Skocz do zawartości

Typy na dzień 03.10.2012

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów, Godz: 20:45

Spotkanie: Ajax - Real Madryt

Typ: over 2,5 gola

Kurs: 1,55

Bukmacher: Pinnacle

Analiza: W środę 03.10.2012 w fazie grupowej LM, zmierzą się 2 mocne zespoły, Ajax Amsterdam oraz Real Madryt. Myślę że nie trzeba opisywać obu drużyn, każdy zna je doskonale. Ja wiecie każda z drużyn ma mocną offensywe ( na pewno Real Madryt). Myślę że wynik +2,5 gola to pewny typ. Ajax w swojej lidze zajmuje 4 miejsce z bilansem bramkowym +13, pod 7 kolejkach. Zaś Real po 6 kolejkach +7 goli. Myślę, że napastnicy obu drużyn zrobią co do nich należy.

3 ostatnie spotkania między drużynami:

Ajax 0:3 Real

Real 3:0 Ajax

Ajax 0:4 Real

Analiza w temacie Puchary europejskie i rozgrywki międzynarodowe » Liga Mistrzów 2012/2013

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:55 ]

:plus: 55

Dyscyplina: Tenis, ATP Debel

Mecz: Paes L./Stepanek R. - Knowle J./Polasek F.

Data: 03.10.2012 06:00

Typ: 2

Kurs: 4.00

Bukmacher: Bet365

Analiza: W pierwszej rundzie turnieju ATP w Tokio dojdzie do starcia deblowego pomiędzy parą Paes/Stepanek, a Knowle/Polasek. Faworytami w tym starciu jest Leander Paes wraz z Radkiem Stepankiem, jednak ja nie jestem już tego tak pewien. Według mnie szanse na zwycięstwo obydie pary mają równe, o ile nie z minimalną przewagą dla zawodników, na których dzisiaj stawiam. Knowle/Polasek podczas swojego występu na US Open pokonali w pierwszej rundzie 6:3, 6:4 parę Verdasco/Marrero, następnie 6:4, 6:0 Stakhovsky/Troicki, a także 6:1, 3:6, 6:4 parę Lindstedt/Tecau, co jest warte podkreślenia. W ćeirćfinale odpadli, a pokonali ich...Paes i Stepanek, którzy wygrali 6:3, 6:4. Ostatnio Knowle/Polasek odpadli już w pierwszej rundzie podczas turnieju w Kuala Lumpur. Przegrali 3:6, 6:2, 4:10 z Fleming/Hutchins. Oglądałem jednak mecz Fleminga i Hutchinsa w starciu z Mariuszem Fyrstenbergiem i Mariuszem Matkowskim to mogę powiedzieć, że Fleming/Hutchins zaprezentowali się bardzo dobrze. Paes/Stepanek swój ostatni występ zaliczyli podczas US Open, gdzie dotarli do samego finału, gdzie pokonali ich bracia Bryanowie 6:3, 6:4. Na swojej drodze do finału Paes/Stepanek pokonali parę Brown/Kas 6:3, 6:3, Belluci/Souza 7:5, 7:6, Levine/Matosević 6:1, 6:3, wspomnianego wcześniej Knowle i Polaska, a w półfinale ich rywale (Granollers i Lopez Marc) skreczowali przy stanie 6:6. Zwycięstwo jest sprawą otwartą - to napewno, jednak szanse według mnie są równe, lecz mam lepsze wrażenie robi na mnie Knowle i Polasek.

http://obstawianie.com/atp-pekin-tokio-wta-pekin-vt123608.htm#1700096

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:11 ]

zwrot

Dyscyplina: NIEMCY: Regionalliga Bayern

Spotkanie: Illertissen - Ismaning

Typ: 1

Kurs: 1,85

Godz:14.00

Bukmacher: Bwin

Lider rozgrywek podejmuje ligowego średniaka, który zajmuje 11 miejsce w tabeli.

Gospodarze dzisiejszego spotkania na pewno mierzą w awans i wydaje mi się że mogą tego dokonać ale mecze z ligowymi średniakami muszą wygrywać co jakiś czas przytrafiają im się jakieś wyjazdowe wpadki ale na własnym stadionie grają świetnie jak do tej pory są niepokonani 5 wygranych spotkań i 2 remisy.Drużyna gości tak jak już wspomniałem to ligowy średniak który punkty przeważnie zdobywa grając na własnym stadionie w meczach wyjazdowych co prawda głównie remisują ale jak do tej pory grali z drużynami z dołu tabeli dla tego nie przewiduje dzisiaj żadnej niespodzianki i pewnie stawiam na drużynę gospodarzy po nawet sporym kursie (kursy ostro lecą w dół).

http://obstawianie.com/2-liga-i-ligi-nizsze-vt119667,50.htm#1700099

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:56 ]

:minus: 100

Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Manchester City - Borussia Dortmund

Typ: Manchester City strzeli powyżej 1,5 goli w meczu

Kurs: 1,72

Godz: 03.10.2012 20:45

Analiza: Borussia Dortmund nie wygląda już tak mocno jak w zeszłym sezonie. Zajmują oni trzecie miejsce w Bundeslidze, jednak ich bilans nie powala: 3 zwycięstwa, 2 remisy i jedna porażka. U siebie Dortmund ma komplet zwycięstw, jednak na wyjeździe w lidze jeszcze nie wygrali. Na wyjazdach tracą oni mnóstwo goli. Trzy stracone gole z Eintrachtem i tyle samo z Hamburgiem to pokazuje, że defensywa Borussi jest w kiepskiej formie. Teraz ich czeka wyjazd na moim zdaniem jeden z pięciu(a może nawet trzech...) najtrudniejszych terenów w Europie. Manchester u siebie gra kapitalnie oraz strzela mnóstwo goli. Udowodnili to w zeszłym sezonie i pokazują to też w tym. City jeszcze w tym sezonie nie przegrali w Premier League, a u siebie mają bilans dwóch zwycięstw i raz zremisowali. Ten remis był z będącym w kapitalnej formie Arsenalem, a wcześniej u siebie wygrali 3:1 z QPR i 3:2 z Southampton. Uważam, że Manchester City to zbyt mocny rywal dla Borussi w obecnej formie. Nie wierzę w to, by Manchester nie strzelił chociaż tych dwóch goli.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700121

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:56 ]

Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów, Godz: 20:45

Spotkanie: Ajax - Real Madryt

Typ: Real Madryt(-2)

Kurs: 2,85

Analiza: Jutro w Lidze Mistrzów spotkają się po raz kolejny Ajax Amsterdam z Real Madryt, można powiedzieć ta para działa jak szwajcarski zegarek od trzech lat. Rozpoczęcie meczu o 20:25 na Amsterdam ArenA.

Ajax jak do tej pory sezon w lidze rozpoczął w miarę na siedem meczy cztery zwycięstwa i trzy remisy nie są złym wynikiem co daje im 4 miejsce z dorobkiem 15 punktów. W sobotę udało się pokonać Twente 1:0 u siebie ale moim zdaniem to był dla zespołu obowiązek bo w końcu udało się odebrać punkty ekipę z Enschede.

Real Madryt sezon zaczął od falstartu Remis z Valencią, porażka w Getafe oraz Sevili pokazała ze ten sezon nie będzie taki łatwy jak rok wcześniej chociaż tamten tez nie był.

Ale po woli wszystko wraca do normy i wygrana w Rayo oraz Deportiwo daje na ten czas szóste miejsce w lidze. Chodź wiadomo że Real będzie walczył o obronę tytułu.

José Mourinho na mecz z Ajaksem powołał wszystkich zawodników pierwszej drużyny. To pierwszy wyjazd Realu Madryt w tym sezonie Ligi Mistrzów. Na liście znalazło się 24 graczy, więc jutro na trybuny powędruje aż 6 zawodników.

Podsumowując bilans z ostatnich dwóch lat miedzy Ajaksem a Realem przedstawia się następująco 0:12. Nie wiem z czego to wynika ale widać jaka jest różnica miedzy obydwoma klubami. Stawiam na pewne zwycięstwo Realu z handicapem -2.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219.htm#1700145

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:57 ]

:plus: 185

Champions League, RSC Anderlecht - CF Malaga godz. 20:45

typ:2

kurs: 2,35

Buk: Unibet

W drugiej kolejce Ligi Mistrzów Anderlecht spotka się w Brukseli z Hiszpańską Malagą,będzie to spotkanie w grupie C,w której grają jeszcze Zenit oraz Milan. Wobec słabej postawy piłkarzy Milanu grupa bardzo wyrównana z której każdy ma szansę grać dalej. W dzisiejszym spotkaniu upatruję faworyta w zespole z płd. Hiszpanii. Malaga gra rewelacyjnie , w primiera division ustępuję tylko Barcelonie. Na własnym boisku nie wygrali tylko jednego meczu remisując z Majorką 1-1. W ostatniej kolejce rozbili u siebie Betis 4-0 a w pierwszym meczu LM ograli wzmocniony Zenit 3-0,to świadczy o potencjale tego zespołu. Jestem pewny ,że w tym sezonie ponownie będą w pierwszej czwórce w lidze hiszpańskiej z Barcą i klubami z Madrytu. Ponadto Malaga nie przegrała w tym sezonie,żadnego spotkania.

Anderlecht jest silny w lidze belgijskiej natomiast w Europie nie jest już taką potęgą,co prawda zespół ten jest już ograny w pucharach , ostatnio nawet zremisował bezbramkowo na San Siro z Milanem,jednak widać wyraźnie,że Włosi są bez formy. Porównując ostatnie spotkania w LM większe wrażenia zrobiła na mnie Malaga i to ona jest dla mnie faworytem tego spotkania,liga hiszpańska jest również o wiele silniejsza od belgijskiej a przecież Malaga jest wiceliderem. Czy własny stadion pomoże "Wasylowi" i spółce,myślę że nie i to zespół z Hiszpanii będzie cieszył się ze zwycięstwa. Ponadto wysoką formę utrzymują Saviola oraz Isco,sądzę że któryś z nich strzeli dzisiaj gola.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700168

:plus: 135

Dyscyplina: Piłka Nożna, Championship

Spotkanie: Middlesbrough - Derby

Kurs: 2.27

Godzina: 20:45

Jeden z dwóch ostatnich meczów dziewiątej kolejki npower Championship w której zespół Middlesbrough podejmuje na Riverside Stadium drużynę Derby County. W tym sezonie po ośmiu meczach kluby te różni tylko jeden punkt i zajmują kolejno dwunaste i trzynaste miejsce w tabeli. Piłkarze Tonego Mowbraya zanotowali dotychczas cztery zwycięstwa i cztery porażki z czego u siebie trzy zwycięstwa (z Burnley 3:2, Crystal Palace 2:1 i Ipswich 2:0) i jedną porażkę w ostatniej kolejce z Leicester 1:2, natomiast The Rams do tej pory wygrali i przegrali po trzy mecze oraz zanotowali dwa remisy z czego na wyjeździe zwycięstwo z Nottingham 1:0, remis z Wolves 1:1 oraz dwie porażki (z Bolton 0:2, Huddersfield 0:1). Teraz to co dla mnie najważniejsze to mecze head-to-head w których gospodarze na własnym stadionie ostatnio nie wygrali z Derby 15 stycznia 2000 roku, tak od tamtego czasu same zwycięstwa Middlesbrough. Dodajmy że od 2007 roku oba zespoły ciągle grają w tej samej lidze i zdążyli od tamtej pory rozegrać osiem meczów, z czego gospodarze wygrali sześć meczów, a goście tylko jeden oraz dodatkowo padł jeden remis. Biorąc pod uwagę te statystyki kurs 2.20 i wyżej jakie proponują buki jest bardzo kuszący i warty zagrania. Stawiam na wynik 2:1

http://obstawianie.com/championship-anglia-vt119633,25.htm#1700173

Tenis, Challenger Mons, 11:00, 3.10.2012

Sijsling - Mertens

typ: 2-0

2,00

Bet365

Analiza

Dzis w spotkaniu pierwszej rundy turnieju challengerowego na kortach twardych w belgijskim, Mons, reprezentant gospodarzy Yannick Mertens zagra z Holendrem, Igorem Sijslingiem. Niewatpliwym faworytem spotkania wydaje sie byc Holender. Dla reprezentanta Holandii korty twarde to zdecydowanie najbardziej ulubiona nawierzchnia, tutaj osiaga najlepsze rezultaty. Holender znajduje sie ostatnimi czasy w bardzo dobrej formie. Sijsling przeszedl kwalifikacje podczas US OPEN, w ktorych nie stracil nawet seta, z reszta podobnie w pierwszej rundzie turnieju z Gimeno - Traverem. W drugiej rundzie ulegl Ferrerowi, wygral challengera w Vancouver. W Kuala Lumpur dotarl do cwiercfinalu, gdzie udalo mu sie urwac seta Ferrerowi, a po drodze pokonal Lopeza. Belg chyba jednak preferuje korty wolniejsze. Bedzie to dla niego pierwszy start na kortach twardych po prawie 2-miesiecznej przerwie. Ostatnio gral kwalifikacje w Nowym Jorku, jednak nieudalo mu sie ich przejsc. Holender swietnie serwuje, gra ofensywnie, co na szybkich kortach w Mons stanowi niewatpliwa przewage. Mysle, ze nie bedzie on mial dzis wiekszych problemow z pokonaniem reprezentanta gospodarzy.

http://obstawianie.com/challenger-vt121465,50.htm#1700178

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:13 ]

:plus: 100

Dyscyplina: Hokej - Rosja KHL

data: 03.10.2012 15:00

Spotkanie: Ekaterinburg - Slovan Bratislava

Kurs: 2.45

Analiza:

Gospodarze już od pięciu spotkań bez zwycięstwa.Okupują też ostatnie miejsce w swojej konferencji, czyli dwunaste miejsce.Goście ostatnio też nie najlepiej bo dwa mecze przegrane wyjazdowe.Zajmują jednak ósme miejsce w swoje dywizji i chyba teraz złapali zadyszkę w meczach wyjazdowych.Sezon rozpoczęli bardzo dobrze.Ale jak będzie w dzisiejszym spotkaniu.Gospodarze chcą w końcu się przełamać i pokazać że potrafią grać i strzelać krążki do bramki przeciwników. Ostatni mecz z HC Lev ujmy im nie przyniósł chociaż że nie wytrzymali do końca spotkania i ulegli w końcu 3:5.Pierwszą tercję zagrali koncertowo i na ich korzyść.Później już było gorzej ale jak wiemy Lev przoduje teraz w lidze i są w formie więc inny wynik niż przegrana Ekaterinburga byłby niespodzianką.Dziś jednak myślę że to gospodarze będą mieli więcej do powiedzenia i zakończą swoją niechlubną passę ze Slovanem. Liczę na minimalne zwycięstwo jedną bramką ale bez żadnych dogrywek i komplet punktów gospodarzy.

http://obstawianie.com/kontinental-hockey-league-2012-2013-vt123402.htm#1700208

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:17 ]

:minus: 150

Data: 3.10.12 (13:30)

Dyscyplina: Tenis, WTA Pekin

Spotkanie: Lourdes Dominguez Lino - Agnieszka Radwańska

Typ: Dominguez Lino ahc +8 gemów

Kurs: 1,41

Moim zdaniem typ wart zagrania. Dominguez Lino swietnie zaczela turniej w Pekinie, bez problemu przeszla eliminacje a a pierwszej i drugiej rundzie zrobila niezle sensacje wygrywajac z Vinci i Robson czyli zawodniczkami duzo wyzej notowanymi. To mi wystarczy za rekomendacje bo uwazam ze Agnieszka wcale nie zrobi Hiszpance pogromu bo skoro ta potrafila wygrac z Vinci czy Robson to z Polka moze tez powalczyc o dobry wynik. Aga w pierwszej rundzie miala wolny los a w drugiej nie bez trudow pokonala przecietna Chinke Saisai Zhang 6:2 6:3 (w drugim secie przegrywala juz 3:1). Mysle ze Dominguez sprawi Radwanskiej wiecej problemow bo jest lepsza i w lepszej formie po prostu co pokazuje od poczatku w Pekinie. Nie zapominajmy tez ze Agnieszka grala dopiero co final w Tokio, do tego dochodzi jeszcze podroz do Pekinu takze czasu na odpoczynek nie bylo wcale i Aga ma prawo odczuwac zmeczenie ostatnimi wystepami. A jeszcze dochodzi stres bo przeciez broni zeszlorocznego zwyciestwa wiec tu w Pekinie tez musi dojsc najlepiej do finalu zeby nie spasc w rankingu. Pod presja i ze zmeczeniem i majac po drugiej stronie rozpedzona rywalke ten mecz moze nie nalezec do latwych dla Polki. Pewnie wygra i awansuje dalej ale Dominguez powinna powalczyc i ugrac nawet te 6-7 gemow. Ze zdziwieniem przyjalem tak wysokie linie handicapu a jak teraz patrze to kursy nawet jeszcze rosna. Bukmacherzy przeceniaja chyba mozliwosci Agnieszki i nie doceniaja Hiszpanki. Ale biore to pod uwage dlatego dalem ostrozna propozycje bo normalnie uwazam ze mozna sprobowac gry z nizszym handicapem dla Hiszpanki bo tak jak napisalem wyzej stac ja zeby nawet te 6-7 gemow ugrac.

http://obstawianie.com/atp-pekin-tokio-wta-pekin-vt123608.htm#1700213

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:13 ]

:plus: 41

Champions League, godz. 20.45

Manchester City - Borussia Dortmund

Typ: Man. City (-1 AH)

Kurs: 3.07

Buk: Pinnacle

Analiza:

Długo się zastanawiałem czy grać jakiś wysoki over czy handi na gospodarzy. Zdecydowałem się na to drugie, poniewaz po dłuższym namyśle strzelanie goli przez gości nie jest taka pewną sprawą. Grają głównie prawą stroną co można bardzo łatwo rozszyfrować. Lewa flanka niemal nie iestnieje. Dzisiaj tam pewnie zagra Reus, który nie jest w takiej dyspozycji jak w zeszłym roku w Gladbach. Dużo osób gra na Dortmund, a głównym argumentem jest to, że w zeszłym sezonie też grali niemrawo na początku, a póxniej się rozkręcili. Pytanie czy w w tym sezonie musi być tak samo? Wszyscy czekają na moment, aż Borussia zacznie porywać swoją grą i pytanie przez nich stawiane nie brzmi czy to nastepi tylko kiedy? Moim zdaniem niekoniecznie musi nastąpic ten moment kiedy Borussia bedzie grała tak jak w zeszłym roku. A juz absolutnie nie wierzę, ze ten moment nastapi dzisiaj. WIerzyłe jeszcze przed meczem z Ajaxem. Jednak z Ajaxem zagrali słabo, spokojnie goście mogli urwac pkt, a warto wspomnieć jak osłabili swoją defensywę przed sezonem sprzedając Anite i Vertonghena. A pamiętajmy jakie problemy miała Borussia, aby w tamtym meczu stworzyc okazję do strzelenia. Ich gra nie porywa, nie ma tego pomysłu na grę. Po odejściu Kagawy teraz możemy zaobserwowac ile on im dawał. To samo było w meczu z Freiburgiem. Borussia grała piłka, ale ze stwarzaniem sytuacji miała sporo problemów. A do tego te dziury w obronie. Tam w każdym meczu dzieje się coś niedobrego. Myslke, że tak samo będzie dzisiaj. Jeszcze 2 tygodnie temu nie grałbym na City. Jednak teraz wrócił Aguero i strzelił nawet w osttanim meczu bramke.

On jest najważniejszym piłkarzem tej drużyny. Z nim zupełnie inaczej wyglada gra w ataku. W środku Barry z Garcią powinni dać radę. Na początku sezonu gra w śordku nie była idealna, ponieważ grał wtedy Rodwell, który nie dawał rady Teraz się to ustabilizuje. Środek obrony Kompany z Nastasiciem lub Lescottem powinien dac radę sobie z Lewym, który nie jest w najwyższej dyspozycji. Bardzo statyczny często macha rękoma i pokazuje swoje niezadowolenie. Tak jak mówiłem na początku tylko prawa strona Borussia nic nie ugra. Potrzeba więcej opcji w ataku. W moim odczuciu City wygra to spotkanie, moze to byc nawet bardziej okazałe zwyciestwo niz 1 bramką więc ryzykuje opcję z handi.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700246

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:58 ]

Piłka nożna, liga mistrzów

03.10.2012 20:45

Manchester City - Borussia Dortmund

Kurs: 2.20

Betfair

Dziś przed nami kolejne osiem spotkań drugiej kolejki ligi mistrzów. Zdecydowanie nie rozumiem kursów na Manchester City, który według mnie jest dużo wyraźniejszym faworytem niż wskazują na to kursy. Jest to w końcu mistrz Anglii, w klub ten władowane są ogromne pieniądze i przychodzą sukcesy. Bardzo mocna kadra, świetni ofensywni zawodnicy, naprawdę kursy dla mnie zupełnie nie zrozumiałe. U siebie są zdecydowanymi faworytami, grają na własnym boisku świetnie, w zeszłym sezonie w lidze angielskiej 18 zwycięstw i jeden remis, bilans bramkowy 55:12, natomiast w lidze mistrzów wygrane z Bayernem i Villarealem oraz remis z Napoli, w tym sezonie w rodzimej lidze na koncie mają dwa zwycięstwa i remis w meczach u siebie. Natomiast Borussia to mistrz Bundesligi, który jednak na wyjazdach nie spisuje się dobrze, wystarczy przytoczyć kilka faktów - w zeszłym sezonie w lidze mistrzów na wyjazdach nie ugrali nawet punktu, przegrywając wyraźnie wszystkie spotkania (0:3 z Marsylią, 1:3 z Olympiakosem i 1:2 z Arsenalem), do tego w tym sezonie Bundesligi również są bez wyjazdowej wygranej. Gospodarze zagrają dziś bez Maicona, Richardsa i Rodwella, zaś goście w pełnym zestawieniu, jednak pomimo tych braków nadal zdecydowanie mocniejszym zespołem są gospodarze, do tego pokazałem wyżej jak oba zespoły radzą sobie odpowiednio Manchester City u siebie i Borussia Dortmund na wyjazdach, dlatego też nie rozumiem tych kursów, uważam, że gospodarze będą dziś lepsi, warto zagrać na nich.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700248

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:58 ]

Ajax - Real Madrid godz 20:45 LM

typ 2

kurs 1.44

Bet365

Ajax to nie jest taki kaliber jak Real. No po prostu nie powinni sprawić im najmniejszego problemu. W lidze po siedmiu kolejkach są na czwartym miejscu - cztery wygrane i trzy remisy, bez porażki. W ostatni weekend wygrali prestiżowy pojedynek z Twente Enschede u siebie 1:0. W 1. kolejce Champions League przegrali z Dortmundem na Signal Iduna Park 0:1 po golu w samej końcówce Roberta Lewandowskiego, jednak z gry gorsi nie byli - ba, kilka razy to bramkarz BVB uchronił swój zespół przed stratą. Ogólnie postawa, mimo porażki na plus natomiast real pokonał w bardzo trudnym meczu Man City wiec jest na fali.

W ostatnich dwóch latach Real mierzył się w grupie z Ajaxem Amsterdam. Los Blancos wygrywali wszystkie spotkania bardzo pewnie i bez straty gola - 2:0, 4:0, 3:0 i 3:0.... wiec faworyt w tym meczu jest jeden to Real Madryt.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700253

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:59 ]

:plus: 44

t2Ko4XBK-KxfpqbXR.png Anderlecht - MalagaQ9Rl9gj9-fLPBCr2l.png

03.10.2012 20:45

EUROPA: Liga Mistrzów - Runda grupowa

Grupa: C

Typ: Malaga -1,5

Kurs: 4,50

Bet365

Dziś w Brukseli 2 kolejka meczów fazy grupowej ligi mistrzów. Gospodarze w pierwszym spotkaniu zremisowali z drużyną Ac Milan 0-0 na stadionie San Siro, mogłoby się wydawać, iż ten wynik jest dobry, ale wobec osłabień drużyny z Mediolanu ten wynik nie jest żadną sensacją. Wyniki pierwszych meczy pokazały jasno, że faworytem grupy jest Malaga, w którą jeszcze rok temu szejkowie zainwestowali grube miliony. Malaga pierwszy mecz wygrała z dosyć dużą swobodą z Zenitem 3-0 i została liderem grupy. W lidze Anderlecht zajmuje 2 miejsce, a Malaga 3 aczkolwiek każdy wie iż ligi hiszpańska jest dużo mocniejsza. Stawiałbym dzisiaj na Malagę ponieważ juz od początku sezonu widać, zę jest w formie nie przegrali żadnego meczu w tym sezonie, Anderlecht przegrał jedno spotkanie wyjazdowe w eliminacjach do lm z AEL Limassol 2-1, oraz mając na 9 kolejek w rodzimej lidze 4 remisy. Jako, że już ktoś podał ten sam typ co ja czyli wygrana Malagi zaryzykuje i dam typ iż Malaga okaże się lepsza od Anderlechtu o 2 bramki.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700262

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 15:59 ]

:plus: 250

Dyscyplina - Piłka nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie - Schalke - Montpellier HT 1 połowa

Typ - 1

Kurs - 1,90

Bukmacher - Bet365

Dziś o 20:45 w grupie B ligi Mistrzów Niemieckie Schalke przed własna publicznością podejmować będzie gości z Francji a zarazem mistrza kraju Montpellier. Zdecydowanym faworytem tego spotkania sa gospodarze raz. Schalke jest drużyną zdecydowanie mocniejszą kadrową od mistrza Francji tacy zawodnicy jak Huntelaar, Afellay, czy Farfan maja zdecydowanie większe ambicje. Gospodarze bardzo dobrze rozpoczęli ta edycje LM gdzie w pierwszej kolejce wygrali w wyjazdowym spotkaniu z Olympiakos. Montpellier zaś w ostatnim czasie nie pokazuje formy tej która dała zwycięstwo w Ligue w pierwszym spotkaniu w LM przed własna publicznością ulegli Arsenalowi 1-2 w lidze podobnie plasują się dopiero na 13 pozycji gdzie w 7 spotkaniach zdobyli tylko 8 oczek 2 razy wygrali 2 razy zremisowali i 3 razy porzegrali co pokazuje ze forma jest slaba. W tym spotkaniu licze na łatwa wygrana Schalke i myślę ze będą już prowadzić do 1 połowy

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700272

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:00 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna

Spotkanie: Arsenal Londyn FC - Olympiakos Pireus

Typ: Handicap - 1, 1

Kurs: 1,85

Godz: 20:45

Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Dzisiejszego wieczoru zostanie rozegrana druga tura drugiej kolejki fazy grupowej ligi mistrzów. Na Emirates Stadium mecz rozegra będący w formie Arsenal i mistrz Grecji Olympiakos. Sytuacja kadrowa obu zespołów przedstawia się następująco: Arsene Wenger nie skorzysta z kontuzjowanych Abou Diabiego, Jacka Wilshare, Bacary Sagny, Tomasa Rosickiego, Wojciecha Szczęsnego i Łukasza Fabiańskiego. Z kolei jedynym piłkarzem, który nie może być do dyspozycji trenera Olympiakosu jest Avraam Papadopulos,który leczy uraz odniesiony w meczu otwarcia Euro 2012. Lista kontuzjowanych Arsenalu nie powinna zmienić stylu Arsenalu gdyż gracze Ci są kontuzjowani już od dłuższego czasu. Do czasu ligowej porażki z Chelsea, Arsenal na Emirates spisywał się wyśmienicie dwa razy pokonując po 6:1 Southampton i Coventry. W samym meczu z Chelsea gracze Arenalu mogą pluć sobie w brodę że nie wykorzystali tylu znakomitych sytuacji bramkowych.Gracze Olympiakosu są po drugiej kolejce ligowej, a w lidze mistrzów już zdążyli przegrać z nie będącą faworytem drużyną Schalke co nie wróży za dobrze na kolejne europejskie potyczki. Moim zdanie Arsenal będzie chciał podnieść się po porażce z Chelsea i wysoko pokona Greków.

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:01 ]

:plus: 85

Liga Mistrzów, grupa A

Data: 3.10.12 (20:45)

Spotkanie: FC Porto - PSG

Typ: PSG AH 0 (czyli po prostu DNB)

Kurs: 2,30

Szlagierowe spotkanie drugiej kolejki LM w grupie A. Obie ekipy udanie zainaugurowały sezon zarówno w lidze krajowej jak i w europejskich pucharach. Jednak przy całej sympatii dla Porto bez wahania próbuję dziś gry w kierunku PSG. Francuzi nie przegrali żadnego oficjalnego spotkania od kwietnia kiedy to jeszcze w ramach zeszłego sezonu ulegli w lidze Lille 1:2 na wyjeździe. Od tamtego czasu przez 12 kolejnych oficjalnych spotkań PSG nie zaznało goryczy porażki. W tym sezonie po 7 kolejkach w lidze są wiceliderem a wrażenie robi ich defensywa bowiem jak dotąd stracili zaledwie 3 bramki samemu strzelając 12. To pokazuje, że szejkowa maszynka do wygrywania zaczyna działać. W pierwszym meczu LM nie pozostawiła złudzeń rozbijając Dynamo Kijów 4:1. Porto rzecz jasna będzie o wiele trudniejszym przeciwnikiem jednak mimo wszystko kursy 3,00 i wyżej na zwycięstwo PSG uważam za spore value. Smoki świetnie się prezentują, a pamiętajmy, że w stosunku do poprzedniego sezonu w drużynie nie ma już największych armat czyli Hulka i Falcao tym bardziej postawa Porto robi wrażenie. Jednak PSG jest mocne, na codzień z takimi ekipami Porto nie ma okazji rywalizować. Francuzi mają imponującą siłę ofensywną z Ibrahimoviciem na czele i szczelną defensywę, która sprawia, że ciężko im w tym sezonie strzelić gola. Typ na dnb w strone Francuzów uważam za bardzo dobry. Porto będzie trudnym rywalem, ale szanse na zwycięstwo PSG są spore, a już na pewno nie powinni w Portugalii przegrać, więc opcja z dnb jest dobrym zabezpieczeniem na wypadek remisu, którego wykluczyć przecież nie można.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700288

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:02 ]

Dyscyplina: Tenis, Challenger Mons

Data: 03.10.2012 14:30

Spotkanie: Eduardo Roger-Vasselin - Xavier Mallise

Typ: Pierwszy set-zwycięzca: Xavier Mallise

Kurs: 1.72

W pierwszej rundzie turnieju rangi Challenger w belgijskim Mons, zmierzą się Eduardo Roger-Vasselin - Xavier Mallise. Mallise jako gospodarz jest w tym turnieju rozstawiony z 2 i stawiany w roli faworyta tego meczu jak i do wygrania całego turnieju. 32 letni zawodnik ma swoim koncie wiele sukcesów, w tym wygranie turnieju Rollanda Garrosa w deblu w 2004, ponadto wygrał w swojej karierze 3 turnieje singlowe. Mallise jest obecnie sklasyfikowany na 56 miejscu rankigu ATP, natomiast jego rywal na 118 pozycji. Obaj panowie mieli jak dotąd ze sobą trzy konfrontacje, z których w dwóch zwyciężył Mallise, osttanio mialo to miejsce w tym roku w marcu na kortach twardych w Miami. Francuski tenisista, mający obecnie 28 lat nie ma takich znaczących osiągnieć w swojej karierze i na tle swojego rywala wypada znacznie gorzej, toteż nie sądze żeby dał rade ograć dziś Mallise, który specjalizuje się w grze na hardzie, co będzie miało dziś dla niego korzystny aspekt. Obaj zawodnicy grali razem w ostatnim turnieju we francuskim Orleanie, gdzie Vasselin odpadł w ćwierćfinale po dwóch setach z innym belgijskim tenisistą Rubenem Bemenmalsem. Z kolei Mallise oddał mecz z powodu kontuzji w starciu z Josselinem Ouana. Jeśli Mallise dziś będzie w pełni dyspozycjny do gry, to nie powinien mieć trudności i po raz kolejny ograć przeciwnika. Mocny serwis i solidny backhand w rękach Belga będzie na tyle silnym orężem, że uda mu się wyjść na prowadzenie w meczu , wygrywając pierwszego seta tego spotkania.

http://obstawianie.com/challenger-vt121465,50.htm#1700293

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:14 ]

Dyscyplina: Siatkówka Rosja Superliga

Spotkanie: Gazprom Yugra - Kuzbass

Data: 2012-10-03 15:00

Typ: - Gazprom Yugra - -1.5 seta handicap(e)

Kurs: 2,40

Gazprom Yugra w pierwszej kolejce dość niespodziewanie pokonał na wyjeżdzie drużynę Lokomotiviu Belgorod. Jest to drużyna grająca mądra siatkówkę, opartą na zespołowości i Bułgarach którzy grają pierwsze skrzypce w drużynie(Aleksiev, Todorov). Zupełnie inaczej sezon w lidze rosyjskiej(grupie niebieskiej) rozpoczeli goście dzisiejszego spotkania, gdzie przegrali po zaciętym meczu u siebie przegrali z ekipa Urala(2:3). Maja naprawdę ciekawych zawodników, szczególnie lidera Moroza, ale tej drużynie brakuje jeszcze zgrania. Pewne zwycięstwo ekipy Gazpromu. Pozdro

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:16 ]

Data: 3.10.12 godzina: 20:45

Mecz: Manchester City - Borussia Dortmund

Typ: Manchester City zwycięży a w meczu padnie powyżej 2,5 gola

Kurs: 3,00

Borussia to młody i dobry zespół, ale tylko na ligowe rozgrywki. W europejskich pucharach zawodnikom brakuje doświadczenia a w grupie śmierci do której trafili jest ono wręcz niezbędne. Dobrze zaczeli bo 3 punkty na koncie są i zeszłoroczny wynik w CL prawdopodobnie poprawią, ale to chyba wszystko. Męczyli się długo z Ajaxem a Holendrzy są przecież najsłabszą drużyną w tej grupie. Nie wiem jakim cudem Borussia chce w takim razie nawiązać walkę z gigantami czyli MC i Realem. Mecz z Anglikami pokaże ile tak naprawdę w europejskim futbolu znaczy w tej chwili drużyna Kloppa. Ja uważam, że niestety ciągle niewiele. Doświadczenia nie da się zdobyć z dnia na dzień, tu potrzebne jest ogranie w europejskich pucharach bo liga to zupełnie inne podejście. The Citizens zagrają dziś z pełną determinacją bo po nieszczęśliwej porażce z Realem muszą zdobyć 3 punkty. Uważam, że są w stanie wygrać wysoko ponieważ mają nie tylko świetnych graczy, ale również doświadczonych, którzy z niejednego piłkarskiego pieca chleb jedli. Intuicja mówi mi, że City wygrają wysoko a jednym ze strzelców będzie David Silva. Zobaczymy czy to przeczucie się sprawdzi :)

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700305

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:02 ]

Dyscyplina: Hokej, Kontinental Hockey League, Rosja, godz. 17.00

Spotkanie: SKA St Petersburg - Neftekhimik Nizhnekamsk

Typ: SKA St Petersburg over 3,5

Kurs: 1.7

Analiza: Co może wydarzyć się w tym spotkaniu? Każdy inny wynik jak wysoka wygrana SKA byłby niespodzianką. Co prawda SKA jest dopiero na 6 miejscu w swojej konferencji Zapad, ale ma tylko 9 spotkań na koncie, a rywale po 11-12. Patrząc jednak tylko na atak, to gospodarze strzelili 38 goli, czyli 4,2gola/mecz. Mecze domowe SKA to mamy wyniki 7:3, 7:5 oraz ostatnie 7:2 z Ufą i 5:2 z Kazaniem (Barulin, jeden z lepszych bramkarzy KHL (94% i 1,85GAA) nie miał nic do powiedzenia). Gospodarzom nie udał się tylko pierwszy mecz w lidze, przegrany u siebie z Omskiem 1:2. Goście to ekipa, która całkiem nieźle pogrywa. 7 wygranych w 11 grach i tylko w 3 grach ten zespół stracił 4 lub więcej bramek. Jednak patrząc na skład SKA to jest on niesamowity, są Kovalczuk i Tarasenko (lockout i Kovalczuk ciągle bez gola, Tarasenko już strzela), rządzą Dallman, Klimenko i Thoresen, Martensson i Afinogienov. Nie wierzę, aby goście nie wywieźli co najmniej 4 goli. 2 Dni temu przegrali 1:5 z Dynamo Moskwa, a przecież niedawno SKA wygrała w Moskwie 3:1. Ponadto Neftekhimik ma w bramce 40-letniego Sokolova (2,94GAA, nie poradził sobie z 17 z 22 strzałów z Dynamo) i Daltona (2,21GAA), który przyszedł z Vitiazu. Obaj jakoś mnie nie przekonują, a w Sankt Petersburgu będą pod niesamowitym ostrzałem i któryś z nich będzie miał do wybronienia ok. 30-35 strzałów.

http://obstawianie.com/kontinental-hockey-league-2012-2013-vt123402.htm#1700323

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:17 ]

2012-10-03

20:45

Rozgrywki: piłka nożna - Liga Mistrzów

Machester City hc(-1.5)-Borussia D.

typ:1

Kurs:3.75

Betsson

Analiza:

Stawiam na pewne zwycięstwo gospodarzy.Dlaczego?Ponieważ mają lepszy skład na papierze,grają na własnym podwórku,gdzie nie przegrywają,po ostatniej pechowej porażce z Realem M.,potrzebują punktów,trener ma do dyspozycji najsilniejszy skład.Goście na wyjazdach nie zachwycają,a szczególnie,nie błyszczą grą na arenie międzynarodowej.Przewiduję skuteczną grę gospodarzy,przy świetnym wsparciu własnej publiczności i sporą ilość goli.Tacy piłkarze jak:Silva,Tevez,Aguero,Toure potrafią zrobić różnicę i na tych grajków liczę dziś szczególnie.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700339

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:03 ]

:minus: 200

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Arsenal - Olympiakos

Typ: over2.5

Kurs: 1.70

Analiza:

W dzisiejszych zmaganiach Ligi Mistrzów w grupie B zmierzą się Arsenal Londyn, który podejmie Olympiakos. Londyńczycy pierwszy mecz w tegorocznej edycji zakończyli wygraną na wyjeździe z Montpellier 2:1. Olympiakos poniósł porażkę na własnym stadionie z Schalke 1:2. W dzisiejszym meczu dużo większe szansę daje się gospodarzom z Londynu, to oni powinni być lepszą drużyną w tym meczu, lecz nie powinniśmy przekreślać greków w tym pojedynku.

Mecz powinien być zacięty, grecy będą chcieli po pierwszej kolejce zdobyć choćby jeden punkt na trudnym teranie w Londynie. Ostatnie mecze obie ekipy rozegrały w poprzednim sezonie w Lidze Mistrzów, pierwszy mecz u Arsenal wygrał u siebie 2:1, w rewanżu przegrał 1:3. Oba mecze powyżej 2.5 bramki. Olympiakos w lidze wygrał 5 ostatnich spotkań, Arsenal przegrał u siebie z Chelsea, wygrał w pucharze i zremisował z Manchesterem City. W meczu zapowiada się duże strzelanie, over2.5 powinien przyjść łatwo. Polecam ten typ do grania.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700342

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:03 ]

:plus: 70

Dyscyplina.Zuzel Szwecja Elit Vetlanda-Piraterna Motala

Spotkanie. Thomas H. Jonasson-Norbert Kościuch(+3)

Typ.1

Kurs.1,57

Bukmacher.Bet365

Data.03.10.2012 g.19.00

Analiza.

Dzisiaj spotkanie rewanzowe w wielkim finale w Szwecji pomiedzy zespolami Elit Vetlanda-Piraterna Motala.Wczoraj lepsi minimalnie Piraci gdzie wygrali 46-44,a dzisiaj skonczy sie na pewnej wygranej gospodarzy i zlotym medalem dla nich.Iloma punktami dzisiaj wygraja gospodarze trudno wrozyc,ja jednak wybralem wydaje mi sie pewniejszy typ a mianowicie pojedynek zawodnikow w parze Thomas H. Jonasson-Norbert Kościuch(+3).Jak dla mnie faworytem jest tutaj popularny Tomek,mimo ,ze Norbi ma na starcie +3 punkty.Po pierwsze Norbi pojedzie w tym sezonie pierwszy raz w tej ekipie i w dpodatku pierwszy raz na tym torze,a to efekt kontuzji w zespole Piratow.Dzisiaj bedzie zastepowal Piotra Pawlickiego a co za tym idzie pojedzie w parze z Zengota,a to Grzegorz wydaje sie byc tutaj silniejszym w parze.W dodatku za rywali Norbi bedzie mial Hampela,Madsena,Emila i Crumpa...Na nich punktow raczej nie zrobi...Natomiast Thomas H. Jonasson wczoraj na wyjezdzie niezly wystep i 10 punktow.Dzisiaj mysle,ze bedzie podobnie i w zasadzie moze pojechac nawet 6 razy,bowiem,moze zastapic drugiego rezerwowego i jechac jako ZZ za Rudda.Natomiast Kosciuch max to najwyzej 4 starty.Jak dla mnie ,nawet przy takim minusowym handi warto pograc na rezerwowego Vetlandy.Polecam.

http://obstawianie.com/speedway-elitserien-2012-vt122218.htm#1700345

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:04 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, liga mistrzów

Data: 03.10.2012 20:45

Typ: Kto wygra 1 połowe ? Manchester City

Kurs: 2.70

Analiza: Borussia poza liga nic wielkiego nie pokazuje, choć początek bardzo słaby. W ostatnim meczu nie zagrał ani minuty Lewandowski, którego zastąpił Schieber, a Borussia wygrała aż 5:0. Manchester natomiast zdecydowanie odpuścił mecz z Fulhamem, w którym o trzech punktach zadecydowała bramka Dzeko w 87 minucie meczu. Dla mnie zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu są gospodarze, którzy będą chcieli odegrać się za poprzedni rok i wyjść z fazy grupowej. Mam nadzieję, że tym razem mi się poszczęści i przerwę tą fatalną passę..

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:05 ]

3.10.12 20:45

Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Typ: over 2,5

Kurs: 1,80

buk: Betclic

Tutaj na takie rozwiązanie kurs jest naprawdę spory a prawdopodobieństwo wejścia duuuże. City w ataku ma naprawdę klasowych graczy Tevez, Aguero czy Dżeko to przecież światowa czołówka. Dzisiaj sobie spokojnie powinni poradzić bo defensywa Borussii gra ostatnio słabiutko, traci sporo bramek. W poprzedniej kolejce na Santiago Bernabeu City po bramkach w końcówce przegrało co prawda z Realem 3:2, no ale w meczu radziło sobie dobrze i mimo iż Borussie lubię to większych szans w dzisiejszym starciu jej nie daje bo przecież gospodarze to wielka drużyna, mistrz Anglii z szeroką ławką rezerwowych, no a Borussia mimo iż też ma dobrą ekipę to jest ona na arenie międzynarodowej nieograna. W ubiegłym roku te wyniki były słabe w LM, zajęli 4 miejsce w grupie i na wiosnę już nie zagrali. A w tym sezonie w pierwszym meczu bardzo męczyli się z Ajaxem wygrywając dopiero po bramce w końcówce, bramce warto wspomnieć strzelonej przez Roberta Lewandowskiego. Myślę że City dzisiaj spokojnie wygra, strzeli 2-3 bramki ale Borussia też ukłuje, oby zrobił to któryś z trójki Polaków , żeby był Polski akcent dzisiaj na Etihad Stadium. Podsumowując over spokojnie powinien wpaśc a taki kurs to spora promocja, prawie lokata.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700359

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:05 ]

Dyscyplina: Piłka nożna – Liga Mistrzów

Data i godzina: 03.10.2012, 20:45

Typ: 1 (handicap 0-1)

Kurs: 3,75

Bukmacher: Betsson

Po wczorajszej wtopie Bayernu, który miał być tylko spacerkiem, dziś zdecydowałem się na typowanie w szlagierowym spotkaniu 2 kolejki Ligi Mistrzów to jest w meczu pomiędzy Manchesterem City a Borussią Dortmund. Gospodarze dzisiejszego spotkania nie najlepiej rozpoczęli zmagania w Lidze Mistrzów, bowiem w pierwszym meczu ulegli Realowi 3-2 mimo, że prowadzili 2-0. W lidze rodzimej zresztą City również nie imponuje ostatnio. Po dwóch remisach z rzędu w ostatniej kolejce ekipa Manciniego w końcu się przełamała z zwyciężając z Fulham po bramce Dżeko w 88 minucie. Ten mecz miał spore znaczenie bowiem City odrabiał straty i upór opłacił się w końcówce meczu a zwycięstwo podniosło morale w drużynie. Poza tym gospodarze do tego spotkania będą mogli przystąpić w najsilniejszym składzie. Manchester w tamtym sezonie Ligi Mistrzów nie spisał się najlepiej odpadając już w fazie grupowej, aby nie powtórzyć tamtego niechlubnego wyczynu gospodarze musza dziś wygrać, bo tylko wygrana może przybliżyć ich do awansu do kolejnej fazy. Borussia podobnie jak City słabo rozpoczęła sezon w lidze, ale z kolei w pierwszym meczu LM nie bez problemów pokonała Ajax i to ona ma na koncie 3 punkty. O ile Goście przed własną publicznością spisują się bardzo dobrze o tyle postawa w meczach wyjazdowych już tak dobrze nie wygląda. Niepokoić przed tym meczem może Kloppa, spora ilość straconych bramek w tychże meczach. Poza tym jak oglądam spotkania Borussi to musze stwierdzić, iż bardzo słabo prezentuje się na początku sezonu Weidenfeller, a to właśnie dyspozycja bramkarza może mieć w tym meczu decydujące znaczenie, tym bardziej, że siła rażenia City jest ogromna (Tevez, Aguero, Dżeko czy Balotelli). Patrząc na składy i na formę goście w meczach wyjazdowych muszę przyznać, iż kurs na City jest bardzo atrakcyjny. Jak weźmiemy pod uwagę słabą postawę bramkarza drużyny nie niemieckiej oraz słabą skuteczność przede wszystkim Lewandowskiego to typ zwycięstwa co najmniej dwiema bramkami wydaje się być bardzo atrakcyjny.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700375

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:06 ]

5. Wszystkie typy są wliczane do statystyk, jeśli jednak 2 osoby podają ten sam typ - liczymy tylko osobę która nadesłała swoją propozycję wcześniej. UniverMan Cię uprzedził

3.10.12 20:45

Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Shalke - Montpellier

Typ: Połowa/Koniec 1/1

Kurs: 2.10

buk: Tobet

Dzisiaj Shalke zmierzy się z potencjalnie najsłabszym zespołem w swojej grupie czyli Montpellier. Francuski zespół debiutuje w tej edycji ligi mistrzów, ma niestety zerowe doświadczenie w tego typu rozgrywkach. W ostatnim spotkaniu LM nie Montpellier nie przegrało z Arsenalem u siebie 2:1. W lidze również nie wiedzie się najlepiej, Montpellier w niczym nie przypomina zespołu z przed roku gdzie grał wyśmienicie. Goście zajmują dopiero 13 miejsce w lidze po 2 zwycięstwach 2 remisach i 3 porażkach. Wątpię by w dzisiejszym spotkaniu zdobyli jakieś punkty. Shalke natomiast powoli rozkręca się w lidze, prezentując ofensywną piłkę. Po sześciu spotkaniach zajmują czwartą lokatę i na pewno będą walczyć o fotel lidera. Gospodarze są w wysokiej formie, i prawdopodobnie wygrają dzisiejsze spotkanie. W poprzedniej kolejce LM Shalke ograło na wyjeździe Olympiakos 2:1, i mają spore szanse aby dzisiaj cenne 3 punkty zostało na stadionie gospodarzy. Myślę że będzie 2:0 dla Shalke.

Optymalne składy obu drużyn:

Shalke: Unnerstall, Howedes, Matip, Papadopoulos, Fuchs, Jones, Neustadter, Afellay, Holtby, Draxler, Huntelaar

Montpellier: Jourdren, Bocaly, Hilton, Congre, Yanga-Mbiwa, Saihi, Estrada, Cabella, Belhanda, Ait Fana, Camara

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700379

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:07 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów

Spotkanie: Schalke - Montpellier

Typ: obie drużyny strzelą gola

Kurs: 1.92

Bukmacher: Unibet

Analiza:

Zdecydowanym faworytem meczu są Niemcy będący w dobrej formie od początku sezonu. W zupełnie innym położeniu piłkarze z Francji, którzy w lidze zajmują dopiero 13 pozycję. Liczę jednak na brak kompleksów, grę z kontry i lekkie zlekceważenie Francuzów przez Schalke.

http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700395

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:06 ]

analiza niezaliczona no bez przesady :szok:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...