yaras Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Wrzesień 2012 REGULAMIN KONKURSU http://obstawianie.com/regulamin-i-zasady-vt7376.htm Wzór podawania typów Ukryta zawartość Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość. W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu. Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów. Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. WAŻNE! Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomiak1910 Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Tenis, Pekin WTA, 10:15, 4.10.2012 Wozniacki - Kerber typ: 2 1,57 William Hill Analiza Jutro w spotkaniu trzeciej rundy turnieju WTA w Pekinie spotkaja sie dwie zawodniczki polskiego pochodzenia, ktore aktualnie reprezentuja inne barwy. Mowa tu o Dunce, Karolinie Wozniackiej oraz Niemce, Andzelice Kerber. Faworytka spotkania wydaje sie byc Niemka. Obie panie spotykaly sie jak do tej pory trzykrotnie. Dwukrotnie w tym roku i dwukrotnie w Kopenhadze, w 2011 roku gora byla Karolina. Dwa spotkania w tegorocznym sezonie wygrywala jednak Kerber, bez straty seta. Sadze, ze w dniu jutrzejszym powinno byc podobnie, a juz pisze dlaczego. Nawierzchnia w Pekinie jest ta sama co byla na wielkoszlemowym turnieju w Nowym Jorku. Karolina w Nowym Jorku przegrala juz w pierwszej rundzie i widac, ze nie czuje sie na tej nawierzchni zbyt komfortowo. Wozniacki bardzo meczyla sie z dwoma poprzednimi przeciwniczkami. Zarowno w spotkaniu ze Scheepers jak i Hsieh tracila sety i zwyciezala dopiero po trzech partiach, byla bliska odpadniecia z turnieju. Dunka ponadto moze byc juz troche podmeczona ostatnimi intensywnymi tygodniami, turniej w Seulu, Tokio i teraz w Pekinie. Niemka odpuscila Seul, by skoncentrowac sie m.in. na tym turnieju. Widac, ze czuje sie tutaj dobrze, w pierwszej rundzie miala wolny los, w drugiej oddala zaledwie dwa gemu Hiszpance Arrubarenie Vecino. Niemka gra ofensywny tenis, dobrze serwuje, dobrze czuje sie wiec na kortach twardych. Potrafi grac z Dunka, natomiast Karolina jest chyba obecnie na fali dolujacej jesli chodzi o forme. Mysle, ze Kerber to w dniu jutrzejszym wykorzysta i to Niemka wygra jutrzejsze spotkanie. http://obstawianie.com/atp-pekin-tokio-wta-pekin-vt123608.htm#1700383 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:32 ] 57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokocz Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Dyscyplina: Tenis, ATP Debel Mecz: Paes L./Stepanek R. - Knowle J./Polasek F. Data: 03.10.2012 06:00 Typ: 2 Kurs: 4.10 Bukmacher: Unibet Analiza: W pierwszej rundzie turnieju ATP w Tokio dojdzie do starcia deblowego pomiędzy parą Paes/Stepanek, a Knowle/Polasek. Faworytami w tym starciu jest Leander Paes wraz z Radkiem Stepankiem, jednak ja nie jestem już tego tak pewien. Według mnie szanse na zwycięstwo obydie pary mają równe, o ile nie z minimalną przewagą dla zawodników, na których dzisiaj stawiam. Knowle/Polasek podczas swojego występu na US Open pokonali w pierwszej rundzie 6:3, 6:4 parę Verdasco/Marrero, następnie 6:4, 6:0 Stakhovsky/Troicki, a także 6:1, 3:6, 6:4 parę Lindstedt/Tecau, co jest warte podkreślenia. W ćeirćfinale odpadli, a pokonali ich...Paes i Stepanek, którzy wygrali 6:3, 6:4. Ostatnio Knowle/Polasek odpadli już w pierwszej rundzie podczas turnieju w Kuala Lumpur. Przegrali 3:6, 6:2, 4:10 z Fleming/Hutchins. Oglądałem jednak mecz Fleminga i Hutchinsa w starciu z Mariuszem Fyrstenbergiem i Mariuszem Matkowskim to mogę powiedzieć, że Fleming/Hutchins zaprezentowali się bardzo dobrze. Paes/Stepanek swój ostatni występ zaliczyli podczas US Open, gdzie dotarli do samego finału, gdzie pokonali ich bracia Bryanowie 6:3, 6:4. Na swojej drodze do finału Paes/Stepanek pokonali parę Brown/Kas 6:3, 6:3, Belluci/Souza 7:5, 7:6, Levine/Matosević 6:1, 6:3, wspomnianego wcześniej Knowle i Polaska, a w półfinale ich rywale (Granollers i Lopez Marc) skreczowali przy stanie 6:6. Zwycięstwo jest sprawą otwartą - to napewno, jednak szanse według mnie są równe, lecz mam lepsze wrażenie robi na mnie Knowle i Polasek. http://obstawianie.com/atp-pekin-tokio-wta-pekin-vt123608.htm#1700096 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:31 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Admek69 Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska Data: 04.10.2012 Godz: 21;05 Spotkanie: PSV - Napoli Typ: over 2,5 gola Kurs: 1,80 Bukmacher: Bwin Analiza: 2 kolejka grupowej fazy Ligi Europejskiej, odbędzie się 04.10.2012 r. Jednym z meczy jaki będzie można obejrzeć jest mecz pomiędzy PSV Eindhoven, a Napoli. Nie wiem dlaczego, ale uważam że kurs na gości jest troszkę zawyżony, więc postaram się skupić na tym zakładzie. Gospodarze w Eredivisie zajmują 3 lokatę z bilansem bramek +18. A goście w serie A znajdują się na 2 miejscu z bilansem bramek +10. Forma obu drużyn prezentuje się następująco; PSV 4-0-1, natomiast Napoli 4-1-0. Jak wiemy obie drużyny są mocne w offensywie i myślę, że ustrzelą parę ładnych brameczek. W LE Napoli wygrało ostatni mecz pewnie pokonując u siebie AIK Stockholm aż 4:0. Drużyna PSV uległa na wyjeździe 2:0 z Ukraińskim Dnipro. Myślę, że gracze tacy jak Mertens oraz Cavani pokażą się ze swojej lepszej strony i zrobią co do nich należy. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:30 ] 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Tenis, ATP Tokio Data: 4.10.12 (05:20) Spotkanie: V. Troicki - M. Raonic Typ: Raonic AH -1,5 seta Kurs: 1,81 Buk: Pinnacle W przeciwieństwie do kolegi @pele1921 nie uważam aby Troicki był w stanie urwać Milosowi chociażby seta. Kanadyjczyk na hardzie to jak agregat prądotwórczy wrzucony do stawu, efekt jasny do przewidzenia - rywale zazwyczaj wypływają do wierzchu jak ryby porażone prądem; w tym wypadku prędkością serwisu. Oczywiście nie oznacza to, że z Raonicem nie da się wygrać. To zawodnik młody i jeszcze wiele ma do poprawienia, ale już teraz prezentuje się na tyle dobrze, że potrafi sprawiać problemy czołówce rankingu, z którą jeszcze przegrywa (kwestia doświadczenia) ale już tych z nieco niższej półki goli przeważnie bez opamiętania. Czasem zdarzają się wpadki (porażka z Nieminenem w Bangkoku) ale to rzadkość w wykonaniu Kanadyjczyka, bo jak na tak młody wiek prezentuje naprawdę stabilną formę. Na pierwszy ogień w Tokio dostał niełatwego rywala bo za takiego trzeba uznać Radka Stepanka - doświadczeniem bijącego Raonica na głowę. Jednak Milos poradził sobie bardzo dobrze, 2:0 i awans do drugiej rundy. Troicki również bez straty seta uporał się z Haase, jednak na Serba nie postawiłbym nawet grosza w starciu z Kanadyjczykiem. Troicki to zawodnik tak nieobliczalny, że mógłby z powodzeniem startować w WTA bo naprawdę potrafi doprowadzić swą grą do palpitacji serca o czym niegdyś sam miałem się okazje kilka razy przekonać. Efekt był taki, że postanowiłem już nigdy nie typować na tego człowieka. Jego sporym mankamentem jest słaba psychika - często gdy po drugiej stronie siatki stoi rywal bardziej utytułowany Serb nie wytrzymuje ciśnienia i popełnia głupie błędy. Sądzę, że mając po drugiej stronie Raonica, Troicki nie wytrzyma zbyt długo widząc jakie gwoździe będzie mu wbijał co rusz przy własnych gemach serwisowych. Viktor podanie ma również dobre ale nie na tyle by móc utrzymać je cały set na poziomie, który sprawi, że Milos nie będzie miał żadnych bp. Moim zdaniem ten mecz nie potrwa długo. Obaj panowie spotkali się już całkiem niedawno bo w sierpniu na turnieju w Toronto, tam Raonic wygrał bardzo spokojnie 6:3 6:4. Sądze, że tym razem będzie podobnie. Równa walka będzie się toczyć w początkowych gemach, natomiast z biegiem czasu do głosu zacznie dochodzić Kanadyjczyk. On swojego podania nie przegra, Troicki prędzej czy później ulegnie. Tak ja to widzę i sądzę, że tak właśnie będzie. http://obstawianie.com/atp-pekin-tokio-wta-pekin-vt123608.htm#1700467 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:32 ] zwrot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryczy Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska Spotkanie: Panathinaikos - Tottenham Typ: 2 Kurs: 1,90 Bukmacher: Bet365 Analiza: W czwartek o godzinie 19:00 zacznie się pojedynek między Panathinaikosem z Aten na przeciwko której stanie ekipa z Londynu Totenham Hotspur. Panathinaikos drużyna z Grecji posypała się, można powiedzieć. Kryzys w Grecji dotknął nie tylko gospodarkę ale i tez futbol krajowy. Z klubu odeszło kilku naprawdę wartościowych piłkarzy przede wszystkim z powodu takiego że klub nie był był ich w stanie utrzymać płacowo. W lidze po prostu tragedia na pięć meczy, 4 zremisowane spotkania z bilansem 3:6, do tego dochodzi gorzka porażka w lidze europejskiej na wyjeździe 3:0 z Mariborem. Tottenham ekipa Andre Villasa-Boasa dokonała historycznego wyczynu na ligowym podwórku wygrała na wyjedzie z czerwonymi diabłami 3:2 czego nie udało się wykonać od ponad 20 lat. W pierwszym meczu w lidze europejskiej padł remis z Lazio moim zdaniem zabrakło nieco szczęścia. Podsumowując to spotkanie nie widzę innego wyniku jak wygrana Kokutów piłkarsko maja przewagę nad rywalem pięciokrotna i chce to jutro zobaczyć na boisku. Dodatkowo kurs jaki wystawili oddsmakerzy jest dla mnie śmieszny, ale to lepiej dla nas. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm#1700470 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:29 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merdalion Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska Spotkanie: PSV Eindhoven - Napoli Typ: Czy PSV Eindhoven zdobędzie bramkę w obydwu połowach? Odpowiedź: TAK Kurs: 3,00 Godz: 04.10.2012 21:05 Bukmacher: William Hill Analiza: Obie drużyny spisują się kapitalnie na początku tego sezonu. Na mnie jednak większe wrażenie robią wyniki uzyskiwane przez PSV. Ta drużyna w trzech ligowych meczach u siebie zdobyła aż 13 goli. Wyniki 3:0 z Feyenoordem, 5:1 z Alkmaar, 5:0 z Rodą robią wrażenie. Faktem jest, że Eredivisie to nie jest najsilniejsza liga, jednak rozmiary tych zwycięstw zasługują na uznanie. Do tego dochodzi ostatnia wyjazdowa wygrana z Venlo aż 6:0. Z tego jasno wynika, że forma ofensywna PSV jest kapitalna. Jeśli chodzi o Napoli, to podobno jest całkiem możliwe, że ich trener na mecz z PSV wystawi rezerwowy skład. Nie jest tajemnicą, że włoskie drużyny raczej lekceważąco podchodzą do tych rozgrywek. Dla Napoli najważniejsza jest liga włoska szczególnie, że bardzo dobrze rozpoczęli rozgrywki. PSV u siebie to bardzo mocna drużyna, na dodatek są w kapitalnej formie, strzelają u siebie mnóstwo goli, a Napoli raczej lekceważy te rozgrywki. Właśnie dlatego podoba mi się typ na to, że PSV strzeli gole w obu połowach. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm#1700472 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:29 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleryk Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Data: 4.10.12 (18:00) Dyscyplina: Pilka nozna, Liga Mistrzow Kobiet Spotkanie: Wolfsburg - Racibórz Typ: over 3,5 goli Kurs: 1,45 Bukmacher: Tobet Juz dzisiaj o 18:00 odbedzie sie rewanzowy mecz 1/16 finalu Ligi Mistrzow Kobiet miedzy niemieckim Wolfsburgiem a polskim Raciborzem. Wielkimi faworytkami dwumeczu byly Niemki i potwierdzily to calkowicie w pierwszym meczu gdy rozgromily Raciborzanki na wyjedzie 5:1. Nasze dziewczyny posypaly sie kompletnie w drugiej polowie bo po pierwszej przegrywaly tylko jeden zero, a zaraz na poczatku drugiej na drugie trafienie niemek odpowiedzialy szybko bramka kontaktowa. Ale od tego momentu na boisku rzadzily juz tylko pilkarki Wolfsburga, ktore teraz w meczu u siebie beda mialy okazje przypieczentowac sprawe awansu efektownym zwyciestwem. Patrzac na roznice poziomow jaka jest miedzy zespolami i jest to roznica na korzysc niemek nie wyobrazam sobie zeby dzis Polki w meczu wyjazdowym mogly osiagnac bardziej korzystny wynik. Bardziej spodziewam sie kolejnego pogromu dlatego gram over na to spotkanie. W kobiecej pilce noznej wysokie wyniki nie sa niczym nadzwyczajnym a sa na porzadku dziennym poniewaz w pilce pan roznica poziomow jest czasem bardzo widoczna i to nawet na etapie 1/16 Ligi Mistrzow. Niemki sa zdecydowanie silniejsze od Polek. Na wyjezdzie osiagnely swietny wynik wiec teraz u siebie trzeba go tylko potwierdzic tak samo okazalym zwyciestwem. Raciborzanki nie maja nic do stracenia dlatego mam tez nadzieje ze pojda na wymiane ciosow bo nie maja czego bronic. Jak obie strony zagraja otwarcie to co najmniej cztery bramki powinny pasc bez najmniejszego problemu. http://obstawianie.com/liga-mistrzow-2012-2013-vt123219,50.htm#1700507 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:28 ] 45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młodywilc Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska Spotkanie: Liverpool FC - Udinese Typ: Liverpool FC (-1.5 AH) Kurs: 2.60 Godz: 04.10.2012 21:05 Bukmacher: Bet365 Rodgers pokazał juz w tym sezonie, że ma nakreślony plan co do udziału swojej drużyny w pucharach. Będzie walczył na każdym froncie, ale do boju będzie posysłał młodzież z domieszką kilku doświadczonych graczy. Z Young Boys w Europie i z West Brom w Capital One Cup wystawiał niemalże same rezerwy, a kilku z grających piłkarzy miało nascie lat. Dzisiaj również powinna być spora rotacja i ujrzymy kilku młodych chłopaków. Jednak podejrzewam, że skład całkowicie rezerwowy nie będzie, ponieważ mecz na Anfield i nie trzeba będzie męczyć podstawowych zawodników dalekimi podrózami. Gerrada nie spowdziewam się w ogóle gdyz wiadomo, ze miewa on często kontuzje i nie będzie wysyłany na takie spotkanie. Ale juz Suareza, Allena, Sahina (któremu brakuje ogrania przez rok kontuzji w Realu) jak najbardziej możemy się spodziewać. Na skrzydkłach zobaczymy pewnie Suso (o ile nie wystapi jako ofensywny pomocnik), Assaidiego, może Downinga. Raczej rodgers da odpocxząć Sterlingowi, gdyz ni będzie chciał go zbytnio eksploatować, chyba ze nie ma zamiaru wystawiać go w niedziele na rzeźników ze Stoke. W środku miejsce pownien zająć jeszcze Shlevey, który przez czerwoną kartkę nie może wystepować w lidze. To wszystko wygląda całkiem nienajgorzej. Assaidi pokazał, ze ma "pokrętło" w nodze i pali sie od gry. Suarez jak zagra to gwarantuje odpowiednią jakość, o środek pola się nie martwie gdyż jest tam kilku bardzo dobrych zawodników (nawet jak zagra Henderson to będę spokojny). Problemem może być obrona jedynie, ponieważ od początku nie wygląda to najlepiej. O ile taktycznie jest dobrze i druzyna nie popełnia błędow w ustawieniu, o tyle jest masa błędów indywidualnych przez co druzyna traci bramki. Mam nadzieje, ze wystapi Skrtel, który nie ma problemów z dużą ilością występów w sezonie, a który ostatnio popełniał pare błędów i przyda mu się pewny mecz, aby nabrał pewnosci siebie. Mam nadzieje, że nie będzie grał Carragher, poieważ wiek juz nie ten i jak zagra to o jego błędy jestem pewien. Jednak obrona może mieć ułatwione zadanie, ponieważ gdzieś wyczytałem, że w składzie nie powienien znaleźc się Di NAtale, który teraz sam ciągnie ten wózek. Udinese wyprzedało się w ostatnichlatach. Mają sproro problemów pozasportowych i to ma odzwierciedlenie w wynikach. Niby nie przegrali ostatnich 5 meczy, ale grał Di Natale, którystrzelił kilka goli, ale trzeba przyznać, ze w każdym meczu nie byli lepsi od rywali i juz dawno powinni zejść z boiska pokonani. Dzisiaj zapewne również jak gospodarze Udinese nie wystapi w podstawowym skłądzie, ponieważ kadrę mają wąską, a w lidze nie idzie najlepiej i wątpię, aby rzucali całe siły na Ligę Europy kosztem ligi. Biorąc po uwagę słabe wystepy Udine i najprawdopodobniej ich okrojony skład to jest w stanie zaufac Liverpoolowi, który ostatnie 4 mecze zagrał na naprawdę bardzo wysokim pozimie i rozkręcają się z meczu na mecz. Taktyka Rodgers przynosi rezultaty, młodzież gra bez kompleksów. Do tego czas na pierwsze zwyciestwo na Anfield w jakimś poważniejszym meczu, co też może świadczyć o powazniejszym potraktowaniu tego meczu przez Liverpool. Kibice czekają na okazałe zwycięstwo i myslę, że Rodgers da im dzisiaj to czego chcą. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm#1700518 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:28 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 AIK Stockholm - Dnjepr Dnjepropetrovsk godz. 21:00 typ: 2 kurs:2,20 Buk: Expekt Druga kolejka Ligi Europy,w Sztokholmie AIK podejmuję Ukraińskie Dnipro. Dla mnie faworytem tego spotkania jest zespół gości. Znakomicie radzą sobie w lidze ukraińskiej ,zajmują 3 pozycję za wielką dwójką Szachtarem oraz Dynamem ,dopiero w ostatniej kolejce ponieśli pierwszą porażkę z będącym w wysokiej formie Szachtarem,który w tym sezonie jeszcze nie przegrał. Dnipro przegrało to spotkanie 2-1 choć długo utzrymywał się wynik remisowy. Zespoły z Ukrainy jak na razie dobrze sobie radzą w Europie, Szachtar ma 4 punkty,Dynamo 3 a Dnipro również 3 bowiem w pierwszej kolejce pokonali na własnym stadionie PSV 2-0. Choć ten tydzień jest bardzo ciężki dla zespołu z Ukrainy najpierw mecz z Szachtarem,dziś LE,natomiast w niedzielę mecz z Dynamem. Na pewno Ukraińcy nie odpuszczą dzisiaj tego spotkania i będą chcieli przywieść 3 punkty ze Szwecji. AIK silny jest w swoim kraju,jednak na europejskich boiskach powalczyć może co najwyżej z Lechem. W ostatniej kolejce na ziemię sprowadziło ich Napoli wygrywając z Szwedami 4-0. Tak więc nie wróżę sukcesu AIK-owi na arenie europejskiej,nie sądzę również,żeby uzyskali jakąkolwiek zdobycz punktową w dzisiejszym spotkaniu. _________________ http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700527 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:27 ] 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvid Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: EUROPA: Liga Europejska - Runda grupowa Spotkanie: PSV - Napoli Typ: 2 Kurs: 4.06 Godz: 21:05 Bukmacher: Pinnacle Analiza: W dzisiejszym meczu PSV podejmuje u siebie Napoli, które według mnie jest faworytem dzisiejszego spotkania. Liga Włoska prezentuje większy poziom, niż Holenderska(według mnie) a zajmuje tam pozycję vice-lidera, bez porażki w lidze. PSV natomiast w swojej lidze zajmuje 3 miejsce i mają na koncie 2 porażki. Włoska piłka różni się od holenderskiej i o ile Napoli przyjmie swój styl gry i nie pozwoli na kontrolę ze strony PSV to wygra z nimi zdecydowanie. Napoli w defensywie prezentuje się fantastycznie, stracili w swojej tylko 2 bramki, jako jedyna drużyna w Serie A. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700549 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:27 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ViscaElBarca! Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Rubin Kazan - Partizan Belgrad Godzina: 18:00 Typ: 2 Kurs: 9,35zł Buk: Expekt Dziś druga kolejka Ligi Europejskiej w grupie H, którą uważam za mocno wyrównaną. O godzinie 18:00 w Kazaniu rozpocznie się bardzo ciekawe spotkanie , które zwróciło moją uwagę dość dziwnymi kursami na obie drużyny. Uważam, że kurs 9,35 zł na Partizan jest mocno przesadzony i nie uważam żeby ta drużyna była skazana na porażkę. Rubin w tym sezonie obecnie znajduje się na 7 miejscu w lidze i w ostatniej kolejce pokonał na wyjeździe 4:0 Rostov, ale we wcześniejszym meczu przegrał w Pucharze Rosji z 2 ligową drużyną Yenisey Krasnoyarsk 2:1. Wiem, że w tym meczu zagrali w mocno rezerwowym składzie, ale nawet w takim powinni pokonać drużynę gospodarzy. Patrząc na Partizan, obecnie 2 drużynę ligi serbskiej widzę w ostatnich meczach ligowych same przekonywujące zwycięstwa: 3:0; 4:1; 5:0; 5:2; 3:1, jedyna wpadka to remis u siebie 0:0 w pierwszym meczu LE z Neftci. Jak widać drużyna może pochwalić się imponującą ilością strzelonych bramek. Dlatego też zdecydowałem się zagrać dziś na Partizan, a do tego zachęcił mnie wysoki kurs na gości . Ostatnie wyniki Rubin: Lokomotiv Moskva 1 - 0 Rubin Kazan Inter Mediolan 2 - 2 Rubin Kazan Rubin Kazan 1 - 0 Kuban' Krasnodar Yenisey 2 - 1 Rubin Kazan Rostov 0 - 4 Rubin Kazan Ostatnie wyniki Partizan: Partizan 5 - 2 Hajduk Kula Partizan 0 - 0 Neftçi Partizan 5 - 0 Sloboda Užice Partizan 4 - 1 Proleter Novi Sad Vojvodina 0 - 3 Partizan [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:26 ] 200, kursu nie podajemy w zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrankSinatra Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 VfB Wolfsburg - RTP Unia Racibórz Godzina: 18:00 Typ: handicap -3, 1 Kurs: 1,60 Buk: Tobet Dziś w Wolfsburgu odbędzie się mecz rewanżowy w ramach kobiecej ligi mistrzów pomiędzy miejscowym Wolfsburgiem a polską Unią Racibórz. W pierwszym mecz Unia poległa u siebie aż 5:1. Wiec raczej w rewanżu nie mają czego szukać, warto wspomnieć że ranga tego meczu stoi na najwyższym poziomie zjeżdżają się delegacji UEFA i federacji narodowych na czele z niemiecką wiec drużyna z Wolfsburgu będzie bardzo zmotywowana. Ekipa z Niemiec gra najsilniejszym składem z Luisa Wensing, Verena Faißt, Josephine Henning, Nadine Keßler, Alexandra Popp, Lena Goeßling, Martina Müller i Conny Pohlers. Zwycięsto Niemek jest przesądzone a handicap na trzy bramki jak najbardziej warty grania. [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:26 ] 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpi Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska - Runda grupowa Spotkanie: Liverpool FC - Udinese Calcio Typ: over 2.5 Kurs: 1.82 Godz: 21:05 Bukmacher: Betsafe Analiza: Z meczu na mecz zespół Liverpoolu prezentuje się coraz lepiej. Nie jest to forma sprzed kilku lat, kiedy to zespół grający na Anfield był w światowej czołówce ale można zauważyć, że obrali właściwy tor zmierzając ku temu celowi. W dzisiejszym spotkaniu L'pool podejmie na własnym terenie przeciętnie prezentującą się jak do tej pory drużynę Udinese. Włosi mają w obecnym sezonie tylko jedno zwycięstwo na swoim koncie przeciwko zagubionemu Milanowi , który mecz kończył w 9. Faworytem w tym spotkaniu jest ekipa gospodarzy. Gra Liverpoolu w ostatnim czasie wygląda bardzo dobrze. Ofensywnie grający zespół "The Reds" stwarza dużo dobrych okazji i zdobywa sporo bramek. W ostatnim meczu Ligi Europejskiej na wyjeździe, po zdobyciu pięciu bramek wygrali mecz z Young Boys aż 5:3. Spoglądając na poczynania ligowe także widzimy, że zdobywają sporo goli. Z drugiej strony zespół gości w ostatnich spotkaniach ma zupełnie odwrotną sytuację. W meczach włoskiego Udinese wyniki underowe przeplatają się z tymi overowymi. Moim zdaniem anglicy są w stanie sami pokryć typ overowy (nawet w przypadku wystawienia mniej doświadczonych zawodników). Zespół Udine aby myśleć o ewentualnym awansie powinno co najmniej zremisować w tym spotkaniu. Podsumowując, uważam, że wynik w tym spotkaniu będzie wysoki. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700597 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:25 ] 82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mln Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Piłka nożna, liga europejska 04.10.2012 21:05 Molde FK - Vfb Stuttgart Typ: ponad 3,5 gola Kurs: 2.95 tobet Druga kolejka fazy grupowej ligi europejskiej, spośród 24 spotkań wybrałem pojedynek zespołów, które rozpoczęły swój udział w tej fazie rozgrywek słabo, lider norweskiej Tippeligaen zagra z piętnastym zespołem Bundesligi. Jestem zdania że kursy na Stuttgart są mocno zaniżone, nie są takim faworytem jak to nam wskazują, Ole Gunnar Solskjær wykonał kawał świetnej roboty, Molde w zeszłym sezonie po raz pierwszy zdobyło mistrzostwo kraju, teraz może nie są w najwyższej dyspozycji ale są liderem, a liga norweska nie jest przecież jakąś nie wiadomo jak słabą. Natomiast Stuttgart zeszły sezon zakończył na miejscu szóstym, na wyjazdach miał ujemny bilans, w tym sezonie również nie błyszczą, początek jest słaby, bardzo nierówny. Tak naprawdę ciężko wskazać faworyta w tym meczu, ja jednak na ten mecz patrzę z innej strony, otóż po statystykach można mieć duże nadzieje na sporą ilość bramek w tym meczu. Rozpocznę od tego że zespoły te stanęły na przeciw siebie dwa lata temu w tych rozgrywkach, i wtedy Molde u siebie przegrało 2:3 a na wyjeździe zremisowało 2:2. Analizując ten sezon wnioski są podobne, Molde u siebie wygrało 11 z 12 spotkań, strzelając 27 bramek a tracąc 14 co daje średnią 2,25 bramki strzelonej na mecz, przy 1,17 straconej, czyli w meczach Molde u siebie pada średnio ok. 3,5 bramki co jest bardzo wysoką średnią. Stuttgart jak na niemiecką ekipę przystało również wie jak tracić i zdobywać bramki w tym sezonie na wyjazdach w lidze ma bilans 1-1-1 bramki 5:8, czyli strzelają 1,67 bramki na mecz a tracą 2,67 bramki, co prawda są to dopiero trzy kolejki ale potwierdzić to może poprzedni sezon gdy średnia bramek w meczach wyjazdowych Stuttgartu była na poziomie 3,5. Obie ekipy do ligi europejskiej podchodzą poważnie, dlatego też ze względu na słaby początek obu ekip w tych rozgrywkach czyli przegranej Molde 1:2 na wyjeździe z FC Kopenhagą i przede wszystkim zaledwie remisie 2:2 u siebie Stuttgartu z Steauą Bukareszt liczę że dziś każda z drużyn wyjdzie z nastawieniem zdobycia trzech punktów. To wszystko pokazuje że duża liczba bramek w tym meczu jest jak najbardziej realna, przegrany stawia się w bardzo ciężkiej sytuacji przed kolejnymi spotkaniami, jeśli padnie szybko bramka drużyna przegrywająca będzie musiała zaryzykować by wywalczyć jakieś punkty, co wiąże się z kontrami, otwartym meczem itd itp. Mam nadzieję że mój tok rozumowania jest dobry, początek spotkania 21:05. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700648 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:25 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuber77 Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska Spotkanie: Newcastle - Bordeaux Typ: 1 Godz: 21:05 Kurs: 2,50 Buk: Pinnacle Analiza: W drugiej kolejce Ligi Europy spotyka się zespół angielski z francuskim. Już sam ten fakt , zważywszy na historie stawia w roli faworyta zespół z Premier League , gdyż niezwykle rzadko udawało się francuzom coś ugrać w meczach z Anglikami a tym bardziej na wyjeździe. Jeśli chodzi o jakość kadry w/w zespołów przewaga Newcastle w każdej formacji nie podlega dyskusji. Niezły bramkarz , solidna obrona, kreatywna druga linia, no i przede wszystkim wspaniały atak dwóch Senegalczyków Ba i Cisse P. D. Jeśli tyko na ławce mieszczą się tacy gracze jak Ameobi S Anita V, Ferguson S czy Obertan o czymś to świadczy.W Bordeaux wiodącą postacią jest Obraniak co dobrze jej nie wróży. Newcastle nie zwykł przegrywać w swojej twierdzy nawet z potentatami Premier League a Bordeaux nawet nie ma co z nimi porównywać. [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:24 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniverMan Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Rozgrywki: piłka nożna - Liga Europejska Liverpool-Udinese Typ:2 Godz:21:05 Kurs:4.0 Buk Pinnacle Analiza: Typuję tutaj na gości,ponieważ kurs jest jak dla mnie całkowicie nie adekwatny do tego jak się mają realia co do tego spotkania.Goście zagrają w optymalnym składzie,ze swoim najlepszym napastnikiem Di Natale.Trener przyjezdnych zapowiada walkę o 3 punkty,także o motywację nie będzie trudno,ze strony piłkarzy jak i sztabu.Gospodarze natomiast,zagrają młodzikami z rezerwy,tak jak ostatnio z Young Boys.Wtedy wygrali ze Szwajcarami,ale Udinese to o wiele cięższy i bardziej doświadczony przeciwnik,tym bardziej,że jak widać,biorą sobie te rozgrywki na poważnie.Stawiam w tym spotkaniu na doświadczenie włochów. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700657 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:24 ] 250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekinho Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Neftci Baku (HA +1.5) - Inter PE 18:00 typ 2 kurs 2.50 Pinnacle Analiza Już dzis o godzinie 18:00 zaczną się drugie spotkania fazy grupowej Ligi Europejskiej.W jednych ze spotkań zmierzą się Inter Mediolan z azerbejdżańskim Nefchi Baku.Drużyna z azarbejdżanu w swoiej lidze gra w kratke na cztery rozegrane mecze wygrali dwa i dwa przegrali i obecnie zajmują 9 miejsce w tabeli z dorobkiem 6 punktów. Nefchi Baku Jako pierwszy zespół z Azerbejdżanu w historii piłki nożnej przeszedł do fazy grupowej Ligi Europejskiej.W pierwszej kolejce Nefchi Baku grając na wyjezdzie zremisowało z Partizanem 0:0.Jeśli chodzi o Nerazzurrich to w lidze ostatnio wygrali 2:1 Fiorentiną i obecnie zajmują 3 miejsce w tbeli z dorobkiem 12 punktów.Inter w pierwszej kolejce fazy grupowejLigi Europejskiej zremisował na swoim stadionie 2:2 z rosyjskim Kazan.W drużynie z Włoch Z pewnością na boisku nie zobaczymy dwóch strzelców bramek w ostatnim meczu ligowym - Antonio Cassano i Diego Milito. braknie także defensywnej dwójki: Samuela i Chivu. Możemy spodziewać się bardzo młodego składu.myślę że to że to Inter wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku i młodzi zawodnicy coś ustrzelą chcąc pokazać się trenerwi.Stawiam 3:0 dla Interu. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700666 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:23 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska - Runda grupowa, godz. 21.05 Spotkanie: Hannover 96 - Levante Typ: Hannover 96 [hc 0:1] Kurs: 2.55 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Gospodarze mocno zaczęli sezon w Bundeslidze i są w czołówce. Zespół na początku strzelał mnóstwo bramek i choć w ostatnim meczu przegrał 0:1 HSV, to dzisiaj liczę na bramki gospodarzy. Wcześniejsze mecze u siebie to wyniki 4:1 z Nurnberg i 3:2 z Werderem. Levante na to spotkanie przyjechało bez kilku podstawowych graczy, których trener po prostu zostawił w Hiszpanii. Widać więc, że goście traktują to spotkanie raczej ulgowo. W kadrze na to spotkanie nie znaleźli się: obrońca David Navarro (5 meczów), pomocnicy Juanlu (5), Papakouli Diop (6), Barkero (6), nieosiągalni są też: Pallardó i Martins. Zmiany mają też dotyczyć obsady bramki, zagrać ma rezerwowy Navas, awizowany jest też Dudka. Hannoveru 96 ma zagrać w najsilniejszym zestawieniu i przy rezerwach gości wydaje mi się, że to gospodarze powinni pokusić się o 3 pkt., a mam nadzieję, że pokryją handicap. Awizowany skład: Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Schmiedebach, da Silva Pinto - Stindl, Huszti - Schlaudraff, Sobiech. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191.htm#1700689 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:23 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Hokej, Dania Spotkanie: Copenhagen - Sonderjyske Typ: over 6.5 Kurs: 2.80 Bukmacher: Expekt 04.10.2012 19:00 Analiza: Bardzo ciekawie zapowiadające sie spotkanie w duńskiej lidze hokejowej.Aktualni przodownicy w tabeli podejmują ostatnią drużynę.Tak więć sprawa jasna kto jest faworytem tego spotkania, ja jednak tutaj upatruje wyniku overovego. Może i goście i zagrali jeszcze żadnego dotychczasowego meczu over 5.5 ale w tym spotkaniu myślę że to nastąpi i to jeszcze większy niż tylko sześć bramek. Gospodarzom także powinno udać sie coś strzelić jakieś dwie jedną bramkę ale goście w dzisiejszym spotkaniu powinni się rozstrzelać i na to liczę.Obrona gospodarzy nie jest szczelna i przeciwnicy zawsze dużo trafią krążka do siatki.W dzisiejszym spotkaniu myślę że to będzie kanonada i wynik bez minimum siedmiu bramek będzie niespodzianką.Goście są na fali i w tym spotkaniu powinni pokazać swoją wyższość w każdym elemencie gry. http://obstawianie.com/liga-dunska-2012-2013-vt123407.htm#1700694 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:21 ] 180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolti Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska, godz. 19:00 Spotkanie: Hannover - Levante Typ: Hannover Kurs: 1.62 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dziś o godzinie 19:00 w lidze europejskiej odbędzie się spotkanie: Hannover - Levante. Faworytem według mnie oraz bukmacherów jest ekipa z Niemiec, kurs na zwycięstwo Hannoveru to 16.2 , z kolei kurs na zwycięstwo ekipy z Hiszpanii to aż 5.50. Zespół z Niemiec jest faworytem, nie tylko dlatego, że gra u siebie, ale przede wszystkim dlatego, że w lidze prezentuje się lepiej niż w Levante. W Bundeslidze Hannover ma 2 porażki, jednak odniesione na wyjeździe, u siebie spisuje się bardzo dobrze: 3 mecze (2 zwycięstwa, 1 remis), udało się pokonać 3:2 Werder Brema, 4:1 Nurnberg oraz zremisować 2:2 z Schalke 04, czyli uczestnikiem Ligi Mistrzów. Piąte miejsce w lidze Hannoveru świadczy o tym, że ekipa jest w niezłej formie. Co do gości to jest to zespół Levante, jeśli chodzi o Primera Division, to zespół ten jest w słabej formie: 6 meczy (2 zwycięstwa, 1 remis, oraz 3 porażki), stosunek bramkowy wynoszący 7:13. Szczególnie dokonania Levante na wyjeździe są tragiczne: 3 mecze - 3 porażki, 0:2 z Valladolid, 1:3 z Malagą, oraz ostatni mecz ligowy 0:4 z Osasuną. Jak widzimy zespół ten jest w fatalnej formie, w lidze hiszpańskiej znajduje się na 13 pozycji. Mimo, że w ostatniej kolejce Hannover ligowej Hannover również przegrał 0:1, to trzeba powiedzieć że świetny występ zaliczył bramkarz HSV. Hannover jest w gazie, jeśli chce awansować z grupy, to powinien wygrywać spotkania na własnym obiekcie. Pora dobić Levante, liczę również na gol Sobiecha. Mój typ to wygrana gospodarzy. http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700696 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:22 ] 62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamen0 Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Październik 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Europejska - Runda grupowa Spotkanie: Atl. Madrid - Plzen 04.10.2012 21:05 Typ: under 3.5 Kurs: 1.60 Bukmacher: Pinnaclesports Analiza: W dzisiejszy wieczór o godzinie 21:05 odbędzie się spotkanie pomiędzy zespołami Atlethico Madryt i Victorią Plzen. Faworytem tego spotkanie jest oczywiście tryumfator poprzedniej edycji Ligi Europy. Jednak dzisiejsze spotkanie jest dla gospdoarzy mniej ważne niż weekendowe spotkanie w La Liga z ekipą Malagi, która świetnie radzi sobie w rozgrywkach Ligi Mistrzów. Taki obrót sprawy stawia trenera w trudnej sytuacji. W dzisiejszym meczu w ekipie gospodarzy zobaczymy z pewnością dość eksperymentalny skład, dlatego wnioskuje nikłe zwycięstwo Athletico. Moim zdaniem gospdoarze wygrają dziś skromnie 2:1 http://obstawianie.com/liga-europejska-2012-13-vt123191,25.htm#1700708 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-10-09, 16:22 ] 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi