Planas, Song, Thiago, Sergi Roberto, Tello, Rafinha, Villa. Do tego w rezerwie czeka Messi, który zapewne wejdzie w drugiej połowie by przynajmniej zrównać się z Gerdem Mullerem pod względem ilości bramek zdobytych w roku kalendarzowym. Oczywiście gospodarze mają już zapewnione pierwsze miejsce w grupie, jednak rezerwowi na pewno będą na własnym boisku chcieli pokazać się przed trenerem, całym sztabem trenerskim jak i kibicami. Pomimo słabszego składu i tak jak to zwykle bywa Barcelona u siebie będzie prowadzić grę, będzie przeważać, wierzę że rezerwowi okażą się skuteczni, jeśli nie zawsze pozostaje druga połowa i wejście Messiego. Defensywa na czele z Puyolem wygląda solidnie, więc nie powinno być dziś problemu z kolejną wygraną. Co do Benfici, wiadomo walczą jeszcze o awans ale trudno się doszukać jakiś argumentów przemawiających za tym by mieli na to szansę, będą zepchnięci do głębokiej defensywy, w ekipie gości nie zagrają: Eduardo Salvio, Carlosa Martinsa, Enzo Pereza oraz Pablo Aimara. Barcelona u siebie jaki by to zespół portugalski nie przyjechał wygrywa raz za razem, tak było w ostatnich dziesięciu pojedynkach, a w historii przegrali tylko raz z Porto 40 lat temu. Oczywiście typ jest warty gry ponieważ po tym jak okazało się że Messi nie zagra kursy na Barcelonę bardzo wyraźnie poszły w górę, a dla mnie nawet bez niego od pierwszej minuty są zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu.

• 2 months later...

Dyscyplina: Piłka nożna, Champions League

Spotkanie: Celtic Glasgow - Juventus Turin

Typ: 1

Kurs: 4,80

Bukmacher: Pinnacle

Godzina: 20:45

Analiza:

We wtorek 12 lutego na murawę wyjdą dwa znakomite zespoły Celtic Glasgow oraz Juventus Turin. Bardzo wysoki kurs na szkotów umacnia mnie w przekonaniu, ażeby ten typ obstawić. Celtic prezentuje genialną formę, mają bardzo agresywnych napastników, ale także nie zapominają o obronie. Na sześć ostatnich meczy wygrali aż pięć i to horrendalnie wysoko (z Inverness CT 3:1, z Raith Rovers 3:0 w Pucharze Szkocji, z Kilmarnock 4:1 w Premiere League, z Dundee Utd 4:0 , z Hearts 4:1). Ostatnio przytrafiła im się tylko drobna porażka z St Mirren 3:2, zwyczajny wypadek przy pracy. Natomiast faworyzowany przez bukmacherów Juventus Turin, na sześć ostatnich pojedynków wygrał zaledwie trzy, z Fiorentina 2:0, z Chievo 2:0, z Udinese 4:0. Poza tym ostatnio zaliczył dwa remis i jedną wpadkę z Lazio 2:1. To będzie starcie tytanów, w lidze mistrzów dotychczas spotkali się tylko raz w 2001 roku. Wówczas wygrał zespół szkocki. Uważam, że mój typ jest jak najbardziej uzasadniony, poparty ogromnym kursem.

CF Valencia - Paris Saint Germain godz: 20:45

typ:2

kurs: 3,20

Buk: Bet365

Czas wrócić do Ligi Mistrzów, na tym etapie już nie ma słabych drużyn. W jednym z pierwszych ćwierćfinałów Valencia podejmuję PSG. Jak dla mnie to faworytem tego spotkania,są goście. Odnieśli pięć zwycięstw z rzędu i są w bardzo dobrej dyspozycji. Zlatan Ibrahimovic wciąż nas zachwyca pięknymi akcjami oraz golami. Paryżanie w miniony weekend wygrali z Bastią 3-1 lecz w podstawowym składzie zabrakło wielu czołowych zawodników,którzy byli oszczędzani na mecz z Hiszpanami. Na ławce zasiadł również Szwed,który jednak w drugiej połowie strzelił gola podobnie jak Lavezzi.

Valencia od momentu przegranego meczu z Realem 5-0 , nie przegrała czterech spotkań,w tym remis u siebie z Barceloną 1-1. W ostatniej kolejce Valencia wygrała z Celtą Vigo na wyjeździe 1-0.

Paryżanie dobrze spisują się w meczach wyjazdowych na własnym podwórku,wygrali 7 z 11 meczy i przegrali tylko jedno spotkanie. Mam nadzieję,że ta dyspozycja przełoży się na boiskach europejskich.

PSG wydaję mi się silniejszy kadrowo i jest w obecnej chwili w dobrej dyspozycji,choć Valencia ma większe ogranie w Lidze Mistrzów, sądzę że nie zdobędzie w tym spotkaniu żadnego punktu a goście z Paryża wyrobią sobie doskonałą zaliczkę przed rewanżem.

Gość delpiero88

Dyscyplina: Piłka nożna- Liga Mistrzów

Spotkanie: Valencia- PSG

Typ: powyżej 4,5 kartki

Kurs: 1,72

Godz: 20:45

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20:45 powraca Liga Mistrzów i rozpoczynamy od ciekawego pojedynku jakim niewątpliwie jest pojedynek Valencii z PSG. Trudno wskazać zdecydowanego faworyta tego spotkania. W dwumeczu lepiej wygląda drużyna z Francji, jednak to jest piłka nożna i na pewno tutaj jest wszystko możliwe. Przez fakt ciężkiego wytypowania w tym spotkaniu faworyta pójdę w inną stronę. Stawiam na dzisiaj na powyżej 4,5 kartek w spotkaniu jakie wystawił Bet365. Co ciekawsze w Bet365 kartki liczone są następująco: Żółta kartka jest liczona jako 1, czerwona kartka jest liczona jako 2. Druga żółta kartka nie jest brana pod uwagę do rozliczenia zakładów (maksymalna ilość 'punktów kartkowych' na zawodnika wynosi 3). Dlaczego taki typ? Po pierwsze to spotkanie na pewno będzie bardzo zaciekłe. Hiszpanie słyną w końcu z ostrej gry a Francuzi na pewno również nie odstawią nogi, bo pierwszy mecz jest bardzo ważny w fazie pucharowej. Kolejny fakt to na pewno sędzia. Dzisiejszy pojedynek poprowadzi Włoch- Paolo Tagliavento. Ten sędzia to osoba raczej która kartek nie żałuje. W tym sezonie we włoskiej Serie A poprowadził on 10 spotkań w których pokazał łącznie 58 żółtych kartek i 5 czerwonych. To daje nam fajną średnią 5,8 żółtych kartek na mecz i 0,5 czerwonej. W Lidze Mistrzów wprawdzie trochę zaniża statystykę bo pokazał jedynie 13 żółtych i jedną czerwoną w 4 spotkaniach, jednak jestem przekonany, że w tym spotkaniu na pewno kartki się posypią. Jak dla mnie bardzo fajny typ.

Dyscyplina: Piłka nożna, Champions League

Spotkanie: Valencia - PSG

Typ: X2

Kurs: 1,57

Bukmacher: William Hill

Czas powrócić do LM. Przed nami 2 pierwsze mecze w fazie Play Off tegorocznej LM. Jednym ze spotkań jest

mecz pomiędzy Hiszpańską Valencia a Francuskim PSG. Obie drużyny dobrze radziły sobie w fazie grupowej.

W swoich ligach zajmują wysokie miejsca. Valencia zajmuje 5 lokatę, a PSG plasuje się na 1 miejscu.

5 ostatnich meczy jakie Hiszpanie rozegrali na własnym boisku (3 ligowe, 2 pucharowe) kończyły się 2 krotnie

zwycięstwem gospodarzy, 2 krotnie remisem i tylko 1 raz porażką (z realem madryt 0:5). Francuzi radzą sobie znacznie lepiej

Posiadają 6 pkt przewagi nad wiceliderem Francuskiej Ekstraklasy. na wyjazdach wygrali aż 6 ostatnich spotkań (w tym 4 ligowe, 1 pucharowy

oraz 1 towarzyski). jak do tej pory oba zespoły spotkały się ze sobą raz było to w 2007 roku, gdzie PSG wygrało 3:0.

Myślę że Francuzki będą chcieli ugrać jak największa przewagą przed rewanżem.

Mój typ to 1:2

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów, godzina 20:45

Spotkanie: Celtic Glasgow - Juventus Turyn

Typ: Juventus wygra do zera

Kurs: 2.60

Bukmacher: Gamebookers

Analiza:

Dziś o godzinie 20:45 w Lidze Mistrzów odbędą się dwa spotkanie: Valencia - PSG, oraz Celtic Glasgow - Juventus Turyn, w pierwszym meczu trudno wskazać faworyta, jednak w konfrontacji szkocko-włoskiej zdecydowanym faworytem jest ekipa z Włoch. Celtic bardzo szczęśliwie awansował do następnej fazy Ligi Mistrzów, wszystko dzięki bramce z rzutu karnego w 85 minucie w meczu z Spartakiem Moskwa. Wygrana z Barceloną u siebie również bardzo szczęśliwa, z tego co sobie przypominam Celtic w tym meczu oddał tylko 2 strzały celne na bramkę Valdesa, a dobra gra z kontrataku pozwoliła zdobyć 3 punkty w meczu z Dumą Katalonii. Mecz w Moskwie ze Spartakiem również bardzo szczęśliwy, Celtic przegrywał 2:1, czerwona kartka dla Rosjan, dwa szczęśliwe strzały Szkotów i 3 punkty pojechały do stolicy Szkocji. Teraz coś o formie Celticu Glasgow, jest ona bardzo dobra Celtic wygrał 8 kolejnych meczy u siebie, jednak wiemy że liga szkocka po tym jak brakuje w niej Glasgow Rangers, nie jest dla Celticu zbytnio wymagająca. Mnie Celtic nie przekonuje, styl ich według mnie jest słaby, w ekipie brak gwiazd, jedynym zawodnikiem którego jakoś kojarzę jest Samaras. Celtic uważam za typowego średniaka, i jak dla mnie inna ekipa Benfica powinna się tu znaleźć, która była zdecydowanie lepsza na Camp Nou i powinna wygrać to spotkania, a nie szczęśliwie dotrzeć do kolejnej rundy, tutaj Juventus pokaże Szkotom gdzie ich miejsce. Goście to Juventus Turyn mistrz Włoch, Stara Dama wygrała bardzo trudną grupę, z Nordsjaelland, Chelsea Londyn, oraz Szachtarem Donieck. Po początkowych trzech remisach udało się trzy kolejne mecze wygrać, u siebie z Duńczykami 4:0, również w Turynie tylko z Chelsea 3:0, oraz w Doniecku ze Szachtarem 1:0. Jak widzimy ostatnie spotkania Juve w LM to nie tylko zwycięstwa, ale również czyste konta bramkowe. W serie A spisują się dobrze, są liderem, na wyjeździe przegrali tylko jeden mecz z AC Milanem 0:1. Ostatni mecz ligowy wygrali 2:0 u siebie z Fiorentiną. Mnie styl Starej Damy naprawdę przekonuję, gra formacją 3-5-2 naprawdę mnie przekonuje. Juventus myślę, że za wszelką cenę będzie chciał zdobyć bramkę i to uczyni, a Celtic nie będzie mieć zbyt wielu szans na zdobycie gola, a w bramce jest przecież wiecznie młody Buffon. Świetnie w środku pola gra Pirlo, dobrze radzi sobie również Vidal, a na ławce najprawdopodobniej będzie nieobliczalny napastnik którego gra bardzo mi się podoba Giovinco. Ja stawiam ja Juventus, według mnie będą chcieli to spotkanie wygrać, a strzelenie gola, jest praktycznie priorytetem, przed rewanżem.

Szachtar D.-Dortmund

TYP 1x, Kurs w okolicy 1.4-1.5

Bukmacherzy dają mniej więcej równe szanse obu drużyną. Mnie osobiście kluczowy wydaje się pierwszy mecz i gra Szachtara na własnym terenie bo dla Ukraińców jest to olbrzymi atut podczas gdy Borussia w tym sezonie osiąga podobne rezultaty bez względu na teren rozgrywania meczu. Gospodarze zdają sobie sprawę że muszą wykorzystać atut własnego boiska, a potrafią to robić genialnie. W krajowej lidze w tym sezonie wygrali wszystkie spotkania, a w Lidze Mistrzów pokonali Nordsjaelland oraz Chelsea i jedynie minimalnie 1-0 ulegli Juventusowi nie wykorzystując kilku świetnych sytuacji do wyrównania. Borussia w pucharach też rozegrała na wyjazdach świetne mecze z Realem czy City, ale ogólnie nie zawsze zachwyca. W ostatniej serii w Bundeslidze uległą u siebie aż 4-1 HSV pokazując wiele swoich słabości i formę daleką od optymalnej. O tej porze roku ciężko gra się na wschodzie i nie sądzę by z takiego terenu w tym momencie trzy punkty mogły powędrować do Dortmundu.

Spotkanie: Celtic Glasgow - Juventus Turyn

Typ: Suma kartek over 4,5

Kurs: 2.05

Analiza: W tym spotkaniu Ligi Mistrzów dla obu drużyn sprawą priorytetową będzie gra na "zero z tyłu". Uważam, że obie ekipy bezbramkowym remisem będą usatysfakcjonowane. Juventus demonem ofensywy nie jest, a nawet jakby był to Celtic dobrze sobie radzi z rozbijaniem ataków co udowodnił w meczu z Barceloną. Statystyki fazy grupowej:

Celtic: 10pkt 3-1-2 bramki 9:8

Juventus: 12pkt 3-3-0 bramki 12:4

To jest dwumecz więc pierwsze spotkanie jest niezwykle ważne, by nie stracić szans na awans, trzeba zagrać twardo i powstrzymywać ataki rywala za wszelką cenę. Juventus jest faworytem, ale to są Włosi i będą grać ostrożnie, bo wiedzą, że rewanż jest u nich. Gospodarze liczą że Samaras się wyleczy na to spotkanie, lecz wątpię żeby zagrał od pierwszych minut. A jest to ich najlepszy napastnik. Goście bez Chelliniego. Spodziewam się twardego meczu oraz typowej wyspiarskiej piłki. Według mnie będzie sporo fauli a kości na pewno będą trzeszczały. Gospodarze piłkarsko na pewno gorsi, ale waleczność będzie po ich stronie. Włosi mogą parę razy "pogadać" z sędzią a także powymachiwać rękoma. Co ciekawe sędzią będzie Hiszpan Alberto Undiano. Licząc ten sezon sędziował 21 gier (liga, puchary i towarzyskie). W 14 z nich pokazał przynajmniej 5 kartek, a z tych 7 gier z 4 lub mniej kartkami 3 to były mecze towarzyskie, międzypaństwowe. W 6 grach grupowych LM sezonu 2012/13, w meczach Celticu była następująca ilość kartek: 8-5-3-3-3-6, Juventusu: 6-4-2-3-4-4-2. Według mnie dzisiaj Hiszpan pokaże przynajmniej 5 kartek.

Celtic - Juventus – z opcja remisu

Handicapy na rzuty rożne Celtic +2 rz. rożnych @

1.53

William Hill

Taki oto fajny zakład poboczny wystawił William Hill, co jak co ale walki dzisiaj na pewno nie zabraknie. Szkoci słyną z tego ze nie odpuszczają nikomu- a u siebie sa bardzo nie wdzięcznym rywalem.Jak dla mnie Celtowie będą dożyc do stałych fragmentów gry, bo jest to w ich naturze. Sa bardzo groźni w tym elemencie, maja piłkarzy świetnie przygotowanych fizycznie. Przy wsparciu publiki sa wstanie przenosić góry, pilkarsko może nie będzie to wielkie widowisko ale na pewno emocjonujące. Sporo fauli- pewnie kartek bardzo agresywna gra ze strony gospodarzy dużo wrzutek na Hoopera, myślę ze kornery spokojnie dla Celtow.

Piłka nożna: Liga Mistrzów

Data i godzina: 12.02.2013, 20;45

Spotkanie: Valencia - PSG

Typ: PSG/PSG (połowa meczu/cały mecz)

Kurs: 4,75

Po zimowej przerwie wreszcie powraca Liga Mistrzów. Na Estadio Mestalla Valencia podejmie dziś PSG. Nietoperze po zmianie szkoleniowca na Ernesta Valverde znacznie poprawili swoją grę i z 13 miejsca awansowali na 5 miejsce w tabeli i do Malagi tracą już tylko dwa punkty. Valencia w fazie grupowej zajęła 2 miejsce tuż za Bayernem Monachium. Valencia w ostatnim meczu przed własną publicznością zremisowała z Barceloną 1-1 po bardzo dobrym meczu w ich wykonaniu. Wcześniej jednak Valencia została upokorzona przed własną publicznością przegrywając z Realem Madryt aż 5-0. Na własnym boisku Valencia w lidze w 12 meczach straciła aż 21 bramek. Zdecydowanie lepiej w tym sezonie spisuje się PSG, które po 24 kolejkach Ligue 1 zajmuje 1 miejsce i nad Lyonem ma już 6 punktów przewagi. Podopieczni Carlo Ancelottiego wygrali swoją grupę Ligi Mistrzów tylko raz tracąc punkty w tej fazie. Dodatkowo w wyjazdowych meczach w lidze Paryżanie przegrali tylko 1 mecz a co najważniejsze tracą mało bramek przy wysokiej skuteczności – ich bilans to 7-3-1 i bramki 23-6 (w 11 meczach). Goście zagrają dziś osłabieni, gdyż nie będzie mógł grać Thiago Silva i Thiago Motta. Valencia jednak również zagra osłabiona gdyż bez kontuzjowanych Aly'ego Cissokho i Jeremy'ego Mathieu, a także zawieszonego Antonio Barragana. Silniejszy skład ma PSG, które w składzie ma takie gwiazdy jak niezawodny Ibrahimović, nieprzewidywalny Lavezzi oraz Lukas Maura, czy Pastore. Myślę, że PSG od początku zdominuje grę i już w pierwszej połowie obejmie prowadzenie którego nie odda do końca meczu.

Dyscyplina: Pilka Nożna Liga mistrzów

Spotkanie: Celtic-Juventus

Typ: BTS

Kurs:2.10

Godz:20.45

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Już dzisiaj cała Szkocja będzie przeżywała mecz swoich Celtów z Czarną Damą . Stadion z pewnościa będzie wypełniony po brzegi jestem tego przekonany każdy prawdziwy kibic Celticu dzisiaj będzie dopingował swój klub . Mecz zapowiada się bardzo ciekawie wielu uważa że będzie to mecz bardzo Underowy nawet może na 0:0 ale ja uważam całkiem inaczej dlatetego dzisiaj próbuję BTS po bardzo wysokim kursie bo aż 2.10 . Każdy wie że na stadionie Celticu gra się naprawdę zle dla przyjezdnych ostatnią taką ofiarą tego stadionu była Barcelona . Uważam że przy odrobinie szczęścia Celtic może wyeliminować czarną damę z rozgrywek Ligi Mistrzów . Juve jest mocne przede wszystkim u siebie na wyjazdach już jest gorzej kurs 1.85 totalnie nie zachęca do grania na nich .Juve na ostatnich 4 wyjazdach w każym traciło i strzelało bramkę tym razem uważam będzie podobnie zgłasza jeśli Celtic pierwszy strzeli bramkę to spotkanie mocno nie otworzy . Celtowie mają już ligę wygraną dlatego teraz koncentrują się tylko i wyłącznie na LM .

Dyscyplina: Piłka nożna, LM

Spotkanie: Valencia – PSG

Typ: x

Kurs: 3.3

Bukmacher: Pinnacle

12.02.2013 20.45

Analiza: Minimalnym faworytem bukmacherów Valencia, natomiast dużo osób stawia na PSG, które moim zdaniem awansuje do kolejnej rundy. PSG notuje znakomitą passę, na 13 ostatnich meczów 12 wygrało i raz zremisowali. Pewnie zmierzają po tytuł mistrza Francji i kolejną rundę LM ale czy wygrają na wyjeździe? Jasne jest, że jak Valecnia chce utrzymać szanse na awans, to nie może przegrać meczu u siebie. Nie jest to już co prawda ta sama drużyna co kiedyś, nie mniej wciąż groźna zgłasza u siebie, gdzie ostatni zanotowała 2 remisy z Realem i Barceloną, stąd stawiam również na remis z PSG.

Dyscyplina: Piłka nożna, LM

Spotkanie: Real Madryt - Manchester United

Typ: Manchester United powyżej 1,5 gola

Kurs: 3,40

Analiza: Real Madryt jak dla mnie jest trochę za bardzo faworyzowany w tym meczu. Manchester United to jest zdecydowanie najlepszy zespół w Premier League, która to jest jedną z najlepszych lig świata. Potencjał United jest ogromny, ta drużyna podobnie jak Real jest naszpikowana gwiazdami. W 26 meczach ligowych United strzelili aż 65 goli i są zdecydowanie najlepsi w lidze pod tym względem. W LM Uinited zajęli pierwsze miejsce w grupie, a Real dopiero drugie ustępując Borussi Dortmund. Real w tym sezonie nie gra zbyt dobrze jak na swoje możliwości. W LM zajęli w fazie grupowej dopiero drugie miejsce, w Primera Division zajmują dopiero trzecie miejsce ustępując nie tylko Barcelonie, ale też Atletico Madryt. U siebie Real stracił dwa gole z Espanyolem i trzy gole z Sociedad. Skoro te dwie drużyny zrobiły over 1,5 z Realem, to taka potęga jak Manchester United również może to zrobić. Spodziewam się tutaj bardzo ciekawego meczu i wielu bramek, w tym co najmniej dwóch dla Manchesteru United.

Dyscyplina: Liga Mistrzów

Spotkanie:Szachatar-Borussia

Typ: Obie strzelą tak

Kurs:1.60

Godz:20:45

Bukmacher: William hill

Analiza:

Na dzisiaj jak dla mnie bardzo typ na dzisiejszy wieczór z Ligą Mistrzów . Borussia jedzie na Ukrainie zapewne po korzystny wynik w stylu x2 ale przede wszystkim po bramkę . Borussia ostatnio ciągle pokazuje że zdarzają się jeszcze w jej druzynie braki w obronie co przeciwnic y wykorzystują doszczętnie .Tak jak ostatnio z Hamburgiem 1:4 co prawda 4 bramki stracone przez czerwoną kartkę no ale jednak aż tyle nie powinni stracić . Dzisiaj typ na poprawienia skuteczności ostatnio 3 podane 2 błednie 1 zwrot dlatego dzisiaj jak to nie wejdzie to się bardzo zdziwię Szachtar jeśli mysli o awansie do next rundy musi dzisiaj na pewno cos strzelic a na pewno będą chcieli wygrać . Pozdrawiam

Celtic - Juventus – z opcja remisu

Handicapy na rzuty rożne Celtic +2 rz. rożnych @ :plus:

1.53

William Hill

Taki oto fajny zakład poboczny wystawił William Hill, co jak co ale walki dzisiaj na pewno nie zabraknie. Szkoci słyną z tego ze nie odpuszczają nikomu- a u siebie sa bardzo nie wdzięcznym rywalem.Jak dla mnie Celtowie będą dożyc do stałych fragmentów gry, bo jest to w ich naturze. Sa bardzo groźni w tym elemencie, maja piłkarzy świetnie przygotowanych fizycznie. Przy wsparciu publiki sa wstanie przenosić góry, pilkarsko może nie będzie to wielkie widowisko ale na pewno emocjonujące. Sporo fauli- pewnie kartek bardzo agresywna gra ze strony gospodarzy dużo wrzutek na Hoopera, myślę ze kornery spokojnie dla Celtow.

Dyscyplina: Liga Mistrzów

Spotkanie:Szachatar-Borussia

Typ:Szachatar :minus:

Kurs:2,75

Godz:20:45

Bukmacher: William hill

Troszkę dziwią mnie rosnące kursy na gospodarzy.Nie wiem dla czego Bvb ma byc lekkim faworytem tego meczu czy 2 meczu.Obydwa zespoły grały najlepsza piłkę w fazie grupowej LM.Goście czym sie bardzo dziwie sprzedali do Andzy za duże pieniążki swojego, myślę najlepszego grajka jakim byl Willian.Osłabienie duże, ale górnicy z Doniecka jak dla mnie posiadają i tak bardzo dobra przede wszystkim szeroka kadrę- ławkę.Kolonia brazylijska jest bardzo mocna, świetnie sie rozwija Henrich Mchitarjan.Mircea Lucescu dysponuje na prawdę mocna wyrównaną drożyną, może troszkę będzie brakowało rytmu, ogrania meczowego. Grali bardzo mocne sparingi -udział w dobrze obsadzonych turniejach.Jest to zespól ograny doświadczony, myślę ze atutem będzie swoje boisko. Obydwa zespoły graja ofensywny footbal troszkę może przeszkadzać pogoda- zimno.Dortmund nie jest w najwyżej formie troszkę posypała im sie gra w budeslidze (dużo spekulacji na temat Lewego to na pewno nie wpływa na zespól dobrze) pewnie wszystko pójdzie pod LM .Liczę ze gospodarze od razu ruszą na swoich rywali, zdominują ich i zaczyna sobie stwarzać sytuacje bramkowe.Bvb nie gra za dobrze ostatnio w obronie popełniają sporo prostych błędów graja dość wąską kadra co 3 dni.Jeśli pojawiają sie zmiennicy odbija sie to na jakości zespołu.Dla mnie taki kurs to poezja- warta pogrania tak samo jak na MU. Ktoś tu kiepsko szacuje szanse drużyn. Pozdrawiam.

Spotkanie: Szachtar Donieck - Borussia Dortmund

Typ: 1 & over2.5

Kurs: 4.10

Bukmacher: Gamebookers

Analiza:

Dnia dzisiejszego zostaną rozegrane kolejne dwa spotkania 1/8 finału Ligi Mistrzów. Do Doniecka na Donbas Arenę zawitają zawodnicy niemieckiej Borussii Dortmund. To spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, dla niektórych atmosferę pewnie dodatkowo podgrzewa fakt, iż w drużynie z Niemiec grają Polacy, na szczęście nie w moim przypadku. Donbas Arena to bardzo ciężki teren, gospodarze rzadko pozwalają wywieść punkty swoim przeciwnikom z ligi. W fazie grupowej Szachtar zatrzymał na swoim obiekcie Nordsjaelland i Chelsea wygrywając odpowiednio 2:0 i 2:1 i przegrali z Juventusem 0:1, dla którego to zwycięstwo dało awans do dalszej fazy rozgrywek. Mówi się, że Szachtar jest osłabiony po sprzedaży do Anzhi Makhachkala Brazylijczyka Williana. Nie możemy tylko zapominać, że to nie był jedyny piłkarz dzięki, któremu Szachtar wygrywał mecze. Owszem kręgosłup zespół został zbudowany z Brazylijskich piłkarzy, ale brak jednego mimo tego, że świetnego nie przekreśla tej drużyny w walce o zwycięstwa chociażby z takimi zespołami jak dzisiejszy rywal. Borussia to dobry zespół wygrali rywalizację w "grupie śmierci" wygrywając mecz z Realem Madryt, Manchesterem City, Ajaxem. W spotkaniach wyjazdowych dwa remisy, nie potrafili przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę. Z City męczyli się cały mecz Lewandowski nie popisywał się skutecznością marnował stu procentowe akcje. Co będzie w tym spotkaniu? Szachtar jest świadomy, że mecz w Dortmundzie będzie ciężki i dobrze zrobić dobry wynik u siebie i w lepszych nastrojach lecieć na rewanż do Niemiec i bronić wyniku, niż odrabiać straty. Szachtar to w tej chwili jedna z czołowych drużyn w Europie, nie obliczalna i konsekwentna, jeśli podejdą dobrze nastawieni do meczu, i będą konsekwentnie wykorzystywać błędy rywali tak ja w lidze Ukraińskiej to powinni wygrać ten mecz. Jeśli Borussia będzie popełniać błędy, słabą skutecznością będą popisywać się snajperzy to Szachtar może to szybko wykorzystać. Jeśli Szachtar strzeli pierwszą bramkę w meczu to może szybko pójść za ciosem i podwyższyć wynik.

Data i godzina: 13.02.2013, 20;45

Spotkanie: Szachtar - Borussia

Typ: Borussia

Kurs: 2,80

Dziś o 20:45 kolejna odsłona Ligi Mistrzów. W Doniecku Szachtar podejmie Borussię Dortmund. Gospodarze w rodzimej lidze zdecydowanie prowadzą z 13 punktową przewagą nad Dnipro. Ukraińcy dość niespodziewanie awansowali do fazy pucharowej, gdyż wyprzedzili londyńską Chelsea – która jednak wówczas grała bardzo słabo zarówno w lidze jak i europejskich pucharach. Borussia natomiast w lidze niemieckiej nie ma już szans na obronę mistrzowskiego tytułu, gdyż do Bawarczyków podopieczni Kloppa tracą już 15 punktów. Jednakże jeszcze przed sezonem trener gości za najważniejszy cel w tym sezonie stawiał Ligę Mistrzów, dlatego ostatnia wpadka z HSV (1-4) nie robi na mnie wrażenia i nie doszukiwałbym się tutaj słabszej formy Borussi, gdyż wcześniej zanotowali 3 zwycięstwa: z Werderem 5-0, Norymbergą 3-0 oraz Leverkusen na wyjeździe 3-2. Tak więc jedna wpadka nie oznacza wcale kryzysu – wręcz przeciwnie może podziałać mobilizująco na gości. Trzeba również pamiętać, że Dortmundczycy wygrali grupę śmierci, wyprzedzając Real Madryt, Manchester City i Ajax. Szachar w zimowy okienku transferowym sprzedał Williana, który był jednym z najlepszych zawodników jak nie najlepszym Ukraińców i jest to zarazem największe osłabienie drużyny z Doniecka. Kolejnym a zarazem najważniejszym argumentem przemawiającym za zwycięstwem Borussi jest fakt, iż ostatni mecz o stawkę Szachtar zagrał ponad dwa miesiące temu, gdyż przerwa w rozgrywkach na Ukrainie jest równie długa jak w Polsce. Poza tym Borussia jeszcze nigdy nie przegrała z drużynami notując 5 zwycięstw i jeden remis. Patrząc na składy obu drużyn jestem przekonany, że to Niemiecka ekipa wywiezie komplet punktów.

Przewidywane składy:

Szachtar: Pyatov - Rat, Chygrynskyy, Rakytskyy, Srna - Taison, Fernandinho, Stepanenko, Alex Teixeira - G. Mkhitaryan - Luiz Adriano

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Blaszczykowski, Kehl, Gündogan - M. Götze, Lewandowski, Reus

Typ: Borussia Dortmund (remis = zwrot)

Kurs: 1.93

Bukmacher: Betsson

Analiza:

Dziś o godzinie 20:45 w Lidze Mistrzów odbędą się dwa bardzo ciekawe spotkania: Szachtar Donieck - Borussia Dortmund, oraz Real Madryt - Manchester United. Ja stawiam w pojedynku ukraińsko - niemieckim, na mistrza Niemiec. Ogromnym minusem po stronie gospodarzy jest to że ostatni mecz o stawkę rozegrali w 2012 roku, przegrany mecz fazy grupowej Ligi Mistrzów z Juventusem Turyn 0:1. Później mistrz Ukrainy grał tylko mecze towarzyskie, ale trzeba jednak przyznać, że Piast Gliwice, czy też Widzew Łódź odstają dużo poziomem od Borussii Dortmund. Szachtar jest do pokonania w LM pokonał tylko 2 razy Duńczyków, oraz w Doniecku Chelsea Londyn 2:1. W 6 meczach 3 wygrane w tym 2 z najsłabszą ekipą nie świadczą wcale o mocy zespołu. Co innego Borussia Dortmund, pewne zwycięstwo w grupie, która została nazwana grupą śmierci. Brak porażki w konfrontacjach w Madrycie z Realem Madryt, czy też w Manchesterze w pojedynku z Obywatelami świadczą dobrze o drużynie, tym bardziej, że oba spotkania mistrz Niemiec zremisował, tracąc braki w końcówkach spotkania. Może Borussia ostatnio zawodzi, ale głównie w meczach w Dortmundzie, na wyjeździe wygląda to dobrze. Ostatnie 10 wyjazdów to 8 zwycięstw, 1 remis, 1 porażka. Zremisowali na wyjeździe z Bayernem Monachium 1:1, oraz przegrali w towarzyskim spotkaniu z Koln. Tak naprawdę Dortmund gra inaczej w Lidze Mistrzów, niż w Bundeslidze, po nieudanym poprzednim sezonie w LM skupili się w tym roku głównie na tych rozgrywkach, udało się wyjść z grupy, a że w lidze niemieckiej nie do dogonienia jest FCB to jest to priorytet mistrza Niemiec. Z klubu z Doniecka odeszła gwiazda William. W Dortmundzie liczę na dobry występ naszych reprezentantów. Dlaczego stawiam, na gości? Według mnie Dortmund całkiem inaczej gra w LM, jak w lidze niemieckiej, jest pełna mobilizacja i chęć awansu, Szachtar nie jest w trakcie sezonu, nie przekonał mnie swoją grą w LM w fazie grupowej. Liczę na minimalne zwycięstwo Borussii Dortmund, i na gola jednego z naszych reprezentantów.

Typ: ilość rzutów rożnych powyżej 12

Kurs: 3,00

Analiza:

według mnie spotkanie nie ma faworyta. borussia w lidze mistrzów radzi sobie znakomicie. w lidze troche gorzej. ukraincy walcza na trzech frontach: liga mistrzow, puchar ligi, mistrzostwo kraju. liga mistrzow wydaje sie najwazniejszym trofeum, ktore moga zdobyc poniewaz w lidze maja taka przewage nad reszta, ze moga spokojnie przylozyc sie do europejskich pucharow. oba zespoly preferuja szybka gre. mecz powinien przenosic sie z jednej pod druga bramke. sadze, ze bedzie malo gry w srodku. jedni i drudzy maja bardzo szybkie i mocne skrzydla. licze na sporo wrzutek na lewego i adriano. szachtar mecz o stawke rozgrywal ostatnio w grudniu, ale mimo tego uwazam, ze wlasne boisko jest sporym atutem. borussia nie liczac wpadki z hamburgiem, ale po czerwonej lewego, tez jest w dobrej dyspozycji. w ostatnich dwóch meczach borusii padalo sporo roznych. sadze, ze przed nami ofensywny mecz z jednej i drugiej strony

Arsenal FC - FC Bayern München godz. 20:45

typ:2

kurs: 2,08

Buk: Pinnacle

Moim zdaniem Bayern jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Bawarczycy w tym sezonie mogą wygrać wszystko co jest do wygrania,wcale bym się nie zdziwił gdyby tak było. Bayern na wiosnę nie stracił gola ,wygrał wszystkie 5 spotkan ligowych strzelając przy tym 13 goli. Tak więc forma Monachijczyków jest doskonała . Strzelając tyle goli ,nie tracąc nic w obronie to wielka sztuka.

Nie sądzę,żeby Arsenalowi udało się zdobyć choćby punkt w tym meczu. Ich forma to wielka nie wiadoma, w sobote przegrywają z niżej notowanym Blackburn w Pucharze Anglii a przecież skład nie był ąz tak mocno rezerwowy.

Na tym etapie Arsenal na pewno da z siebie wszystko ale w obecnej formie Bayernu na za dużo chyba sobie nie pozwolą. Obie ekipy ograne w Lidze Mistrzów więc tutaj szanse dzielę po równo.

Ponownie mówi się o zwolnieniu Wegnera,więc chyba nie są w klubie zadowoleni z jego wyników. Myslę,że Bayern przybije gwoździa trenerowi Kanonierów pokonując ich w pierwszym meczu jak również w rewanżu.

Dyscyplina: P. Nożna Liga Mistrzów

Spotkanie:Arsenal-Bayern

Typ: Bayern Monachium/Bayern Monachium

Kurs:3,10

Godz:20:34

Bukmacher:William Hill

Analiza:

Tak jak kolega wyżej gram również na Bayern ale na totalną dominacje do przerwy i na koniec meczu taki kurs szkoda nie skorzystać . Niemieckie miedą są rządnę krwi po słabym występie niemieckich klubów w zeszłym tygodniu europejskich pucharów 3 zespoły 3 remisy miało być lepiej … Jutro zespół Bayernu jedzie aby zakwalifikować się do kolejnej rudny rozgrywek uważam że wygrana w stylu 0:2 / 1:3 zakonczyła by drogę Arsenalu w lidze mistrzów . Drużyna Bayernu kroczy w lidze od zwycięstwa do zwycięstwa ostatnią porażkę zanotowala 02.10.2012 po przegranej z Bate na Białorusi gdzie potem u siebie zrewanżowali się mocno a tak to same zwycięstwa i 2 remisy . Arsenal u siebie gra dobrze ale przeskok między kadrą Bayernu a Arsenalu jak dla mnie jest ogromną na lawce w Bayernie siedzą zawodnicy warci po 30-40 mln euro … Mandzukić jutro na pewno coś strzeli przeciw wolnym obrońcom Arsenalu chyba że Walcot będzie biegał w obronie 

Awizowane składy by Kicker

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Wilshere, Arteta - Walcott, Santi Cazorla, Podolski - Giroud

Bayern: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic

Spotkanie: Arsenal Londyn - Bayern monachium

Typ: obie druzyny strzela gola

Kurs: 1.65

Bukmacher: Bwin

Analiza: Moja analiza wyglada tak,mianowicie dzis wieczorem o 20:45 zmierza sie ze soba w lidze mistrzow dwa silne zespoly, i dlatego uwazam ze obie strzela gola .Jesli chodzi o arsenal to jedyne trofeum o ktore jeszcze walcza w tym sezonie w dodatku ostatnio w pucharze odpadli z blackburn nie strzelajac nawet bramki chociaz mieli duzo sytuacji.Dzis arsenal bedzie gryzl trawe aby zmazac plame po odpadnieciu z pucharu FA.Bayern ofensywny styl gry strzelaja w kazdym meczu ligowym dzis sa faworytem wedlug bukmacherow dlatego tez uwazam ze obie strzela. Ostatni mecz obu ekip mial miejsce 09/03/2005 takze w lidze mistrzow i zakonczyl sie wyniekiem 1:0 dla arsenalu ale na to nie ma co zwracac uwagi dlatego iz mecz odbyl sie 8 lat temu i wiadomo ze wtedy byly inne sklady itd.Zdarza sie ze oba zespoly traca gola ze slabym rywalem ale bardzo czesto traca grajac z lepszym.

Data i godzina: 19.02.2013, 20;45

Spotkanie: Porto - Malaga

Typ: Porto/Porto (połowa meczu/cały mecz)

Kurs: 2,7

Bukmacher: Tobet

Dziś wieczorem kolejna odsłona Ligi Mistrzów. W Portugalii FC Porto zagra z Malagą. Gospodarze zajmują 1 miejsce w lidze rodzimej z taka samą ilością punktów co Benfica i 14 punktami przewagi nad trzecią w tabeli Ferreirą. W fazie grupowej Porto zajęło 2 miejsce tuż za PSG. Malaga natomiast to 4 drużyna Primera Division, która ma 2 punkty przewagi nad 5 Valencią. Do Królewskich Andaluzyjczycy tracą natomiast 7 punktów. Malaga w fazie grupowej spisała się znakomicie, gdyż wygrała swoją grupę, wyprzedzając Milan, Zenit oraz Anderlecht Bruksela. Goście mogą poszczycić się najlepszą defensywą w lidze hiszpańskiej, gdyż w 24 meczach stracili tylko 21 bramek. Jedyną drużyną która strzeliła Andaluzyjczykom więcej niż 2 bramki w tym sezonie jest Barcelona. Malaga zagra dziś jednak osłabiona brakiem kontuzjowanych Eliseu i Jesusa Gameza. Niepewny jest natomiast występ Dudy. Porto będzie natomiast musiało radzić sobie bez kontuzjowanego Defoura. Gospodarze są faworytem tego starcia. Porto u siebie w lidze tylko raz straciło punkty. Ich bilans bramkowy u siebie to 27-2. jest to pierwsze starcie tych drużyn dlatego Portugalczycy myśląc o awansie muszą u siebie wywalczyć korzystny wynik. Malaga na wyjazdach nie prezentuje się już tak dobrze jak w meczach przed własną publicznością. Kibice Smoków liczą, iż w końcu w Lidze Mistrzów błyśnie Jackson Martinez, który do tej pory strzelił tylko 3 bramki i nie jest tu tak skuteczny jak w lidze rodzimej. Porto ma w składzie kilku zawodników, których talent nie raz dawał zwycięstwo gospodarzom, takich jak Lucho, Valera czy wspomniany Martinez.

Porto o d początku powinno przejąć inicjatywę i jeszcze w pierwszej połowie strzelić bramkę i do końca spotkania kontrolować przebieg gry.

Spotkanie: Arsenal-Bayern Monachium

Typ: Bayern (-1.0)-Bayern handicap europejski

Kurs: 3.2

Bukmacher:expekt

Analiza:Arsenal staje dzis przed najtrudniejszym rywalem w tegorocznych rozgrywkach bowiem tak samo jak przeciwnicy z ligi mistrzow (Olimpiakos Pireus,Montpellier,Shalke)jak i druzyny z krajowych rozgrywek nie mogą sie równac z Bayernem w obecnym sezonie.Zwłaszcza w rundzie wiosennej pilkarze z Moachium grają rewelacyjnie nie stracili zadnej bramki ,forma kanonierów to wielka niewiadoma choc w ostatnim meczu Pucharu Anglii zaliczyli wpadke przegrywając z Blackburn na Emirates Stadium .Wiec skoro drugoligowiec wygrywa z nimi na ich podwórku to co zrobi swietnie grajacy Bayern?Bayern juz dzis zapewni sobie awans .Bayern mial dzien wiecej odpoczyn ku po weekendzie bowiem w piątek gral z Wolfsburgiem zwyciezyl 2:0 .W Arsenalu wybiegnie na boisko byly pilkarz bawarczyków Podolski ale czy to pomoze ,jak koledzy z bylej druzyny znaja go jak wlasna kieszen nie pozwola Poldiemu sie rozpedzic

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: AC Milan - FC Barcelona

Typ: 2

Kurs: 1,53

Analiza:

Jutro na San Siro spotkają się dwie wielkie drużyny AC Milan podejmie najlepszą drużynę ostatnich lat FC Barcelonę. W poprzednim sezonie te drużyny również grały ze sobą w Lidze Mistrzów. W fazie grupowej Barca wygrała na San Siro 3:2, natomiast w ćwierćfinale padł bezbramkowy remis i dopiero rewanż na Camp Nou wyłonił zwycięzcę, wtedy Barca wygrała 3:1 i awansowała do półfinału. W tym sezonie LM w fazie grupowej Milan zajął 2 miejsce za Malagą a Barcelona wygrała swoją grupę wyprzedzając Celtic. W porównaniu z poprzednim sezonem Milan jest trochę inną drużyną, do PSG odeszło dwóch kluczowych zawodników zespołu Zlatan Ibrahimovic i Thiago Silva. W zimowym oknie transferowym zespół z Włoch wzmocnił Mario Balotelli, który jednak nie będzie mógł zagrać przeciwko Barcelonie ponieważ grał już w tym sezonie w Lidze Mistrzów dla Manchesteru City. Barcelona wyjdzie na ten mecz w swoim najsilniejszym składzie i z pewnością to goście będą dominować w tym spotkaniu. W rozgrywkach krajowych Barcelona ma wszystko pod kontrolą i w meczu ligowym przed spotkaniem w LM mogła sobie pozwolić na wystawienie kilku rezerwowych zawodników, natomiast Milan cały czas musi walczyć o każdy punkt by zapewnić sobie miejsce w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów w następnym sezonie. Zdecydowanym faworytem tego dwumeczu jest Blaugrana i uważam że już na San Siro ten zespół postara się o wygraną i przybliży się do awansu do ćwierćfinału.

Galatasaray - FC Schalke 04 godz. 20:45

typ: Galatasaray To Win And Both Teams To Score

kurs: 4,50

Buk: William Hill

Bardzo ciekawą propozycję wystawił William Hill i do razu z niej skorzystałem. Uważam,że Turcy są zdecydowanym faworytem tego spotkania,pozyskali swietnych zawodników jak Didier Drogba I Wesley Sneijder . ten pierwszy w ostatnim meczu strzelił gola i zaliczyła asystę a Galata wygrała 2-1. Zespół ze Stambułu nie przegrał 4 ostatnich spotkań,pokonując m.in. Besiktas 2-1. W lidze prowadzą z sześcioma punktami przewagi nad Fenerbache. Myślę,że nie powinni mieć problemów z pokonaniem Schalke,które od początku roku gra słabo , wygrali tylko jedno (pierwsze) spotkanie z Hanoverem 5-4,dostali baty od Bayernu(ale każdy dostaję) . Sadzę jednak,że stać ich na strzelenie gola ,w swoim napadzie mają przecież nie byle kogo,bo Jeffersona Farfana i Klaasa Jana Huntelaara. Ostatnio dwoma golami popisął się Bastos. Przewiduję tutaj zwycięstwo Galaty ,które nie przyjdzie im łatwo,Schalke będzie chciało strzelic gola by zachować szansę w rewanżu.

Mój osobisty typ : 2-1

Liga Mistrzow

Typ: 2 /2 polowa/caly mecz

Kurs: 2.15

Bukmacher: Expekt

Analiza:Milan na San Siro podejmuje Barcelone Faworyt jest jeden Barcelona która wygrywa mecz za meczem tylko kontuzje podstawowej 11 do konca sezonu moglyby odebrac jej mistrzostwo ,choc w ostatniej kolejce primiera division w mocno rezerwowym skladzie poradzili sobie z Granada,ktora wczesniej ograla dwa kluby z Madrytu.W poprzedniej edycji LM oba kluby spotkaly sie w cwiercfinale i w lepsza okazala sie druzyna z Hiszpani.Milan przystepuje do meczu bez Ballotellego który ie moze grac ze wzgledu na udzial w LM w Machesterze City do tego .Pilkarz który ma byc wzmocnieniem dla mediolanczykow w 2 poprzedmich meczach pokazal ile znaczy dla druzyny bowiem po jego bramkach Milan zwyciezal .Dotego nie zagraja

Robinho, Daniele Bonera, Luca Antonini i Nigel De Jong. Sklad Milanu moco oslabiony Nie sprosta Barcelonie sam Messi strzeli im z dwie bramki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...