Jump to content

Arkusz kalkulacyjny vCalc

Guest
 Share

Recommended Posts

W przeszłości korzystałem z wielu różnych polskich i zagranicznych arkuszy, jednak w każdym czegoś brakowało. Część wymagała ciągłych kopiowań formuł, niektóre były mało przejrzyste i nieintuicyjne w obsłudze, a jeszcze inne nie miały podstawowych funkcji, które trzeba było liczyć samemu przy pomocy kalkulatora. Było to niekiedy bardzo irytujące i odpychało od regularnego zapisywania swoich poczynań. Postanowiłem zatem zebrać rozwiązania z tych arkuszy w jeden, łatwy w obsłudze skoroszyt. Korzystam z niego już od kilku miesięcy i postanowiłem się nim z Wami podzielić.

Po kilku poprawkach i wprowadzonych paru nowych funkcjach przedstawiam Wam vCalc - skoroszyt, dzięki któremu rozliczenie swoich zakładów sprowadza się do jednego kliknięcia!

Do zalet arkusza zalicza się między innymi:

• [*:28b41e1b7d]wsparcie dla obsługi darmowych zakładów (freebetów),
    [*:28b41e1b7d]wsparcie dla obsługi zakładów LIVE,
    [*:28b41e1b7d]wsparcie dla obsługi wszystkich handicapów azjatyckich,
    [*:28b41e1b7d]wyliczanie wielu szczegółowych statystyk zakładów w ujęciu miesięcznym i rocznym, również w oparciu o bukmachera i/lub dyscyplinę,
    [*:28b41e1b7d]wyliczanie odrębnych statystyk dla zakładów Pre-play i In-play,
    [*:28b41e1b7d]przechowywanie uproszczonych statystyk rocznych z ostatnich 3 lat,
    [*:28b41e1b7d]uproszczone zarządzanie własnymi środkami pieniężnymi.

Do poprawnego działania skoroszytu wymagany jest pakiet Microsoft Office 2007 lub nowszy. Skoroszyt nie działa poprawnie z wcześniejszymi wersjami tego pakietu oraz z otwartoźródłowym LibreOffice (dawniej OpenOffice).

Wszelkie podstawowe informacje odnośnie skoroszytu można znaleźć w pliku, w arkuszu "Wstęp".

Błędy w działaniu arkusza proszę zgłaszać w tym temacie lub na PW. Zachęcam również do przedstawiania swoich pomysłów na dalszy rozwój arkusza.

Skoroszyt można pobrać z tego linku: vCalc 2.0

• 3 weeks later...

Guest getabet

dzieki !

[ Komentarz dodany przez: ---perpan---: 2013-06-14, 18:36 ]

nie spamuj bo dostaniesz zaraz bana

• 2 months later...

Witam, poniżej udostępniam nową wersję skoroszytu, w którym:

• [*:de8cce0d26]poprawiłem błąd dla handicapu azjatyckiego, gdzie połowa stawki wygrywa (PW),
    [*:de8cce0d26]dodałem możliwość wyświetlania statystyk zakładów w oparciu o bukmachera i/lub dyscyplinę sportową,
    [*:de8cce0d26]dodałem arkusz "Finanse", który pozwala zarządzać swoimi środkami u bukmacherów,
    [*:de8cce0d26]zwiększyłem domyślny limit zakładów do 400 miesięcznie,
    [*:de8cce0d26]poprawiłem kilkanaście formuł, które zawierały niepotrzebne dane lub w pewnych sytuacjach błędnie wyświetlały statystyki,
    [*:de8cce0d26]dokonałem drobnych poprawek w wyglądzie arkuszy.

Link do aktualnej wersji skoroszytu można znaleźć w pierwszym poście.