JokerPila Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Maj 2014 Düsseldorf OpenATP World Tour 250Düsseldorf, Germany18.05.2014-24.05.2014Clayhttp://duesseldorf-open.org/www/start/ Open de Nice Côte d’AzurATP World Tour 250Nice, France18.05.2014 - 24.05.2014Clayhttp://www.opennicecotedazur.com/ Zapraszam do dyskusji i pisania analiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmowakasa Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Maj 2014 Dyscyplina: Tenis, ATP - SINGIEL: Dusseldorf (Niemcy), ziemna Spotkanie: Gabashvili T.- Lajovic D. Typ: 2:0 Kurs: 2.20 Data i godzina: 19.05.2014, godz. 12.00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Mecz między Rosyjskim zawodnikiem Gabashvili, a Serbskim graczem Lajovic. W tym meczu wszystko będzie zależało czy Gabashviliemu będzie się chciało. Ja osobiście uważam, że będzie mu się bardzo chciało i podejdzie do tego spotkania bardzo poważnie i powinien szybko rozprawić się z mniej doświadczonym zawodnikiem. Ja tutaj w tym meczu podchodzę czysto formalnie i stawiam 2:0 w stronę Gabashviliego. On w tym sezonie bardzo dobrze się spisuje i gra dobry równy tenis. W tym seoznie Gabashvili potrafił wygrać 2:0 z Ferrerem w Barcelonie oraz 2:1 z Simonem w Monako. Te ostatnie jego turnieje w Monako, Barcelonie i Madrycie bardzo dobre i bardzo mi się ten zawodnik spodobał. Gra ciekawie odważnie, a co najważniejsze skutecznie. Ja to często bywa u Rosjan nie ma skrupułów i nie lęka się żadnego tenisisty- presja u Rosyjskich zawodników występuję nikła i właśnie u tego zawodnika widać tą pewność siebie. Do tego dochodzi dobra forma i tutaj wszystko się zgadza. Jedyny znak zapytania to 0d 25.05 zaczyna się Roland Garros i tutaj Rosyjski zawodnik będzie chciał się dobrze zaprezentować, ale ja nie obawiam się żeby z tego powodu odpuścił sobie turniej w Niemczech i myślę, że to nie przeszkodzi mu, a nawet pomoże lepiej grać we Francji. To jest zawodnik, który musi łapać pkt rankingu ATP, bo obecnie miejsce które zajmuje jest nie adekwatne do jego umiejętności w tym sezonie więc myślę, że rozprawi się szybciutko z Serbem. Natomiast Lajovic ja o tym zawodniku nie za dużo wiem- czyli jest jakiś nijaki, z tego co widziałem jego jedno spotkanie ostatnie w Rzymie i nie przekonuje ten zawodnik mnie do siebie. Jest o wiele słabszy od Gabashviliego i w tym meczu uważam, że będzie to bardzo widoczne. Coś tam sobie pogrywał Serb jednak bez jakiś sukcesów, więcej przegrywa niż wygrywa i gra jakoś tak byle jak. To nie jest ta klasy zawodnika co w tym sezonie Rosjanin dlatego ja osobiście jestem spokojny o ten typ. Rosjanin jest bardzo mocny- decydując się na grę w Dusseldorfie wiedział, że ma tutaj duże szanse zajść bardzo daleko i trzymam za niego kciuki, bo pkt przydadzą mu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmowakasa Napisano 22 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Maj 2014 Dyscyplina: Tenis, ATP - SINGIEL: Nice (Francja), ziemna Spotkanie: Isner J.- Delbonis F. Typ: Isner J. -1,5 gema Kurs: 2.00 Data i godzina: 22.05.2014, godz. 15.35 Bukmacher: Unibet Analiza: Już coraz bliżej rozstrzygnięć w Nicei, więc zawodnicy nie kalkulują tylko grają na poważnie. Mi na pierwszy rzut oka z wszystkich par najbardziej rzucił się do głowy typ w stronę Isnera, który jak każdy wie gra bardzo dobrze przy swoim podaniu i jest go piekielnie trudno przełamać ze względu na swój serwis, który jest bardzo mocny i precyzyjny. Ale nie ma co się dziwić z takiej wysokości jak posyła się piłki to muszą być silne i precyzyjne. Dlatego co do swoje podania to nie mam jakichkolwiek wątpliwości, że Isner będzie je wygrywał szczególnie z takim zawodnikiem jak Delbonis czyli dobrym przeciętniakiem. Wczorajszy mecz Isnera uświadomił mi, że podchodzi do turnieju we Francji bardzo poważnie i mierzy tutaj wysoko . Swojego rodaka wczoraj rozniósł klasycznie i w swoim stylu czyli jedno przełamanie i trzymał swój serwis. Oczywiście każdy wie, że tak gra Isner i to jest jego metoda na wygrywanie. Jednak trzeba mieć ten serwis i go dobrze wykonywać, a on jest w tym aspekcie mistrzem ATP. Dlatego w tym meczu uważam, że zawodnik rozstawiony z Nr. 1 w tym turnieju musi, ale to kategorycznie musi wygrać ten mecz i widać było wczoraj, że chce wygrać i dorzucić kilka cennych pkt do rankingu ATP, co przybliżyłoby go do wskoczenia do pierwszej 10 ATP. Argentyńczyk we Francji gra solidnie, ale wygrał dwa swoje mecze z zawodnikami słabymi i nie ma co tutaj się jarać jego grą ani formą- po prosty wygrał bo musiał wygrać. Teraz gra z zawodnikiem o klasę wyższym i powinno to być widać na korcie. Wszystko przemawia za zawodnikiem z USA, który chce się tutaj dobrze zaprezentować, jest w tym turnieju rozstawiony z Nr. 1 oraz ma plany wskoczyć do pierwszej 10 ATP, czyli ten mecz musi wygrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalinho91 Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Maj 2014 Dyscyplina: Tenis, ATP - SINGIEL: Dusseldorf, ziemna Spotkanie: Philipp Kohlschreiber - Ivo Karlovic (Pierwszy set) Typ: Ivo Karlovic Kurs: 3,0 Data i godzina: 24.05.2014, godz. 12:00 Bukmacher: Unibet Tego, że rozstawiony z nr 1 Niemiec znajdzie się w finale turnieju rozgrywanego w ojczyźnie można sie było spodziewać. Jednak dotarcie do finału Chorwackiego wieżowca jest dla mnie zaskoczeniem. Jednak trzeba oddać, że Karlovic zasłużenie zagra w finale. W całym turnieju dał się przełamać tylko 3 razy(Podobnie jak Philipp, jednak ten ma 1 mecz mniej rozegrany). Ogólnie wystepy Ivo na nawierzchni ziemnej to raczej pasmo niepowodzeń. Szybko odpadał w 1-2 rundzie. Jednak przypominam sobie pewien turniej w Houston kilka lat temu, gdzie też zupełnie niespodziewanie doszedł do finału turnieju na cegle i go wygrał nadspodziewanie łatwo. Minęło 7 lat i nie spodziewam się podobnego scenariusza jak wtedy, jednak sądzę że Chorwata stać na dobry rezultat. Bukmacherzy wystawili wysokie kursy na Karlovica, jakby zupełnie zapomnieli o jego największym atucie - serwisie, który będzie dziś zabójczą bronią. Zgoda - Na korcie ceglanym serwis nie może być jedynym atutem, jednak przeczuwam, że w pierwszym secie Ivo "wyserwuje" sobie kilka gemów samymi asami. Kohlschreiber też miewa głupie wpadki. Np porażka z Matosevicem gdzie ugrał zaledwie 4 gemy(3tygodnie temu). Dlaczego gram 1 set a nie cały mecz? Może być tak, że w pewnym momencie zabraknie sił Karlovicowi i jego glówny atut już nie będzie ratował w trudnych sytuacjach. Głównie dlatego gram zakład na 1 seta. Do tej pory spotkali się 3 razy, lecz na hardzie. W każdym z tych meczów 1 set kończył się Tie breakiem. Liczę, że Ivo pozytywnie mnie zaskoczy i pokaże, że z jego serwisem i na cegle nie ma żartów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi