Alibaba Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Grudzień 2017 Sezon 2017/2018 narciarstwo dowolne snowboard short-track curling bobsleje skeleton saneczkarstwo Zapraszam do dyskusji oraz pisania analiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Marzec 2018 (edytowane) Tak na szybko i krótko bo za godzinę pierwsza sesja rozpoczynających się Mistrzostw Świata kobiet w curlingu. Czechy - Kanada Czeszki to fajna , rozwijająca się ekipa. Z Anna Kubeskovą na skipie z każdym występem na MŚ poprawiają swój wynik , w tamtym roku przyzwoity wynik jak na tą reprezentację (bilans 5-6). Jednak w pierwszym meczu tych mistrzostw trafiają na Kanadyjki , które wystąpią w całkiem innym składzie niż na Igrzyskach Olimpijskich gdzie kobieca reprezentacja kanadyjska zawiodła całkowicie. Na skipie przede wszystkim doświadczona, świetna zawodniczka Jennifer Jones, mistrzyni świata oraz złota medalistka olimpijska, w składzie także Kaitlyn Lawes , która prezentowała się wyśmienicie w mixtach w Pyeongchang. Poza tym McEwan oraz Officer , które były w złotym składzie z Sochi. Myślę , że Czeski wygrają swoje mecze , ale dzisiaj Kanadyjki będą chciały zmazać plamę po IO i w całkowicie innym składzie udowodnią to wygrywając wysoko Kanada -3.5 1.95 1xbet Szwajcaria - Chiny Doświadczona ekipa szwajcarska na skipie z Binia Feltscher , mistrzynią świata z 2014 i 2016. Szwajcarki po niezbyt udanych mistrzostwach w tamtym roku wracają do składu w którym właśnie w 2016 roku zdobyły złoto. Chinki z debiutującą na MŚ Yilun Jiang oraz m.in Rui Wang , która na IO nie spisywała się dobrze coś czuję , że nie powalczą w pierwszym spotkaniu z bardziej doświadczony rywalkami. Szwajcaria -2.5 1.85 1xbet Edytowane 17 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 18 Marzec 2018 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 18 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Marzec 2018 (edytowane) Pół na pół wczorajszy początek Mistrzostw , jedziemy z trzecią sesją: USA - Rosja Trochę obawiałem się pierwszego spotkania ekipy amerykańskiej ze względu na to , że ostatnio miały ciągłe zawody i napięte dni, ale dobre trzeba podkreślić dni w wykonaniu ekipy Jamie Sinclair. Wygrały mistrzostwa USA , które skończyły się dosłownie tydzień temu i były bezpośrednią kwalifikacją na MŚ. Głównie o zmęczenie fizyczne jak i psychiczne obawiałem się , ale wysoką wygraną z Włoszkami potwierdziły tylko , że są w sztosie mocnym i trochę dziwią mnie kursy na to spotkanie. Fajna ekipa , skończone mistrzostwa krajowe na wysokich procentach, z Włoszkami też bezbłędne niemal spotkanie przeciwko Rosjankom , które w tym składzie (prócz Sidorovej , która tutaj jest tylko rezerwową) grały słabo na Igrzyskach i również ze Szkocją zagrały słabo i nie widzę podstaw , aby kierować się w ich stronę. Dla bardziej asekuracyjnych USA+1.5 1.69 1xbet , ale ja śmiało typuję wygraną USA: USA - Rosja 1 @2.06 1xbet Niestety bardzo słabe pierwsze 5 endów tej o której tak dobrze się wypowiadałem Jamie Sinclair i decydujący błąd w 6 , po którym Rosjanki przechyliły wygraną na swoją korzyść Włochy - Szkocja Tutaj już krócej, bo to typowa czutka. Wydaję mi się, że kursy wystawione tylko , ze względu na kraje które rywalizują. Szkotkom w tym składzie nie wróżę , że zwojują dużo na tych mistrzostwach. Zagrały słabo ze słabymi jak dla mnie Rosjankami, a to już powinno zaświecić lampkę bezpieczeństwa myśląc o ich kolejnych meczach. Włoszki to brązowe medalistki mistrzostw europy , które wygrały Szkotki i na których Włoszki przegrały wysoko z dzisiejszymi rywalkami , ale to był ten mocny skład Szkotek z Anna Sloan i Eva Muirhead na czele , z którego nie ma ani jednej zawodniczki w reprezentacji walczącej na MŚ. Stąd próbujemy: Włochy - Szkocja Włochy +1.5 @2.23 1xbet Włochy - Szkocja 1 @3.70 1xbet to powinno się skończyć wcześniej niż w dodatkowym endzie , tyle szans co Szkotki dawały Włoszkom na przejęcie partii po 2,3 - 0 to masakra.. Edytowane 18 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 18 Marzec 2018 15+25+10(dodatkowy typ) + 2x10 zwartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 18 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Marzec 2018 (edytowane) Znowu trochę pechowo pół na pół w 3 sesji.. Szkocja - USA o Amerykankach napisałem sporo w poprzednim poście, zdania nie zmieniam mimo przegranego spotkania z Rosjankami. Ogólnie to był dobry mecz obydwóch ekip, jednak skip USA Jamie Sinclair nie dała od siebie tego co potrafi, trochę przespane pierwsze 6 endów , pod koniec spotkania lepiej czuła lód. Myślę , że w drugim dzisiejszym spotkaniu już zagra na swoim poziomie i pociągnie swój team do wygranej. Szkotki też jak wspominałem wcześniej w tym składzie nie ugrają nic wielkiego , z Włoszkami grały beznadziejnie , popełniając mnóstwo błędów i dając okazje rywalkom do przejmowania partii na 2,3 - 0 , ale trochę brakowało jakości u Włoszek , aby to wykorzystać. Jakość ta jest w ekipie USA i będą błędy Szkotek wykorzystywać, więc śmiało dodawać ich wygraną do wszystkich wieczornych ratunkowych na koniec weekendu dubli i ako Szkocja - USA 2 1.57 1xbet Szkocja - USA USA -1.5 2.00 1xbet Edytowane 18 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 20 Marzec 2018 25+10+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Marzec 2018 (edytowane) Oglądając spotkanie Szwedek z Amerykankami miałem coś skrobnąć bez kursów , ale widzę , że właśnie się pojawiły. Japonia - USA Amerykanki potwierdzają swoją solidną postawę na tym turnieju w trwającym meczu ze Szwecją. Grają na prawdę bardzo dobrze, ale z tak rewelacyjnie spisującymi się Szwedkami nie mogą totalnie nic zdziałać i przegrywają póki co 2-4. Nie bardzo wiem czego się spodziewać po Japonkach bo występują tu w całkowicie innym składzie , aniżeli na Igrzyskach czy Mistrzostwach w 2016 roku gdzie zdobyły srebrny medal. Wygrały do tej pory z Niemkami i Dunkami , ale to najsłabsze ekipy z całej stawki, w nocy w 5 sesji doznały już porażki ze Szwajcarkami. Wiem za to na co stać team Sinclair , potwierdzają to w każdym spotkaniu i nie widzę podstaw , aby nie zaufać im i tym razem, tym bardziej , że po raczej przegranej ze Szwedkami liczę na podobny scenariusz jak po porażce z Rosjankami i chęć odgryzienia się w kolejnej sesji. Japonia - USA 2 1.89 1xbet Edytowane 21 Marzec 2018 przez poozon 1 Zgłoszenie By pershing, 21 Marzec 2018 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 21 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Marzec 2018 (edytowane) USA - Korea Koreanki udowadniają , że srebrny medal na Igrzyskach nie był dziełem przypadku. Podziw wzbudza na pewno ustawianie układów pod wysokie wyniki i łatwość z jaką potrafią kończyć te endy po 3,4 - 0. Wydaję się jednak , że ta forma nie jest aż tak idealna jak miesiąc temu, dochodzić może zmęczenie o którym wspominała kapitan ekipy koreańskiej. O grze Amerykanek pisałem już wielokrotnie więc nie ma sensu powtarzać, nietrafiony poprzedni typ w meczu z Japonkami, bardzo ciężki, wyrównany pojedynek i detale zadecydowały. Głównym aspektem jakim kieruję się po raz kolejny w stronę ekipy Sinclair jest ich taktyka i sposób gry, który nie pozwala rywalkom przede wszystkim dochodzić do takich sytuacji, które lubią stwarzać Koreanki. Spodziewam się bardzo wyrównanego spotkania , podobnego jak ze Szwedkami, a więc: USA - Korea USA +1.5 2.33 1xbet USA - Korea 1 3.54 1xbet ostatni kamień w ostatnim dodatkowym endzie i to nie jakieś najtrudniejsze zagranie do wykonania , no nie mogły tego przegrać Rosja - Czechy Jedno z wieczornych (naszego czasu) spotkań na które są już wystawione kursy. O Czeszkach na początku mistrzostw pisałem , że z każdą imprezą ten skład spisuje się coraz lepiej i po dobrych pierwszych spotkaniach z Kanadą oraz Koreankami swoje mecze wygrają i od tamtej pory nie licząc przegranej z perfekcyjnymi Szwedkami 4 wygrane ! Rosjanki grają w kratkę , wygrane z USA czy Japonkami mocno szczęśliwe po ogromnych błędach rywalek. Stawiam w stronę bardziej regularnych i lepiej jak na moje spisujących się Czeszek: Rosja - Czechy Czechy +1.5 1.75 1xbet Edytowane 21 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 21 Marzec 2018 35+15+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 21 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Marzec 2018 (edytowane) USA - Chiny Na zbliżającej się sesji oprócz typów w stronę Czeszek , polecam pograć na Amerykanki. Już mi trochę przeszło wkurw.... po meczu z Koreankami, po tak dobrym spotkaniu w wykonaniu USA, miały ostatni kamień w dodatkowym endzie, który wypuszczony za mocno przez Sinclair spowodował , że to Korea dopisuje kolejną wygraną do swojego bilansu. Teraz mecz z Chinkami , które na tym turnieju popełniają mnóstwo błędów, co lepsze ekipy po prostu wykorzystują. Myślę , że lepsza gra taktyczna podobna jak w pojedynku z Koreą oraz przede wszystkim równiejszy skład spowoduje że Amerykanki będą miały kontrolę nad tym spotkaniem i to one będą zmuszać i prowokować Chinki do popełnienia słabszych zagrań. Mam tylko nadzieję , że to ostatnie zagranie z poprzedniego meczu nie wpłynie bardzo negatywnie na skip USA Jamie Sinclair.. USA - Chiny 1 1.57 Unibet USA - Chiny USA -1.5 1.98 1xbet Edytowane 21 Marzec 2018 przez poozon 3 Zgłoszenie By pershing, 21 Marzec 2018 25+10+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Marzec 2018 (edytowane) Przed 15 sesją mimo chęci nic ciekawego wymyślić nie mogę, co myślę o pograniu w stronę którejś z ekip , to momentalnie pojawia się w głowie kontrargument dający większe szansę rywalkom. Od rana chodzi mi czutka na Dunki po niezłym kursie, ale głównie z powodu końcówki wczorajszego spotkania z Włoszkami i paru świetnych zagrań kapitan Jensen, bo jeżeli ona zagra na niezłym poziomie to spokojnie są w stanie wygrać ze Szkotkami, a na pewno rywalizować na równi. Czasem takich kilka zagrań potrafi zbudować w zawodniku/zawodniczce pewność w kolejnych meczach, a Szkotki co pisałem na początku turnieju w tym składzie szału nie robią. Ok przekonałem sam siebie Dania - Szkocja Dania +1.5 2.20 Unibet Drugie już najpewniejsze spotkanie to oczywiście typ na Kanadyjki z handi. Dużo o nich mówić nie trzeba , grają rewelacyjnie , skip Jennifer Jones wiadomo klasa sama w sobie , ale to co wyprawia Kaitlyn Lawes to tylko oglądać ze zdumieniem i bić brawo. Złota medalistka z Pyeongchang z mixtów potwierdza wysoką formę. Ekipa Kanady ma w sobie przede wszystkim ciągłą chęć sięgania po więcej i więcej. Po wygranym endzie dążą do skradnięcia rywalkom kolejnego , nie ma mowy o defensywie, po świetnym zagraniu , kolejne musi być jeszcze lepsze. Z wszystkimi prawie rywalkami wygrywały różnicą 4+, dzisiaj spodziewam się tego samego. Rosjanki grają w kratkę , głównie mowa tutaj o Moiseevej, po której ciężko się czegokolwiek spodziewać , potrafi zagrać rewelacyjnie , aby w następnym meczu popełniać błąd za błędem , ale jeżeli w ostatnim meczu Kanadyjek nie poradziła sobie i była totalnie bezradna Szwedka Anna Hasselborg to i Rosjankom nie daję najmniejszych szans. Kanada - Rosja Kanada -2.5 1.67 Unibet 8-7 Edytowane 22 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 23 Marzec 2018 35+15+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Marzec 2018 (edytowane) Na krótko parę zdań przed kolejną sesją. Pisałem już o Czeszkach , że wskoczyły na ten poziom , który wymaga wygrywać z rywalkami pokroju Niemek i do tej pory te spotkania wygrywają. We wcześniejszym meczu bardzo ważna wygrana ze Szwajcarkami , do tego wygrana warto dodać w dobrym stylu. Nie spodziewam się tutaj niespodzianki: Czechy - Niemcy 1 1.40 1xbet No kur.. nie wejdzie w pełni ładnie sesja Kolejny typ jaki warto pograć oczywiście w stronę Amerykanek. Dania tak jak typowałem niespodziewanie wygrała ze Szkotkami po meczu , który kosztował ekipę Jensen bardzo dużo nerwów. Na prawdę ogromny pokład emocji jakie wychodziły po poszczególnych zagraniach, udało się, ale teraz rywal z przynajmniej jednej półki wyżej i te nerwowe zagrania nie dadzą rady. Team Sinclair jeśli chce myśleć o półfinale w którym praktycznie tylko jedno miejsce jest już wolne to przed ostatnią potyczką z Kanadyjkami musi wygrać każde spotkanie i spodziewam się pełnej koncentracji od pierwszego uderzenia. Handicap -1.5 biorę śmiało , ale i -2.5 warto przyatakować. USA - Dania USA -1.5 1.62 Unibet USA - Dania USA -2.5 2.00 1xbet Edytowane 22 Marzec 2018 przez poozon 2 Zgłoszenie By pershing, 23 Marzec 2018 15+25+10+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poozon Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Marzec 2018 (edytowane) Parę zdań przed ostatnim mega ważnym dniem rundy zasadniczej. Trzy ekipy walczą o ostatnie wolne miejsce w półfinałach i dwie z nich mają mecz między sobą, chodzi o drużyny USA i Czechy. Drużyna amerykańska jak pisałem wczoraj musi wygrywać wszystko bo ostatnie spotkanie z Kanadyjkami i póki co plan spełniają. Nie lubię i nie traktuję jako argument tego określenia , że dana drużyna musi , ale drużyna Sinclair wypowiada się , że już bardzo dobrze czują lód i we wczorajszych obydwóch wygranych spotkaniach wychodziło im większość planowanych zagrań. Ekipa czeska już swoje wygrała , grają nieźle , ale pogrzebały chyba szanse wczorajszą przegraną z Niemkami po bardzo dziwnym spotkaniu. Stawiam na te , które od początku typuję na 4 miejsce i które ostatnimi występami przekonywują mnie do rosnącej formy, jednak to jest różnica poziomu. USA - Czechy 1 1.51 1xbet Chyba warto pograć także handicapy w stronę Niemek. Na papierze patrząc to różnica klas, ale nazwiska akurat jeśli chodzi o drużynę Szwajcarek nie wnoszą nic co pomagałoby ekipie w zwycięstwach, wręcz przeciwnie zawodzą te najbardziej doświadczone, Feltscher i Schori. Bez ich dobrej gry nie mowy , żeby cokolwiek stawiać w kierunku SUI. Sam na początku turnieju kierowałem się w ich stronę patrząc na skład , który wygrywał przecież MŚ w 2014 i 2016 , ale widać po zachowaniu i grze tych Pań , że chyba nie szczególnie przykładają się 100% do każdego spotkania. Ambicję i chęć dobrego wyniku widać i to bardzo akurat po stronie Niemek. Jedna z najsłabszych ekip pokazuje jakość w wielu zagraniach nawet w przegranych meczach, dobre wrażenie sprawiły przecież w przegranych z Koreą czy Szwecją. Myślę , że zbyt duże jest faworyzowanie Szwajcarek biorąc pod uwagę w jakiej formie się znajdują, więc: Niemcy - Szwajcaria Niemcy +2.5 1.75 1xbet Edytowane 25 Marzec 2018 przez poozon 1 Zgłoszenie By pershing, 25 Marzec 2018 15+25+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi