Obstawianie Napisano 15 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Luty 2007 Pytania, analizy, informacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exp Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Luty 2007 W Danii rozpoczynają sie playoffy: Herning-Rungsted typ: 1 kurs 1,24 Tutaj nie ma właściwie co analizować, Herning u siebie przez cały sezon zasadniczy wymiatał, zresztą na wyjeździe tak samo, a Rungsted jest jedną z najsłabszych ekip całej ligi. Kurs troche za niski do grania, gdyż w Danii niespodzianek w play off nigdy nie brakowało. Aalborg-Fredrikshawn typ: 1 kurs 1,39 Kolejny "pewniak" tylko po troche lepszym kursie. Fredrikshawn na wyjazdach gra tragicznie, obok Herleva jest to najgorsza wyjazdowa drużyna ligi. Aalborg to jeden z faworytów do wygrania play off. Sonderjylland-Rodovre typ: 1 kurs 1,74 Tutaj kieruje sie dobrą grą na własnym lodzie Sonderjyllandu oraz wysokim zwycięstwem w ostatnim bezpośrednim meczu między tymi zespołami. Dodatkowo Sonderjylland w play off zawsze jest piekielnie mocną drużyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amciek Napisano 22 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Luty 2007 Nordsjælland - Herning Blue Fox 2 1.75 Drugi mecz fazy play-off w duńskiej ekstraklasie. Naprzeciwko siebie stają pierwszy i ósmy zespół fazy zasadniczej. Kurs jest, jak dla mnie, bardzo wysoki i kuszący. Myślę, że goście będą chcieli jak najszybciej zakończyć tę fazę rozgrywek, czyli nie poniosą żadnej porażki w rywalizacji z Nordsjelland, aby w spokoju przygotowywać się do znacznie trudniejszych półfinałów. Herning- zdecydowany lider fazy zasadniczej, zdobył 88, czyli aż o 21 więcej niż drugi zespół. Najlepszy atak, najlepsza obrona, najpoważniejszy kandydat do mistrzostwa 2007 Nordsjælland- 8 drużyna fazy zasadniczej, zdołali wyprzedzić tylko ousidera Herlev. 38 pkt w 36 i ujemny bilans bramkowy. Już na podstawie tych informacji widać ogromną dysproporcję między potencjałem obu ekip. Pierwszy mecz zakończył się zwycięstwem Herning 2-0, co jest dla mnie małą niespodzianką ( oczywiście rozmiar tego zwycięstwa). Myślę, że dzisiaj goście strzelą trochę więcej bramek, wygrają po raz drugi i tę fazę rozgrywek praktycznie już będą mieli z głowy. [ Komentarz dodany przez: Aion: 2007-02-22, 16:39 ] Bardzo dobry typ :tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
old_Waciak Napisano 25 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Luty 2007 Herning Blue Fox - Nordsjaelland Cobras (Over 5.5) (1.75) Expekt :tak: Dzisiaj 3 mecz pierwszej rundy play off w Danii. W sezonie zasadniczym 4 spotkania pomiędzy Herning i Nordsjaelland zakończyły się wynikami overowymi.W play off na razie w 2 spotkaniach 2 zwycięstwa Herning i 2 niskie wyniki. Dzisiaj licze w końcu na wysokie zwycięstwo Herning i ładny overowy wynik. Dodoam tylko jeszcze,że kto interesuje sie hokejem i liga Duńska wie,że w tej lidze pada zawsze sporo bramek a Herning zazwyczaj zmiata rywali z lodu u siebie //Edit -- Wynik 1-5 dla gości (mega niespodzianka ale over wszedł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amciek Napisano 27 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Luty 2007 NORDSJAELLAND-HERNING 1/4f.(4mecz) 2 1.70 TT Ten dwumecz jest bardzo dziwny. Moja poprzednia analiza pokazała, że drużyna Herning powinna w każdym spotkaniu aplikować rywalom po kilka bramek, a dzisiejszym meczem wyjazdowym mieli zakończyć już tę fazę Play-off. Tymczasem jest "trochę inaczej". Pierwszy mecz to mało przekonujące zwycięstwo 2-0 u siebie, potem wyprawa do Nordsjaeland, gdzie przegrywali już 0-2 ale wyciągnęlo na 3-2. I wreszcie mecz niedzielny gdzie Herning u siebie podejmował rywali i dostał sromotne lanie 1-5.... Dzisiaj gospodarze mogą wyrównać stan rywalizacji co dla mnie jest sporą niespodzianką. Gdyby tak się stało Herning czekałyby jeszcze conajmniej 2 spotkania. Tymczasem ich potencjalni rywale w 1/2 czyli SONDERJYSKE prowadzą już 3-0 i lada dzień przypieczętują awans do dalszej fazy. Nie muszę tutaj nikogo przekonywać, jak ważny jest odpoczynek gdy gra się co 2-3 dni. Zatem drużyna Herning nie może dopuścić do kolejnych meczów, czyli musi dzisiaj pokonać Nordsjaeland na wyjeździe i potem u siebie zakończyć tę rywalizację. Co przemawia za gośćmi pisałem już w poprzedniej analizie, która okazała się trafna. Dzisiaj goście zmażą plamę z niedzieli i pokonując rywali wyjdą na prowadzenie 3-1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exp Napisano 27 Luty 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Luty 2007 Fredrikshavn-Aalborg typ: 2 kurs 1,88 Fredrikshavn wygrał ostatni mecz, uważam, że póki co powinno im to wystarczyć. Aalborg jest znacznie lepszy, jest to jeden z głównych faworytów, także dziś powinni wygrać. Nordsjelland-Herning typ: 2 kurs 1,68 Tutaj jest sytuacja bardzo podobna jak w meczu wyżej. Herning dostał ostatnio na własnym lodzie niezłe lanie, także czas na rewanż. Rodovre-Sonderjylland typ: 1 kurs 2,22 Jest 3-0 dla Sonderjylland, nie wydaje mi sie, żeby ta drużyna miała wygrać wszystkie mecze z Rodovre. Uważam, że dziś Rodovre zwycięży i jeszcze napędzi stracha rywalowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokerwf Napisano 6 Marzec 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Marzec 2007 HERNING-ESBJERG 1/2F.(1mecz) 1 - 1.35 Nie ma co się zbytnio rozpisywać .. MEGA faworyt rozgrywek podejmuje u siebie całkiem przeciętny Esbjerg.. Gospodarze w tym sezonie są zdecydowanie najlepsi w całej lidze, a ich rywale nie są juz tak mocni jak parę sezonów temu.. Rozgrywki hokeja w Dani zawsze były dla mnie bardzo hojne pod względem obstawiania i nie przewiduję tu najmniejszych problemów w tym pojedynku, jak i z pewnym awansem gospodarze do finałów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exp Napisano 6 Marzec 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Marzec 2007 Uważałbym na ten mecz, kurs jest niski, a Esbjerg potrafi sprawiać niespodzianki. Herning powinien wygrać, ale moim zdaniem kurs nie warty ryzyka. Na dziś proponuję mecz Aalborg-Sonderjylland typ: 1 kurs 1,54 W meczach pomiędzy tymi zespołami zazwyczaj wygrywa gospodarz, choć w tym sezonie Aalborg wygrał aż 3 z 4 spotkań. U siebie Aalborg grał z Sonderjyllandem 2 razy i 2 razy wygrał: 5-1 i 4-1. Dziś może nie być tak łatwo bo widać, że Sonderjylland jest dobrze przygotowane do play off(wystarczyły im 4 spotkania do wyeliminowania Rodovre), jednak uważam, że Aalborg dzisiaj wygra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokerwf Napisano 6 Marzec 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 6 Marzec 2007 Ja to się właśnie o Asalborg się boję , bo już w tych playoffach się na nich przejechałem ( na 3 mecze u siebie 2 kończyły się po dogrywce).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesius Napisano 30 Marzec 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2007 Aalborg Panthers - Herning Blue Fox Typ: 2 Kurs: 2.25 Aalborg - Herning (z dogrywką) Typ: 2 Kurs: 1.83 Drugi mecz finalowy dunskiej Oddset League. W pierwszym meczu zdecydowanie najlepszy zespol w Danii i murowany kandydat do mistrzostwa zespol Herning pokonal u siebie Aalborg 7-2. Wystarczy wspomniec, ze Lisice wygraly 30 z 36 meczy sezonu zasadniczego ze swietnym bilansem bramek +66. Ponadto maja swietny biland z dzisiejszymi gospodarzami - wygrali z nimi 7 ostatnich spotkan. Wiadomo, ze final wyzwala nawet w zdecydowanie slabszym zespole sporo ambicji i woli choc jednej wygranej, ale nie daje gospodarzom zbyt wielkich szans na wygrana. Typ z dogrywka troche mniej ryzykowny, ale mysle, ze goscie moga wygrac nawet 2,3 bramkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephisto Napisano 30 Marzec 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 30 Marzec 2007 Moja pierwsza analiza w dziale hokejowym Aalborg Panthers - Herning Blue Fox Typ:2 Kurs: 2,20 (bah) Jak już wspomniał grzesius, pierwszy mecz zakończył się zwycięstwem Herning 7:2. Nie sądzę, żeby w tym meczu padł aż taki duży rezultat, ale i tak goście powinni spokojnie wygrać ten mecz. Herning stoi na lepszej pozycji, jeśli chodzi o kondycję zawodników. W półfinale musieli zagrać jedynie 5 meczy, podczas gdy Aalborg grał aż 7 spotkań, z czego dwa mecze trwały dłużej, niż przewiduje regulaminowy czas gry. Ogólnie Herning jest lepszą drużyną. Mieli więcej zwycięstw w sezonie zasadniczym i bardzo dobrze spisywali się na wyjazdach. Do tej pory, w tym sezonie, Herning wygrał wszystkie 7 spotkań z Aalborgiem. Wiadomo, że play-offach gra się trochę inaczej, ale i tak przewiduję zwycięstwo gości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksgornikzabrze Napisano 3 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Kwiecień 2007 Aalborg - Herning 03-04-2007 19:30 Uważam że będzie to mecz który przeważy o wyniku finału. Wygrana Herning w zasadzie zapewnia im mistrzostwo. Doskonale o tym wiedza i pewnie bedą chcieli wygrać i udać się na urlop. Jest to zwycięstwo bardzo prawdopodobne gdyż dwa razy w tym sezonie Herning wygrał w Aalborgu. Ostatnio padł remis i nie sądzę żeby padł drugi pod rząd. Aalborg dosyć pewnie przeszedł play-off ale goście to dużo bardziej doświadczona drużyna i niejednokrotnie to udowodniła. Typ : 2 Kurs : 2.15 (Betsson) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi