Shadow89 Napisano 12 Sierpień 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Sierpień 2022 Zapraszam do dyskusji i pisania analiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow89 Napisano 12 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Sierpień 2022 (edytowane) 12.08.2022 Trabzonspor - Hatayspor Typ: Trabzonspor @1.53 Fortuna Zastanawiałem się czy wrzucić typ z Bodo/Glimt czy właśnie Trabzonspor. Wybrałem jednak ten drugi typ i mam nadzieję, że dobrze zrobiłem. Trabzonspor to obecny mistrz tureckiej Super Lig. Wyprzedzili oni drugie Fenerbahce o 8 pkt. Na własnym obiekcie byli niepokonani, mogąc się pochwalić imponujący bilansem 12-7-0 oraz tylko 17stoma straconymi golami w 19stu meczach. Trabzonspor już z początkiem lipca zaczął grać spotkania o stawkę. Pierw w Superpucharze rozgromili Sivasspor 4:0 a następnie na inaugurację sezonu ligowego ograli na wyjeździe Istanbulspor 0:2. Mistrzowie Turcji wyglądają bardzo mocno od samego początku, grając bardzo skutecznie w ataku a i w obronie popełniają bardzo mało błędów. Goście z kolei zakończyli poprzedni sezon dopiero na 12stym miejscu. Na wyjazdach prezentowali się bardzo słabo o czym świadczy fakt, że wygrali tylko 5 spotkań, 3 zremisowali i ponieśli aż 11 porażek, legitymując się przy tym bilansem bramkowym 20:39. Hatayspor nie zagrał jeszcze żadnego spotkania o stawkę a ostatni oficjalny mecz przedsezonowy zagrali 23.07 u siebie z występującym w 1. lidze Umraniyesporem i przegrali aż 0:3. Liga turecka liczy 19. zespołów, dlatego Hatayspor pauzował w 1 kolejce. Stawiam, że rozpędzony Trabzonspor nie zatrzyma się dziś i sięgnie po drugie zwycięstwo w lidze. Edytowane 13 Sierpień 2022 przez Shadow89 Rozliczenie typu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi