Monf Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2019 Drabinka ATP: https://ausopen.com/draws Drabinka WTA: https://ausopen.com/draws#!womens-singles Premie pieniężne: Australian Open 2019 > Cały budżet to aż 62,5 mln dolarów australijskich (obecny kurs to 2,68 zł) czyli 167,5 mln złotych. Pula nagród została zwiększona o 14 procent w stosunku do ubiegłego roku. Już za sam występ w I rundzie turnieju singla Australian Open 2019 należy się 75 tysięcy AUD czyli 201 tysięcy złotych. Triumfatorzy turniejów singlowych zgarną po 4,1 mln dolarów australijskich czyli 11 mln zł! W I rundzie Australian Open jeśli chodzi o singla zobaczymy ,aż 4 Polskie nazwiska : Huberta Hurkacza i Magdę Linette z rankingi oraz Kamila Majchrzaka i Ige świątek którzy przeszli kwalifikacje. Premie w turniejach singlowych Australian Open 2019 ( AUS~~2,70 pln ) I runda - 75 000 dolarów australijskich (AUD) II runda - 105 000 III runda - 155 000 IV runda - 260 000 1/4 finału - 460 000 1/2 finału - 920 000 Finalista - 2 050 000 Zwycięzca - 4 100 000 Kwalifikacje I runda - 15 000 AUD II runda - 25 000 III runda - 40 000 Oto premie w Australian Open 2019 w grze podwójnej, gdzie powalczą Łukasz Kubot i Alicja Rosolska I runda - 21 000 dolarów australijskich (AUD) II runda - 32 500 III runda - 55 000 1/4 finału - 100 000 1/2 finału - 190 000 Finaliści - 375 000 Zwycięzcy - 750 000 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcio11 Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2019 (edytowane) Krótko i konkretnie co mi się rzuciło w oczy . Chung - Klahn 2 @ 3,05 Stawiam w tym pojedynku na Amerykanina, jest dla mnie w tym momencie zdecydowanie stabilniejszy , nawet jeśli to początek zmagań. Dużo skok w rankingu w poprzednim sezonie i równa gra. Chung to zagadka, szuka formy od wakacji i bardzo źle wszedł w nowy sezon. Broni tu półfinału z przed roku, ale ja za bardzo się tym nie kieruję. Jakieś handi gemowe czy też + 2,5 seta po 1,50 można złapać na Amerykanina jako bezpieczniejsze opcje. Opelka - Isner over 43,5 gema @ 1,73 Tutaj dwóch gości z potężnym serwisem, wymian będzie jak na lekarstwo. Opelka bardzo ładnie wszedł w nowy sezon. O umiejętnościach czysto tenisowych obu nie ma co pisać, dwa, trzy tb i niech każdy wygra przynajmniej po jednym a linia będzie spokojnie pokryta. Bautista - Murray / Murray + 2,5 seta @ 1,70 Hiszpan świetnie wszedł w sezon i wygrał turniej w Doha, Murray ogłosił natomiast, że może to być jego ostatni turniej w karierze ze względu na problemy zdrowotne. Widziałem jego pierwszy set z Miedwiediewem i wyglądał bardzo dobrze, mecz na dużej intensywności. Mecz zagadka, bo Bautista miewa często momenty pusiaczenia, Murray znając go będzie gryzł kort, aby pokazać się z jak najlepszej strony. Kusi też pograć na wygraną Szkota , kto wie co się w tym meczu wydarzy. Kecmanovic - Verdasco over 36,5 gema @ 1,75 Świetna forma w ostatnim czasie młodziutkiego Serba, który bardzo pewnie przeszedł eliminacje. Na uwagę zwraca zwłaszcza ten turniej w Brisbane, gdzie zmiótł Mayera z kortu. Verdasco jeden z tych, który lubi sobie robić pod górkę, bardzo denerwujący gracz. Stawiam na over gemowy w tym meczu. Paire - Thiem / Paire + 2,5 seta @ 1,52 Tutaj kursy są moim zdaniem mocno przesadzone żeby tak faworyzować Austriaka. 1,3 śmieszny kurs a jego forma to jedna wielka zagadka. Francuz to czubek, ale grać potrafi jak tylko głowa się nie zagrzeje. Argumenty czysto tenisowe na pewno ma, Thiem na mączce a na hardzie to dwaj inni zawodnicy. Wybieram bezpieczniejszą opcję na handi setowe. Edytowane 15 Styczeń 2019 przez marcio11 6 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monf Napisano 12 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2019 W końcu mam chwile , a więc porcja ode mnie Value bety: Wiadomo , że Cuevas to typowy claycourter , ale nie zmienia to faktu , że z zawodnikami pokroju Lajovica nawet na hardzie może sobie poradzić. Oglądałem Dusana w meczu z Berankisem to poziom obu stał na mega niskim poziomie, masa niewymuszonych błędów,serwis w ogóle nie funkcjonował. W kolejnej rundzie z solidnym Cechinato był już bez szans. Cuevasa w tym roku nie widziałem,ale łatwo wygrał z Robertem , później porażka z niezłym Klahnem po 3 setowym boju i kolejna przegrana z Ugo Humbertem, który także zaczyna być ciekawą postacią w ATP. Jednak nie chodzi tu o poprzednie wyniki tylko o to jak mecz bedzie wyglądał,według mnie Cuevas to idealny zawodnik by wysłac Serba do domu. Dobrze serwujący, raczej regularny w swojej grze i mający mocniejsze uderzenie kończące, w skrócie bet przeciwko Serbowi który nie pokazał jak na razie nic. Jack Sock od dłuższego czasu wrócił do swojego dawnego stylu z lat gry w challangerach, bezbarwny , bez serwisu,bez uderzenia kończącego,bez jaj. Nie ma co sie rozpisywać , Amerykanin nie może złapać formy i nie zanosi się żeby zrobił to podczas AO. Z drugiej strony Australijczyk , który jest po prostu solidnym grajkiem, pokonał już kilka ciekawych nazwisk, w dodatku turniej w jego kraju , Australijscy fani dodatkowo będą motywować, a Sock na tą chwilę nie ma czym straszyć. Khachanov fajnie skończył poprzedni rok, wygrywając turniej w Paryżu pokonując samego Djokovica w finale. Jednak w tym nowym roku jak na razie jest sporą zagadką, rozegrał tak na prawde 1 poważny mecz i go przegrał, w dodatku ze... Stanem Wawrinką Ktos kto przegrywa z tym gosciem w obecnej dyspozycji nie jest godny grania Poza tym Rusek ograł 2 razy na pokazówce Thiema, którego forma także nie jest znana i przegrał gładko z Djokovicem , który też tej optymalnej dyspozycji dopiero szuka. Idealny rywal na sprawienie niespodzianki , Gojo jeśli tylko zmniejszy troche ilość popełnianych UE to spokojnie to spotkanie może wygrać. Oglądałem go z Fogninim ,bardzo dobry 2 set, w trzecim też już przewagi przełamania,ale odcieło myślenie. Serwis ma bardzo solidny,pierwszym bije w okolicach 200km/h . Potrafi wypracować sobię przewage pozycyjną w wymianie, w tym meczu problem miał jednak ze skończeniem prostych piłek,ale też Fognini utrudniał jak się tylko dało, Karen na pewno takich umiejętnosci technicznych jak Włoch nie ma, a więc zapewne skończenie akcji winnerem także będzie dużo prostsze. Niemiec nie ma problemu z silnymi uderzeniami wracającymi na jego strone, tylko właśnie z takmi z dużą rotacją. Value bardzo duże, oczywiscie z mniejszym kursem łapać sobie chociażby +2,5 seta na Niemca tez kurs około 2.0 . Moja perełka na 1 runde eliminacji, ten kurs wystawiał chyba ktoś kto nigdy nie widział na korcie Chińczyka. Li na przełomie Listopada i grudnia rozgrywał turniej o dziką karte właśnie do AO i nie pozostawił swoim rywalom z Azji złudzeń , że to on na to najbardziej zasługuje, wygrał 4 spotkania i tym samym zapewnił sobie udział w wielkim szlemie.Rok 2019 rozpoczął od challangera w Playford gdzie przegrał dopiero w finale po 3 setach z Rogerio Dutra Silvą. Widziałem Li w meczu półfinałym z TommyPaulem i jego gra robiła wrażenie, mega dynamiczny,bardzo szybki zawodnik, cały czas dąży do przyśpieszania gry. Serwis może nie daje mu jakiejś dużej przewagi,ale nie jest to też jakaś jego ogromna wada. Bardzo ciekawy zawodnik , który może sprawić wiele kłopotów Niemcowi. Kolbe widziałem w 2 spotkaniach, z Berdychem i Sandgrenem, oba przegrane w dość kiepskim stylu.nie wygrał nawet seta a jego gra pozostawia wiele do życzenia,Kolba ostatnio starał się tą gre spowalniac i liczyć na błędy rywali, jednak te jego slajsiki nie są najwyższych lotów co zweryfikowali Berdych z Sandgrenem. Li jest w formie,wielki turniej, szansa by pokazać się szerszej publiczności i zrobić awans w rankingu. O zwycięstwo na pewno łatwo nie będize,ale jest to warty uwagi typ, oczywiście handi +2,5 seta to dla mnie pewniaczek Łapać także +1,5 czy handi gemowe Kolejny bardzo dobry typek ze świetnym kurse, Lopez co prawda w tym roku jeszcze nie grał,ale poprzedni skończył w dobrym stylu, co prawda zakonczył udział juz na 2 rundzie , ale w kwalach pokonał nie łatwych rywali (Struff,Ebden) oraz w 1 rundzie rewelacje Alexa De Minaura, w kolejnej rundzie musiał uznac wyzszosc kolejnego dobrego gracza Schwartzmanna. Thompson w tym roku 2 razy mierzył się z De Minaurem, w obu tych spotkaniach nie był nawet bliski wygrania seta, poza tym ograł Bolta,Taro i Mannarino. No nie są to wielkie nazwiska Oglądałem go w spotkaniu z Mannarino, poziom tego meczu był tak żenujący , że z trudem dotrwałem do końca. Thompson nie ma prawa wygrac tego meczu. 5 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Styczeń 2019 (edytowane) Rozpoczynamy pierwszy tegoroczny szlem,a wiec pierwsze moje typy Nishioka Y. - Sandgren T. Typ: 2 Kurs: 2.01 Pograłem to już wczoraj po ciut wyższym kursie.Zapowiada się całkiem fajny pojedynek.Sandgren ma dobre wspomnienia po zeszłorocznym AO dodatkowo jest świeżo po zwycięstwie Auckland tak więc całkiem fajnie.Jak dla mnie jest faworytem i pograłem. Japończyk póki co bez błysku.Szybka porażka w Brisbane z Dimą i ćwierćfinał w Sydney przegrany z Diego Schwartzmanem. Dziś liczę zdecydowanie na Sandgrena. Tsurenko L. - Alexandrowa E. Typ: 1 Kurs: 1.52 Ten typ również pograny już wczoraj. Faworytka jest jedna jak wskazują kursy.Martwi tylko,że Lesia ostatnio doznała kontuzji i w sumie nie wiadomo czy się wyleczyła ale skoro startuje to wydaje się,że czuje się na siłach tak więc i na nią stawiam. Bencic B. - Siniakova K. Typ: 1 Kurs: 1.72 To sobie jeszcze wymyśliłem dziś. Oglądałem Bencic w Pucharze Hopmana i przyznam,że sprawiła na mnie dobre wrażenie. Jeśli tylko będzie grać tak jak w Perth to moim zdaniem spokojnie wygra z Siniakovą Edytowane 14 Styczeń 2019 przez Przemo1866 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2019 (edytowane) 15/01/2019 6:30 Kenin S. - Kudiermietowa W. DW 2-0 1,80 totolotek Amerykanka na turnieju w Hobart nie straciła nawet seta, a po drodze do finału miała między innymi Garcie, Felipkens i w finale Schmiedlową. Rosjanka to 111 rakieta w WTA, kwalifikantka, do turnieju weszła po trzysetówkach z tenisistkami o rankingu 200 i niżej, o nazwiskach nawet nie bede wspominał bo to i tak nikomu nic nie powie .Stawiam na gładkie zwycięstwo Kenin. Edytowane 15 Styczeń 2019 przez Technik84 6-3, 3-6, 7-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2019 (edytowane) Na dziś jeden mecz Świątek I. - Bogdan A, Typ: Bogdan +1.5 seta Kurs: 1.8 fortuna Daj Boże żeby Iga awansowała dalej ale nie zrozumie skąd aż takie faworyzowanie jej. Bogdan nie urwała się dziś z choinki.Wydaje mi się,że conajmniej seta zapisze na swoim koncie zwłaszcza,że Iga ciężko wchodzi w mecze. Jak dla mnie piękny kurs który powinien okazać się trafiony Edytowane 15 Styczeń 2019 przez Przemo1866 Rozliczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plaster Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Styczeń 2019 Wszyscy grają tą Ige Światek, ale ja tego nie zrobię. Co to kurs na młodą po kwalifikacjach...bez przesady. Bogdan potrafi zagrać wyrównany mecz z Muguruzą na hardzie, więc tu ma szansę wygrać Bogdan Anna @ 3.10 William Hill, godz 06:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Styczeń 2019 (edytowane) Giorgi C. - Świątek I. Typ: DW 2:0 Kurs: 2.00 STS Kurs wyjściowy był 2.60 ale już sporo poleciał.Ciekaw byłem co wystawią buki na to spotkanie czy Iga znów będzie faworytką? Widze jednak,że poszli po rozum do głowy.Kontuzja Igi dziś sie pogłębiła.Medical,bandaż na udzie tak więc jeśli dogra mecz a raczej tak bo będzie jechać na ambicji to zapowiada się jak dla mnie gładkie 2:0 dla Camilli. Kto widział Giorgi w akcji wie,że to jest typowy "jeździec bez głowy" i jeśli jej wszystko wchodzi to zawodniczki pokroju Igi nie mają czego szukać w meczu. Według mnie warto. Edytowane 17 Styczeń 2019 przez Przemo1866 Rozliczenie 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2019 (edytowane) C. Giorgi - I. Światek 1 i under 20,5 gema 2,22 Fortuna Stawiam że jednak w pojedynku z Włoszką Iga wróci na tarczy. Giorgi aktualnie 28 rakieta w WTA w pierwszej rundzie gładko pokonała 6-3 , 6-0 D. Jakupović ze Słowenii (83 WTA). Giorgi gra siłowy tenis i bardzo agresywny. W ubiegłym Wimbledonie dotarła do ćwierćfinału, a pod koniec roku wygrała turniej w Linzu. Iga w dorosłym tenisie stawia dopiero pierwsze kroki. Giorgi zdecydowaną faworytką i na korcie to powinna potwierdzić. Edytowane 17 Styczeń 2019 przez Technik84 6-2, 6-0 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2019 (edytowane) Typ na piątek Mikst Rosolska/Mektić - Świątek/Kubot Typ: 1 Kurs: 1.57 STS Iga z Lukaszem dostali dziką karte do turnieju. ALa ze swoim partnerem na US Open dotarli do finał a więc widać,że lubią i potrafią ze sobą grać. Nasza "cała" para spotyka się poraz pierwszy,a wiadomo że potrzebne tutaj będzie zrozumienie.Nie sądze aby mogli powalczyć z typowymi zawodnikami którzy regularnie grają miksty,a grając razem mają już sukcesy.Jak dla mnie trzeba brać póki jest fajny kurs bo do dubla w sam raz e: nie do wiary co zagrała Rosolska Edytowane 20 Styczeń 2019 przez Przemo1866 rozliczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Styczeń 2019 (edytowane) 19/01/2019 S. Halep - V. Williams 1 1,45 Fortuna W 1/16 finału turniejowe 1 zmierzy się z Venus Williams (36WTA). Obie tenisistki w pierwszych dwóch rundach wygrywały po 3 setowych spotkaniach. Halep pokonała K.Kanepi i rewelacyjną ostatnio Amerykankę Kenin, Venus pomimo niższego rozstawiania miała łatwiejsze tenisistki na drodze, pomimo to Rumunka Buzarnescu i Alize Cornet sprawiły jej sporo problemów. W ostatnim pojedynku miedzy nimi na hardzie łatwo bo 6-2 6-2 wygrała Halep. Tu tak łatwo pewnie nie będzie, ale powinna to wygrać. Edytowane 19 Styczeń 2019 przez Technik84 6-2, 6-3 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Styczeń 2019 (edytowane) Mecz za godzinę tak więc krótko Osaka N. - Hsieh S-W Typ: DW 2:0 kurs: 1.67 STS Dziś zdecydowanie gram na Osake. Jakoś sobie nie mogę wyobrazić aby Hsieh była w stanie się przeciwstawić. Grając przeciwko tak agresywnie grającym zawodniczkom nigdy jej się dobrze nie grało tak więc dziś Osska jak dla mnie powinna bardzo szybko pozamiatac a jak będzie to się już wkrótce przekonamy e: kobiety... kto je zrozumie Edytowane 19 Styczeń 2019 przez Przemo1866 rozliczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) 20/01/2019 Barty - Szarapowa 2 2,10 Fortuna Mecz 1/8 finału AO. A. Barty gra przed własną publicznością, zajmuje 15 miejsce w rankingu WTA i w pierwszych 3 spotkaniach nie straciła nawet seta. Ale.....przeciwniczki do wymagających raczej nie należały. Najwyżej rozstawiona była Sakkari 43 WTA. Szarapowa to 30 rakieta rankingu. Pierwsze dwa spotkania to był spacerek, straciła w nich w sumie 3 gemy . W 1/16 zagrała z Karolina Woźniacki i wygrała po 3 setach. Pokazała że jest mocna. Stawiam na Rosjankę, tym bardziej że kurs zacny Edytowane 20 Styczeń 2019 przez Technik84 4-6, 6-1, 6-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Technik84 napisał: Pierwsze dwa spotkania to był spacerek, straciła w nich w sumie 3 gemy . W 1/16 zagrała z Karolina Woźniacki i wygrała po 3 setach. Pokazała że jest mocna. Sakkari,Wang >>> Peterson/Dart 2 klasy roznicy, jedynie wygrana na Wozna moze robic wrazenie, ale czy na pewno ??? Widzialem caly mecz i powiedzmy sobie wprost bylo to obrzydliwie slabe widowisko jak na takie zawodniczki. 1 set Wozna df przy bp, drugie lamanko Woznej przy 4:4 40:30* nastepuje po katastrofalnym bledzie Woznej przy siatce (1/5 w calym meczu przy siatce ), tych bledow szczegolnie przy slajsie backhandowym bylo mnostwoooooooooo, oficjalne 67UE, nieoficjalnie i zgodnie z prawda bylo ich z 90-100 . Wozna jest tragiczna przy siatce, notuje bardzo malo winnerow, a jej technika uzytkowa jest na niziutkim poziomie, samym przebijanien, calkiem solidnym w ostatnich latach 1 serwisem i wytrzymaloscia mozna bardzo daleko zajsc w WTA. Niezapominajmy rowniez ze Szparka ma 32 lata A Barty ? 22 lata, cala kariera przed nia, swietna przy siatce, niecodzienna technika, gra u siebie, co moze pojsc nie tak ? to co zawsze psychika, mimo naprawde swietnych umiejetnosci jej osiagniecia w singlu sa przecietne (w porownaniu do potencjalu), wiele razy pokazywala w latach ubieglych ze ma papiery na wielkie granie i rozgrywala niekiedy kosmiczne mecze/sety. Z forma na pewno wyglada lepiej niz szparka pytanie jest jedno i kluczowe czy w meczu z Szparka glowka bedzie pracowac, jesli tak to widze szybkie 2 sety, jesli nie widze wyrownany pojedynek 50/50 gdzie o koncowym wyniku zdecyduja detale. 2,10 na Szparke wg mnie no value Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Styczeń 2019 (edytowane) 22/01/2019 Petra Kvitova - Ashleigh Barty 1 1,62 Fortuna Ćwierćfinałowy pojedynek w AO. Czeszka Kvitova (6WTA) zmierzy sie z reprezentantką gospodarzy A. Barty (15WTA). Kvitova idzie przez turniej jak burza. Nie straciła jeszcze choćby seta. Po drodze do ćwierćfinału pokonała między innymi Szwajcarkę Bendic 6-1, 6-4 , a w 1/16 zmiotła z kortu Amerykankę Anisimovą 6-2, 6-1. Z Barty ma bilans 3-0. Ostatnio panie walczyły w finale turnieju w Sydney 12/01/2019. Kvitova wygrała w trzech setach 1-6, 7-5, 7-6. Stawiam że wygra z Australijką po raz 4. Edytowane 22 Styczeń 2019 przez Technik84 6-1, 6-4 2 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Styczeń 2019 (edytowane) 23/01/2019 S. Williams - K.Pliskova Williams -3,5gema 1 1,65 totolotek Serena Williams pokonała liderkę światowego rankingu Simonę Halep 6:1, 4:6, 6:4 w 1/8 finału wielkoszlemowego turnieju Australian Open.Spotkanie z Rumunka było tak naprawdę pierwszym poważnym meczem w AO Sereny. Wcześniejsze spotkanie wygrywała gładko, ale i tenisistki z którymi grała wymagające nie były delikatnie mówiąc. Pliskowa wylosowała trudniejszą drabinkę. Zagrała 3 setowe pojedynki z Brangle (88WTA) i Kamilą Giorgi (28WTA). W 1/8 gładko pokonała Hiszpankę Muguruze (18WTA) 6-3 , 6-1. Obie grają siłowy tenis, największe atuty to serwis....stawiam jednak na Amerykankę. Edytowane 23 Styczeń 2019 przez Technik84 4-6, 6-4, 5-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endefis Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Styczeń 2019 (edytowane) 14 godzin temu, Technik84 napisał: 23/01/2019 S. Williams - K.Pliskova Williams -3,5gema 1 1,65 Totolotek Serena Williams pokonała liderkę światowego rankingu Simonę Halep 6:1, 4:6, 6:4 w 1/8 finału wielkoszlemowego turnieju Australian Open.Spotkanie z Rumunka było tak naprawdę pierwszym poważnym meczem w AO Sereny. Wcześniejsze spotkanie wygrywała gładko, ale i tenisistki z którymi grała wymagające nie były delikatnie mówiąc. Pliskowa wylosowała trudniejszą drabinkę. Zagrała 3 setowe pojedynki z Brangle (88WTA) i Kamilą Giorgi (28WTA). W 1/8 gładko pokonała Hiszpankę Muguruze (18WTA) 6-3 , 6-1. Obie grają siłowy tenis, największe atuty to serwis....stawiam jednak na Amerykankę. Nie wiem co Ty tu napisales, ale to Analiza napewno nie jest. Serena Williams ani nie jest w mega formie, ani nie zasługuje na takie faworyzowanie. W meczu z Halep było widać jej problemy, czyli sen! Amerykanka gra mało i jej tenis wygląda zajefajnie jak gra z dziewczynką pokroju Yastremska, ale gdy po drugiej stronie siatki jest jest przeciwnik na Pro poziomie to "czarnej" brakuje tego ogrania, pewności siebie. Ona nie znosi presji i równorzędnej walki. Halep potrafiła zagrać z nią zacięty II i III set, to tym bardziej zrobi to Pliskova, która w przeciwieństwie do Halep potrafi zagrać równie mocno co Willma! Pliskova aktualnie to życiowa forma i zdecydowanie leżą jej te bardzo wolne korty na tegorocznym AO. Ona gra na pozycji underdoga i to jej zdecydowanie pomoże. Pliskova serwuje, dobrze biega wzdłuż linii końcowej, gra duże bomby łapiąc przy tym mega kąty, poprostu winner goni winner. Czeszka to równie dużego kalibru ofensywna zawodniczka jak "czarna" i będzie napewno zacięte spotkanie, a Pliskova dla mnie bez problemu może to wygrać Pliskova +4.50 gema @ 1.70 , 10/10 Pinnacle 7j Pliskova -1.50 Seta @ 5.80, 3/10 Pinnacle 3j Pliskova wygrala 2:1 Edytowane 23 Styczeń 2019 przez Endefis wynik 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcio11 Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Styczeń 2019 @Endefis mocniejszej zawodniczki mentalnie dla mnie nie ma od Sereny na przestrzeni wielu lat, 23 tytuły mówią same za siebie. Co do Pliskovej masz dużo racji, tylko pamiętaj o defensywie. Pytanie kto kogo będzie rozrzucać po korcie, bo do defensywy Halep czy Kerber to Czeszce jeszcze daleko. Halep grała świetnie od połowy drugiego seta i mało błędów popełniała, Serena musiała każdy punkt z wymiany mocno wypracować. Widać w niej ogromną determinację a presję z Rumunką to ona wytrzymała. Kursy na mecz są normalne, Amerykanka zagra swoje. Pytanie jest o Pliskovą, czy wszystko zadziała a przede wszystkim głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endefis Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2019 Widziałem to o czym pisze. Ona ma taką determinację że dopiero w ostatniej chwili się tak naprawdę przyłożyła, więc pisz o tym co tu i teraz. Nie bez powodu nazwałem to "snem". Pliskova to nie Halep i nie będzie pukać na drugą stronę, to będą równie ciężkie winnery na które nie da się odpowiedzieć. Mój typ podtrzymuje i zalecam grać w stronę Czeskiej armaty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1866 Napisano 24 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Styczeń 2019 (edytowane) AO turniej juniorek Tauson C. - Snigur D.Typ : Tauson C.Kurs : 1.76 Bukmacher : 1xbet Tym razem spróbuje się pochylić nad juniorskim turniejem Australian Open. Starcie Dunki Tauson i Ukrainki Snigur. Niewątpliwie faworytką spotkania jest Dunka która jest aktualnie 3 rakietą jeśli chodzi o juniorki,a ze względu na brak dwóch pierwszych jest rozstawiona z numerem 1. Z tego co słyszałem to jest kreowana na następczynie Woźniackiej. Już w wieku 13 lat zdobyła seniorskie mistrzostwo swojego kraju bijąc w ten sposób Karoline(ona miała 14 lat gdy zdobywała mistrzostwo). Ma powołanie do kadry na mecze w Fed Cupie w Polsce tak więc widać,że w Danii jest już uznaną zawodniczką. Dodatkowo co ciekawego od zeszłorocznego US Open nie przegrała żadnego spotkania co również jest godne podkreślenia. Rywalki próżno szukać w 50 rankingu. Zasadniczo mało o niej wiem. Z racji dość wysokiego kursu na Dunke trzeba poprostu grać i korzystać. Dobra passa Ukrainki powinna się dziś zakończyć. e: nie mogło być inaczej Edytowane 25 Styczeń 2019 przez Przemo1866 rozliczenie 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endefis Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Styczeń 2019 Kvitova -1.50 Seta @ 3.00 vs Osaka Pinnacle Stawka: 10/10 Ludzie nie grajcie nic w stronę Naomi Osaki. Haitanka legitymująca się japońskim paszportem ma w każdym meczu zastoje, a wygrywa tylko dzięki temu że rywalki pozwalają jej przejąć inicjatywę, prowadzić gre. W dotychczasowych pojedynkach to Osaka decydowała kto wygra punkt, gem... grając wygrany, bądź przegrany punkt. To tylko z pozoru wygląda na kontrolowany tenis, a przecież często ma zawieszenia gdzie traci banalnie podanie. Kvitova gra obecnie najlepszy tenis i ma największy talent. Wiele lat temu wygrała Wimbledon w takim stylu, jak to może zrobić jutro nad ranem polskiego czasu. Ona się nie waha, a idzie do przodu. Jej potencjał ofensywny to poziom wyżej jak Osaki która nigdy nie będzie mieć tych umiejętności. Wejście w kort i kontrola uderzenia na forehandzie Kvitovej to najwyższa jakość, ona potrafi dosłownie przetrzymać piłkę na rakiecie czekając z wyborem kierunku do ostatniej chwili. Jej zasięg i kąty uderzenia są niesamowite. Kvitova ma większy talent i gra dużo swobodniej ofensywny tenis. Na sam koniec najważniejszy argument, Kvitova dobrze się czuje z tego typu rywalką i to ona będzie prowadzić grę, a Osaka musi podjąć duże ryzyko od samego początku i to będzie główną przyczyną porażki Japonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi