Jump to content

Progresja na bloki

amciek
 Share

Recommended Posts

Pojęcie progresji jest doskonale znane większości graczy, ja chciałbym w tym temacie zaproponować "moją" odmianę progresji.

Gramy kupony blokowe 2 z 4, startujemy od 1 zl ( czyli za kupon placimy 6 zl). W każdym z czterech bloków gramy po 2-3 mecze o kursie łącznym powyżej 2.5 . Wówczas przy trafieniu dwóch bloków mamy zwrot stawki, przy jednym nietrafionym bloku potrajamy naszą początkową stawkę, a przy bezbłędnym kuponie uzyskujemy sześciokrotność stawki.

Kiedy już znamy schemat działania systemów blokowych przechodzimy do progresji. Moja idea jest taka, że przy porażce podwajamy stawkę ( przy trzech i

czterech nietrafionych blokach), przy dwóch trafionych blokach stawkę pozostawiamy bez zmian, a przy trzech trafionych blokach i bezbłędnym kuponie cofamy się do początkowej stawki.

NP.

I etap

stawka poczatkowa 1 zl ( 6 zl wartosc kuponu)

Trafiliśmy tylko jeden blok zatem musimy podbić stawkę

II etap stawka 2 zl ( wartosc kuponu 12 zl)

Tym razem nie trafilismy zadnego bloku, zatem znowu podbijamy stawke

III etap stawka 4 zl ( wartosc kuponu 24 zl)

Trafiamy 2 bloki, zatem stawka pozostaje bez zmian.

IV etap stawka 4 zl ( wartosc kuponu 24 zl)

Trafiamy 3 bloki, czyli cofamy sie do pierwszego etapu.

Bilans : 72 zlote wygrane z IV etapu minus 42 zl włożone w kupony = 30 zł na czysto

Oczywiście stawki w moim wypadku są umowne, w najbliższym czasie przetestuje ten system w dziale nasze kupony, i tam na konkretnych meczach zobaczycie czy taka gra jest opłacalna.