Skocz do zawartości

Liga Mistrzów 2013/2014

Rekomendowane odpowiedzi

19.03.2014

Piłka nozna Loiga Mistrzów

Borusia D. Zenit

Typ: ilośc kartek/ powyżej 3.5

Kurs: 2.25

Buk: Bet365

Witam bardzo serdecznie i zapraszam na rewanżowe spotkanie w lidze mistrzów pomiędzy Borusią Dortmund a Zenitem St Petersburg . W pierwszym pojedynku rosjanie przegrali na własnym stadionie 2:4 i tym samym droga do kolejnej fazy rozgrywek im się oddaliła . W pierwszym meczu zostały przyznane 3 żółte kartki mój typ na dzisjejszy mecz to powyżej 3.5 kartki na mecz. Zenit nie ma nic do starcenia musi zatakować od samego poczatku. Strzelenie dwóch goli zenitowi nie daje awansu dlatego nie maja co kalkulowac i muszą powalczyc o jak największą liczbe bramek, co za tym się idzie walka op każda piłke . Dlatego tez uważam że nie obędzie się bez przynajmniej 4 żółtych kartek ponieważ będzie to mecz walki i rosjanie pokaża że potrafią wlaczyć do końca.Dziękuje za uwage .

Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów

Spotkanie: Manchester Utd - Olympiakos

Typ: AWANS Manchester Utd

Kurs: 3.00

Data: 19.03.2014

Godz: 20.45

Bukmacher: Bet365

Analiza:

W dzisiejszym klasyku w Lidze Mistrzów zmierzą się ze sobą zespoły mistrzów krajów Anglii i Grecji. Manchesteru United jest ostatnio w sporym kryzysie, wyszedł na jaw konflikt na linii Giggs - Moyes co jest dodatkowym rozczarowaniem dla i tak słabej pozycji w lidze. Zajmują dopiero siódmą lokatę i daleko im do obrony mistrzostwa, ba co ja mówię daleko im do miejsca premiowanego grę w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie jaką jest wielka czwórka w Anglii. Tracą na dzień dzisiejszy do tego miejsca około dwunastu punktów co wydaje się już stratą nie do odrobienia na dziesięć kolejek przed końcem elitarnych rozgrywek ligowych w Anglii. Natomiast mistrz Grecji Olympiakos bardzo pewnie zmierza po kolejne mistrzostwo do swojej kolekcji, ale takie pytanie z kim on tam rywalizuje? praktycznie żaden zespół nie jest wstanie się im przeciwstawić. Ostatnie wyniki mistrze Grecji nie napawają optymizmem, przegrali dwa z ostatnich trzech meczy w lidze. Ludzie się zastanawiali czy to nie euforia wygranej nad United spowodowała takie zachwianie formy u mistrza Grecji, mi się wydaje że tak. W ostatnim meczu między nimi, chyba większość oglądało Manchester United zagrał chyba według mnie najgorszy mecz w karierze, oddając tylko jeden strzał w światło bramki, poziom gry jaki zaproponowali mistrzowie Anglii był karygodny nie do przyjęcia, gorzej się zagrać nie dało. To według mnie Anglicy zagrali słabo a nie grecy wybitnie, chociaż druga bramka była świetnej urody.

Według mnie dzisiaj Manchester United będzie chciał zmazać plamę i pokazać swoim ulubionym kibiców że stadion Old Trafford nadal ma w sobie tą swoją magię, gdzie wszyscy jak rok temu przyjeżdżali na Old Trafford już przed rozpoczęciem meczu psychicznie przegrywali cały pojedynek. Według mnie Olympiakos jest w zasięgu United i na swoim stadionie przy pełnych trybunach zacznę atakować od pierwszych minut co spowoduje dość szybkie odrobienie straty. Według mnie ograją Greków 2/3 golami, może będziemy świadkami dogrywki, jestem wiernym kibicem Manchesteru United i nadal wierzę bo to wciąż wielki zespół z wielkimi gwiazdami, pomimo słabego trenera jakim jest Dawid Moyes liczę że dobrą grę i awans do kolejnej rundy. Liczę na wygraną 3-0 bądź 4-0 jak w 2001 czy 2002 roku. Glory Glory Manchester UNITED !

Gość sensejjag

Dyscyplina: piłka nożna Liga Mistrzów

19.03.2014 20-45

Typ: awans: United

Kurs: 3,00

buk: Bet365

Analiza:

Coraz mniej osób wierzy w awans Czerwonych Diabłów do ćwierćfinału tegorocznej ligi mistrzów. I to jest ogromny błąd, bo United którzy już ligę przegrali muszą skupić sie na Lidze Mistrzów. Szans im na jej wygranie nie daje wielkich, bo moim zdaniem w tym etapie budowy zespołu przez Moyesa to zespoł zdecydowanie słabszy od Barcelony, Bayernu czy Realu. Ale za to zdecydowanie są dla mnie zespołem lepszym od mistrzów Grecji. Pierwszy mecz tego nie potwierdził, bo choc to Manchester był dłużej przy piłce to skuteczniejsi byli gospodarze skąd bardzo solidne zwyciestwo 2-0. Trudne wiec zadanie przed podopiecznymi Moyesa . Do tego dochodzi zenująca porażka w ostatnią niedzielę u siebie z Liverpoolem aż 0-3 (w tym dwa z trzech wykorzystanych karnych przez Gerarda). Nie napawa to optymizmem przez rewanżem z Olympiakosem. Ja jednak nie skreślam Anglików. Choć od czasu odejscia Fergusona to zupełnie inny zespół to wciąż graja tam tacy piłkarze jak Rooney, van Persie, Valenica, Carrick, Evra czy Welbeck. To ogromny potencjał, bo ci gracze juz od wielu sezonów wiedzą jak seryjnie zdobywać i kolekcjonować kolejne trofea. Ten sezon to najgorszy od wielu lat, dzis wieczorem ostatnia szansa na ratowanie twarzy. Chciałbym żeby Moyes "zaszalał", jakoś zaskoczył wyborem personalnym, bo to niegdyś cechowało SAF'a. Moyes póki co jest przewidywalny we wszystkich swoich decyzjach. Może w końcu dopiszę szczęście ( bo co by nie mówić, jego w tym sezonie w zasadzie nie było), bo temu zespołowi potrzeba przede wszystkim, absolutnie przede wszystkich pewności siebie, wiary we własne umiejętności.Moim zdaniem dzis jest ogromna szansa dla Manchesteru by udowodnić wszystkim niedowiarkom ze zatrudnienie Moyesa to nie był zły pomysł. Olympiakos w swojej lidze jest ansolutnym suwerenem, bo wygrywa z łatwością lige od kilku lat. Od pierwszego meczu z United rozegrali trzy ligowe i co ciekawe dwa z nich przegrali w tym 0-3 u siebie z Panathinaikosem. Na Old Trafford goscili dwukrotnie i przegrywali tu 0-3 i 0-4. Dzis licze na podtrzymanie tych wyników a to da awans gospodarzom. Liczę na ciekawe spotkanie i skuteczniejsza grę United. Stawiam na 2-0 dla gospodarzy i awans po karnych :)

Dyscyplina: Piłka Nożna, Champions League

Typ: Dokładny wynik 2:0

Kurs: 6,50

Godz: 20:45

Analiza:

CO tu dużo pisać już koledzy wyżej opisali to wydarzenie, ja zarówno wczoraj jak i dzisiaj idę troszkę bardziej ryzykownie, ponieważ coś czuję w kościach, że w końcu powinna być jakaś dogrywka w Play-Offach, już wczoraj po cichu liczyłem, że Turcy postawią się Chelsea i padnie remis 1:1, niestety tak się jednak nie stało, dlatego do dzisiejszego spotkania podchodzę podobnie i coś tak po cichu liczę i czuje, że padnie ten sam wynik co w Grecji tylko na korzyść innej drużyny i będzie dogrywka. Oczywiście różnie to może być, ale każdy dobrze wie, że MU musi, ale to kategorycznie musi wygrać ten mecz i nie może sobie pozwolić na stratę bramki jeżeli chce awansować do kolejnej fazy. Dlatego najbardziej prawdopodobny wynik według mnie jest właśnie 2:0. Obecna forma Czerwonych Diabłów nie zachwyca, ale Liga Mistrzów to Liga Mistrzów i tu rządzą swoje prawa i obecna dyspozycja w Lidze nie ma znaczenia.

Co przemawia za tym typem- oczywiście to, że Olympiakos będzie bronił się i pewnie każdy o tym doskonale wie i zdaje sobie z tego sprawę. Za wszelką cenę będą chcieli zagrać dobrze w obronie i zachować czyste konto lub stracić jedną bramkę. Nie sądzę, że Gracy coś strzelili na Old Trafford, a MU rzuci się na nich jak wściekłe, wygrodzone i bardzo zmotywowane diabły i myślę, że strzelą te dwie bramki i będzie dużo emocji w tym spotkaniu.

P.S. Mam nadzieję, że wszystko rozstrzygnie się w karnych...

Piłka nożna, Liga Mistrzów, godz. 20:45

Spotkanie: Borussia D. - Zenit

Typ: Over 4,5

Kurs: 3,60

Buk: Unibet

Analiza:

Już za kilkadziesiąt minut rozpocznie się rewanżowe spotkanie w LM pomiędzy Borussią Dortmund, a Zenitem St. Petersburg. Pierwsze spotkanie zakończyło się wynikiem 4:2 dla Borussii i to ona jest bardzo blisko awansu. Obie ekipy przegrały swoje ostatnie spotkania ligowe. BVB grając przed własną publicznością przegrało z imienniczką z Moenchengladbach 1:2, natomiast Zenit przegrał wyjazdowe spotkanie z CSKA Moskwa 0:1. Borussia w Bundeslidze to po Hoffenheim najbardziej overowa drużyna. Goście również w lidze rosyjskiej są bardzo wysoko pod względem overów. W dzisiejszym meczu od pierwszych minut nie zagra dwóch obrońców: Smolnikov 14/0 i Neto 16/0 oraz podstawowy bramkarz Lodygin 21/0. W ofensywie zagrają wszyscy którzy stanowią o sile ataku w tym sezonie. Hulk 16/9, Danny 17/10, Kerzhakov 14/4, Shatov 14/3. jeśli chodzi o Borussię to bardzo długo trener Klopp miał kłopoty z zestawianiem obrony. Jednak już od 2 tygodni gra Hummels, brakuje nadal Subotica 10/0. W ofensywie widoczny będzie brak Reusa 21/8 P, kontuzjowany jest nadal Błaszczykowski 16/2 P. Jednak w ofensywie mimo braku tych dwóch graczy, zwłaszcza Niemca ma kto strzelać bramki. Świetnie spisuje się duet Lewandowski - Aubameyang którzy strzelili w lidze kolejno 15 i 13 bramek. A do tego zagra kolejny strzelający bramki Mkhitaryan 22/6. Myślę że w dzisiejszym meczu zobaczymy dużo bramek, być może tyle co w pierwszym meczu. Zenit musi od początku mocno zaatakować, a okazje do kontry będą mieli piłkarze Borussii. A wiemy jak kombinacyjnie i szybko potrafią grać z kontry. Trener gości poprzestawiał trochę obronę, nie zagra podstawowy bramkarz, będzie to dobra okazja na pokazanie się dla Lewandowskiego i szybkiego Aubameyanga. Do tego w Borussii po kontuzji nie za dobrze spisuje się Hummels, nie jest jeszcze w optymalnej formie. Także braki kadrowe w defensywie gości i słabsza forma w tej formacji graczy gospodarzy oraz to że zagrają praktycznie w najmocniejszych składach jeśli chodzi o atak, to uważam że zobaczymy dzisiaj dużo bramek. Powodzenia!

Dyscyplina: Liga Mistrzów (kobiety)

Spotkanie: Birmingham W - Arsenal W

Typ: 2HT

Kurs: 2.02

Godz: 20:00

Bukmacher: MarathonBet

Analiza:

Dziś stawiam na mecz 1/4 Champions League kobiet pomiędzy Birmingham I Arsenalem. Faworytkami są piłkarki z Arsenalu, ale kurs na czystą jedynkę mnie nie satysfakcjonuje, ponieważ wiem, że dzisiejszy gość ma potencjał zdominować mecz już od pierwszego gwizdka, dlatego też postawię na wygraną Arsenalu już w pierwszej połowie.Jest to piłka nożna kobiet I tutaj bukmacherzy często nie orientują się w wystawianiu kursów. Widać to I dziś gdzie różnice są dość duże np: kursy wahają się od 1.60 (BAH) do 2.05. Jednak tendencją spadek kursów na Arsenal, a Bet-at-home tradycyjnie pojechał po bandzie. Teraz o samym meczu. Jak już pisałem Arsenal - zespół o wiele bardziej doświadczony od rywala I ograny na europejskich pucharach. Dość przyznać, że w UEFA Womens Cup I CL raz wygrywały I aż 5 razy był w 1/2. Gospodynie :D nie są tak utytułowane I sądzę, że dobrze sobie radziły w tych rozgrywkach do meczu dzisiejszego. Oba zespoły mają komplet wygranych w poprzednich rundach CL. Patrząc na h2h zdecydowanie na korzyść Arsenalu. Szczególnie ostatnio - spójrzmy:

10 meczów ;1 wygrany Birmingham; remisy 2; wygrane Arsenalu7

Ostatnie 4 spotkania:

15.09.2013 1. liga K 5. Arsenal Lfc - Birmingham City Lfc 2 - 0 (wygrana w IP)

liga K 13. Birmingham City Lfc - Arsenal Lfc 1 - 3 (wygrana w 1P)

liga K 1. Arsenal Lfc - Birmingham City Lfc 2 - 1

liga K finał Arsenal Lfc - Birmingham City Lfc 1 - 0

Do tych dwóch kolejnych meczów nie mam niestety danych o połówkach, więc nie mogę napisać jaki był wynik. W przerwie kilka zawodniczek odeszło ale zostały one zastąpione w Arsenalu innymi bardzo dobrymi. Przybyła doświadczona: Casey Stoney oraz dwie japonki - zdobywczynie mistrza świata - Ykari Kinga I Sinobu Ohno.

Już na treningach są one bardzo chwalone I powinny pomóc w drużynie w jak najlepszej grze. Sądzę, że po przerwie w rozgrywkach jak I pierwszym meczu w Lidze Mistrzów w tym 1/4 Arsenal powinien już od pierwszych minut zdominować rywalki I ustawić sobie mecz oraz świetną pozycję wyjściową na rewanż.

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Barcelona - Atl. Madrid

Typ: over 2,5

Kurs: 1.70

Godz: 01.04.2014, 20:45

W ćwierćfinale Ligi Mistrzów według mnie najciekawiej zapowiada się dwumecz pomiędzy hiszpańskimi drużynami. Obecnie w Primera Division te zespoły dzieli tylko jeden punkt, a czeka nas jeszcze pomiędzy nimi spotkanie ligowe na Camp Nou. Faworytem spotkania jest oczywiście drużyna Gerardo Martino, która w ostatnich tygodniach wróciła na dobre tory i od zwycięstwa z Manchesterem City wygrywała wszystkie mecze, w tym z Królewskimi w Madrycie 4:3. Oczywiście goście też w lidze nie próżnują i wygrywają wszystko co jest do wygrania. Drużyna popularnego El Cholo jest w tej edycji Ligi Mistrzów bez porażki chociaż trzeba zaznaczyć, że nie mieli w grupie wymagających rywali, dopiero w 1/8 trafili na klasowego rywala AC Milan, który jednak w dwumeczu odprawili z kwitkiem wygrywając aż 5:1. W tym meczu duże znaczenie ma forma najlepszych strzelców, Lionel Messi wraca do formy i tylko w ostatnich czterech meczach strzelił aż osiem bramek, natomiast Diego Costa w ostatnich pięciu spotkaniach sześć bramek, w tym decydujące o zwycięstwach z Granadą i Espanyolem, trafił także przeciwko Athletic Bilbao. Warto też wspomnieć o bramkach w tym sezonie w Lidze Mistrzów, Argentyńczyk zaliczył osiem trafień, natomiast Hiszpan tylko jedną bramkę mniej. W Primera Divison lepszym strzelcem jest Costa który do tej pory strzelił 25 bramek o dwie więcej od Messiego. Katalończycy na pewno żałują tego, że pierwszy mecz odbywa się na ich stadionie, w tym wypadku muszą walczyć o jak najlepszy wyniki, ponieważ w rewanżu odrobienie przez Atletico na przykład jednego gola może przyjść łatwo. Barcelona będzie musiała narzucić swój styl gry od pierwszej minuty tak jak zrobił Real w Copa del Rey i najlepiej w pierwszej połowie strzelić przynajmniej jedną bramkę. Ten mecz zapowiada się jeszcze ciekawiej ze względu na ostatnie spotkania pomiędzy tymi drużynami, w Superpucharze oraz w pierwszym meczu ligowym Barca nie wygrała z nimi meczu, każdy zakończył się remisem, a Superpuchar Martino zdobył dzięki bramce na wyjeździe. Stawiam jednak, że czwarty remis z rzędu w tym meczu nie padnie, a trzy gole powinny paść bez problemu.

Ostatnie dziesięć spotkań na Camp Nou:

28.08.13 SUP Barcelona Atl. Madrid 0 : 0

16.12.12 PRI Barcelona Atl. Madrid 4 : 1

24.09.11 PRI Barcelona Atl. Madrid 5 : 0

05.02.11 PRI Barcelona Atl. Madrid 3 : 0

19.09.09 PRI Barcelona Atl. Madrid 5 : 2

14.01.09 COP Barcelona Atl. Madrid 2 : 1

04.10.08 PRI Barcelona Atl. Madrid 6 : 1

07.10.07 PRI Barcelona Atl. Madrid 3 : 0

21.12.06 PRI Barcelona Atl. Madrid 1 : 1

05.02.06 PRI Barcelona Atl. Madrid 1 : 3

Przewidywane składy:

FC Barcelona: Pinto - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Messi, Neymar

Atletico Madryt: Courtois - Luis, Godin, Miranda, Juanfran - Koke, Suarez, Gabi, Turan - Villa, Costa

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Manchester United - Bayern

Typ: Bayern

Kurs: 1.50

Analiza:

Jedno z dwóch wtorkowych spotkań rozgrywanych w ramach ćwierćfinałów tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. United podejmuje na Old Trafford Bayern. Goście jako pierwsza europejska drużyna zapewniła już sobie mistrzowski tytuł. W ostatniej zremisowanej kolejce zawodnicy Guardioli wystąpili w rezerwowym składzie. Na ławce usiedli chociażby Neuer, Alaba, Lahm, Robben, Mandzukic, Muller. 'Czerwone Diabły' grają w kratkę i nadal walczą o udział w europejskich pucharach. Po porażce w derbach z City 0:3 zrehabilitowali się z wyraźnie słabszym rywalem jakim byli zawodnicy Aston Villi 4:1. W kadrze zabraknie kontuzjowanego Van Persiego, wykartkowanego Evry, niepewny pozostaje występ Valenci, Evansa i Smallinga. Goście przyjechali do Manchesteru zaledwie bez Thiago. Za siłę ofensywną ekipy Moysa odpowiadać będzie zapewne osamotniony Rooney, wspierany przez niedoświadczonego Januzaja, będącego w podeszłym wieku Giggsa oraz grającego w kratkę Kagawę. Szczerze nie widzę argumentów przemawiających za gospodarzami. Oczywiście będą wspierani przez wiernych fanów jednak co to dla Bayernu. Liczę na kolejny pokaz siły niemieckiego giganta. United traciło punkty z praktycznie całą czołówką Premier League. Typuję 0:2 lub 1:2. Początek emocji punktualnie o 20:45. Zapowiada się niezłe widowisko.

Spotkanie: Barcelona - Atletico

Typ: Bayern

Typ: Barcelona

Kurs Bayern: 1.48

Kurs Barcelona: 1.51

Ako: 2,23

Bukmacher: BetGun

Jutro bez zbędnych kombinacji. Gram na Barcelonę oraz Bayern. Typów za bardzo nie ma co komentować, to już jest ta faza gdzie może się zdarzyć słabszy mecz i te drużyny o tym dobrze wiedzą. Atletico nie będzie przez cały sezon w znakomitej formie, przecież oni mają bardzo wąską ławkę, w Barcelonie praktycznie cały atak może być zmieniany w mniej ważnych meczach. Atletico tego komfortu nie ma. Jutro Messi i spółka przypieczętują swoją ostatnią dobrą formę i pójdą za ciosem, Atletico musi się skupić nad jedną rzeczą i wydaję mi się, że wybiorą Ligę Hiszpańską. Co do bayernu to forma magiczna, ta drużyna chyba jest najmocniejsza w ciągu ostatnich pięciu lat. Mają piekielnie mocny i wyrównany skład, jutro atak i spokój w środu pola zrobią różnicę.

Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Mistrzów)

Mecz: Manchester United – Bayern Monachium

Typ: liczba bramek gości (Bayern Monachium) – over 2,5

Kurs: 2,60

Bukmacher: WilliamHill

Data: 01.04.2014 godz: 20:45

Analiza:

To już ćwierćfinały Ligi Mistrzów i starcie wielkich firm Manchesteru United i Bayernu Monachium. Tym razem faworyt jest jasno określony i oczywiście jest nim Bayern Monachium. Obrońca trofeum gra w tym sezonie jeszcze lepiej niż w poprzednim, na wiele kolejek przed końcem rozgrywek zapewnił sobie już mistrzostwo Niemiec i mógł spokojnie przygotowywać się do starcia na Old Trafford. Zespół Czerwonych Diabłów po zmianie managera rozgrywa najsłabszy sezon od lat, stracił już szansę na kwalifikację do następnej edycji Ligi Mistrzów poprzez ligę i w zasadzie też może już rzucić wszystkie siły na dwumecz z Bayernem. Tyle tylko że na dzień dzisiejszy możliwości obu drużyn są zdecydowanie na korzyść Bayernu.

Z bogatej oferty zakładów na ten mecz wybieram over 2,5 gola zespołu Bayernu. Bawarczycy strzelają w tym sezonie bardzo dużo goli, w Bundeslidze już 82 w 28 meczach z czego 40 w 14 meczach wyjazdowych. Siła ofensywna jest ogromna, w systemie Guardioli praktycznie każdy z zawodników stwarza zagrożenie i może wpisać się na listę strzelców, choć oczywiście na pierwszy plan wysuwają się takie gwiazdy jak Ribery, Robben, Muller czy Mandzukic. W Lidze Mistrzów Bayern też jest bardzo skuteczny, w tym sezonie dwa razy grał już w Anglii i wygrał 3:1 z Manchesterem City i 2:0 z Arsenalem (tu trzeba pamiętać o zmarnowanym rzucie karnym). A przecież grał w tych meczach z zespołami mającymi lepszy sezon niż United.

Z kolei Czerwone Diabły pod wodzą Moyesa grają tragicznie w obronie, tracą mnóstwo goli, a własny stadion wcale nie stanowi wyraźnego atutu. Tylko w ostatnim czasie przyszły dwie porażki domowe w stosunku 0:3 – z Liverpoolem i Manchesterem City. Myślę że w meczu ze świetnie zorganizowanym Bayernem ta niemoc będzie jeszcze bardziej widoczna i nie jestem pewny czy gospodarze zdołają strzelić chociaż honorowego gola, dlatego nie gram na over meczowy. Natomiast jestem pewien że trafiać do siatki będą Bawarczycy, którzy już w pierwszym meczu zechcą przesądzić kwestię awansu. Uważam że zdobycie trzech goli przez gości w tym meczu jest jak najbardziej prawdopodobne i to najlepszy typ na ten mecz.

Dyscyplina: Pilka nozna Liga Mitrzów

Spotkanie: Manchester United - Bayern Monachium

Data: 01.04.2014 godz. 20:45

Typ: podwojna szansa - manchester utd lub remis

Kurs: 2.62

Analiza:Juz jutro we wtorkowy wieczor o 20:45 odbeda sie pierwsze mecze cwiercfinalowe a w jednym z dwoch angielski manchester united podejmie na old trafford niemiecki bayern monachium.Wedlug bukmacherow i nie tylko,goscie czyli bayern sa zdecydowanymi faworytami do awansu jak i faworytem do zwyciestwa w tym spotkaniu.Kto sie interesuje pilka nozna ten wie dlaczego tak jest.Jednak ja czuje ze united tego meczu nie przegra,w dodatku kurs jest dosc ladny 2.62 Bet365.Tymczasem rozwijajac analize,manchester gra w kratke jesli chodzi o lige angielska to w ostatniej kolejce dosc wysoko u siebie pokonali aston ville 4:1.Jesli chodzi o tabele to united ma raczej szanse juz tylko na lige europejska i to gre w kwalifikacjach do niej.Takze przystapia do tego meczu na pewno mocno zmotywowani to wciaz wielki klub trzeba o tym pamietac i pierwszy krok aby zagrac w przyszlym sezonie w lidze mistrzow to wyeliminowanie bayernu.Bayern ma juz wygrana lige i takze przystapi do tego meczu mocno nastawiony na wygrana aby u siebie miec juz lzej.W united nie bedzie mogl zagrac van persie a w bayernie alcantara oraz badstuber.Ostatni mecz obu druzyn mial miejsce 07.04.10 w lidze mistrzow na old trafford i wygral manchester 3:2.Mimo braku robina w manchesterze i ich slabszej gry mysle ze dadza z siebie wszystko i sprobuja wlasnie chociaz zremisowac to spotkanie.

Dyscyplina: Piłka nożna – Liga Mistrzów

Spotkanie: Manchester United – Bayern Monachium

Typ: Bayern Monachium handicap azjatycki -1

Kurs: 1.78

Buk: Pinnacle

Godz. 20:45

Analiza:

Manchester United ma tylko jedną drogę by znaleźć się w przyszłorocznej Lidze Mistrzów zwyciężając te rozgrywki co według mnie nie ma żadnych szans się wydarzyć. Gospodarze wszystkie siły rzucają na Ligę Mistrzów tylko mają jeden problem to samo może już zrobić Bayern który mistrza już ma. Co przemawia za gospodarzami według mnie prawie nic. Mocnym punktem jest na bramce De Gea to on kapitalną interwencją w rewanżowym meczu u siebie z Pireusem uchronił Czerwone Diabły przed stratą a ciekawe jak by się to potoczyło gdyby to wpadło. Obrona to ser szwajcarski do tego Rafael nabawił się kontuzji i chyba nie zagra, zawieszony jest Evra a więc zagra pewnie Buttner który do tej pory wystąpi w pięciu spotkaniach a po jego stronie będzie szalał Robben. Środek to Jones i Vidic który przecież po sezonie odchodzi – dwójka która na pewno nie daje gwarancji pewnej gry przez 90 minut. Linia pomocy też kuleje Carrick przeplata dobre mecze z słabymi, kto jeszcze zagra w drugiej linii szanse może dostać Kagawa który rozegrał ostatnio dobre spotkanie, jednak kto by nie wystąpił to i tak powinni zostać zdominowani przez środek Bayernu. Ofensywa straciła Van Persiego bez którego dziś Manu tu by nie było, jest Rooney jedyny gracz który zawsze walczy na całym boisku i gra bardzo równo. Przejdźmy do występów podopiecznych Moyesa w tym sezonie a kilkanaście spotkań z ich udziałem widziałem. Nie będą tutaj wspomniał o przełamanych seriach przez niektóre ekipy na Old Trafford bo to nie ten sam poziom co Bayern. Warto się skupić na takich spotkaniach dwie kolejki temu derby Manchesteru i rzecz jasna wygrana City 0:3, United nic nie grali nawet z takim rywalem nie było widać agresji. Stosunkowo też nie dawno Liverpool spokojnie wygrywa 0:3, te dwa zespoły prezentują w ofensywie niemal identyczny poziom co Bayern z tą różnicą że obrońca tytułu potrafi jeszcze bardziej zdominować drugą linię. Ostatnio Manchester wygrała 4:1 z Aston ale jako pierwsi stracili bramkę a tylko nieporadność Benteke nie sprawiła że nie stracili tych bramek więcej. Dużo słów Bayernowi nie będę poświęcał kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa, na krajowym podwórku nie mają sobie równych. Widać rękę Guardioli czyli klepanie i jeszcze raz klepanie tak jak w erze Barcelony czasami jest to nudne zamiast strzelać to dalej podają ale jak na razie się to sprawdza. Kadrowo znowu podobnie jak w Barcelonie mega wybór w ofensywie, Ribery, Robben, Kroos, Muller Gotze, Mandzukic a ktoś na ławce musi siedzieć. Jeśli chodzi o tegoroczne mecze z najlepszymi Bayernu to w poprzedniej rundzie ograli Arsenal wygrywając w Londynie 0:2 od 15 minuty niesamowicie dominowali. Gościli także w Anglii w starciu grupowym ogrywając 1:3 Manchester City. Bayern mistrzostwo już ma a więc cała motywacja idzie na Ligę Mistrzów i jeśli tylko nie zlekceważą Manchester to wynik dwoma bramkami spokojnie powinni to wygrać. Zobaczymy co się wydarzy albo masa osób utopi w tym ja albo drugie tyle zarobi i nie zapominajcie dziś Prima Aprilis.

Spotkanie: PSG - Chelsea

Typ: X2

Kurs: 1.83

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiadające się jedno z dwóch środowych potyczek w 1/4 Champions League. PSG podejmuje w Paryżu ekipę Chelsea. Szczerze dziwią mnie tak wysokie kursy na zawodników gospodarzy. Goście zaliczyli ostatnio wpadkę w postaci przegranej z Crystal Palace po samobójczym trafieniu Terrego. Wcześniej ulegli również Aston Villi a mimo to nadal realnie walczą o tytuł mistrza Anglii. PSG w rodzimej lidze nie ma praktycznie większych rywali. W 1/8 pewnie pokonali słabe Leverkusen. Dodatkowo notują już pokaźną serię wygranych. Choć tak naprawdę uważam, że nie spotkali jeszcze poważnego rywala. Liga Mistrzów to inna otoczka, inna presja, inne emocję. Mourinho to typ trenera-zadaniowca. Jego doświadczenie i poprzednie sukcesy w tych rozgrywkach pokazują, żę potrafi wygrywać takie dwumecze. Spodziewam się defensywnej postawy Chelsea a szukania okazji w stałych fragmentach lub kontratakach. Cała jedenastka będzie się chciała zapewne zrehabilitować po ostatnim blamażu. 'The Blues' potrafią "zabijać" mecz, zawodnicy doskonale wykonują założenia Portugalczyka dlatego nie liczyłbym na otwarty pojedynek. W niezłej dyspozycji pozostaje Hazard, szybki Willian robi sporo wiatru, nieobliczalny Eto lub Torres zawsz potrafią coś strzelić. Ze strony gospodarzy największym zagrożeniem pozostaje oczywiście Ibrahimović. Stawiam na nos trenerski Mourinho i żelazną konsekwencję w poczynaniach przyjezdnych. Moim zdaniem kursy przesadzone. Polecam. Pierwszy gwizdek tradycyjnie o 20:45.

Spotkanie: Barcelona - Atletico Madryt

Typ: 1

Kurs: 1.53

Analiza:

1,53 na Barcelonę u siebie ;) tego nie było dawno i to dopiero w 1/4 Champions League. Z pewnością dużym brakiem będzie kontuzja V.Valdesa, który doznał poważnej kontuzji w ostatnim meczu z Celtą. Teraz pojawia się pytanie w jakim stopniu Atletico zagrozi Katalończykom i w jakim stopniu da wykazać się rezerwowemu bramkarzowi gospodarzy. Pinto to zdecydowanie nie bramkarz pokroju Victora czy innych uczestników 1/4 LM. Jednak mam nadzieję, że Barcelona zagra swoją piłkę i jeśli nawet straci bramkę to zdoła wygrać na Camp Nou, aby na Atletico pojechać z większym spokojem. Ogromną przewagą Barcelony jest szersza ławka. Każdy widzi, że ekipa Diego Simeone to praktycznie żelazna 11 grająca praktycznie w każdym kolejnym meczu. Dodatkowo fakt, iż goście wciąż są liderem Primera Division i grają na poziomie 1/4 europejskich pucharów może być sporym minusem. Ciężka przeprawa z Baskami z Bilbao w miniony weekend na pewno została w kościach i może odbić się czkawką w kluczowym spotkaniu Ligi Mistrzów. Duże powodzenie typu upatruję również w tym, że najsłabszą zdecydowanie formacją Atletico jest defensywa, która przyparta do ściany łatwo się gubi.

Typ: Over 1,5 gola do połowy

Kurs: 2.20

Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Chodź kurs na Barcelone kusi to nie uważam tego za mega pewniaka, za to myślę że można w tym meczu pograć na bramki. Dwa gole do połowy to z jednej strony nie dużo w prestiżowych meczach, a z drugiej nerwówka i wyczekiwanie na gole już od pierwszych minut, jednak przejdźmy do sedna czyli dlaczego mają one paść. Zacznijmy od tego że w bramce nie zobaczymy podstawowego golkipera Barcy. Do tego dochodzi fakt że w obu drużynach ma kto strzelać np. Costa który jest jak na razie królem strzelców w lidze czy Messi który jest zaraz za nim. Ale jak wiadomo nie tylko oni potrafią strzelać a wszystkich nazwisk zawodników obu drużyn wypisywać nie trzeba. Warto wspomnieć tutaj o ostatnich potyczkach pomiędzy tymi drużynami które kończyły się remisami i bramki raczej nie padały, ale właśnie dlatego uważam że teraz będzie inaczej. Obie drużyny przystąpią do tego spotkania zmotywowane i będą chciały ugrać korzystny rezultat przed rewanżem, dlatego będzie to z pewnością ciekawe widowisko, mogą być kartki, karne, rożne (dużo :D).. ja stawiam na gole i to do połowy. Co będzie? Zobaczymy jutro. :)

Gość delpiero88

Dyscyplina: Piłka nożna- Liga Mistrzów

Spotkanie: Manchester United-Bayern Monachium

Typ: Rafael da Silva otrzyma kartkę

Kurs: 2,80

Analiza:

Nowy miesiąc nowe nadzieje w pewniaku dnia %-) na dzisiaj przygotowałem typ z Ligi Mistrzów, a konkretniej z ćwierćfinału rozgrywanego pomiędzy zespołami Manchesteru United i Bayernu Monachium. Spora masówka idzie w stronę graczy z Niemiec i ja bym tutaj uważał na granie na Bawarczyków. Bardziej skłaniałbym się tutaj na typ 1X po naprawdę fajnym kursie. Wprawdzie gospodarze w tym sezonie strasznie mizernie, jednak w końcu czuję że odpalą. Znowu Bayern w tym sezonie gra znakomicie i w końcu musi przyjśćdołek. Jednak moja uwaga skupi się dzisiaj na innym typie. Unibet wystawił kursy na zakład: zawodnik otrzyma kartkę. I tak Rafaela można złapać po kursie 2,80 co moim zdaniem jest bardzo fajną opcją na to spotkanie. Tym bardziej, że dzisiaj ten zawodnik będzie odpowiadał za Riberiego, tak więc będzie miał na pewno sporo roboty i nie jedną akcję będzie powstrzymywał po prostu faulem. W tym sezonie zawodnik ten zgromadził 5 żółtych kartek w 19 spotkaniach ligowych. W Lidze Mistrzów zgromadził w 4 spotkaniach- jedną. Dzisiejsze zawody poprowadzi Hiszpan- Carlos Velasco Carball, który na pewno lubi pokazywać kartki o czym świadczy 97 kartek w 20 spotkaniach jakie w tym sezonie poprowadził w Lidze Hiszpańskiej i europejskich pucharach. Dlatego dzisiaj na pewno zobaczymy jakieś kartki i w moim odczuciu, z graczy gospodarzy tego pojedynku najbliżej tego będzie właśnie Rafael.

Spotkanie: Manchester Utd- Bayern Monachium

Typ: Bayern Monachium wygra obie połowy

Kurs: 3,40

Data i godz.: 01.04.2014, 20:45

Analiza:

Mecz, w którym zmierzą się Manchester Utd i Bayern Monachium ma jednego zdecydowanego faworyta, a mianowicie zespół Mistrza Niemiec. Ja osobiście uważam, że Bayern będzie chciał załatwić sobie awans już na boisku rywala i zagrać bardzo odważnie i mocno. Obie drużyny według mnie są na dwóch różnych krańcach- Manchester coś tam gra- raz lepiej raz gorzej (ale tak na pierwszy rzut oka nie zachwyca), natomiast Bayern czyści i robi w LM oraz w Lidze Niemieckiej co chce i jak chce. W ostatnim meczu Guardiola dał odpocząć swoim piłkarzom (najlepsi nie grali 90 min). Natomiast MU grając bez swojego super snajpera, który załatwił im awans do tej fazy rozgrywek uważam, że będzie tylko cieniem dla obecnie najlepszej ekipy na świecie. Porównując oba zespoły to ja osobiście uważam, że w każdym rzemiośle piłkarskim Bayern przygniata MU, dlatego uważam, że obie połowy powinny być bardzo dobrze i solidnie zagrane przez Bayern. Kurs zachęcający i jasność według mnie sytuacji- Niemcy jadą do Manchesteru po awans :)

Dużo o tym meczu napisał już jack13, z którym się zgadzam.

Każdy wie i zna dobrze umiejętności obu zespołów i każdy wie na co stać jeden i drugi zespół, dlatego nie ma co tutaj się rozpisywać i dokładnie analizować, ponieważ oba te zespoły są świetne znane każdemu i każdy widział i wie jak gra w obecnym sezonie MU oraz Bayern.

01.04.2014 20:45

Barcelona - Atletico Madryt

Typ: X2

Kurs: 2.60

Pierwszy mecz ćwierćfinałowy Barcelona - Atletico już dzisiaj. Bukmacherzy faworyzują gospodarzy, co nie wydaje się być dziwne. Ja natomiast proponuję zagrać w stronę gości a dokładnie typować X2. Atletico w tym sezonie jest bardzo wymagającym przeciwnikiem wyniki potwierdzają tą tezę, obecnie klub zajmuje pierwsze miejsce w lidze hiszpańskiej przed Barceloną i Realem Madryt. Barcelona co prawda ma Messiego, na ten argument można odpowiedzieć Costą z Madrytu, który w tegorocznych rozgrywkach Ligi Mistrzów strzelił 7 bramek (Messi 8 trafień). W poprzedniej fazie Barcelona wyeliminowała Manchester City wygrywając 2:0 na wyjeździe i 2:1 u siebie. Atletico wyeliminowało AC Milan wygrywając 0:1 na wyjeździe i gromiąc rywali u siebie 4:1. Ostatnie trzy konfrontacje tych zespołów w tym sezonie to trzy remisy dwa razy w superpucharze i raz w lidze - dwa razy na boisku w Madrycie, raz w Barcelonie. W tym spotkaniu nie przekreślałbym drużyny z Madrytu. Z racji wagi spotkania liczę na zacięty mecz i wyrównany mecz.

Typ: Wynik/Obydwie druzyny strzela gola - Barcelona /Tak

Kurs: 3.25

Analiza:

Na analize wybralem arcyciekawe spotkanie 1/4 LM w którym zmierza sie dwie najsilniejsze zespoly Hiszpańskie w tej chwili.

Atletico prowadzi w lidze natomiast "Blaugrana' jest tuz za ich plecami.

1 spotkanie zostalo zaplanowane na stadionie Camp Nou.

W 1/8 LM Barcelona wyeliminowala silne Manchester City pokazujac ze druzyna Gerardo Martineza nie znajduje sie w dołku.

Z kolei Atletico odprawilo z kwitkiem Milan.

Leo Messi znów gra fenomenalnie wystarczy spojrzeć w statystyki i zobaczyc ze w ostatnich 5 spotkaniach Messi strzelil 9 goli.

W druzynie Barcelony nie zagra Victor Valdez co jest dużym oslabieniem i w tym upatruje szanse zdobycia gola przez Atletico dodam tez za obrona Barcelony nie spisuje sie tak jak mozna bylo oczekiwac.

W druzynie Atletico nie zagra napewno Raul Garcia .

Druzyna Barcelony z pewnoscia jest podbudowana zwyciestwem w GD na terenie Realu.

Liczac wszystkie rozgrywki Atletico nie przegralo od 7 meczów natomiast Barcelona od 5.

Atletico przez caly sezon gra ciagle prawie tym

Samym skladem co musi sie odbic na zawodnikach ktorzy juz czuja trudy sezonu.

Stawiam na Zwyciestwo Barcelony skromna roznica oraz strzelenie gola przez Atletico.

Spotkanie: PSG - Chelsea

Typ: over 2,75

Kurs: 2,70

Data i godz.: 02.04.2014, 20:45

Bukmacher: ComeOn

Analiza:

Mecz między PSG, a Chelsea zapowiada się na bardzo wyrównany i zacięty. Obie drużyny za wszelką cenę będą chciałby wyeliminować swojego obecnego przeciwnika, pierwszym krokiem do realizacji założonego celu jest mecz w Paryżu do którego obie ekipy uważam, że wyjdą bardzo ofensywnie. W tym meczu ja osobiście uważam, że obie ekipy strzelą co najmniej jedną bramkę. Jednak przebieg tego meczu wydaje mi się, że będzie kreowany pod dyktando gospodarzy, gdyż grają u siebie i będą chcieli za wszelką cenę wywieźć ze swojego terenu cenne zwycięstwo. Oba zespoły mają dużo mocy w ataku i spodziewam się, że celowniki powinny być dobrze nastawione, szczególnie u Zlatana, który w obecnej edycji ma już 1 trafień i realne szanse na zdobycie korony króla strzelców- jednak w tym meczu będzie miał bardzo trudne zadanie, ale do wykonania i do ustrzelenia 1 lub 2 bramek. Do tego dochodzą koledzy z zespołu Zlatana, którzy również mentalnie będą nastawianie na atakowanie (w szczególności Cavani, który jest głodny gry). Uważam, że duet Ibrahimović i Cavani stworza wiele okazji bramkowych, które będą musieli wykorzystać, aby realnie myśleć o awansie do kolejnej fazy. Priorytetem PSG będzie zwycięstwo, jednak ja uważam, że z tyłu jest luka, która Chelsea powinna wykorzystać i PSG będzie musiało ustrzelić przynajmniej 2 bramki.

Teraz kilka słów o Chelsea, która z tymi dobrymi ekipami gra bardzo dobrze- gdy Mourinho ich mobilizuje to grają kosmicznie. Ciągle mam w pamięci ten mecz z Arsenalem, w którym urządzili sobie strzelaninę. The Special One w tym spotkaniu nikogo specjalnie nie będzie musiał motywować i nastawiać, każdy wie z kim gra i o co gra. Mecz według mnie będzie wyrównany i ja osobiście uważam, że będzie obfitował wieloma dobrymi akcjami i oczywiście padnie wiele bramek.

Rezultat tego meczu to dla mnie jedna wielka niewiadoma- jednak ilość bramek w tym meczu zdecydowanie uśmiecha się do mnie, dlatego ja osobiście wchodzę w to!!

Spotkanie: Manchester Utd- Bayern Monachium

Typ: Bayern Monachium więcej rzutów rożnych

Kurs: 1,66

Data i godz.: 01.04.2014, 20:45

Analiza:

Co by nie było, MU i Bayern to od razu kojarzy mi się 99' i ta końcówka czerwonych diabłów, a zaczęło się od zdjęcia kapitana Bayernu- Mattheusa, od tego meczu zawsze Bawarczycy chcą udowodnić anglikom, że są lepsi, ostatnio grali 3 lata temu i Bayern awansował dalej ogrywając w Monachium MU 2-1 i ulegli na Old Trafford 2-3- fantastyczna bramka Robbena. Teraz co tu dużo mówić, Manchester jest słabszy niż wtedy, a Bayern dużo silniejszy. Rzuty rożne, to coś co rok temu na Bayern grałem w ciemno i z dobym skutkiem i podejrzewam, że gdyby dzisiaj Bayern prowadził jeszcze Heynckes to kurs na więcej rogów dla Bayernu byłby może 1,2 jak nie mniej, Guardiola zmienił styl gry, to już nie są te siejące spustoszenie skrzydła jak sprzed sezonu, teraz jest to dopieszczona gra podaniami, która usypia kibiców, komentatorów i rywali. Jutro spodziewam się jednak występu i Robbena, i Ribery a jedyne co pewne do występu w środku pola to na pewno brak Thiago, który w sobotę nabawił się kontuzji i również nie wystąpi w rewanżu. Jednak Bayern ma kim grać, a pisząc o sobotnim meczu to proszę pisać, jak grał Bayern, tzn jakim składem, Starke, Contento, Van Bayten, czyli ludzie co praktycznie nie grali w tym sezonie. Dziś powinna wyjść jedenastka, która wg PEP będzie najlepsza i najskuteczniejsza. Wracając do typu, to mimo, że wymiana podań i nidna gra to jednak są efekty tej gry, jak się gra na trzydziestym metrze od bramki przeciwnika to każda piłka dograna w pole karne może zakończyć się rogiem, poza tym strzały zza pola karnego, które albo rykoszetem od obrońcy wyjdą na rzut rożny, albo de Gea sparuje piłkę za linię końcową. teraz to samo co wyżej, tylko indywidualnych akcjach skrzydłowych- głównie Robbena. Wrzutki w pole karne na Mandzu przerywane przez obrońców. A obrona jaka jest w MU każdy wie, w środku też nie najlepiej, ogólnie to największe prawdopodobiestwo na najlepszego zawodnika czerwonych diabłów w meczu ma szanse de Gea Powodzenia.

Typ: Bayern wygra 1 połowę

Kurs: 1.95

Data i Godz: 01.04.2014, 20:45

Analiza:

We wtorkowy wieczór dojdzie do starcia 2 odmiennych drużyn Bayernu,

którego nikt nie jest w stanie pokonać i United które, mówiąc krótko

w tym sezonie do czołówki nienależy.Przewiduję gładkie zwycięstwo

drużyny gości, losy tego meczu rozstrzygną się już w 1 połowię, jak

wiadomo drużyna z Monachium lubi strzelić szybko 1-2 bramki i

kontrolować przebieg meczu realizująć założenia taktyczne Pepa

Guardioli.Jak dla mnie pewniak dnia i do tego znakomity kurs, nie

pozostaję nic innego jak tylko grać. Powodzenia

Spotkanie: Real Madryt - Borussia Dortmund

Typ: Gareth Bale strzeli bramkę i Real Madryt wygra

Godz: 02.04.2014 20:45

Bukmacher: William Hill

Analiza: Kurs na Real to poniżej 1,4 co pokazuje jak niewielkie szanse ma tutaj BVB. W zeszłym roku co prawda niemiecka drużyna sensacyjnie wyeliminowała Real, ale wtedy nie mieli problemów ze składem, a teraz mają ich mnóstwo. Real wtedy w tym pierwszym meczy trochę zlekceważył Dortmund i to się zemściło w postaci przegranej 1:4 na wyjeździe i wygrana 2:0 u siebie awansu nie dała. Teraz Real Madryt nie popełni tego błędu i da z siebie absolutne maksimum możliwości, by nawet przez chwilę ich awans nie był zagrożony. Borussia Dortmund zagrała bardzo słabo w drugim meczu z Zenitem i gdyby zamiast Zenitu była lepsza drużyna, to kto wie czy spora zaliczka z pierwszego meczu by wystarczyła do awansu, tak słąbo grało BVB w tamtym spotkaniu. Wyraźnie widać, że duże problemy ze składem powodują, że ta ekipa nie jest już tak zgrana jak w zeszłym sezonie. Real Madryt to jeden z głównych faworytów. W Lidze Mistrzów Real spisuje się świetnie, gdyż jak dotychczas wygrali wszystkie mecze poza jednym remisem z Juventusem Turyn. Gareth Bale to największa gwiazda Realu obok Christiano Ronaldo. W ostatnim meczu z Rayo Vallecano Gareth Bale strzelił dwa gole i ogólnie jego gra wygląda coraz lepiej. Bale potrafi też strzelać gole zza pola karnego, ma świetne uderzenie. Real powinien gładko wygrać ten mecz, a Bale zapewne strzeli choć jedną bramkę.

Real Madrid - Dortmund godz. 20:45

typ: powyżej 1,5, 1 połowa

kurs: 2,15

Buk: Unibet

Dziś przed ciężkim zadaniem staną piłkarze Borussii Dortmund. W tym roku pierwsze spotkanie rozgrywane jest w Madrycie i liczę tu na ostre strzelanie. Po pierwsze "Królewscy" na pewno będą chcieli się zrewanżować za ubiegły rok kiedy to przegrali z Dortmundem w półfinale. Po drugie to tym razem Real będzie chciał nastrzelać jak najwięcej goli przed rewanżem . Jest ku temu doskonała okazja ,bowiem Borussia jest osłabiona brakiem kluczowych zawodników takich jak : Lewandowski,Błaszczykowski, Subotic,Bender oraz Schmelzer . Liczę,że od początku Real ostro ruszy na Dortmund aplikując rywalom przynajmniej dwa gole do przerwy. Mając takich piłkarzy z przodu jak Ronaldo - Benzema - Bale , Piszczkowi i spółce będzie bardzo trudno ich zatrzymać . Myślę,że Real narzuci podobne tempo jakie było we wczorajszym meczu Barcelona - Atletico a było ono naprawdę imponujące .

Warto przypomnieć ,że Real w poprzedniej rundzie rozgromił inny niemiecki zespół - Schalke 04 6-1,3-1 , myślę że oba niemieckie drużyny grają teraz na podobnym poziomie co potwierdził ostatni mecz, w którym padł wynik 0-0 .

Nie mam nic przeciwko temu aby to Dortmund wygrywał do przerwy 2-0 ,bo podejrzewam że również strzeli bramkę w tym meczu, jednak taki rezultat jest mało prawdopodobny .

Przewidywane składy :

Real: Casillas - Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal - Di Maria, Alonso, Modrić - Ronaldo, Benzema, Bale

Borussia: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Sokratis, Durm - Kehl, Sahin, Grosskreutz, Mkhitaryan, Aubameyang, Reus

piłka nożna, liga mistrzów

02.04.2014 20:45

Real Madryt - Borussia Dortmund

Typ: AH(0:1,5) 1

Kurs: 2.08

Bet365

Real - Borussia, w tym meczu zdecydowanym faworytem według mnie są gospodarze, ale i overy bramkowe jak najbardziej są dziś do gry. Real ostatnio trochę pechowo, pomimo naprawdę dobrej gry porażki z Barceloną i Sevillą, co spowodowało spadek w lidze na trzecie miejsce, choć jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte. Siła Realu jest naprawdę wielka, nie mają problemów z wypracowywaniem sytuacji, są świetnie zorganizowani, a limit pecha chyba już musiał się wyczerpać. Wielu wraca do zeszłego sezonu i wyeliminowania Realu przez Borussię, jednak ja uważam, że nie ma co do tego wracać, sytuacja jest inna, teraz to przede wszystkim Real zaczyna od meczu u siebie, a do tego Borussia obecnie jest dużo słabszym zespołem, od tego w zeszłym sezonie, gdy eliminowała Real. Borussia w ostatnim czasie gra przeciętnie, porażka z Borussią M'Gladbach u siebie 1:2, spore błędy w obronie, brak pomysłu w ataku, również przegrany mecz z Zenitem po bardzo słabym meczu, gdy rywal miał swoje problemy i wydawało się, że muszą ich ograć, można tak pisać o ich grze wiele, ale niewiele dobrego, ostatnio wymęczyli wygraną ze Stuttgartem, ale zupełnie ich nie widzę w starciu z Realem na Santiago Bernabeu. W ekipie gości nie zagrają dziś Lewandowski, Bender, Błaszczykowski, Subotic, Gundogan i Schmelzer, brakuje czołowych postaci, które są bardzo ważnymi ogniwami, przewidywany skład Borussii na ten mecz zupełnie mnie nie przekonuje, ani specjalnie nie będzie jak straszyć w ataku, a i defensywa w takim zestawieniu w starciu z Ronaldo, Benzemą i Balem będzie miała ogromne problemy. Wracając do Realu, oczywiście na taki mecz nie trzeba nikogo specjalnie mobilizować, w Madrycie bardzo liczą na sukces w lidze mistrzów, skład jest stabilny, ograny, grają płynnie nie powinno być problemów z wygraną, nie zagra nadal tylko Jesse no i Marcelo, który złapał kontuzję niedawno, zastąpi go Coentrao, czyli nie ma tragedii. Widzę, sporą różnicę pomiędzy tymi zespołami na dzień dzisiejszy, Real żądny rewanżu powinien wypunktować dziś Borussię, grają zbyt poukładany futbol, by to dziś zaprzepaścić, wydaje mi się, że wynik będzie oscylował wokół 3:0/4:1 dla gospodarzy.

Dyscyplina: Piłka Nożna (Liga Mistrzów)

Mecz: Real Madryt – Borussia Dortmund

Typ: liczba bramek gospodarzy (Real Madryt) – over 3,5

Kurs: 4,00

Bukmacher: WilliamHill

Data: 02.04.2014 godz: 20:45

Analiza:

W dzisiejszym ćwierćfinale Ligi Mistrzów dojdzie do rewanżu za ubiegłoroczny półfinał – Real Madryt podejmie Borussię Dortmund. W tym sezonie zdecydowanym faworytem jest Real, który do niedawna mógł się pochwalić znakomitą passą meczów bez porażki. Przegrane z Barceloną i Sevillą mocno zachwiały dobrym samopoczuciem Królewskich, ale Liga Mistrzów to osobna historia. A Dortmund jest obecnie cieniem ekipy sprzed roku. Liczne kontuzje spowodowały, że zespół męczy się w lidze niemieckiej, a i w Lidze Mistrzów gra nierówno. Trener Klopp ma wiele problemów by zestawić linię obrony i pomocy, do tego za kartki nie będzie mógł zagrać Robert Lewandowski, który potrafił utrzymać się przy piłce i dać kolegom trochę czasu na zorganizowanie się. Bez niego przewaga Realu może być jeszcze większa i zapewne większą część meczu spędzimy na połowie Borussii. A przyciśnięta obrona BVB mocno się w tym sezonie gubi, mam wrażenie że Weidenfeller też gra coraz bardziej nerwowo i nie stanowi takiego oparcia jak w poprzednich latach.

Nie ukrywam, że spodziewam się wysokiego zwycięstwa Realu, który pomny tego co wydarzyło się w Dortmundzie przed rokiem, już w pierwszym meczu zechce zapewnić sobie awans. Motywacja będzie duża by zrewanżować się za odpadnięcie przed rokiem a także powetować sobie ostatnie wpadki ligowe. Siła ognia Realu jest ogromna: trio BBC czyli Benzema, Bale i Cristiano Ronaldo bije rekordy skuteczności, dobry sezon rozgrywają di Maria i Modric. Zwłaszcza u siebie Real tłamsi rywali i wbija im bardzo wiele goli. W lidze w 15 meczach jest to już 50 goli. Do tego mam w pamięci co Real zrobił z Schalke: 6:1 w pierwszym meczu na wyjeździe, i u siebie grając najwyżej na pół gwizdka spokojne 3:1. A nie oszukujmy się, Borussia w tym składzie kadrowym nie jest wcale mocniejsza od Schalke co zresztą pokazuje tabela Bundesligi. Zespół Kloppa tracił ostatnio dwa gole ze Stuttgartem czy trzy z Hamburgiem, a więc drużynami z dołu tabeli.

Myślę że Real wygra dziś wysoko, zresztą pamiętajmy że nawet w poprzednim sezonie gdy Borussia była naprawdę mocna, w Madrycie przegrała rewanż 2:0, a naprawdę niewiele brakowało by tych goli straciła więcej. Dziś Królewscy mogą wziąć dotkliwy rewanż za ubiegły sezon.

Dyscyplina: Piłka nożna – Liga Mistrzów

Spotkanie: Real Madryt – Borussia Dortmund

Typ: 1 (handicap europejski Real Madryt -2)

Kurs: 3,2

Data: 02.04.2014

Godzina: 20:45

Zdecydowanym faworytem tego ćwierćfinału a przede wszystkim dzisiejszego meczu jest Real. W poprzedniej edycji Królewscy odpadli w półfinale Ligi Mistrzów właśnie dzięki Borussi. Katem wówczas Realu został Lewandowski, który w Dortmundzie strzelił wszystkie 4 bramki. Borussia w tym sezonie nie prezentuje się już tak dobrze jak w poprzednim w dodatku dziś zagra bez zawieszonego za kartki Lewandowskiego oraz kontuzjowanych: Kuby Błaszczykowskiego, Nevena Subotica, Svena Bendera, a także Marcela Schmelzera. Borussia w tym sezonie na wyjeździe kilka razy zaliczyła już wpadkę, m.in. przegrywając z HSV aż 3-0. Real to zdecydowanie mocniejszy rywal, który swoją siłę ofensywną zademonstrował w ostatnim meczu ligowym z Rayo rozbijając ich aż 5-0. Królewscy przed własną publicznością w tym sezonie tylko dwa razy stracili punkty ulegając Atletico oraz nie tak dawno Barcelonie. Z tak osłabiona Borussią Real nie powinien mieć jednak najmniejszych problemów i myślę, że już w Madrycie powinien rozstrzygnąć losy awansu do półfinału. Stawiam na zdecydowane zwycięstwo Realu.

Przewidywane składy:

Real: Casillas - Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal - Di Maria, Alonso, Modrić - Ronaldo, Benzema, Bale

Borussia: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Sokratis, Durm - Kehl, Sahin, Grosskreutz, Mkhitaryan, Aubameyang, Reus

Spotkanie: Real Madryt - Borussia Dortmund

Typ: Gareth Bale strzeli bramkę i Real Madryt wygra

Godz: 02.04.2014 20:45

Analiza: Kurs na Real to poniżej 1,4 co pokazuje jak niewielkie szanse ma tutaj BVB. W zeszłym roku co prawda niemiecka drużyna sensacyjnie wyeliminowała Real, ale wtedy nie mieli problemów ze składem, a teraz mają ich mnóstwo. Real wtedy w tym pierwszym meczy trochę zlekceważył Dortmund i to się zemściło w postaci przegranej 1:4 na wyjeździe i wygrana 2:0 u siebie awansu nie dała. Teraz Real Madryt nie popełni tego błędu i da z siebie absolutne maksimum możliwości, by nawet przez chwilę ich awans nie był zagrożony. Borussia Dortmund zagrała bardzo słabo w drugim meczu z Zenitem i gdyby zamiast Zenitu była lepsza drużyna, to kto wie czy spora zaliczka z pierwszego meczu by wystarczyła do awansu, tak słąbo grało BVB w tamtym spotkaniu. Wyraźnie widać, że duże problemy ze składem powodują, że ta ekipa nie jest już tak zgrana jak w zeszłym sezonie. Real Madryt to jeden z głównych faworytów. W Lidze Mistrzów Real spisuje się świetnie, gdyż jak dotychczas wygrali wszystkie mecze poza jednym remisem z Juventusem Turyn. Gareth Bale to największa gwiazda Realu obok Christiano Ronaldo. W ostatnim meczu z Rayo Vallecano Gareth Bale strzelił dwa gole i ogólnie jego gra wygląda coraz lepiej. Bale potrafi też strzelać gole zza pola karnego, ma świetne uderzenie. Real powinien gładko wygrać ten mecz, a Bale zapewne strzeli choć jedną bramkę.

Nie ma to jak mecz wchodzi w 3 minucie :ok: , ja musiałem zaczekać do 30 ;)

Dyscyplina - Pilka nożna, Liga Mistrzów

2014.04.09, godz.20-45

Spotkanie: Atletico Madryt ₋ FC Barcelona

Typ: over 2,5

Kurs: 2,05

Buk: Bet365

Atl. Madryt vs Barca, over 2,5 - Jak poprzedni mecz pokazał, obie ekipy na wyrównanym poziomie i z silną ofensywą. Barcelona z kompletem graczy w ataku i na wyjeździe bramkę strzelić musi, aby myśleć o awansie, więc o to się nie boję. Gdy Barca strzeli to i Atletico musi, nieobecność Valdesa i Pique pomagają mi się do tego przekonać. Tutaj w grę wchodzi to, czy jedna z drużyn zaryzykuje i w drugiej połowie dołoży jeszcze bramkę lub dwie -według mnie to bardzo prawdopodobne, nikt nie lubi się męczyć w dogrywkach ani ryzykować w rzutach akrnych. Jedynym ryzykiem jest ewentualne ustawienie autobusu przez graczy Atletico, ponieważ bezbramkowy remis daje im awans. Jednak Barca będzie cisnąć od początku, więc prędzej czy później bramkę strzelą, więc powinno się rozwinąć według moich oczekiwań.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...