DreamT Napisano 30 Sierpień 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Sierpień 2009 Sezon zasadniczy 2008/2009 1 Sparta 45 28 0 10 172 101 +71 95 2 Vålerenga 45 28 0 11 180 95 +85 89 3 Lillehammer 45 23 0 13 159 106 +53 86 4 Stavanger 45 26 0 15 148 117 +31 84 5 Storhamar 45 19 0 19 137 121 +16 66 6 Stjernen 45 24 0 15 166 143 +23 65 7 Frisk Asker 45 14 0 19 129 144 -15 62 8 Lørenskog IK 45 16 0 20 142 155 -13 60 9 Comet Halden 45 9 0 31 100 174 -74 24 10 Furuset 45 3 0 37 79 256 -177 6 Finał play off Vålerenga - Sparta 5 - 2 Sparta - Vålerenga 0 - 2 Vålerenga - Sparta 2 - 1 Sparta - Vålerenga 1 - 0 Sparta - Vålerenga 1 - 0 Vålerenga - Sparta 1 - 0 Mistrzem kraju został Vålerenga Sezon 2009/2010 startuje 12 września 2009 Stavanger - Frisk Asker Storhamar - Stjernen Vålerenga - IK Comet Halden Lillehammer - Lørenskog IK Sparta - Manglerud Star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokocz Napisano 17 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Wrzesień 2009 Mecz: Frisk Asker - Lillehammer 17.09.2009 18:30 Typ: 1 Kurs: 2,25 Bukmacher: Betsson Analiza: Powoli rozpoczyna sie sezon hokeja w Europie, wiec poraz zacząć stawiać na ten sport i miejmy nadzieje, że w tym sezonie bedzie bardzo dobrze Na dzisiaj wybrałem spotkanie pierwszej ligi hokeja na lodzie w Norwegii. Spotkają się tam o godzinie 18:30 dwie dobrze znane ekipy. Chodzi mi o drużyny Frisk Asker oraz Lillehammer. Faworyta według bukmacherów nie ma, jednak ja większe szanse na zwycięstwo daje gospodarzom, którzy to powinni wykorzystać atut własnego lodowiska. Bedzie to dopiero druga kolejka w norewskiej pierwszej lidze hokeja na lodzie, wiec nie mozna powiedziec kto ma dużą a kto małą formę, jednak mozemy juz wywnioskować, że znacznie lepiej w obecnym czasie prezentuje sie druzyna Frisk Asker niż Lillehammer. Dzisiejsi gospodarze w swoim ostatnim meczu w lidze pokonali dosyć pewnie zespół Comet 9:3, przegrywając co ciekawe pierwszą tercję 1:3. Później jednak zwyciężyli odpowiednio 3:0 i 5:0 w drugiej i trzeciej tercji spotkania. Lillehammer także grało u siebie, jednak z gorzym skutkiem. Przegrali, po bardzo wyrównanym spotkaniu z drużyną Lorenskog 3:4. W tercjach padły następujące wyniki: 0:1, 3:2, 0:1. Widzimy, że mecz stał na wyrównanym poziomie, jednak z taką druzyną Lillehammer musiał wygrać, dzisiaj przegrają po raz kolejny, niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krycha18 Napisano 17 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Wrzesień 2009 Spotkanie : Manglerud Star - Storhamar Typ : Więcej niż 6,5 Kurs : 2,10 Buk.: Betsson Analiza : Już dzisiaj o godznie 18:30 zostanie rozgrane spotkanie 2 kolejki Hokeja na Lodzie ligi Norweskiej . Na własnej tafli bemianinek czyli Manglerud będzie podejmowac mistrza kraju sprzed 2 lat czyli Storhamar . Przewiduje w tym spotkaniu dużo goli , ponieważ Manglerud , jest to bardzo słaby zespół , który traci bardzo , dużo goli . Już w pierwszej kolejce przegrali 5:1 na wyjeździe ze Spartą , natmiast Storhamar , u siebie pokonał po dogrywce 3:2 bardzo mocny Strejnen . Historia spotkań między tymi druzynami , też przemawia na korzyść mojego typu . W 2005 roku padły wyniki 2:5 oraz 5:7 , natmiast w 2004 padł wynik 3:6 . Jak dla mnie lina 6,5 jest dzisiaj bardzo pewna dlatego postanawiam zagrać ten typ ! Licze na wysokie zwycięstwo zespołu Storhamar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinache Napisano 21 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2009 22.09.2009 - 19:00 Spotkanie: Storhamar - Lillehammer Typ: 1 Kurs: 1.85 Buk: Betsson Analiza: 4. kolejka norweskiej ligii hokeja Get ligaen. Drużyna Storhamar bardzo dobrze rozpoczęła rozgrywki, w 3 spotkaniach odniosła 3 zwyciestwa ( odpowiednio ze Stjernen, beniaminkiem Manglerud i Stavanger) w tym jedno po dogrywce. Dzieki temu plasuje się na 2. miejscu. Natomiast Lillehamer w 3. spotkaniach poniósł 2. porazki ( 2-3 Stjernen, 3-4 Lorenskog) oraz wygrał wyjazdowe spotkania 3-1 z Frisk Askar. Głównym argumentem dla którego skłoniłem się do postawienia na gospodarzy jutrzejszego meczu oprócz formy w bieżącym sezonie są mecze bezposrednio rozgrywane pomiedzy obiema druzynami w poprzednich sezonach. W sezonie 2008/2009 Storhamar wygrał wszystkie 3. spotkania z drużyną Lillehamer które rozgrywał na własnej tafli ( 2-1, 4-2, 5-1), również sezon wcześniej gospodarze jutrzejszego spotkania radzili sobie całkiem nieźle ( 3-2, 6-1, 3-2OT). Zwracając uwagę na obecną formę obydwu drużyn, a także historię meczy bezpośrednich rozgrywanych pomiędzy tymi zespołami jestem skłonny postawić na gospodarzy jutrzejszego spotkania - Storhamar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Październik 2009 Lorenskog - Lillehammer 20.10.2009 18:30 Typ 2 Kurs 2.55 Betsson Ciekawe spotkanie w lidze norweskiej.Gospodarze będący liderami tej ligi podejmują trzecią drużynę.Trzeba przyznać że jak na razie coś się zacięło dla lor bo ostatnio nie za bardzo sobie radzą.Przegrali trzy mecze z rzędu i dziś zapowiada się na następną porażkę. Wcześniej w tym sezonie także ten kijowy bilans przegranych 3 meczy zaczęli od Lile i dziś pewnie także dostaną baty.Goście ostatnio przegrali na wyjeździe ale dziś myślę ze sobie poradzą z liderami bo niedawno z nimi wygrali i wiedzą jak z nimi grać i wygrywać.Ogólny bilans między tymi zespołami na tafli Lorenskog to wygrane gości .Raz zdarzyło się tylko gospodarzom wygrać po dogrywce.Kursy spadają na gości i ja także myślę że dziś powinni zwyciężyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Październik 2009 Hokej,Norwegia Lillehammer - Storhamar 22.10.2009 18:30 Typ X Kurs 4.50 Betsson Analiza: Bardzo wyrównane spotkanie w lidze norweskiej.Gospodarze ostatnio przegrali dwa kolejne mecze na wyjeździe.dziś wracają na własną taflę powalczyć o zwycięstwo.Hmm myślę jednak że będzie im piekielnie ciężko coś ugrać ale kto wie może po dogrywce to zrobią i zainkasują punkty za wygraną.Goście "Smoki'' nie są aż tak słabą drużyną i będą grali do końca.Wygrali ostatni mecz nieznacznie ale wygrali wyjazd.Jak dla mnie dziś oba zespoły zagrają bardzo wyrównany mecz w którym po regulaminowym czasie gry wynik końcowy nadal będzie sprawą otwartą.Goście już dawno nie zanotowali wyniku nie rozstrzygniętego w regulaminowym czasie gry i moim zdaniem ten mecz jest jak najbardziej na remis.Oby tak się stało i na to stawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 25 Październik 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Październik 2009 Hokej,Norwegia Spotkanie:Stavanger - Lillehammer 25.10.2009 17:00 Typ X Kurs: 4.74 Bukmacher: Betsson Spotkanie między piątą i czwartą drużyną hokejową ligi Eliteserien w Norwegii.Gospodarze ostatnio bardzo dobrze , dwie wygrane na wyjazadach.Goście u siebie wygrana ze "smokami".Obie drużyny już dawno nie zanotowały wyniku nierozstrzygniętego w regulaminowym czasie gry.Czy dziś między sobą tego doświadczą?Przekonamy się już dziś o 17.Obie drużyny prezentują podobny poziom i w tym dniu mogą to obie potwierdzić.Ostatni mecz między tymi zespołami z tego roku zakończył się remisem.Liczę na to że i dziś będzie podobnie .Mój Typ na Dziś to remis między tymi jakże równym drużynami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Listopad 2009 Hokej,Norwegia Stjernen - Vålerenga 2:2 28.11.2009 16:00 Typ 2 Kurs 1.80 Betsson Analiza:Czyżby kolejne zwycięstwo drużyny Valerengi?Na to wygląda , zespół złapał rytm i wygrywa mecz za meczem.U siebie ostatnio roznieśli dzisiejszych gospodarzy aż 8:1.Mam nadzieję że dzisiaj także powtórzą taki wynik i rozbiją gospodarzy bez żadnych dogrywek czy rzutów karnych.Gospodarze zajmują szóste miejsce w lidze i grają w kratkę.Na ostatnie osiem spotkań wygrali cztery.Goście aż siedem spotkań rozstrzygnęli na swoją korzyść.Mam nadzieję że po ostatnim rozbiciu Stjernen goście pójdą za ciosem i dziś także pokażą że są najmocniejszą drużyną z najlepszymi hokeistami w lidze.Rozbiją gospodarzy na ich własnej tafli i zainkasują pełną pulę punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamT Napisano 10 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Marzec 2010 10.03.2010 - 18:30 Norwegian hockey league Storhamar - Lorenskog typ: 1, kurs: 2,10 Bwin 4-3 Po trzech meczach pierwszej rundy play off prowadzi Storhamar 2-1: Lorenskog - Storhamar 4:2 Storhamar - Lorenskog 4:1 Lorenskog - Storhamar 2:4 Jak na wydarzenia obecnego sezonu wynik jest trochę zaskakujący. Przez cały sezon wielokrotny mistrz Norwegii nie mógł złapać właściwego rytmu gry i ostatecznie bardzo szczęśliwie utrzymał 8 pozycję w sezonie zasadniczym, dzięki równie beznadziejnej dyspozycji Frisk Asker. To jednak nie świadczyło o ich dobrej formie a raczej szczęśliwy zbieg okoliczności, że Comet się wycofał z rozgrywek. Lorenskog rozgrywa drugi sezon w Elitserien i po przetarciu rok temu w rozgrywkach zasadniczych awansował do play off z 8 miejsca. Tam jednak szybko Sarpsborg ustawił ich w szeregu wygrywając rywalizacje 4-1. Bieżący sezon przebiegał całkiem udanie i zakończyli go na 4 pozycji z pokaźną porcją 81 punktów z niewielką stratą do 2 pozycji (86 pkt). Bezpośrednia rywalizacja między ekipami zdecydowanie na korzyść Lorenskog 5-1, w tym 2 wygrane po dogrywce. Play off Storhamar rozpoczął od planowej porażki wyjazdowej 4-2, ale dalsze mecze rozegrali jak na doświadczonych graczy przystało, wygrywając kolejno u siebie i na wyjeździe. Dlaczego więc typ na Storhamar? Po 1 moim zdaniem są bardziej doświadczeni w decydujących rozgrywkach, a ostatnie 4 porażki w sezonie zasadniczym mogły wskazywać na mobilizacje przed decydującą rundą. Po 2 strata punktów w tym momencie we własnej hali stanowi zbyt duże ryzyko utraty możliwości awansu do kolejnej rundy. W tym sezonie tylko raz udało się wygrać w hali gości (w play off), więc powtórzenie tego wyczynu może sie nie udać a wtedy koniec marzeń o dalszych rozgrywkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogusz9 Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Marzec 2010 Spotkanie:Hokej na lodzie,Norwegia Eliteserien:21.03.2010, godz.17.00 Storhamar - Valerenga TYP: Valerenga Kurs: 1.95 Buk: Bwin Półfinał fazy playoff o mistrzostwo kraju. Zdecydowanym faworytem do mistrzostwa jest Valerenga, która po sezonie zasadniczym zajęła pierwsze miejsce z dorobkiem 98 punktów z przewagą nad drugim zespołem aż 12 punktów. Bilans bramkowy 167-111 drużyna charakteryzująca się przed wszystkim świetną zorganizowaną obroną w porównaniu do innych zespołów z tej ligi. Ogólnie patrząc na poprzednie sezony jest to rewelacyjna drużyna w poprzednim sezonie była mistrzem jeszcze wcześniej grała w półfinale we wcześniejszym znów była mistrzem i w każdym sezonie charakteryzuje się świetną obroną. Natomiast Storhamar w 2008 mistrz, w 2009 odpada w półfinale sezon zasadniczy 6 miejsce i obecny sezon już bardzo słaby weszli do fazy playoff z 8 miejsca czyli widać regres tej drużyny w kolejnych następujących po sobie sezonach. Bilans bramkowy ujemny u siebie także słabo spodziewam się więc spokojnej wygranej gości tego spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 23 Marzec 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Marzec 2010 NORWEGIA: Eliteserien - Play Offs , Hokej Sarpsborg - Stavanger 3:2 23.03.2010 18:30 Typ 1 Kurs 2.10 Expekt Analiza:Play0offy w śnieżnej Norwegii.Po dwóch spotkaniach w lepszej sytuacji o dużo lepszej są goście dzisiejszego spotkania.Prowadzą 2:0 i z pewnością mają ochotę na kolejne zwycięstwa aby za dużo się nie męczyć.Myślę jednak że tak łatwo ze Spartą nie będą.Mają także wspaniałych hokeistów i nie przypadkowo grają w tej fazie rozgrywek.W ogólnym bilansie między tymi zespołami to właśnie gospodarze dzisiejszego spotkania większość razy schodzili z tafli z podniesionym głowami.Myślę że dziś już nie będzie żadnych niespodzianek i Sparta z łatwością zwycięży przeciwników.Pokaże że należy się z nimi liczyć i tak łatwo się nie poddają.Że to dwa pierwsze spotkania były tylko chwilowym spadkiem formy i motywacji.Dwie porażki na początku dziś wzbudzą w Sparcie siłę walki o każdy krążek i metr lodu.Stawiam dziś na gospodarzy gdyż przez większość sezonu się liczyli w grze i nie byli chłopcami do bicia.Dziś pokażą że warto na nich postawić i nie należy skreślać ich tak łatwo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi