Jump to content

jakie alko %-)

Bart
 Share

Recommended Posts

No własnie myślałem, żeby zrobić ankietę, ale jakoś za dużo opcji było :k:

Piszcie więc co lubicie, czego nie lubicie, ciekawe driny, eksperymenty %-)

moje top to

wódeczka:wyborowa i luksusowa+plus klasyk żubrówka w formie szarlotki

absynt-tylko zielony i prawdziwy z piołunu a nie jakies barwiona wóda :))

whiskey-Jim Bean, Jack Daniels(kozak obydwa) z colą pięknie idzie litrami(dosłownie)

whisky-na bogato Chivasik, tylko jak po taniości się uda z zagramnicy przetransportować :) only on rocks-inaczej profanacja :D

driny?? wszytsko na tekli :D pod limonkę czy pomarańczę to średnio bo jakoś tracę panowanie %-)

mój osobisty faworyt poniewieracz jak skurwysyn :D TGV :D

20 ml tequila+20 ml gin+20ml wódka-wymieszać wlać do klieszka do szotów-pyszny, smak jakby naprawdę wam pociąg przejechał przez japę a jak poniewiera, łooooo :D

i jeszcze tequila boom boom-ale to każdy wie chyba %-)

z mnie wysublimowanych-"Klimat Praskiej nocy"(od dzielnicy w wawie)

wersja "Gocław"(od osiedla)

nalewka cytrynowa+booster czy inny tani redbull+piwo Tyskie koniecznie

nalewkę walimy na hejnał(max we dwóch) i popijamy boosterem tez na hejnał... tyskie dla smaku :D:k:

wersja oryginalna

nalewka na hejnał+piwo Patrona za 1.50 na hejnał :))

wersję pierwszą polecam-niski budżet, pół nocy trzyma jak się walnie według przepisu-tylko jakoś jeść się nie chce %-)

wersja druga... cóż tylko dla koneserów %-)

raz na 18 ale to dawno było zapodaliśmy sobie coś takiego : piecdziesiatka wodki, polowa mniej bols blue, sok pomaranczowy, cytryne do tego wycisnac, jezeli jest chlodne to zero alko czuc po prostu pycha

2. zubrowka z sokiem jablkowym oba skladniki z lodowki, odplywam po prostu

3. nienawidze pieprzowki i wscieklych psow w koncu albo pijemy albo przepalamy sobie gardlo

Haha dobry temat,właśnie wróciłem z wesela %-) Oj działo sie działo a i pić było co :D

Wódeczka sie lała strumieniem,był bimber,naleweczka,winko no i jescze sie mieszało na boku :mrgreen: .A teraz ide sie przekimać NaRa :nara:

A mi się nie chce pić. Trochę to męczące jest, bo się trzeba napić a potem udawać, że się ma dobry humor dzięki alkoholowi podczas gdy tak naprawdę lepsza zabawa jest bez alkoholu :)

handicap większość nie musi udawać że się dobrze bawi przy alko %-)

wiadomo, że lepsza zabawa jest bez alko, pod warunkiem jednak że są słone paluszki i pepsi :))

wiadomo, że lepsza zabawa jest bez alko, pod warunkiem jednak że są słone paluszki i pepsi :))

I jakiś młot, który zgrywa cwaniaka żeby było się z kogo śmiać :))

A mi się nie chce pić. Trochę to męczące jest, bo się trzeba napić a potem udawać, że się ma dobry humor dzięki alkoholowi podczas gdy tak naprawdę lepsza zabawa jest bez alkoholu :)

handi mordo orgazmy też udajesz %-) nikt Cię może zmusić do picia :)) ja pije rzadko, ale jak już to łooo. Pije bo lubie smak i sprawia mi to przyjemność :D (no czasem jeszcze ręce się trzęsął %-) )

,był bimber,naleweczka

no przeca zapomniałem-jak stary pigwówkę przywiezie, albo wiśnióweczkę czy mioduszkę to nie ma chuka we wsi :)) palce lizać :D kiedyś przesadził trochę siedzimy ze znajomymi przy grilu z flachą bimbru od starego-piąta kolejka a już wszyscy ciepli %-) sprawdziliśmy-opary się palą z butli :k:

pytam starego następnego dnia o co chodzi: a aaaaa krwa zapomniałem rozcieńczyć pewnie z 70% miało :k:

W końcu jakiś normalny temat %-):piwo:

Przede wszystkim jezeli chodzi o jakies % przed imprezą polecam

"TURBO PTYSIA" :respekt:

1 składniki : wódka+sprite

2 sposób przyrządzenia... kupujemy litr sprite , połowke wodczki, wylewamy pol butli sprita- no dobra mozna wypić-i mieszamy pół na pół.. dobrze wchodzi , nadaje klimat przedimprezowy

Ostatnio mam mannie wódka plus zagryzanie cytryną..';D - szybo zbija smak i witaminki witaminki , prawie bez kaca rano

Tequila + cytryna - po duzej ilosci ma sie mega kaca..

Śliwowica - tego juz nie pijam za czasów młodości tej 70dziesiątki za duzo wypilem..

Szampan.. a fuj ;D

Tak z szybkich drinków polecam martini+wódka+sok z czerwonych pomarańczy +sprite

Bedąc w Slovak Republic piłem dużo i wszystkiego

Ceny nie są porównywalne do Warszawskich.. shoty i drinki w cenie 7-10 zł ;D

Polecam oczywiscie wszystkie spcejalnosci barmana.. zrobil takiego wypasa ( oczywiscie z absyntem) że oczy same wychodzily ;D .

Ponadtto: dla panów B-52 dla pań : orgasmus

Dlugo by wymieniac co warto sprobowac.. lepiej praktykować

zapomniałbym jeszce o samogonach ( jedwabista sprawa)

nie pepsi a orenżada ;D

Zołądkowa gorzka miętowa + sprite :))

Absolut kurant :))

Piwo Ciechan :))

To tyle ,co najbardziej lubie, ale wiadomo jak nie ma sie pieniedzy to sie i Starogardzka wypije :k:%-)

a i jeszcze jedna ważna rzecz- po borygo się nie rzygo :lol::p:

:k:

Co do starogardzkiej to ostatni raz piłem ją za czasów gimnazjum...oj to byly czasy %-) Chodziło mi i o to ze jak z hajsem gorzej to sie i czegos gorszego mozna napic %-)

Sarmackie %-) raz wypiłem i już nigdy nie tkne,nie dość,że butelka obciachowa to w smaku lepszy mocz już jest :smiech: , za czasów gimnazjum to piłem wina różnego rodzaju,od zwykłych wiśniowych po orzechowe i grzybowe :mrgreen: ,ale jak to po gimnzajum smaki się zmieniają i przeszedłem na piwko którym racze się do dziś ;) , Carlsberg,Tyskie ,a kiedy chce poczuć moc to Wojak 9% :piwo1: ,wódeczki nie lubie,a już jeśli to gorzka żołądkowa,lub żubrówka z sokiem jabłkowym

Po wczorajszej nocy mam wstret do napojow wyskokowych ciekawe na jak dlugo :smiech:

A co do tego co sie ladnie pije to wczoraj kosztowalem teqile wchodzi ladnie ale potem... :mrgreen:

Guest Levy666

Wie ktos moze czy tez zna jakis dobry sklep z alko w necie albo normalny monopol w Krakowie gdzie bym mogl kupic taki napój jak "MASTIKA"(pisze po bułgrasku %-)) , wdzieczny bede za info jakiekolwiek :k::piwo1:

• 2 weeks later...
  • 3 years later...

odświeżę, może się dowiem czegoś wartościowego, bo wątroba dochodzi do siebie %-)

Co tam teraz jest dobrego na rynku w przystępnej cenie?

Kiedyś uwielbiałem Żołądkową Gorzką Czystą de Luxe. wódeczka była pierwszy sort. nawet kaca po niej nie było. szkoda tylko, że może 2 lata taka była. Teraz to odór straszny. Nie wiem co oni odpierdzielają. a może to już nie ich wina tylko ja nie mam 16 lat żeby tak chlać bezopamiętania %-) Jeszcze wcześniej tak w szkole średniej waliłem hektrolitrami Balsam Pomorski, był tani i dobry, ale się przejadł. teraz z takich wódeczek to Cytrynówka Lubelska (22pln) moc 36% ze spraitem do popicia wymiata, sama również. Dobry jest też krupniczek. i z tych tańszych to chyba finitio. radę daje ozone, maximus, wyborowa i finlandia

W ostatnim miesiącu piłem jeszcze takie jak kłosówka, żytnią, absolwent (nadal odór), smirnoff i największym rozczarowaniem była żytnia :zdziwiony:

ogólnie najwięcej pije spirytusu ratyfikowanego w różnych wersjach rozrobienia. oj idzie tego. najszybszym i w miarę dobrym jest mieszanie ze spritem i sokiem z cytryny. mniam dobra opcje tez jest pół litra spirytusu szklanka cukru i sok z kg cytryn. kiedyś się robiło z landrynkami, z miodem i cytrynką. ostatnio lubuję się też w porterówce :respekt:

ogólnie lubię spirytus, gin ze shwepssem, absynt

nie lubię bimbru, nie przepadam za wściekłymi, za łychą i browarami powyżej 8%, nie tknę więcej krwawej merry wole łzy sołtysa

polecam ciechana miodowego i nie radzę próbować dykty (jakby ktoś był ciekawy) bo odbija się po tym ze dwa dni :))