balmi Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 Witam Mam taakie pytanie bo wczoraj udalo mi sie wygrac kilka tysiecy. Odrazu zlecilem wyplate na konto bankowe ale teraz zaczalem sie zastanawiac co na to Urzad Skarbowy. i Tu moje pytanie czy mieliscie podobne wyplata z buka na konto i czy mieliscie przez to jakies problemy? Wiem ze nie jest to stosunkowo duza kwota ale jednak troche sie obawiam. Pozdro i czekam na jakies odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balmi Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 Mysle ze jest to za mala kwota by sie przyczepili ale wole wysluchac innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 Witam, Nie pisze z własnego doświadczenia tylko z opinii innych użytkowników, teoretycznie nic nie powinno być, chyba, że masz jakieś konto biznesowe związane z własną działalnością, to wtedy mogą pojawić się jakieś pytania, etc. Nie masz systematycznych wypłat, itd. W Polsce najczęściej działa to tak; jednorazowy przelew na kwotę 10E-15k E lub łącznie w ciągu ostatniego pół roku czy tam 3 miesięcy(nie wiem jak jest obecnie) , bank ma obowiązek wysłać "powiadomienie" do danego organu lub oczywiście, najwspanialsza cecha rodaków - "polska życzliwość" - ktoś musi złożyć donos na Ciebie... pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landzaat21 Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 O nic nie musisz się martwić, sam 2 miesiące temu w ciągu tygodnia zleciłem około 30 000zł na konto bankowe i nie było żadnych problemów. W banku powiedziała babka, że przelewy do 15 000 euro nie są sprawdzane przez US, chyba ze beda przelewy np po 10 000zł co tydzien regularne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcasnow25 Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 Tak, Urzad skarbowy nie zajmuje sie takimi "malymi" kwotami. Gratuluje wygranej i mozesz swobodnie cieszyc sie z pieniazkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balmi Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2014 dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi