duncan Napisano 11 Lipiec 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Lipiec 2009 ATP - BASTAD Miejsce: Bastad, Szwecja Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-28, D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €450,000 Strona oficjalna: http://www.swedishopen.org/ ATP - STUTTGART Miejsce: Stuttgart, Niemcy Ranga: ATP World Tour 250 Uczestników: S-32, D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: €450,000 Strona oficjalna: http://www.mercedescup.de/ WTA - PALERMO Miejsce: Palermo, Włochy Uczestników: S-32, D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $220,000 Strona oficjalna: http://www.countrytimeclub.com/web/club/home.asp WTA - PRAGA Miejsce: Praga, Czechy Uczestników: S-32, D-16 Nawierzchnia: Clay Pula nagród: $220,000 Strona oficjalna: http://www.pragueopen.cz/2009/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 12 Lipiec 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Lipiec 2009 Trawka się skończyła, mamy kolejne turnieje, tym razem clayowe Drabinka ze Stuttgartu: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/321/x.pdf To tu rok temu Del Potro wygrał pierwszy z serii czterech wygranych turniejów z rzędu. Niestety nie powtórzy tego sukcesu, bo tym razem nie gra na. No i nic dziwnego - zapewne przygotowuje się do turniejów na amerykańskim Hardzie. Już od przyszłego tygodnia zaczną się w Hameryce turnieje i będa trwały równolegle do europejskich clayowych turniejów. Tam będą , oprócz tych niższych rangą, dwa z serii Masters (o ile dobrze pamiętam), a potem US Open. Del Potro grał teraz w Pucharze Davisa i już było widać, że przygotowania do tamtych turniejów są posunięte. Tam też jadę grube ryby. Europejski clay zostaje dla podrostków Ja na zwycięzcę w Stuttgacie typuję Kohlschreibera, ale, ku memu zaskoczeniu, kurs na niego wynosi tylko 5. Już bardziej będzie się opłacało grać go all in we wszystkich rundach począwszy od pewnej stawki i pewnie wyjdzie lepszy kurs. Kohli rozpykał 3-0 Djoko na RG, teraz rozpykał Robredo, z którym przegrał 4 poprzednie pojedynki. Wynik też był 3-0, a Kohli dał Hiszpanowi tylko 2 bp, ale oba obronił. Wygrał też dziś z Verdasco wygrał w pięciu setach. To, co jest jego dużym krokiem naprzód, to poprawiona psychika (nastawienie do gry i reakcje na chwilowe niepowodzenia w trakcie meczu), oraz stałość. To było jego duuuużym problemem. Dlatego przegrywał wcześniej mecze z takimi graczami jak Denko czy Robredo, mimo dużego prowadzenia na początku. Teraz się poprawił, choć i tak mecz z Verdasco pokazał, że gdzieś tam ślady tej mentalności w nim siedzą. Nie mniej jednak uważam, że jest bardzo silnym zawodnikiem, gra u siebie i będę go obserwował. Reszta nic ciekawego Drabinka z Bastad: http://www.atpworldtour.com/posting/2009/316/x.pdf Tu rok temu wygrał Robredo. Raczej nie obroni tytułu, bo głównym faworytem do wygrania tytuły, będzie Soderling, który też gra u siebie. Radzę tu uważać na Almagro, który od długiego czasu jest w dołku. Nie mniej jednak kiedyś musi wrócić do formy. Canas (prawdopodobnie przejdzie kwale) też raczej nic niepokaże. Za to Gimeno-Traver pokazał się ze świetnej strony na Wimbledonie, gdzie prawie pokonał Troickiego, wraca na swoją ulubioną nawierzchnię, więc może coś tu zawalczyć. Mnie podobała się jego gra i jak na rasowego Hiszpana przystało, powinien sobie dobrze radzić na clayu. Tego też będę obserwował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Lipiec 2009 Schiavone F. - Hercog P. typ 1 - 1,45 Generalnie Hercog w formie, ale ja tak za bardzo nie wiem, kto to jest . Znaczy nigdy jej nie widziałem i nie wiem, jaki styl prezentuje. Wiem za to jak gra Włoszka. Biega do upadłego, walczy, świetnie gra w defensywie. I zasadniczo to powinno wystarczyć, bo przecież na mączce to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 15 Lipiec 2009 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Lipiec 2009 Uważałbym na tą Hercog, też jej nie widziałem, ale gra dobrze i czuje że dzisiaj 3-setowy bój się szykuje. Bammer - Kudryavtseva Typ: 2 Kurs: 2.50 Bet365 Spotkanie drugiej rundy turnieju WTA rozgrywanego na nawierzchni ziemnej w Pradze. 29-letnia Austriaczka Sybille Bammer to 31 zawodniczka rankingu WTA, a młodziutka niespełna 22-letnia Rosjanka Alla Kudryavtseva w rankingu jest 95. Obie zawodniczki mają bardzo przeciętny sezon, najlepszy wynik Bammer to ćwierćfinał Indian Wells, a Kudryavtseva najlepszy wynik (także ćwierćfinał) uzyskała tydzień temu w Bastad. Faworytką tego pojedynku jest rozstawiona z numerem 2 Austriaczka, która w swojej karierze była już nawet w najlepszej 20-tce rankingu. Jednak patrząc na styl w jakim zagrały w pierwszej rundzie, lekko faworytką wydaje się być Rosjanka. Austriaczka grała w tej pierwszej rundzie z Bułgarką Pironkovą, wygrała 2:6 7:6 7:5, ale grała bardzo slabo, dała rywalce przełamać swój serwis 12-krotnie(!), po 4 razy w każdym secie. W pierwszym z tychże 3 setów które rozegrały Austriaczka nie wygrała nawet jednego gema przy swoim podaniu. Zaliczyła także w meczu tym 12 podwójnych błędów serwisowych. W meczu tym serwis po prostu funkcjonował bardzo słabo i wydaje się że w ciągu 2 dni nie wiele mogło w tym względzie się zmienić. Przeciwniczką Rosjanki w pierwszej rundzie była Czeszka Vaidisova, którą pokonała 7:5 6:2. Niestety ta przeciwniczka w ostatnim czasie spisuje się bardzo mizernie więc wielkich wniosków po tym spotkaniu nie ma co wyciągać. Jednak zeszłotygodniowy ćwierćfinał pokazuje że z formą nie jest źle. Kudryavtseva grała już z Bammer w zeszłym roku i była bliska zwycięstwa, myślę że jest w stanie zrewanżować się jej za ta porażkę tak jak ostatnio zrobiła to z inną leworęczną zawodniczką - Ivetą Benesovą, z którą przegrała w French Open a zrewanżowała się po pewnym czasie w Bastad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Lipiec 2009 Schiavone F. - Hercog P. typ 1 - 1,45 Robredo T. - Gabashvili T. typ 1 - 1,15 Gaba ma zrytą psychikę. Do tego oprócz serwisu nie dysponuje niczym, czym mógłby zaskoczyć Robredo, który na caly'u czuje się przecież wyśmienicie. Verdasco F. - Monaco J. typ 1 - 1,55 Verdasco od dłuższego czasu trzyma wysoki poziom. Monaco na pewno stać na więcej niż pokazuje. Aktualna forma zdecydowanie przemawia za Hiszpanem. Soderling R. - Almagro N. typ 1 - 1,30 Soda wygra tu cały turniej. Nie wypada mu inaczej przed własną publicznością. Almagro od dłuższego czasu jest bez wielkiej formy. Melzer J. - Vinciguerra A. typ 1 - 1,35 Jurgen to uznana marka w tenisowym światku. Vinciguerra jest dla mnie anonimowy, nigdy go nie widziałem. Davydenko N. - Fognini F. typ 1 - 1,15 Mikołaj od jakiegoś czasu pokazuje, ze jak chce to potrafi. Kilka niezłych wyników ostatnio zrobił, jeśli przegrywał, to raczej z czołówką. Fognini ma talent, ale na Rosjanina to wciąż jeszcze za mało. Kiefer N. - Kubot L. typ 1 - 1,45 Nigdy nie byłem wielkim fanem Kubota, bo też chyba ciężko nim być. To, że pyknął Kolbę było dla mnie wielkim zaskoczeniem. Dzień konia nigdy nie trwa dwa dni Kubot L./Marach O. - Hanescu V./Tecau H. typ 1 - 1,45 Za to w deblu z Marachem Polak ma już markę wyrobioną. Jak tak dalej pójdzie to Masters na pewno jest w zasięgu tej pary. Przeciwnicy grają ze sobą sporadycznie i bez większych sukcesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi