Grzybek Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 Panowie kupiłem TV Sony Bravia 49xf8596 i od tygodnia walczę z ustawieniami żeby dobrać jak najlepszy obraz. W sklepie jak się na niego patrzyło to obraz wyglądał ekstra , w opiniach też ludzie zachwycają się obrazem na tym tv. A tak szczerze powiedziawszy to u mnie szału nie ma (albo ja mam za duże wymagania ) Ma ktoś z Was podobny TV ? Jakieś polecane ustawienia do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 Parę lat temu korzystałem z https://skalibrujtv.pl i mogę polecić. 48 minut temu, Grzybek napisał: Ma ktoś z Was podobny TV ? Jakieś polecane ustawienia do niego? Nawet ten sam model będzie u każdego wyglądał nieco inaczej przy tych samych ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybek Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 Myślisz że warto tyle kasy za kalibrację do tv codziennego uzytku? Bo 490 zł jest sporą kwotą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 Nie sprawdzałem ceny, ja to robiłem z 6 lat temu to było około 300zł o ile dobrze pamiętam Jak chcesz mieć idealnie to warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 (edytowane) Ostatnio też sporo czytałem o kalibracjach, chujach mujach, TV pod gry, HDRy itd. W koncu kupilem Samsunga 49cali za niecałe 2k pln (wiem ze tutaj HDR to bardziej zabieg marketingowy) - ustawienia fabryczne + dodałem po kilka % w opcjach takich jak kontrast, podświetlenie, nasycenie - jest bajka albo ja nie jestem wymagający. A jakieś filmiki z YT w 4k - masakra, nie wiem co wiecej mozna zobaczyc na tym samym filmiku np. w telewizorze za 5,6,7... tys zapewne chodzi juz o lag albo katy widzenia. Edytowane 23 Styczeń 2019 przez mario91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takecare Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Luty 2019 W dniu 23.01.2019 o 23:44, mario91 napisał: Ostatnio też sporo czytałem o kalibracjach, chujach mujach, TV pod gry, HDRy itd. W koncu kupilem Samsunga 49cali za niecałe 2k pln (wiem ze tutaj HDR to bardziej zabieg marketingowy) - ustawienia fabryczne + dodałem po kilka % w opcjach takich jak kontrast, podświetlenie, nasycenie - jest bajka albo ja nie jestem wymagający. A jakieś filmiki z YT w 4k - masakra, nie wiem co wiecej mozna zobaczyc na tym samym filmiku np. w telewizorze za 5,6,7... tys zapewne chodzi juz o lag albo katy widzenia. zdrowe podejście, wywalanie po 5-6 koła za tv to marnowanie kasy w mojej opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi