akupoczek Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 mam problem a dokladniej pytanie kupielm 10 dni temu auto ale jest jedna duza jego wada , czy mam mozliwosc zerwania umowy, i odzyskania pieniedzy, ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Teoretycznie na standardowych umowach jest,ze sprzedajacy za wady ukryte nie odpowiada. Moze napisz jaka to wada bo tak to mozna sobie tylko pogdybac . No chyba,ze auto bylo kradzione to to jest spora wada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akupoczek Napisano 5 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 chodzi o to ze wyrzuca olej naprawa jest w garnicy ok 600 zl chcialem isc na ugode i zlozyc si epo polowie ale on tak nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Gra nie warta zachodu Iść do sądu bez sensu ,koszta wiecej wyniosa niz naprawa .Wiadomo gdybys wygrał gosc płaci,ale nie sadze bys miał 5% szans na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephisto Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Wydaje mi się, że w tym przypadku obowiązuje nadal zasada rękojmi Poczytaj sobie tutaj, może coś wyczytasz: http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia http://www.motoekspert.mojeauto.pl/cms/?id=144 http://www.auto-swiat.pl/poradnik/forum/index.asp?Artykul=16943&Watek=931696&WatekStr=1&DA=150820071131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akupoczek Napisano 5 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 a jezeli dochodzi taki myk ze umowa zostala sfalszowana auto bylo na jego ojca ktory nie zyje a podpis podrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephisto Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 I oczywiście dowiedziałeś się o tym "po fakcie", co? W tym przypadku dochodzi jeszcze chyba oszustwo skarbowe, ale nie wiem, czy odnosi się to do was obydwu... Ale raczej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial a sprzedajacy nie. To jest dość dobry powód by gość zgodził sie na naprawe ,ale trzeba iść na noze a nie ugodowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephisto Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial Przecież chyba był przy podpisaniu tej umowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akupoczek Napisano 5 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 umowe dostalem do reki z dwoma podpisami jego i ojca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Gra nie warta zachodu Iść do sądu bez sensu ,koszta wiecej wyniosa niz naprawa .Wiadomo gdybys wygrał gosc płaci,ale nie sadze bys miał 5% szans na to Koszta duuużo większe i kupa czasu zanim dojdzie do ostatniej rozprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Tylko ,ze on ma zawsze prawo powiedziec,ze o tym nie wiedzial Przecież chyba był przy podpisaniu tej umowy Skąd miał wiedzieć ,ze to nie tatus moze gośc starszo wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akupoczek Napisano 5 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 a jezeli nie bylismy z tym w urzedzie skarbowym to czy umowa jest wazna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephisto Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 Oczywiście, że jest ważna Tylko zapomniałem, że z US jest taki mały myk niefajny Jak umarł mój starszy to też chciałem zrobić lewą umowę, żeby samochód nie wszedł w skład masy spadkowej. Poszedłem się o wszystko wypytać do US i z tego co pamiętam to oni chcą umowę oraz dowody osobiste obydwu stron (jeśli ktoś nie może być osobiście, np. z powodu wyjazdu za granicę). A dowód osobisty jest niszczony po śmierci danej osoby. Więc w US może pojawić Ci się problem. Po prostu po śmierci auto wchodzi w skład spadku i teoretycznie nie można go sprzedać aż do wydania przez sąd orzeczenia o nabyciu spadku. Ogólnie rzecz biorąc życzę powodzenia, ale mogą być problemy w US i możesz mieć jeszcze większe problemy (chociaż nie sądzę, bo wina raczej po stronie Sprzedającego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 5 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Maj 2008 o Rafal widze, ze masz drugie konto na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart Napisano 6 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Maj 2008 a jezeli dochodzi taki myk ze umowa zostala sfalszowana auto bylo na jego ojca ktory nie zyje a podpis podrobiony? daj sobie spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 6 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Maj 2008 o Rafal widze, ze masz drugie konto na forum Kurde tyle lat juz mam konto na tym forum,ze co myslales ,ze nowego nie założe .Bana dostałem niesłusznie .Do waszych turnieji sie nie zapisuje bo mam swoje Odbanuj mi stare konto to zlikwiduje obecne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 6 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Maj 2008 To mnie Bepe uprzedzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 6 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Maj 2008 A kto to był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokermaster Napisano 6 Maj 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Maj 2008 No kto .Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akupoczek Napisano 19 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Maj 2008 I kolejna sprawa . musze zaplacic podatek mam na to 2 tygodnie, a wlasnie mija 5 tydzien musze napisac wyjasnienie dlaczego nie oplacilem wczesniej co moge w takim wyjasnieniu napisac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi