Jump to content

Skrill czy Neteller?

Folari
 Share

Recommended Posts

Chcę założyć sobie jeden z tych dwóch e-portfeli ale nie wiem, który będzie lepszy, możecie mi coś doradzić?

Trochę się już naczytałem w necie i jestem bardziej skory do założenia Skrilla ale z drugiej strony Neteller to podobno większe bezpieczeństwo, tyle, że nie podoba mi się tam ten brak karty w polskiej walucie bo będę musiał za każdym razem bulić za to przewalutowanie.

bylo w przeszlosci wiele tematow na ten temat i ...

oba portfele maja swoje + i -. Ogolnie przyjelo sie sie tak, jesli dysponujesz mega hajsem i wyplacasz regularnie powyzej/w okolicach 1000$ bierz netka, jesli operujesz mniejszymi kwotami bierz Skrilla.

UWAGA! JEST TO PORÓWNANIE TYLKO PODSTAWOWYCH KONT. W OBU PORTFELACH MOŻEMY ZDOBYĆ STATUS VIP I UZYSKAĆ DODATKOWE KORZYŚCI.

1. Za kartę Neteller zapłacisz jednorazowo 10 €, za kartę Skrill jest to 10 € rocznie.
2. Za wypłaty z bankomatu płacimy odpowiednio 4 € w Neteller i 1,8 € Skrill.
3. W Neteller wypłacasz jednorazowo do 1000$ a Skrill do 250 €.
4 .Karta w Neteller nie ma waluty PLN, dlatego nie opłaca się mieć tam konta w PLN. Jeżeli jednak masz konta u buków w € czy GBP zakładaj konto w Neteller w takiej walucie i w tej samej bierz kartę, żeby uniknąć przewalutowania przy wypłatach. Wtedy wyjdzie taniej i wygodniej niż Skrill. Support i bezpieczeństwo na korzyść Neteller.

Upraszczając: Jak konta u buków mamy w złotówkach wybieramy skrill i prowadzimy konto w PLN. Jak mamy konta w GBP, USD, € czy innej walucie obsługiwanej przez kartę i konto Neteller to w Neteller będzie troszkę taniej.

Opłaty w obu portfelach:
https://www.skrill.com/pl/indywidualnie/oplaty/
http://www.neteller.com/pl/oplaty/

sciagniete z innego forum, mam nadzieje ze sie przyda.

Jako ciekawostke podam info ze wg https://www.neteller.com/pl/fees netka mozna zasilic skrillem :) (oba podmioty naleza do jednego holdingu)

A skrilla netka ;)  Od maja mają się zmienić stawki za wypłaty z bankomatów 1.75% od wypłaconej kwoty w oby portfelach :( oczywiście w kontach podstawowych

Nie mają konkurencji i robią co chcą.

1.9% prowizji za transfery między netkiem a skrillem to śmiech. A teraz się dopierdzielili wypłat i jak ktoś wypłaca małe sumy to jest ok, ale teraz za wypłatę większych sum jest przebitka dwukrotna niż była. 1000 zł to 17.5 zł prowizji a wcześniej było bez względu na kwotę 1.8€ czyli ok. 8 zł

Tak samo ze statusami VIP, kiedyś na bronzie miałem free wypłaty kartą a teraz już od silvera dopiero. Mam nadzieję, że pojawi się jakiś nowy e-wallet i zrobi im konkurencje

z głupiej myśli powiem tak; sam Skrill wziął pod opiekę paysafecard (i Skrill za to chyba nad rzucił wymianę kosztów Skrill vs psc;coby spłacić marketing )  a jakiś czas temu neteller - przejął skrila (i w te święta nie ma rzucania królikami   :green: ) silniejszy zawsze da do obgryzienia kość koledze i on nie zdechnie

polecam skrilla i neteller  i 10000000 wygranych

wiecej niż jednoz zwierze to?  lama?