mario22 Napisano 8 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Styczeń 2006 Tak sobie ostanio myślałem o progresji i wymyśliłem coś takiego (być może to już ktoś wymyślił wcześniej). A więc tak wybieramy dwa lub trzy mecze, w których faworytem jest drużyna gospodarzy a kursy na wygraną tych drużyn wynoszą 1,7 i 1,8. W przypadku gdy chcemy postawić na trzy mecze, kursy powinny mieścić się w granicach od 1,2 do 1,6. przykład: GOSPODARZE - GOŚCIE - TYP - STAWKA ManchesterCity - Everton - 1 - 1,7 Wigan - Bolton - 1 - 1,8 Średni kurs z tego kuponu wynosi 3,06 System ten polega na graniu progresją na wejście kuponu. Wydaje mi się, że prawdopodobieństwo trafienia takiego kuponu jest duże, gdyż stawiamy tylko na drużyny które grają u siebie. Do tego systemu proponuje stawiać na poniższe ligi: Procentowy wskażnik meczy, które drużyny wygrywają u siebie: Premiership - 47,5% Primera Division - 41,1% Przewiduję gre do 4 poziomu a stawkę zaczynam od 1zł kolejna 3, 9 i 27 lub 2, 4, 8, 16. Pewnie ktoś sie zapyta na jakie drużyny należy stawiać. Powiem tak nalezy wybierać takie spotkania w których kursy mieszczą sie w granicy od 1,2 do 2,0 a po wymnożeniu mamy około 3,0. W dziale TYPY -> Single są mecze na które można stawiać tym systemem. Prosze o opinie!!! www.progresja.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek999 Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Styczeń 2006 Nic wielkiego nie wymyśliłeś. To jest nic nowego- juz duzo takich progresji na forum jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubla Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Styczeń 2006 Waldek zamiast biegac po tematach i krytykowac wymysl cos sam Bo z tego co widac to ty tylko biegac i krytykowac potrafisz, nic innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbson Napisano 11 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2006 to całkiem niezła progresja, gram nią od jakiegoś czasu i naprawdę jest ok- przetestujcie sami- jedno ale- stawiamy tylko na gospodarzy- polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morton81 Napisano 11 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2006 Jak dla mnie to jest i tak loteria. Kazda progresja wymaga choc trochu szczescia - zeby nastapilo zanim ja przerwiemy. Rownie dobrze mozna zagrac progresje w NBA - stawiac 2 mecze under lub over - stawka 3,5 zawsze bedzie - w koncu sie trafi bo to tylko 2 mecze i 4 mozliwosci a nie jak w pilce jeszcze remis ! przeciez to zawsze chodzi o szczescie... tylko czy go potrzebujemy bardziej czy mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpt.Cobra Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 w koncu sie trafi bo to tylko 2 mecze i 4 mozliwosci a nie jak w pilce jeszcze remis ! Zastanów się... 2 mecze 4 możliwości a w piłce nożnej 1 mecz i 3 możliwości. Co jest łatwiej trafić? W piłce nożnej masz 33,33% szans a w tym coś napisał 25%. Czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dod Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 Tylko ze w NBA grajac 2 mecze uo majac te 4 mozliwosci (25%) osiagamy ako ponad 3 a zeby w pilce osiagnac ako 3 grajac ta progresja co podal musielibysmy dac co najmniej 3 (jak wyzej podal mario) czyli 11%. (3 mecze w kazdym 3 rodzaje wyniku). Moim zdaniem progresja na uo dwoch wybranych druzyn w nba byloby dobrym rozwiazaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpt.Cobra Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 Jeśli chodzi o przyrównanie uo do progresji mario to się zgadzam że na koszykówke wtedy lepiej. Jednak jeśli chodzi o remisy piłkarskie to niebyłbym tego taki pewien. Myślę że mogłoby się to rozłożyć po połowie z lekkim wskazaniem na piłkę nożną. Typowanie under i over to jednak jest loteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morton81 Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 No wlasnie... Dobrze mowi ja porownuje do tego systemu co tu jest opisany a nie progresji remisowej... Patrzac na wyniki niektorych meczy to i tak jest loteria a w NBA przynajmniej mniej mozliwosci i AKO wieksze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van der Elk Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 Pomysł ciekawy, ale już wiele wiele osób wymyśliło go przed Tobą . Dodatkowo dlaczego zawsze stawiać na gospodarzy?? Jeżeli na gościa jest kurs 1,8 to znaczy, że gość jest o wiele lepszą drużyną, a jeżeli na gospodarza jest kurs 1,8 to poziom obu drużyn jest wyrównany, więc są 2 strony medalu . Pozatym trafić taki kupon wcale nie jest łatwo. Przy dużym pechu można kilkanaście razy z rzędu spudłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dod Napisano 12 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2006 Zycie:P Jednak przy niewielkim szczesciu mozna trafiac raz za razem;) Z ktorej strony by nie patrzec liczy sie tylko i wylacznie szczescie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbson Napisano 13 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2006 generalnie system jest ok, ale zdecydowanie lepiej grać progresję na u/o w NHL lub NBA, tam są wysokie kursy: zawsze 3,3-3,5 można wyciągnąc( przy dwóch meczach). Prawdopodobieństwo trafienia jest większe niż w przypadku piłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 13 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2006 A mi sie podoba ten system ja gram właśnie teraz AKO ok. 3 zł i po 50 do 200 zł gram na to myślę ze lepiej sie na tym wyjdzie na pewno niż na zwykłych zakłądach jakichś czy tasiemcach po 2 zł łatwiej na pewno trafić coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patab Napisano 13 Styczeń 2006 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2006 Ja tez zaczołem w to grac od 4 stycznia. I jak narazie pierwsza kolejka niewpadla. Gram ligą Hiszpańską .Moje typy http://obstawianie.com/tematy167/typy-by-patab-vt5325.htm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario22 Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Styczeń 2006 Przedstawiam tutaj dla niedowiarków że jednak system działa Poziom I Data 08.01 08.01 Mecze Sevilla - Malaga FC Osasuna - Santander Stawka 2 Kurs 2,65 Bilans -2 ------------------ Poziom II Data 14.01 14.01 Mecze Charlton - Birmingham Liverpool - Tottenham Stawka 4 Kurs 3,18 Bilans +12,72 ------------ 12,72 - 6 = 6,72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi