Jump to content

Zerwanie umowy o zakupie auto

akupoczek
 Share

Recommended Posts

mam problem a dokladniej pytanie kupielm 10 dni temu auto ale jest jedna duza jego wada , czy mam mozliwosc zerwania umowy, i odzyskania pieniedzy, ?

Guest Pokermaster

Teoretycznie na standardowych umowach jest,ze sprzedajacy za wady ukryte nie odpowiada.

Moze napisz jaka to wada bo tak to mozna sobie tylko pogdybac .

No chyba,ze auto bylo kradzione :c: to to jest spora wada :k:

Guest Pokermaster

Gra nie warta zachodu

Iść do sądu bez sensu ,koszta wiecej wyniosa niz naprawa .Wiadomo gdybys wygrał gosc płaci,ale nie sadze bys miał 5% szans na to

I oczywiście dowiedziałeś się o tym "po fakcie", co? %-)

W tym przypadku dochodzi jeszcze chyba oszustwo skarbowe, ale nie wiem, czy odnosi się to do was obydwu... Ale raczej tak.

Guest Pokermaster

Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial ;) a sprzedajacy nie.

To jest dość dobry powód by gość zgodził sie na naprawe ,ale trzeba iść na noze :krzeslo: a nie ugodowo

Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial ;)

Przecież chyba był przy podpisaniu tej umowy :k:

Gra nie warta zachodu

Iść do sądu bez sensu ,koszta wiecej wyniosa niz naprawa .Wiadomo gdybys wygrał gosc płaci,ale nie sadze bys miał 5% szans na to

Koszta duuużo większe i kupa czasu zanim dojdzie do ostatniej rozprawy. :))

Guest Pokermaster
Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial ;)

Przecież chyba był przy podpisaniu tej umowy :k:

Skąd miał wiedzieć ,ze to nie tatus :p: moze gośc starszo wyglądał :lol:

Oczywiście, że jest ważna :))

Tylko zapomniałem, że z US jest taki mały myk niefajny :/

Jak umarł mój starszy to też chciałem zrobić lewą umowę, żeby samochód nie wszedł w skład masy spadkowej. Poszedłem się o wszystko wypytać do US i z tego co pamiętam to oni chcą umowę oraz dowody osobiste obydwu stron (jeśli ktoś nie może być osobiście, np. z powodu wyjazdu za granicę). A dowód osobisty jest niszczony po śmierci danej osoby.

Więc w US może pojawić Ci się problem. Po prostu po śmierci auto wchodzi w skład spadku i teoretycznie nie można go sprzedać aż do wydania przez sąd orzeczenia o nabyciu spadku.

Ogólnie rzecz biorąc życzę powodzenia, ale mogą być problemy w US i możesz mieć jeszcze większe problemy (chociaż nie sądzę, bo wina raczej po stronie Sprzedającego).

a jezeli dochodzi taki myk ze umowa zostala sfalszowana auto bylo na jego ojca ktory nie zyje a podpis podrobiony?

:k:

daj sobie spokój :))

Guest Pokermaster
o Rafal widze, ze masz drugie konto na forum :zdziwiony:

Kurde tyle lat juz mam konto na tym forum,ze co myslales ,ze nowego nie założe :spoko: .Bana dostałem niesłusznie .Do waszych turnieji sie nie zapisuje bo mam swoje :)

Odbanuj mi stare konto to zlikwiduje obecne.

Pozdrawiam :piwo1:

• 2 weeks later...

I kolejna sprawa . musze zaplacic podatek mam na to 2 tygodnie, a wlasnie mija 5 tydzien %-) musze napisac wyjasnienie dlaczego nie oplacilem wczesniej co moge w takim wyjasnieniu napisac?