Alibaba Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Październik 2015 Shanghai Rolex Masters ATP World Tour 1000 Shanghai, Chiny 11.10.2015 - 18.10.2015 Outdoor HardPula Nagród: $7,021,335 Zapraszam do dyskusji i pisania analiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Październik 2015 Dyscyplina: Tenis, ATP SzanghajSpotkanie: Inglot/Lindstedt vs Kubot/BopannaTyp: Inglot/LindstedtKurs: 1.96Bukmacher: UnibetGodzina; 07:30Analiza:Zaczynamy 1/8 finału turnieju w Szanghaju i mamy do czynienia z meczem pary Lindstedt/Inglot przeciwko Bopanna/Kubot.W mojej opinii faworytem tego starcia jest para brytyjsko-szwedzka.Dlaczego tak sądzę?Kubot zmienia swoich partnerów jak rękawiczki i nie może nic osiągnąć.Ostatnio w Pekinie wraz z Ivo Karlovicem przegrali już w 1 meczu właśnie z parą Inglot/Lindstedt.Bopanna to na pewno lepszy deblista niz Karlovic ale jednak serwis Chorwata znaczy wiele w światowym ATP i to pokazuje że Kubot jest już w dużo słabszej formie.Nikt chyba nie może się już spodziewać Łukasz który będzie potrafił osiągnąć coś w singlu a i w deblu jak widać staje się to coraz trudniejsze.Brakuje mu stabilizacji a stałe zmiany partnerów deblowych mu nie służą.Z Bopanną zagrają ze sobą pierwszy raz więc zgranie praktycznie zerowe.Warto nadmienić że w ostatnich kilku tygodniach partnerami na korcie dla Łukasza byli już tacy zawodnicy jak Nestor,Chardy, Quereshi czy też Roger Vasselin więc brakuje tutaj zdecydowanie stabilizacji.Bopanna to dobry deblista ale ostatnio także i on zmienia zawodników.Rozpadł mu się mocny debel z Florin Mergeą po czym zaczął grać z takimi deblistami jak Paes czy też John Isner i to bez żadnych skutków bo kończył tą współpracę już po pierwszym odpanięciu z turnieju.Co u ich rywali czyli Lindstedta i Inglota?Grają ze sobą praktycznie od sierpnia i w tym czasie wygrali turniej w Winstom Salem i zaszli do półfinału US Open.W azjatyckim tourze odpadli w 1/2 finału w Shenzen natomiast w Pekinie odpadli w 1/4 finału po wyrównanym meczu z mocną parą Matkowski/Zimonjic.Wczoraj już tutaj w Szanghaju wygrali w stosunku 2-1 z parą Peya/Soares.Jak dla mnie forma jest obecnie po stronie pary brytyjsko-szwedzkiej i to oni zgarną tutaj zwycięstwo a taki kurs to biorę w ciemno bo jak dla mnie szanse są 60/40 dla Lindstedta i Inglota a według bukmacherów nie są faworytami więc ja to biorę.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cristiano261 Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Październik 2015 Dyscyplina: TENIS, ATP Szanghaj 14.10.2015Spotkanie: Bautista Agut R. - Raonic M.Typ: 2Kurs: 1.50 Godz: 12.05 Bukmacher: betclick Analiza:Mecz pomiędzy 9 w rankingu Milosem Raonicem, a klasyfikowanym na 23 miejscu Hiszpanem. Raonic jest oczywiście faworytem tego meczu i wydaje mi się, że powinien wygrać. Obaj panowie spotkali się do tej pory dwukrotnie i to Raonić był górą, co prawda oba mecze były wyrównane ale faworyzowany Kanadyjczyk nie stracił w tych meczach seta. M. Raonić zawsze dobrze wypadał na twardych kortach. Kandyjczyk wraca po kontuzji, po nieudanym US OPEN, wygrał turniej w Petersburgu oraz niespodziewanie przegrał w Pekinie w pierwszej rundzie z Troickim. Wydaje się, że kondycyjnie nie był przygotowany na rywalizację w dwóch turniejach tydzień po tygodniu. Wypoczęty, powinien wygrać ten mecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Październik 2015 Dyscyplina: Tenis, ATP SzanghajSpotkanie: Wawrinka vs CilicTyp: Wawrinka -2 gemyBukmacher: PinnacleSportsKurs: 1.81Godzina: 10:30Analiza:Jak dla mnie bardzo ciekawy typ.Wawrinka ewidentnie w formie, wygrał turniej w Tokio a teraz bardzo fajnie zaczął grać w Szanghaju gdzie dziś w 2 setach pokonał Serba Viktora Troickiego.W Tokio stracił tylko seta i był na prawdę skuteczny i widać że jego gra napędza się z meczu na mecz.Dziś z Troickim dał się przełamać raz ale tak to trzyma swój serwis bardzo skutecznie.Jak dla mnie jest to top ATP Touru i tylko tacy zawodnicy jak Djokovic, Federer czy Murray mogą z nim wygrać jeśli tylko Szwajcar jest w formie i gra na 100%.Azjatycki tour zaczął właśnie w Tokio więc od tego czasu jeszcze nie przegrał więc azjatycka ziemia mu służy a jest o co grać bo turniej w Szanghaju to jeden z bardziej prestiżowych turniejów poza wielkimi szlemami więc Stasiu na pewno nie odpuści.Co można powiedzieć o Chorwacie? Granie w Azji zaczął od Shenzen gdzie wygrał najpierw po ciężkim, 3-setowym boju z Milmanem, potem 2-0 z Chungiem i odpadł w 3 meczu turnieju z Garcią Lopezem.Potem w Tokio wygrał z Youngiem tracąc seta i ze Stevem Johnsonem którego odprawił 2-0.Potem trafił na Japończyka Keia Nishikori i po 3 setach odpadł z turnieju.W Szanghaju na razie bez żadnego trudnego rywala.Z Chińczykiem Wu stracił seta co pokazuje że nie jest w topowej formie, z Coricem wyglądało już to lepiej jednak Coric ostatnio trochę gasi pokładane w nim nadzieje.Teraz czas by Cilic spotkał się z topowym zawodnikiem męskiego tenisa i jak dla mnie będzie to dla niego nie miłe zderzenie z rzeczywistością.Ja uważam że Wawrinka to półka wyżej.Świetny backhand, rozrzucanie po korcie, dobre trzymanie tempa, nagłe przyspieszanie gry.To są atuty Szwajcara których nie ma Cilic.On bazuje na serwisie i potężnym forhandzie a to na Stana nie wystarczy.Stawiam na wygraną Szwajcara z lekkim handicapem - 2 gemy co przy jego wygranej powinno zostać pokryte spokojnie.W ich ostatnich 5 spotkaniach Wawrinka wygrał aż 4 razy i w tych spotkaniach zawsze tą linię pokrywał i jutro liczę że będzie podobnie.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeckob10 Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Październik 2015 Dyscyplina: Tenis, ATP SzanghajSpotkanie: Wawrinka vs NadalTyp: Wawrinka +2 gemyKurs: 1.81Bukmacher: PinnacleSportsGodzina: 09:00Analiza:Zastanawiałem się przed wystawieniem kursów czy nie warto będzie pograć Wawrinki po kursie około 1.6-1.7 a tutaj mam wyższy kurs nawet na handicap dodatni +2gemy.Zdziwiło mnie to dość mocno że Nadal które niewątpliwie lata swojej świetności ma już chyba za sobą jest faworytem w starciu ze Szwajcarem.Ja rozumiem ostatnią dobrą formę Nadala ale nie grał na dobrą sprawę z nikim klasy Wawrinki a jak już trafił na takiego zawodnika w finale turnieju w Pekinie to dostał straszne lanie od światowej jedynki Novaka Djokovica.Wcześniej pokonywał takich graczy jak Sock, Pospisil czy też Fognini i jak dla mnie nie jest to wyznacznik tego czy Nadal jest w stanie pokonać Stasia.Tutaj w Szanghaju na dobrą sprawę już go mogło nie być w turnieju.W pierwszym meczu z Karlovicem wygrał po bardzo ciężkich dwóch setach a przypomnę że w 1 partii Karlovic miał przewagę przełamania co rzadko wypuszcza z rąk, tutaj jednak było inaczej i spotkanie poszło na konto Rafy.Co ciekawe lepiej Nadalowi wychodziło returnowanie 1 serwisu Chorwata niż drugiego.Niektóre minięcia zaraz po serwisie były najwyższej klasy światowej i aż miło się to oglądało.Dziś już dość pewne zwycięstwo 2-0 z Raonicem ale w mojej opinii Kanadyjczyk zagubił ten blask przez który był wskazywany na przyszły TOP3 rankingu.Przejdźmy teraz do Szwajcara.Ten bardzo udanie poczyna sobie w Asia Tour.Wygrał w ładynm stylu turniej w Tokio gdzie przegrał tylko 1 seta a tak to przeszedł przez turniej śpiewająco a tutaj w Szanghaju pokonał już dwóch rywali.Wczoraj ograł 2-0 Troickiego a dziś bo bardzo ładnym meczu pokonał 2-1 Marina Cilica.Ciężki był to mecz dla Wawrinki, bądź co bądź popełniał dużo błędów a Marinowi dziś służył serwis które w kluczowych momentach często ratował Cilica.Wawrinka dał jednak radę pokonać dobrze dziś dysponowanego Chorwata i kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa.Jak dla mnie numer 4 światowego tenisa jest jutro kandydatem do awansu bo jest obecnie lepszym tenisistą niż Rafa.Co jeszcze gra na plus to że gram handicap +2gemy więc np. nawet przy 2-0 dla Rafy możemy mieć zwrot pod warunkiem że będą 2 tie-breaki.Jak dla mnie dobry typ pogranie w kierunku Stasia i ja to pobieram.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi