duncan Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 ATP - BAZYLEA Miejsce: Bazylea, Szwajcaria Ranga: ATP World Tour 500 Uczestników: S-32, D-16 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: €1,755,000 Strona oficjalna: http://www.davidoffswissindoors.ch/ ATP - WALENCJA Miejsce: Walencja, Hiszpania Ranga: ATP World Tour 500 Uczestników: S-32, D-16 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: €2,019,000 Strona oficjalna: http://www.valenciaopen500.com/ WTA - BALI Miejsce: Bali, Indonezja Uczestników: S-12 Nawierzchnia: Hard Pula nagród: $600,000 Strona oficjalna: http://www.commbanktennis.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbmartin Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 2009-11-02 18:00, ATP - Valencia (ESP) - Hard - Indoor, Świat VS. Alejandro Falla (COL) - Nikolay Davydenko (RUS) Typ: Falla +5games Kurs: 1.78 Bukmacher Betsson Turniej rozgrywany w Hiszpanii w Valencii na twardym korcie i jest to pierwsza runda . Przejdźmy może do przemyśleń : Jak widzę taki kurs jak 1.06 to ,aż mnie na śmiech bierze . Alejandro Falla to przecież nie taki słaby gracz , a kurs jaki wystawili bukmacherzy jest moim zdaniem przesadzony. Ostatnio Kolumbijczyk wygrał turniej w Rennes(Francja) , fakt turniej nie był mocno obsadzony ,ale samo to osiągnięcie coś znaczy. W całym turnieju stracił tylko 2 sety. Kolejny turniej w Wiedniu już całkiem prestiżowy ,by zagrać musiał się zakwalifikować z eliminacji. Wygrał z Alexandrem Peya 2-1 austriakiem ,a gdy już się dostał wpadł w pierwszej rundzie na jak się okazało później finalistę tegoż turnieju Ciliciem i niestety Falla pożegnał się z turniejem gładko przegrywając w pierwszej rundzie 2-6 , 3-6. Davydenko też nie dawno grał z Ciliciem i także dostał mocno w bęcki od Chorwata 4-6,4-6 . Ostatni turniej w Rosji i hit 1 rundy Davydenko-Safin , i Nikolay po 3 setowym pojedynku przegrał 6-4,4-6,2-6 . Czasami Rosjanin lubi robić niespodzianki i przegrywać mecze po takich kursach . Dla mnie nie będzie to aż taka sensacja , liczę tutaj na w miarę wyrównany mecz i myślę ,że Kolumbijczyk powalczy przynajmniej o te handi +5 o co jest raczej spokojny. H2H co ciekawe 1-0 na korzyść Alejandro Falli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n3r0 Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Spotkanie: M. Chiudinelli - P. Kohlschreiber Bukmacher: Betsson Typ: Kto wygra 1. seta - Chiudinelli Kurs: 2.36 Czas rozpoczęcia : 03.11.2009, 14:05 Pierwsza runda turnieju w Szwajcarii i moja ulubiona sytuacja, czyli całkiem przyzwoity zawodnik gospodarzy, gra z faworyzowanym przeciwnikiem. Doskonała sytuacja, żeby znaleźć małą niespodziankę, bądź w miarę wyrównany pojedynek. Na taki dzisiaj zdecydowanie liczę. Chiudinelli ostatnio zdecydowanie zwyżka formy - bardzo zacięte pojedynki z Melzerem, Monfilsem czy Davydenko i tylko jedna wpadka, z będącym zdecydowanie w jego zasięgu Belluccim, do tego awans do pierwszej 100 ATP i takie małe odkrycie ostatnich miesięcy. Na przeciw niego Kohlschreiber - solidna forma jak zawsze, ale też jak zawsze sporo przestojów w grze. Jak to często bywa - gospodarze w pierwszym secie, pierwszego meczu turnieju są bardzo zmotywowani i niejednokrotnie zaskakują przeciwników, na to dzisiaj liczę ze strony Szwajcara. Jak wspomniałem, forma jest, warunki fizyczne są, publiczność również za nim i do tego pewność siebie jaką zapewne nabył po ostatnich bardzo dobrych występach. Kohli moim zdaniem jest doskonałym rywalem, który może sprawić zawód swoim kibicom i przegrać w najmniej odpowiednim momencie. Pierwotnie chciałem zagrać na czystą "1", ale spróbujemy mniej odważny wariant i wygranie pierwszego seta przez gospodarza. Kurs przyzwoity, więc czemu nie spróbować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mln Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 05.11.09 18.00 Cilic - Troicki Typ: over 21.5 Kurs: 1.80 Betsson Końcówka sezonu tenisowego, czyli czas niespodzianek W tym tygodniu odbywają się dwa turnieje ATP w Walencji i Bazylei - ja skupiam się na razie przede wszystkim na tym drugim turnieju, z pewnego powodu o którym za chwilę, otóż zauważyć łatwo można że w turnieju tym nie dochodzi do wielkiej ilości przełamań, spotkania są bardzo wyrównane, jest mnóstwo tie-breaków, a jeśli do nich nie dochodzi to o wygraniu seta decyduje jedno przełamanie, brak wygranych setów do 0 czy do 1, a i wygrane do 2 zdarzają się bardzo rzadko. Poprzez takie rozumowanie zacząłem szukać spotkania spośród dzisiejszej oferty które najbardziej odpowiada schematowi który wymyśliłem i myślę że znalazłem takowe Na drugim korcie jako trzeci w kolejności zagrają Chorwat Marin Cilic i Serb Viktor Troicki. 21-letni Cilic to 13 zawodnik rankingu ATP, a o 2 lata starszy Troicki jest 29. Chorwat gra znakomicie w tym sezonie, bilans spotkań 44-19, wygrał na początku sezonu 2 turnieje (w Chennai i Zagrzebiu) a niedawno w dwóch kolejnych był w finałach (w Pekinie i Wiedniu). Serb ma bilans 30-27, wygrał w tym roku challenger w Belgradzie, był także w finale nie tak dawno w Bangkoku. Obaj dysponują świetnym pierwszym podaniem dzięki bardzo dobrym warunkom fizycznym (198cm Cilic, 193cm Troicki). Pierwszą rundę przeszli bez straty seta, Cilic pokonał 6:4 6:4 Niemca Filipa Petzschnera, a Troicki 6:2 7:6 pokonał innego Niemca Banjamina Beckera. Obaj mieli w swych wygranych pojedynkach pierwszej rundy po 56% pierwszego podania, ponad 80% piłek wygranych po pierwszym serwisie i 50% po drugim. Chorwacko - Serbskie pojedynki zawsze mają swoje podteksty gdzie by się one nie odbywały, na razie w bezpośrednich pojedynkach jest 3:0 dla Chorwata, ale to wcale nie znaczy że dzisiaj Serb gładko przegra, otóż pierwszy ich pojedynek to byla dramatyczna 3-setówka, w drugim pojedynku już po 3 gemach Troicki skreczował a tegoroczne spotkanie wygrane 6:2 7:5 odbywało się w Chorwacji więc Cilic pewnie grał na 200% swoich możliwości, teraz myślę że nadchodzi znów czas na wyrównany pojedynek a Troicki nie stoi aż na tak przegranej pozycji jak wskazują to kursy (1.3 - 3.5). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbmartin Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 06.11.2009 18:00 Gasquet R. (Fra) - Chiudinelli M. (Sui) Typ: Chiudinelli Kurs 2.63 Betsson Dla Chiudinelliego jest to duża szansa pokazania się przed własną publicznością. Turniej odbywający się na twardych kortach tenisowych w Basel w Szwajcarii to szansa na powrót do czołówki Rankingu ATP. Szwajcar turniej zaczął bardzo dobrze od wygranej z Kolschreiberem , w tym meczu Marco też nie był faworytem i wygrał po 3 setowym pojedynku, zaś w drugiej rundzie pokonał swojego rodak Michaela Lammera. Oglądałem jedynie ostatni set w tym meczu. Zaś Gasquet w pierwszej rundzie pokonał Zeballosa i Isnera . Z Isnerem także po dosyć długim meczu 3 setowym. Moim zdaniem Marco poradzi soibe z Francuzem chociaż może to nie być łatwe ,ale liczę ,że znów tak jak w poprzednich meczach pokaże ,że stać go na dobrą wymianę podań i świetną grę. Go GO! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts