Monf Napisano 12 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Maj 2016 REGULAMIN KONKURSU: http://obstawianie.c...lamin-i-zasady/ Wzór podawania typów: Dyscyplina: (przydatne szczególnie w przypadku mniej znanych lig i dyscyplin) Spotkanie: Typ: (w postaci 1X2 lub nazwy drużyny czy zawodnika, ewentualnie z oznaczeniem handicapu i jego rodzaju - europejski/azjatycki) Kurs: Godz: Bukmacher: (wybrany z listy podanej w regulaminie) Analiza: W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny, brak linka odejmujemy 0.3 z kursu. Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów. Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. WAŻNE! Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.c...-78#entry927400 Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13 Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Piłka nożna – Azja, Liga Mistrzów 1/8 finału Godzinna: 12:00 Spotkanie: Jeonbuk – Melbourne Victory Typ: over 3.5 Kurs: 3.25 Bukmacher: Unibet Analiza: Pechowy pierwszy mecze w Melbourne jeśli chodzi o typ, w rewanżu podwajamy stawkę po tym co zobaczyłem w pierwszym a do tego dochodzą dodatkowe aspekty. Tym niewątpliwie jest wynik 1:1 czyli ekipa przyjezdnych musi odrabiać straty. Goście mimo dużej przerwy pokazali dobrą formę u siebie, widać było że za wszelką cenę chcieli to wygrać i w końcówce otworzyli się, sam nie wiem do tej pory jak Berisha nie strzelił w wyśmienitej sytuacji w drugiej połowie na 2:1. Zresztą akcji było bardzo dużo, na początku w wykonaniu Melbourne było sporo chaosu w defensywie i tutaj było widać tą przerwą bez gry, zresztą ta formacja jest ich najsłabszym punktem tak zawsze było, cała jakość jest w ofensywie gdzie potrafią zagrać szybko i kreatywnie. Wracają do wyniku który dla nich oznacza jedno muszą coś strzelić a w takim wypadku muszą postawić na odważna grę a wówczas zostawiają mnóstwo przestrzeni na tyłach co było widać także w pierwszym spotkaniu. Warto też wspomnieć o historii spotkań wyjazdowych gości otóż nie wygrali w tych rozgrywkach żadnego meczu wyjazdowego i tylko raz zachowali czyste konto tak więc myślę by awansować będą potrzebować więcej niż jedną bramkę. Gospodarze wywalczyli to co chcieli, strzelili bramkę i nie przegrali. Początek mieli bardzo ofensywny i otwarty po strzeleniu bramki trochę zluzowali ale dalej ich ciągło do przodu, bo jest to niewątpliwie ofensywnie usposobiona ekipa. Gdyby w końcówce zagrali odważniej gdy było więcej miejsca mogli to wygrać, dziś raczej nie będą zwalniali tempa gry będą punktować i zdecydowanie odważniej grać z kontry tym bardziej że do składu wrócą Brazylijczycy. Pięć ostatnich spotkań przed własną publicznością to 11 bramek strzelonych przy 7 strzelonych czyli średnia świetna. Jeśli szybko coś tutaj wpadnie to zrobi się otwarty mecz tak jak to było w Australii oby tym razem po prostu nie szwankowała skuteczność. http://obstawianie.com/topic/28085-azja-afc-liga-mistrz%C3%B3w/ 200 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baku193 Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania-Segudna DivisionGodzina: 20:30Spotkanie: Valladolid-GironaTyp: BTSKurs: 1.91Bukmacher: SportingbetAnaliza: Na jutro dla mnie najpewniejszym spotkaniem będzie rywalizacja zespołów Valladolidu oraz Girony, Ci pierwsi na tą chwilę zajmują 15 pozycję w ligowej klasyfikacji i raczej mogą byc spokojnie iż zostaną w lidzę na sezon kolejny , nie mają również szans na awans, goście natomiast są na pozycji numer 6 i mają jeszcze spore szanse aby zawalczyć w tym sezonie o awans do primera Division , gospodarze na swoim stadionie w tych rozgrywkach zdobyli 28 punktów, goście na wyjazdach ugrali 27 oczek tak więc spotkanie zapowiada nam się na wyrównane,ale goście moim zdaniem są zespołem, który powinien bardziej walczyć , gospodarze natomiast grają na swoim stadionie gdzie nie wypada im przegrac z zespołem, który jest zdecydowanie mniej znany niż ekipa z Valladolidu ,która przecież w kilkunastu ostatnich latach kilka razy ocierała się o Primera Division, moim zdaniem w tej kolejce możemy zobaczyć podział punktów, liczę iż obie ekipy strzelą co najmniej po jednym golu, stawiam na remis po 1, oraz 0:0 do połowy spotkania. http://obstawianie.com/topic/20487-segunda-division/page-6?do=findComment&comment=953204 100 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamko29 Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka, VTB Khimky Moskwa - CSKA Moskwa Data: 24.05.2016, 18:00 Typ: Khimky Moskwa + OT Kurs: 2.20 Bukmacher: Bet365 Analiza: Świetna passa trwa nadal, dzisiaj Zenit wszedł gładko i mój bilans z ostatnich 4 dni wynosi 4 typy podane 4 typy wygrane! No to lecimy dalej, na dzień 24 Maja wybrałem po raz kolejny lige VTB tym razem spotkanie Khimky Moskwa kontra CSKA Moskwa. I sytuacja dokładnie taka sama jak w meczu Zenita z Unicsem. CSKA wygrało dwa pierwsze mecze u siebie i również wygrało je minimalnie w pierwszym meczu 86-83 czyli tylko 3 punktami w drugim 99-87 czyli już trochę bardziej okazale. Khimky jednak pokazało w ćwierćfinale gdzie pokonało 3-0 Lokomotiv Kuban ze słąbą drużyną nie sa a przede wszystkim na własnym parkiecie potrafią zrobić różnicę. Oglądałem chwile tego pierwszego meczu powtórki bo chciałem zobaczyc jak stoi z formą CSKA i zobaczyłem że bardzo słabo kondycyjnie. Widać że te wszystkie spotkania w Eurolidze ich wykończyły. Co prawda wygrali ale teraz mecze co 3 dni są dla nich gwoździem do trumny. Co prawda na mecz z Khimky daleko mieć nie bedą ale były tylko 2 dni na regenerację i tutaj upatruje swojej szansy że CSKA jest nieco zmęczona i na trudnym parkiecie Khimky powalczy jeszcze o awans do finału. Ja gram czyste zwycięstwo Khimky Moskwa w tym spotkaniu jak dla mnie nie zakończy sie ten półifinał 3-0 dla CSKA, zwłaszcza że na 5 ostatnich H2H u siebie Khimky wychodziło aż 3 razy zwycięsko. Polecam i powodzenia! http://obstawianie.com/topic/26849-pozosta%C5%82e-ligi/page-7?do=findComment&comment=956969 100 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensejjag Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: koszykówka, NBA Data, godzina: 24.05.2016 2-30 Spotkanie: Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers typ: Cavs -6.5 kurs: 1.98 buk: Unibet Analiza: W trzecim meczu pomiedzy tymi zespołami udało się przerwac Raptors niesamowitą serię Cavs w play-off dziesięciu kolejnych zwycięstw. Spodziewałem się jednego zwycięstwa zespołu z Kanady w meczach u siebie i to już nastąpiło w pierwszym meczu w Air Canada Centre, ale to jak wyglądał przebieg meczu dość mocno mnie zaskoczył. Cavs prowadzili w meczu raptem dwa razy i to na samym początku meczu. Przez większość meczu to gospodarze dominowali i kontrolowali grę. W game 3 wygrała defensywa gospodarzy, czyli ich najsilniejsza broń. Najlepszym graczem meczu był niewątpliwie Biyombo, który osiągnął fenomenalne dwadziescia sześć zbiórek. Dobrze zagrali wkońcu duet DeRozan-Lowry, którzy łącznie zdobyli pięćdziesiąt dwa oczka prz 50%-procentowej skuteczności. Ale najważniejsza była defensywa, bo tylko James ( dwadziescia cztery pkt i 9/17 z gry) i Smith (dwadziscia dwa oczka i 7/16 z gry w tym 6/15 za trzy) nie zawiedli w ekipie gości. Fatalnie natomiast wypadli Irving (3/19 z gry) i Love (1/9 z gry), a to im nie przystoi bo w dwóch pierwszych meczach u siebie notowali zawsze conajmnije 50% z gry i wysokie zdobycze punktowe. Wątpie w to by drugi mecz pod rzą zagrali tak fatalnie. A raczej że Raptors będą wstanie utrzymać się na tak skutecznej defensywie w kolejnym meczu, bo kto oglądał pierwsze mecze finałowe w Ohio to widział, jak łatwo rozmontowywali obronę rywali koszykarze Cavs. Ogolnie dawałem szanse na jedno zwycięstwo Raptors w finałowej rywalizacji z Clevland, więc by zgodnie z moimi przypuszczeniami dwa kolejne mecze powinny paść łupem ekipy Tyronna Lue. I tego się spodziewam. Cavs mimo wyraźnej porażki w poprzednim meczu na pewno się nie załamią bo wiedzą ze i tak są zespołem silniejszym, do tego bardziej doświadczonym i przede wszystkim w ostatnich tygodniach mieli zdecydowanie więcej czasu na treningi i regenerację sił, co w decydujących momentach może mieć kluczowe znaczenie jeśli chodzi o grę liderów obu ekip, a trzeba pamiętać że ci z Toronto wciąż borykają się z drobnymi urazami (ale wiadomo ze na tym etapie rozgrywek warto zacisnąć zęby i dać z siebie maxymalnie dużo dla drużyny). Moim zdaniem dziś górą będą Kawalerzysci, którzy tym samym będą już jedną noga w wielkim finale. Stawiam na Cavs http://obstawianie.com/topic/32283-nba-20152016/page-11 100 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyTSW Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: hokej, NHLData, godzina: 24.05.2016 2-05Spotkanie: ST Louis- SJ Sharkstyp: St.Lois over 2,5 golakurs: 2.0buk:unibetPomiędzy tymi ekipami już 4 spotkania i stan rywalizacji 2-2, każda z drużyn raz wygrywała i przegrywała na swoim terenie, i tak właśnie w ostatnim meczu na swoim terenie przegrało St Louis aż 0-4 kolejne dwa mecze rozgrywali na terenie Rekinów i teraz wracają na własną halę jak myślę po zwycięstwo, zmazanie plamy po tym występie a przede wszystkim po komfort przed kolejnym spotkaniem na tafli Rekinów, jeśli przegrają będą musieli uciekać spod topora w SJ a tego na pewno będą chcieli uniknąć(tak czy inaczej ktoś będzie musiał)Z historii mecze między tymi ekipami są dosyć przewrotne, nie tylko chodzi o wynik jak i o ilości bramek, może padać ich mniej, albo więcej jak np ostatnio 9.Kursy dosyć wyrównane ale idę pod gospodarzy że wbiją u siebie ze 3 bramki, w ostatnim meczu w St Louis nie strzelili nawet gola tracąc aż 4 więc myślę że w dobrych humorach udadzą się do SJ. http://obstawianie.com/topic/32197-nhl-20152016/?p=957128 100 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeloweN Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Koszykówka, Mistrzostwa Ameryki Płd Kobiet Spotkanie: Urugwaj - Kolumbia Typ: Kolumbia - 38 pkt AH OTKurs: 1.93 Godzina: 22:45 Bukmacher: Pinnacle Bardzo fajna linia na dzisiejsze spotkanie w ramach Mistrzostw Ameryki Płd Kobiet gdzie w grupie A Urugwaj podejmować będzie dużo mocniejsze Kolumbijki. Paragwaj wygrał tutaj z Urugwajem 62:56 . Kolumbijki natomiast 38:79 pokonały Chile, rozgromiły również Paragwaj wczora j36 pkt . Dla mnie tutaj sprawa zwycięstwa jest rozstrzygnięta, Kolumbijki posiadają dużo większe dośwadczenie i niemal na każdej pozycji posiadają dużo wiekszy potencjał. Urugwaj ma ogromne problemy z ofensywą. W tych mistrzostwach rzucały 42 pkt z Brazylią, 56 słabiutkiemu Paragwajowi i 53 do 68 z Chile co pokazuje ich niskie umiejętności. Szykuje się szybki mecz i mam obiekcję czy dziś Urugwaj przekroczy choćby 50 pkt tak więc idę tutaj w handi . Paragwaj rozniósł 41 pkt CHile, 36 paragwaj pokazując przy tym mnóstwo klasy w tych spotkaniach. Obrona Paragwaju leży i tylko dzięki fatalnej skuteczności rywalek nie kończyło się to w okolicach 80 pkt. Dziś wydaje mi się, że 90 po stronie Kolumbijek pękniea dobra obrona sprawi, że Urugwaj nie będzie już tak efektywny. Początek spotkania o 22.45. Urugwaj z meczu na mecz powinny dostawać coraz więcej bo grają s5 i rzadko dokonują rotacji na pozycjach. Nie zdziwię się jak dziś Urugwaj dostanie 60 pkt. http://obstawianie.com/topic/26849-pozostałe-ligi/page-7#entry957102 93 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanleyLevy Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Maj 2016 (edytowane) Dyscyplina: Baraże RosjaGodzina: 17:00Spotkanie: Volgar - AnhziTyp: XKurs: 3.10Bukmacher: Sportingbet Spotkanie barażowe jeśli chodzi o utrzymanie w rosyjskiej Premier Ligi pomiędzy jeszcze pierwszoligowym Anhzi Machaczkala i Volgar Astrakhan z ligi drugiej. Baraze rządzą się swoimi prawami i nie zawsze zespol z 1 ligi zostaje w lidze. Przyklad z wczoraj Eintrachtu ktory gral fatalnie z Norymbergą pokazuje ze roznicy klas tu nie ma i zdecyduje forma dnia, lub wlsnie to ze dzis Volgar ma atut domowy i go w jakis sposob wykorzysta. Anhzi zajelo w lidze miejsce numer 13, pierwsze barazowe aczkolwiek konkurencje mieli wybitnie slaba, bo wygrali tylko 6 spotkan z 30 w calym sezonie. Co ciekawe Krylia Sowietow utrzymala sie strzelajac tylko 19 bramek, wiec prawie pol na mecz, a mimo to zdobywala punkty. Anhzi bylo troche lepsze - 28, z czego 15 na wyjazdach w 15 meczach. Przy czym trzeba tez zauwazyc ze Anhzi tracilo ostatnio srednio po 2 gole na wyjazdach. Volgar z kolei strzelało u siebie 2 gole na mecz, aczkolwiek koniec ligi zepsuli remisami, gdze bylo ich 7 w 13 meczach i dlatego dzis tez remis stawiam, moze nawet ze wskazaniem na gospodarzy. http://obstawianie.com/topic/20491-rosja/?do=findComment&comment=957207 150 Edytowane 28 Maj 2016 przez LaMonf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi