Skocz do zawartości

Typy na dzień 08.02.2013

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Boston Celtics - Los Angeles Lakers godz.02:05

typ:poniżej 195,5

kurs: 1,85

Buk: Bet-at-home

Dzisiaj w nocy Celtics podejmują Jeziorowców. Bukmacherzy delikatnie faworyzują gospodarzy,Którzy wygrali pięć ostatnich spotkań w tym cztery u siebie. Ja postanowiłem zagrać poniżej 195,5 w tym meczu. Myśle,że ta granica jest nie do przejścia przez te zespoły,które w ostatnich m,eczach radzko przekraczały setkę. Boston w ostatnich sześciu meczach tylko raz przekroczyli sto punktów,nawet w dwóch meczach po dogrywce nie zdołali przekroczyć tej granicy. Lakers również zbytnio w ofensywie nie błyszczą jednak częściej przekraczają stówę. Jednak dwa ostatnie spotkania to under 100.

Oba zespoły są na fali i zapowiada się wyrównane spotkanie i twarda gra w obronie. Mcze między Celtics a Lakers charkteryzują sie mała zdobyczą punktową przez oba zespoły na granicy ok. 90 punktów.

Warto przyjrzeć się ostatnim meczom:

10/02-12 NBA Boston vs. LA Lakers 82:82

87:88 (OT)

11/02-11 NBA Boston vs. LA Lakers 86:92

14/06-10 NBA Playoffs Boston vs. LA Lakers 92:86

11/06-10 NBA Playoffs Boston vs. LA Lakers 96:89

09/06-10 NBA Playoffs Boston vs. LA Lakers 84:91

31/01-10 NBA Boston vs. LA Lakers 89:90

Myślę,że również w tym spotkaniu tradycji stanie się zadość i granica 195,5 punktów nie zostanie przekroczona. Moim zdaniem w meczu będzie około 180 punktów i linia wystawiona przez Bet-at-home jest przesadzona. Po za tym chyba jeszcze tylko Bwin wystawił granicę 193 inni bukmacherzy na razie odpuścili więc coś jest na rzeczy.

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734454

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:33 ]

:minus: 100

Dyscyplina.Piłka Nożna - Francja Ligue 2

Spotkanie: AS Monaco - AC Le Havre

Typ: X2

Kurs:2,04

Godzina:20:00

Bukmacher: Unibet

Analiza:

8 lutego o 20 na murawę wyjdą dwa hiszpańskie zespoł AS Monaco oraz AC Le Havre. Wydawałoby się, że Monaco jest tutaj zdecydowanym faworytem. Jednakże Havre prezentuje znakomitą formę w tym sezonie. Trzy ostatnie mecze zaliczył jako wygrane, z Dijon 3:0, z GFCO Ajaccio 1:0 , z Avenir Foot 3:0. Bardzo wysokie i pewne zwycięstwa. W tym roku wpadka zdarzyła im się 11 stycznia z Guingamp, ale tylko 1:0. Prezentują bardzo równą grę, skupieni na ofensywnych, spektakularnych zwycięstwach. Monaco również nie wypada słabo. Na sześć ostatnich spotkań, wygrali cztery różnicą jednej bramki, przytrafiły im się także dwa remisy. Uważam, że mój typ X2 jest dość bezpiecznym typem i ma duże szanse na powodzenie.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,50.htm#1734470

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:34 ]

Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz 02:00

Boston Celtics (-3) - Los Angeles Lakers

TYP: 1

KURS: 2,09

BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Jutro o godzinie 2 w nocy zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy zespołem Bostonu a zespołem Los Angeles Lakers. Kursy na oba zespoły są bardzo wyrównane ponieważ ostatnio oba zespoły grają coraz lepiej. Gospodarze tego meczu w lidze w konferencji wschodniej znajdują się na 8 pozycji z dorobkiem 25 zwycięstw i 23 porażek. Znajdują się oni na ostatnim miejscu które gwarantują grę w play off więc muszą się pilnować i wygrywać meczu a do tego na własnym boisku. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 26 meczy w których to 17 meczy wygrali i 9 meczy przegrali. Na wyjeździe wiedzie im się gorzej ponieważ rozegrali oni w tym sezonie 22 mecze w których to osiem meczy wygrali i 14 spotkań przegrali. A więc jak widać na własnym boisku idzie im zdecydowanie lepiej. Natomiast zespół gości czyli Los Angeles Lakers w Tm sezonie spisują się po prostu fatalnie ponieważ w lidze w konferencji zachodniej znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 23 zwycięstw i 26 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni 25 meczy w których to 15 meczy wygrali i 10 meczy przegrali. Na wyjeździe rozegrali oni 24 mecze w których to osiem meczy wygrali i aż 16 meczy przegrali. A więc jak widać ciężko będzie im znaleźć się w ósemce ponieważ każda porażka przekreśla ich szansę na to aby znaleźć się w ósemce. Boston w ostatnich pięciu meczach wygrali wszystkie spotkania. Cztery mecze zagrali na własnym boisku i wygrali oni między innymi z Miami, Orlando oraz Los Angeles Clippers które jest w bardzo dobrej dyspozycji. Ostatni mecz rozegrali na wyjeździe z Toronto i wygrali również tamten mecz 99:95. A więc jak widać Boston naprawdę zaczyna grać i z mocnymi zespołami potrafią wygrywać. Natomiast Lakers ostatnio również grają bardzo dobrze ponieważ w ostatnich pięciu meczy wygrali oni cztery spotkania i jeden mecz przegrali. Cztery mecze rozegrali na wyjeździe przegrywając z Phoenix i wygrywając miedzy innymi z zespołem Brooklyn. Natomiast jeden mecz na własnym stadionie wygrali z zespołem New Orleans. Chociaż jestem kibicem Lakersów to na nich nie postawię bo jak z sentymentu stawiam na zespół to nigdy mi nie wchodzi. Stawiam na Boston z rozsądku ponieważ mają atut własnego boiska a do tego są zmotywowani aby utrzymać to ósme miejsce i warto nawet zagrać mały handicap do 5 pkt bo powinno wejść spokojnie. Ale jak każdy wie w NBA mogą się różne rzeczy stać sądzę że w tym meczu nic się nie stanie i Boston spokojnie wygra ten mecz ;)

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734488

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:34 ]

:plus: 109

Dyscyplina : Hokej, NHL, godz. 03.00

Spotkanie : Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks

Typ : Phoenix Coyotes OT (włącznie z dogrywką i karnymi)

Kurs : 1.97

Buk : Pinnacle

W mojej ocenia czas na pierwszą porażkę Chicago w 60` w tym sezonie. Jak do tej pory nie doznali jej przez 10 spotkań. Graja bardzo dobrze szczególnie w ataku, jak obrona zawodzi to przód daje rady nadrobić straty. Jednak ja nie widzę tego błysku w ich grze, który by im pozwolił na długie serie bez przegranych. Oddać im trzeba, ze do tej pory aż 8 meczów zagrali na wyjeździe, ja jednak uważam, że wcale ciezkiego kalendarza nie mieli. Odniesli 2 porazki po karnych z Wild i Canucks, zwycięstwa po dodatkowym czasie gry odnieśli z Calgary i Dallas czyli żadnymi mocarzami, a zwyciestwa w reg. time odnieśli ze słabo spisującymi się na początku sezonu Królami, słabymi Kurtkami, dzisiejszymi rywalami - KOjotami i z San JOse ostatnio. KOjoty jednak znajdują się w zupełnie innym miejscu niż byli w czasie ich ostatniej potyczki z Blackhawks,a zwłaszcza inaczej prezentuje się defensywa, która jest ich najmocniejszym punktem. Na początku seonu Kojoty traciły bardzo duzo bramek, teraz jednak poprawiły się w tym aspekcie, a biorąc pod uwage fakt, że grają u siebie, myślę, że goście będa mieli wielkie problemy z pokonaniem Smitha. Co do meczu z San Jose to wpływ na zwycięstwo dzisiejszych gości miał fakt, ze San Jose grało dzień po dniu, gdyż dzień wczesniej grali bardzo ciezkie spotkanie z bardzo silna ekipa Anaheim. Blackhawks tracili pierwsi bramki w 7 dotychczasowych meczach, ale udawało imsię gonić. Dzisiaj myślę, że będzie o to znacznie trudniej, Kojoty mają wszystko co potrzeba, aby w końcu powstrzymać gości, którym w końcu musi sie przydarzyć gorszy mecz. Dlatego tez stawiam na gospodarzy.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1734562

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:35 ]

Dyscyplina: Koszykówka NBA

Spotkanie: Denver Nuggets - Chicago Bulls

Typ: Denver powyżej 101,5

Kurs: 1,91

Godzina: 04:30

Bukmacher: William Hill

Analiza:

Ostatnio się sporo rozpisywałem i jakoś za wiele z tego nie wychodziło, więc dziś nieco bardziej konkretna analiza, oparta na kilku faktach:

- w 24 spotkaniach rozgrywanych na swoim parkiecie Denver przekroczyli barierę 101 punktów 19 razy i ze średnią 104,18 punktu znajdują się na 3 miejscu w NBA pod względem ilości zdobywanych w meczu oczek (należy przy tym pamiętać, że więcej zdobywają u siebie niż na wyjazdach)

- Chicago nieźle broni i jak dotychczas tylko 6 razy w 21 spotkaniach wyjazdowych dali sobie rzucić powyżej 101 oczek, ale... nie grali jeszcze z Denver!

- każdy, kto interesuje się NBA, wie, jaki styl gry mają Nuggetsi i zdaje sobie sprawę, że jest to styl niereformowalny i zarazem wizytówka tej ekipy - ofensywa, ofensywa i jeszcze raz ofensywa. Grając przeciwko Denver Chicago będzie musiało pogodzić się z 10 sekundowymi akcjami, szybkimi kontrami i niekonwencjonalnymi rozwiązaniami w ataku

- w ostatnich 9 spotkaniach między tymi zespołami w Denver gospodarze 7 razy przekroczyli barierę 101 punktów, a w pozostałych dwóch mieli odpowiednio 98 i 99

- linia powyżej 101,5 to niezbędne minimum i nie skusiłem się na wyższą i lepiej płatną tylko z szacunku dla solidnej obrony Chicago, która jednak nie ogarnie i tak do końca niezwykle efektownie grających gospodarzy

http://obstawianie.com/nba-2012-2013-vt123624,200.htm#1734583

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:35 ]

:plus: 91

Dyscyplina : Hokej, NHL

Spotkanie :Columbus Blue Jackets - Calgary Flames

Typ : 2

Kurs : 2.60

Buk : Expekt

08.02.2013 01:00

Analiza:

Bardzo ciekawie się zapowiada te spotkanie.Mam cichą nadzieję że goście pójdą za cisoem po ostatnim zwycięstwem wyjazdowym na "czerwonymi skrzydłami".dziś zdaje się że mają przeciwnika słabszego ale w NHLu najlepszej lidze hokejowej świata nie ma zespołów słabych.obie ekipy są na dwóch ostatnich miejscach w tabeli konferencji.Goście rozegrali już dziesięć spotkań a goście zaledwie siedem.Mam nadzieję ze świeżość większą mają jak na razie "płomienie" i dziś w nocy to pokażą.Liczę na nich że dadzą rade dziś pokonać gospodarzy.W końcu muszą odrabiac straty gdyż mają świetnych zawodników w swojej drużynie i dziś powinni oni pokazać swoją klasę.z pewnością columbus tanio skóry nie sprzeda i mecz zakończyć się może różnicą jednej bramki.mam jednak nadzieję że na korzyść włąsnie "płomieni" którzy w końcu mam nadzieję ze złapali wiatr w żagle i dziś zakończą spotkanie z kompletem punktów.

http://obstawianie.com/nhl-2012-2013-vt124379,25.htm#1734613

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:36 ]

:minus: 150

Dyscyplina:Piłka nożna:FRANCJA: Ligue 2

Spotkanie:Chateauroux - Guingamp

Typ:2

Kurs:2,60

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20.00 rozpocznie sie mecz 2 ligi Francuskiej pomiedzy Chateauroux - Guingamp.Zdecydowanym faworytem tego meczu jest druzyna gosci zajmujaca 3 miejsce w tabeli z dorobkiem 42 punktow i bilansem 11 zwyciestw 9 remisow i 3 porazek.Bilans bramkowy gosci to 34:24.Druzyna gospodarzy zajmuje 14 miejsce w lidze z dorobkiem 25 punktow i bilansem 4 zwyciestw 13 remisow i 6 porazek.Bilans bramkowy gospodarzy to 23:24.Ostatni mecz pomiedzy tymi druzynami odbyl sie 31.08.2012 roku mecz zakonczyl sie wygrana gospodarzy Guingamp wynikiem 2-1.Moim zdaniem ten mecz wygra druzyna gosci.Moj typ to 2

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:37 ]

brak linka, typ nieliczony do statystyk

Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy - 2. Bundesliga

Spotkanie: Erzgebirge Aue - FSV Frankfurt

Typ: powyżej 2.5

Kurs: 1.86

Godz: 18:00

Bukmacher: Betsafe

Analiza: W czwartek druga Bundesliga to trzy spotkania. W meczu gdzie gospodarzem będzie drużyna Aue wydaje mi się, że trzy bramki to formalność. Oba zespoły są w najlepszej jak dotąd formie od początku sezonu. W spotkaniach z ich udział pada dużo bramek. W pięciu ostatnich spotkaniach u siebie Aue cztery razy kończył spotkanie pokrywające over 2.5 . Tak samo sprawa wygląda z ekipą z Frankufurtu w meczach wyjazdowych. Obie drużyny strzelają dużo bramek ale także i tracą sporo. Te dwie ekipy są w środku tabeli jednakże nadal mają cień szansy na miejsce premiowane playoffami o Bundesligę. Poważny spadek formy może im także zaszkodzić, gdyż przewaga nad miejscem spadkowym wynosi około 10 punktów. Łącznie w dziesięciu ostatnich spotkaniach bundesligi z udziałem tych drużyn 9 razy padały trzy lub więcej bramek. Zespoły te są bardzo wysoko w tabeli jeżeli chodzi o tą kwalifikację. Niemiecka 2. Bundesliga słynie z meczów obfitych w gole. Uważam, że mecz będzie naprawdę interesujący, zobaczymy kilka bramek i dużo sytuacji bramkowych.

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,50.htm#1734655

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:38 ]

Dyscyplina - Piłka Nożna - 2. Bundesliga

Spotkanie: Braunschweig - Aalen

Typ: over 2,5 bramek

Kurs:2,00

Godzina:18:00

Bukmacher: Bet365

Analiza:

Dzis o godzinie 18 na Eintracht Stadion w Brunszwiku mecz 21. kolejki piłkarskiej 2. Bundesligi. Prowadząca w ligowej tabeli , pewnie zmierzająca do awansu ekipa gospodarzy mierzyc sie będzie z szóstą siłą - Aalen.

Goście wciąż wierzą w awans, ale będzie bardzo cięzko żeby to osiągnąć. Póki co 6. miejsce i 29 oczek na koncie, ale trzeba powiedzieć że tuż za ich plecami z taką samą liczbą punktów 2 drużyny (Ingolstadt oraz Koeln) Dodatkowo kolejne dwie ( Munich 1860 i FSV Frankfurt ) maja tylko po 2 punkty mniej. Także dziś piłkarze Aalen bedą musieli wspiąć sie na wyżyny swoich możliwości bo przyjdzie im się mierzyc ze świetnie grającym w obecnym sezonie Braunschweig.

Gospodarze pewnie zmierzają do awansu i o pierwsze miejsce w tabeli walczyć będą tylko z Herthą Berlin nad którą mają 2 oczka przewagi, dalej jest przepaść (12 pkt)i raczej nie ma szans żeby kolejne drużyny zbliżyły się.

Obie ekipy są w gronie tych które maja najmniej straconych goli w obecnym sezonie - kolejno gospodarze 16 , goście 18. Zaś potencjał strzelecki zdecydowanie juz po stronie Braunschweig (37 goli w 20 spotkaniach) , i właśnie w ofensywnej sile Eintrachtu liczę na wspomniany over 2,5 goli. Nie mam żadnej informacji o kontuzjach, dlatego uważam że dziś na boisku brylować będą dwaj najlepsi strzelcy : Kruppke (8goli) oraz Kumbela (12goli). Mam nadzieje jednak że ekipa z Aalen nie da się aż tak zdominować i uda się im coś strzelić ( najlepsi - M. Dausch ,6 goli oraz R. Lechleiter -5 bramek) . Kurs kusi i można zauważyć że rośnie na to wydarzenie ( z 1,8 na 2,0 ) stąd myśle że to promocja od buka i warto spróbować.

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,50.htm#1734666

Dyscyplina: Piłka nożna - Francja - Ligue 2

Spotkanie: AS Monaco - Le Havre

Typ: BTS (obie strzelą)

Kurs: 1,83

Godz: 20.00

Analiza:

Zacznę od tego, że Monaco bardzo lubi tracić bramki z teoretycznie słabszymi rywalami, z dwunastu spotkań, gdzie grali u siebie, tylko 3 razy zdołali zachować czyste konto (dokładniej 4, ale sami też nie zdołali strzelić w jednym spotkaniu, było 0:0). Natomiast Le Havre w meczach na wyjeździe często te bramki strzela (7 na 11 spotkań). W bezpośrednich pojedynkach wygląda to podobnie, siedem na jedenaście spotkań między tymi zespołami kończyły się BTS'em (ostatni mecz to 2:1 na stadionie gości). Obie ekipy walczą o powrót do Ligue 1, w lepszej sytuacji są gospodarze (2 miejsce, ac-aequo z Nantes, przegrywają jedynie dwoma bramkami, jak dotąd zebrali 44 punkty), Le Havre natomiast obecnie plasuje się na niezłym siódmym miejscu z dorobkiem 34 punktów ( 8 punktów straty do miejsca promującego grę w L1, zostało jeszcze do rozegrania 15 kolejek, więc strata jest oczywiście do odrobienia, do czego będą goście dążyć). Przejdźmy do osłabień w obu zespołach, zacznę od gospodarzy:

AS Monaco

- Flavio Roma (Bramkarz, 0/0)

- Andreas Wolf (Obrońca/def. pomocnik 17/2)

- Jakob Poulsen (Pomocnik 17/0)

- Gary Coulibaly (Pomocnik 15/0)

- Emir Bajrami (Pomocnik 9/0)

- Yannick Ferreira Carrasco (Pomocnik 17/4)

Le Havre bez:

- Benjamin Mendy (Obrońca 16/0)

- Geoffrey Malfleury (Napastnik 21/5)

- Riad Nouri (Pomocnik 16/1 - transfer)

Także trochę osłabień jest, Ranieri powołał na to spotkanie 17 graczy (w tym 2 bramkarzy), Le Havre prócz tych osłabień optymalnie.

Ważna będzie dziś też dyspozycja napastników obu zespołów. Toure (Monaco) w tym sezonie do bramki rywali trafił już 16 razy, lideruje w klasyfikacji strzelców, dziś wyjdzie prawdopodobnie od początku, podobnie jak jego rywal, Riviere (Le Havre) będzie chciał powiększyć swój dorobek bramkowy, który jak na razie zatrzymał się na liczbie 9.

h t t p : / / obstawianie . com / francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi- vt119669,50.htm#1734711

:plus: 83

Dyscyplina.Piłka Nożna - Francja Ligue 1

Spotkanie: PSG-Bastia

Typ: Under 2,5 gola

Kurs:2,75

Godzina:20:30

Bukmacher: Bwin

Analiza:

PSG mając przed sobą spotkanie LM będzie chciało wygrać jak najmniejszym nakładem sił tak więc myślę że to będzie 1-0,dodatkowo H2H wskazuje również na taki under bramkowy gdyż każda z ekip uzyskiwała po trzy undery 2,5 w ostatnich pięciu spotkaniach a oto one:

PSG:

01.02.13 LIG Toulouse PSG 0 : 4

27.01.13 LIG PSG Lille 1 : 0

23.01.13 PUC PSG Toulouse 3 : 1

20.01.13 LIG Bordeaux PSG 0 : 1

11.01.13 LIG PSG Ajaccio 0 : 0

Bastia:

02.02.13 LIG Bastia Evian TG 0 : 0

27.01.13 LIG St. Etienne Bastia 3 : 0

20.01.13 LIG Bastia Rennes 0 : 2

13.01.13 LIG Reims Bastia 1 : 2

06.01.13 PUC CA Bastia Bastia 2 : 0

Również można spróbować opcję X ;)

http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330,25.htm#1734717

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:39 ]

:minus: 150

Tenis, ATP Zagrzeb, 8.02 14:20

Petzschner - Haase

typ: 1

2,00

WilliamHill

Analiza

Dzis w cwiercfinale turnieju w Zagrzebiu, Niemiec, Petzschner spotka sie z Holendrem Robinem Haase. Bukmacherzy nie sa jednoznaczni w wskazaniu faworyta w tym spotkaniu. Ja po stronie bardziej doswiadczonego Niemca widze spore value. Po pierwsze Holender ma juz tutaj za soba dwa ciezkie spotkania trzysetowe, z reprezentantem gospodarzy, Veicem oraz Martinem Klizanem. Zwyciestwo nad Slowakiem mozna uznac za niespodzianke, biorac pod uwage jego forme w ostatnich miesiacach. Przed tym turniejem Holendrowi udalo sie wygrac zaledwie jedno spotkanie w tym sezonie w Chennai, z reprezentantem Indii. Haase na poczatku tegorocznych rozgrywek ewidentnie nie jest u szczytu swojej formy. Niemiec startowal jak narazie w challengerach, w Niemczech byl w II rundzie. Tutaj przeszedl kwalifikacje i los bardzo sie do niego usmiechnal, postawil na jego drodze dwoch reprezentantow gospodarzy blizej nikomu nieznanych. Dzieki czemu znalazl sie w cwiercfinale. Sily sa jednak dzis po jego stronie. Niemiec dobrze czuje sie na korcie twardym, bardzo dobrze serwuje, ciezko bedzie go przelamac. Swietnie czuje sie rowniez przy siatce, to czolowy deblista swiata. W moim odczuciu wszystko dzis przemawia za bardziej doswiadczonym reprezentantem Niemiec.

http://obstawianie.com/atp-montpellier-zagrzeb-vina-del-mar-vt124562.htm#1734722

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,50.htm#1734731

08.02.2013.

Pilka nożna, Francja 2, godzina 20:00

Monaco - Le Havre

over 3,5 gola

3,75

William Hill

analiza:

Przed nami piątkowe mecze 24 kolejki w 2 lidze francuskiej. W jednym ze spotkan na przeciwko siebie staną Monaco z Le Havre. Jest to bez wątpienia jeden z hitowych pojedynkow tej kolejki bowiem obie druzyny plasują sie w czołówce tabeli. Gospodarze zajmują 2 miejsce z dorobkiem 44 punktów a goście 7 lokate z 10-cio punktową stratą do dzisiejszego rywala. Ja w tym meczu jednak nie wytypuje zwycięzcy, skupie się natomiast na bramkach a konkretnie na zakladzie over 3,5 bramki. Kurs na ten zakład wynosi 3,75 i zdecydowanie mnie satysfakcjonuje. W ostatnich 11 bezposrednich spotkaniach pomiedzy tymi zespolami 4 razy był wynik z overem 3,5 i 8 razy z overem 2,5 gola. Ligi francuskie nie słyną z wielu bramek jednak te druzyny jak widać czesto notuja ze soba wysokie wyniki, pozwalające myslec, że dziś bedzie wiecej niz 3 bramki. Obie ekipy mają wielki cel na ten mecz, gospodarze chcą wygrac, odjechac punktowo pozostalym zespołom i spokojnie dązyć do awansu, natomiast Le Havre chce podgonic czołowke i wciąz liczyc się w walce o czołowe lokaty premiowane awansem najwyższej ligi rozgrywkowej we Francji. Dlatego uwazam, że mecz nie zakonczy się wynikiem do jednej bramki. Zarówno gospodarze jak i goscie przy stracie gola rzucą sie do odrabiania strat, co stwarza okazje z ataku pozycyjnego ale i dla rywala do kontrataków. Stawiam 3-1.

:minus: 200

Gość delpiero88

Dyscyplina: Tenis- ATP Montpellier

Spotkanie: R.Gasquet- J.Benneteau

Typ: J.Benneteau +1,5 seta

Kurs: 1,83

Godz: 19:00

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

W ostatnim zaplanowanym na dzisiaj spotkaniu ćwierćfinałowym turnieju w Montpellier dojdzie do pojedynku zawodników gospodarzy- Gasquet zmierzy się z Benneteau. Dość zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Gasquet, jednak w moim mniemaniu, Benneteau powinien wygrać w tym spotkaniu co najmniej jednego seta. Julien pierwsze dwie rudny przeszedł praktycznie bez problemu, wygrywając w pierwszej rundzie z Ungurem, który po przy stanie 6-3 4-2 dla Francuza poddał pojedynek. Natomiast w drugiej rundzie pokonał innego Rumuna Hanescu, bez straty seta 6-4,6-4. W pierwszym spotkaniu przeciwnik Francuza nie miał nawet jednej okazji na przełąmanie Juliena, natomiast Hanescu w drugiej rundzie przełamał go dwa razy w pierwszym secie, przy trzech przełamaniach ze strony Francuza. W drugim secie, dominował już zdecydowanie, nie dając swojemu rywalowi już szans na przełamanie a przełamując go już w pierwszym gemie serwisoym. Co ciekawsze, Hanescu w drugim secie wygrał jedynie dwa punkty, gdy serwował Francuz. To pokazuje dobitnie, że Benneteau dobrze się tutaj czuje i na pewno serwis to będzie jeden z jego atutów w tym spotkaniu. Gasquet w pierwszej rundzie miał wolny los, w drugiej grał z innym rodakiem Monfilsem, z którym wygrał dopiero po 3 setach. Dlatego w pojedynku dzisiejszym również przewiduje zacięte spotkanie i wydaje mi się, że zobaczymy 3 sety w tym pojedynku.

http://obstawianie.com/atp-montpellier-zagrzeb-vina-del-mar-vt124562.htm#1734735

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:40 ]

:plus: 83

Dyscyplina: Koszykówka – Czechy Puchar mecz o 3 miejsce

Spotkanie: Ostrava -Prostejov

Typ: Prostejov

Kurs: 5.50

Bukmacher: Pinnacle

Godz. 15:30

Analiza:

Straszna różnica kursowa jak na pojedynek na neutralnym terenie i dwóch ekipa o bardzo zbliżonym potencjale. Spotkanie o trzecie miejsce w pucharze. Obie ekipy wczoraj przegrały swoje półfinały Rywala bardziej wymagającego mieli gracze Ostravy, którzy grali z Nymburk ekipą która od paru lat dominuje w koszykówce czeskiej a w niedawno zakończony sezonie zasadniczymi na 24 spotkania przegrali tylko raz!, ale aż tak wysoka porażka na pewno nie podziałała mobilizującą na zespół 67:100. Prostejov grał natomiast z Pardubicami drugim zespołem sezonu zasadniczego (7 porażek ) i do czwartej kwarty było dość równo ale w ostatniej tercji gracze Ostravy zagrali słabo przegrywając 11 punktami. Sezon ligowy i fazę zasadniczą obie zakończyły obok siebie trzecia –czwarta pozycja a różnica wyniosła zaledwie dwa punkty na korzyść Ostravy. Tak jak wspomniałem finałowy turniej rozgrywany jest na neutralnym terenie w Libercu a więc atut własnego parkietu tutaj nie istnieje. Lepiej w meczach półfinałowych zdecydowanie zaprezentował się Prostejov szczególnie w rzutach za trzy punkty a dodając do tego bezpośrednie pojedynki z których to od 2011 roku było dziesięć tylko raz wygrała ekipa Ostravy! .Jak dla mnie taki kurs trzeba spróbować zagrać.

http://obstawianie.com/pozostale-ligi-2012-2013-vt123654,75.htm#1734739

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:41 ]

http://obstawianie.com/plus-liga-2012-2013-vt123639,25.htm#1734741

Dyscyplina: Siatkówka

Spotkanie: Zaksa Kędzierzyn Koźle vs Effector Kielce

Typ: 1 set 2

Kurs: 3,40

Buk: Expekt

Data/godzina rozpoczęcia: 08-02-2013/17-00

Analiza:

Ostatnie spotkanie rudny zasadniczej dla tych zespołów. Prawie wszystko jest już rozstrzygnięte. Bardzo często obserwowanym zjawiskiem jest to, że w ostatnich kolejkach w grę wchodzą różnego typu kalkulacje. Teraz jest podobnie. Zaksa ma jeszcze szanse teoretycznie na pierwsze miejsce, natomiast kielczanom nikt już nie może zagrozić, i to oni właśnie zagrają w fazie play-off. Na pierwszym miejscu jest Delecta, która ma 2 punkty przewagi nad Zaksą. W ostatniej kolejce zmierzą się z Olsztynem, który pomimo tego, że zajmuje przedostatnie miejsce ma szansę na fazę play-off. Jednak nie o tym mowa będzie w tej analizie. Podopieczni Castelaniego są ostatnim polskim teamem reprezentującym polską siatkówkę na arenie międzynarodowej. We wtorek ku uciesze wielu zwyciężyli z tureckim Arkasem. To zwycięstwo z pewnością wszystko ucieszyło. Zdarzały się momenty słabszej gry, jednak odnosząc wygraną w Turcji na co zwracał uwagę Michał Ruciak mają dwie szansę na dalszy awans. Pomimo ewentualnej porażki mogą poszukać swoich szans w złotym secie. Jak można przeczytać na oficjalnej stronie drużyny sztab trenerski ma dać odpocząć kilku zawodnikom, gdyż w obecnej chwili ważniejszy jest wtorkowy rewanż. Dariusz Daszkiewicz trener kielczan podkreśla, że możliwość gry dla jego drużyny w play-offach jest ogromny sukcesem, gdyż drużynie podobno ,,tworzyli'' w ostatniej chwili. Kielczanie grają w kratkę, przegrają ze Skrą, natomiast potrafią ograć Resovię. Dziś wiele będzie zależało od dyspozycji dnia, od dobrego wejścia w mecz. Daję około 45% szans na to, iż Kielczanie wygrają pierwszego seta-powodzenia

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:41 ]

Dyscyplina: Tenis, Vina del Mar

Spotkanie: Paolo Lorenzi vs Jeremy Chardy

Typ: Paolo Lorenzi

Kurs: 3.00

Godzina: 23:20

Analiza:

Kolejny dzień turnieju w Vina del Mar i kolejny bardzo ciekawie zapowiadający się pojedynek pomiędzy Lorenzim a Chardym.Francuz to objawienie tegorocznego Australian Open gdzie zaszedł aż do ćwierćfinału.Po tym sukcesie od razu na jego temat zaczęło się robić głośno.Czy jednak nie jest promowany nową gwiazdą trochę na siłę.Wiadomo osiągnął sukces ale już w 1 meczu w tym turnieju pokazał że nie jest jeszcze klasą światową.Już dziś w nocy wygrał z Chilijczykiem Christianem Garinem.Jeremy namęczył się jednak w tym meczu gdyż do następnej rundy awansował dopiero po 3 setach.Pokazał jednak że na pewno można go pokonać.Jego rywalem będzie Paolo Lorenzi który bieżący sezon rozpoczął dość przeciętnie ale tutaj w Vina del Mar narazie spisuje się bardzo dobrze.Pokonał już Naso w 1 rundzie oraz Tommy'ego Robredo w swoim drugim meczu.Szczególnie w meczu z Hiszpanem zaprezentował się bardzo dobrze i i mimo że także nie był faworytem w tym spotkaniu to jednak w każdym secie po razie przełamał Robredo i wygrał 6:4, 6:4.Pokazuje to że Włoch na pewno może pokonać Francuza.Obaj panowie spotkali się dotychczas tylko raz i lepszy okazał się Paolo.Było to jednak prawie 6 lat temu dlatego nie powinno to mieć jakiegoś przełożenia na ten mecz.Warto jednak zauważyć jedną dużą wadę u Chardy'ego.Francuz praktycznie wogóle nie atakuje backhandem.Omija go tylko jak może a gdy musi już zagrać tą gorszą stroną to najczęściej slajsuje.Jest to duża szansa dla Lorenziego który powinien wykorzystać tą lukę w grze Jeremy'ego.Nie da się wygrywać meczu samym forhandem więc jeśli tylko Lorenzi będzie posyłał Chardy'emu piłki na jego lewą stronę to ma duże szansę na zwycięstwo i jest to na pewno sposób na wygraną.Lorenzi nie jest faworytem ale w moim odczuciu wcale nie musi być skazany na porażkę tym bardziej że grał tu już 2 mecze, jest lepiej przystosowany do warunków panujących w Chile.Jeremy ewidentnie w meczu z Garinem nie mógł odnaleźć swej gry.Chardy może być troche zmęczony gdyż granie 3-setówki przy takich warunkach może być dość utrapliwe dlatego ja liczę zdecydowanie na Lorenziego i liczę że postawi się ona Francuzowi i zwycięży w tym meczu i awansuje do kolejnej rundy gdzie ewentualnie zagrałby najprawdopodobniej z Rafaelem Nadalem co na pewno byłoby dużym wyróżnieniem i nagrodą za starania we wcześniejszych meczach.Dlatego skoro wczoraj grałem na Lorenziego to dziś też postanowiłem zagrać na Włocha i liczę że mnie nie zawiedzie mimo trudnego rywala jakim niewątpliwie jest Jeremy Chardy.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:42 ]

analiza nie liczona do statystyk, brak linka

Dyscyplina.Piłka Nożna - Francja Ligue 2

Spotkanie: Auxerre - Tours

Typ: BTS

Kurs: 1,80

Godzina: 20:00

Dziś na Francuskich boiskach zostaną rozegrane spotaknia Francuskiej 2 ligi. Jednym ze spotkań

będzie mecz pomiędzy Auxerre,a Tours. Oba zespoły klasyfikują się w środku tabeli.

Gospodarze:

Zajmują 11 miejsce z 28 pkt, jak dotąd odnieśli 8 zwycięstw, 4 remisy oraz 10 porażek.

W tym sezonie strzelili 31 bramek co daje ok 1,4 bramki na mecz, oraz wpuścili 35 bramek, czyli

ok 1,6 gola na mecz.

Forma (ostatnie 5 meczy): Z-R-P-Z-P

Goście:

Zajmują 12 miejsce, takze z 28 pkt, wygrali 7 spotkań, 7 zremisowali i 9 przegrali.

Strzelali 25krotnie co daje ok 1,14 bramki na mecz, oraz stracili 36 bramek czyli 1,64 na mecz.

Forma (ostanie 5 meczy): Z-P-Z-P-P

Zapowiada się dosyć wyrównany mecz, w którym każda drużyna powinna coś strzelić. Ostatni mecz tych drużyn

kończył się wynikiem 1:0. Jednak tym razem powinnismy zobaczyć nieco więcej bramek. Mój typ to 1:1.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,50.htm#1734770

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:42 ]

:plus: 80

HOLANDIA: Eerste Divisie Graafschap-Eindhoven 08.02.2013 20:00

typ 1 polowa Graafschap

kurs 1,78

Unibet

Mój pewniak dnia.Gospodarze jak na razie na miejscu 8 z przeciętnym bilansem 19 ( 8 - 6 - 5 ) 35 : 26 - 30 pkt strata do lidera nie duża(8 pkt do MVV Maastricht) sytuacja w czubie tabeli wygląda bardzo ciekawie sporo zespołów ma o co walczyć i myślę ze farmerzy powalczą o awans-powrót do EREDIVISIE.Dzisiejszy rywal to najsłabsza ekipa ligi tylko 13 pkt -słabo graja na wyjazdach 9 ( 0 - 3 - 6 ) 9 : 21 - 3 pkt.Faworyt jest jeden, myślę ze można go pograć w wielu płaszczyznach. Kurs na win nie zły do jakiegoś dubla w sam raz . Zwycięstwo gospodarzy w granicach 1,4 można śmiało pobrać overek 2,5 lub jakieś hendi .jJest to liga zdecydowanie overowa -ja jednak typuje prowadzenie juz po 45 minutach gry. Będzie to najlepsze rozwiązanie, gospodarze niezłe rozpoczęli rundę rewanżowa od pewnej wygranej nad Almere City FC 5 : 1 goście rozegrali juz dwa mecze szału nie ma remis u siebie z Excelsior Rotterdam 1-1 i porażka na wyjeździe FC Den Bosch 3-1.W 1 rundzie farmerzy wygrali 2-0 na wyjeździe.Gospodarze dzisiaj powinni spokojnie zgarnąć komplet pkt wygrywając w miarę wysoko prowadzać juz do przerwy.

http://obstawianie.com/holenderska-eerste-divisie-i-ligi-nizsze-vt119671.htm#1734800

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:43 ]

Dyscyplina: NIEMCY: Bundesliga

Spotkanie:Essen - Gummersbach

08.02.2013 19:45

Typ: over 51.5

Kurs: 1.50

Analiza: Dzisiaj o godzinie 19.45 odbędzie się spotkanie pomiędzy zespołami Essen, a Gummersbach w niemeickiej

bundeslidze. Faworytem w tym spotkaniu wydają się być goście, którzy zajmują wyższe miejsce w tabeli - 15 pozycja

natomiast Essen zamyka ligową tabele. Jeśli chodzi o gospdoarzy to mają oni fatalną passe 18 porażek, przełamując

to tylko jednym zwycięstwem. Jest to naprawdę marny wynik. W dzisiejszym spotkaniu upatruję jednak cień szansy w kipie

gospdoarzy. Musi być jednak spełnionych kilka warunków. Po pierwsze- twarda gra w oboronie, drugi z warunków to skuteczność

w ataku. Jeśli spełnią oni oba warunki mają szanse na uzyskanie pozytywnego wyniku. W ostatnich 5 meczach pomiędzy tymi drużynami

pięciokrotnie padał over 51.5 z dużym zapasem bramkowym. Moim zdaniem dzisiejsze spotkanie będzie wyrównane, a o wyniku zadecydują końcowe

minuty spotkania, a w mojej opinii zwyciężą goście 26:29

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62,250.htm#1734805

:plus: 50

Dyscyplina.Piłka Nożna - Francja - Francuska 2. Liga

Spotkanie.Auxerre - Tours

Typ.over 2,5 gola

Kurs.2,07

Bukmacher.Bet365

Data.08.02.2013 g.20.00

Analiza.

Dzisiaj swoje spotkania rozgrywa francuska Ligue 2,a ja na rozklad biore dzidsiaj spotkanie pomiedzy ekipami Auxerre - Tours i typuje,ze w tym meczu padniie over bramkowy 2,5 gola.A sa ku temu wielkie przeslanki....Spotykaja sie tutaj dwie wyrownane druzyny,sasiedzi z ligowej tabeli,gospodarze miejsce 11 a goscie miejsce 12,obie ekipy maja taka sama ilosc punktow po 28...Tak wiec zapowiada sie wyrownane spotkanie,a zatem pare bramek powinnysmy tutaj zobaczyc,bowiem obie ekipy maja najgorsze defensywy w lidze tracac po 35 i 36 goli na mecz...To nawet ekipy zamykajace tabele traca mniej goli bo w granicach 30...Jesli do tego dodamy fakt,ze Auxerre bardzo duzo goli strzela bo 31 na 22 mecze,to widzimy,ze dzisiaj bramek troche powinno pasc.Obie ekipy w ostatnich 5 spotkaniach zawsze cos strzelaly,tak wiec forma strzelecka jest.Niby liga francuska wydaje sie bardzo underowa,ale w tym przypadku to sie nie sprawdza...W ostatnim spotkaniu ekipa Auxerre strzelila 5 goli wygrywajac na wyjezdzie z Lawal az 5-4,a ekipa Tours w ostatnich 5 spotkaniach mecze konczyla wynikiem 3-1 wygrywajac lub przegrywajac.Tak wiec obie ekipy strzelaja ostatnio na potege i dzisiaj powinno byc podobnie.Mysle,ze przy takiej formie jakie obie ekipy ostatnio prezentuja strzelajac tyle goli,nie bedzie problemem strzelic dzisiaj w tym meczu 3 bramki...Polecam.

http://obstawianie.com/francuska-ligue-2-i-nizsze-ligi-vt119669,50.htm#1734811

:plus: 107

dyscyplina: Piłka ręczna, Niemcy Bundesliga

spotkanie: TV Grosswallstadt - HSG Wetzlar

typ: 2

kura: 1,75

bukmacher: Bet365

godz: 19:45

analiza:

przed nami spotkanie 20. kolejki niemieckiej Bundesligi piłkarzy ręcznych, mecz który na pierwszy rzut oka powinien być widowiskiem jednostronnym, lecz prawdopodobnie będzie trzymał w napięciu do ostatniej sekundy, czyli spotkanie pomiędzy zespołami TV Grosswallstadt i HSG Wetzlar. gospodarze dzisiejszego spotkania po rozegraniu 19 serii spotkań zajmują 17. czyli przedostatnie miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem zaledwie 5 punktów, na który złożyły się dwa zwycięstwa, jeden remis i aż 16 porażek. Ich bilans bramkowy wynosi 477:537. Wszystkie swoje punkty drużyna Grosswallstadt zdobyła grając 9 spotkań u siebie. Weltzar natomiast po rewelacyjnym początku sezonu teraz złapał dość spora zadyszkę, obecnie zajmują 9. miejsce z 22 punktami, a ich bilans zwycięstw, remisów i porażek wynosi odpowiednio 10-2-7, natomiast stosunek bramek to 557:543. Goście dzisiejszego spotkania w meczach wyjazdowych radzą sobie bardzo przyzwoicie wygrali 5 na 9 meczy wyjazdowych, 4 spotkania natomiast przegrali. Oba zespoły maja długie serie porażek Weltzar-4, TV Grosswallstadt-7 i wszystko wskazuje na to, że po emocjonującym meczu te serię przełamią goście bo jak nie teraz to kiedy?

http://obstawianie.com/pilka-reczna-vt62,250.htm#1734824

Dyscyplina: Tenis - ATP Vina Del Mar

Spotkanie: J. Chardy - P. Lorenzi

Typ: 1

Kurs: 1.6

Godzina: 23:30

Bukmacher: Pinnacle

Analiza:

Na dzisiaj moja propozycja dotyczyć będzie spotkania tenisowego pomiędzy Francuzem Chardy-m (26.ATP), a Włochem Lorenzi-m (57.ATP). Gdyby to spotkanie było rozgrywane na nawierzchni twardej to bez wachania każde pieniądze postawiłbym na Francuza. Ale w Chile mecze rozgrywane są na nawierzchni ziemnej gdzie już Lorenzi powinien mieć większe szanse na prowadzenie wyrównanej walki z Chardym. Początek sezonu na kortach twardych zdecydowanie lepszy był dla Francuza, który bardzo dobrze zaprezentował się w Australian Open przegrywając dopiero w ćwierćfinale z Murray-em, natomiast Lorenzi od początku stycznia gdzie wygrał 2 mecze przegrywał wszystko aż do tego turnieju. Jak na razie pokazuje się z bardzo dobrej strony, w dwóch pierwszych meczach pokonał między innymi wyżej notowanego przeciwnika w drugiej rundzie Robredo w dwóch setach. Ale moim zdaniem suma sumarum jednak faworytem i zwycięzcą tego spotkania bedzie Francuz, który po Australian Open na pewno uwierzył w swoje możliwości i wizja pojedynku z powracającym po kontuzji Nadalem w półfinale doda mu skrzydeł. Zawodnicy do tej pory spotkali się zaledwie raz w 2008 roku gdzie w chalengerze lepszy był Wloch, więc będzie to doskonała okazja do rewanżu. Ładny kurs więc warto go złapać, zachęcam do tego typu i pozdrawiam.

http://obstawianie.com/atp-montpellier-zagrzeb-vina-del-mar-vt124562.htm#1734875

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2013-02-13, 01:44 ]

:plus: 60

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...