Skocz do zawartości

Typy na dzień 09.09.2012

yaras

Rekomendowane odpowiedzi

Wzór podawania typów

Ukryta zawartość

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość.

W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów.

Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego

W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba.

WAŻNE!

Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm

Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku.

Dyscyplina : Piłka Nożna - Polska : IV liga - Małopolska Zachodnia

Spotkanie : Soła Oświęcim - Iskra Klecza Dolna

09.09.2012 16:00

Typ : 1

Kurs : 1.50

Bukmacher : Tobet

Analiza :

Przed chwilką pisałem analizę do meczu naszych kopaczy, a tu już przyszedł czas na spotkanie niedzielne. Nie będę nic za wiele dodawał do swojej ostatniej analizy na temat Soły. Myślę po prostu że to nie ma sensu. Proszę spojrzeć :

Soła Oświęcim, to klub jakich w Polsce mało... 2 sezony temu grali w A klasie, jednak wtedy to zdarzył się przełom. Do klubu wszedł sponsor który jest znany w całym kraju - Kredyty Chwilówki. O tej firmie chyba każdy słyszał. No i od razu postawiono sobie cel. Awans do Okręgówki, awans ten był tylko formalnością, bo przecież pościągali sobie zawodników którzy występowali na 3-4 ligowych boiskach. Jak nie trudno się domyślić po sezonie byli już w Okręgówce. No to trzeba iść wyżej... Kolejny cel na sezon - kolejny awans. No i prezesi znów zrobili niebagatelne wzmocnienia aby bez większych problemów wywalczyć awans do ligi 4. Skład wtedy był już złożony w większości z 3 ligowców. Tak więc znów sytuacja jak przed rokiem... Awans do 4 ligi był tylko formalnością. Na marginesie powiem, że zawodnicy którzy grali w Okręgówce mieli już kontrakty na kwotę ok 1500-2000 miesięcznie za mecz. Teraz przyszedł czas na 4 ligę w której to nie wypadało by się źle pokazać ( czytaj. wywalczyć awans do ligi 3 ) wymieniono 3/4 zespołu... Z zawodników którzy 2 lata temu wywalczyli awans do okręgówki a potem po części do 4 ligi , zrobiono drużynę rezerw która zaczęła w tym sezonie od B klasy. Ja się pytam czy zna ktoś jeszcze jakieś drużyny które grają w 4 lidze i mają swoje rezerwy ?

Ale wracając do pierwszej drużyny Soły... aby wywalczyć awans do 3, a potem 2 ligi trzeba się było wzmocnić no i wzmocnienia zrobili... i to jakie. Już opisuję. Kupiono 6 zawodników.

- Bramkarz : Kamil Talaga, Nowy nabytek Soły grał w takich klubach jak: Wisła Kraków, Płomień Jerzmanowice, Garbarz Zembrzyce, LKS Mogilany i Babia Góra Sucha Beskidzka. Co ciekawe, w barwach krakowskiej Wisły, za kadencji trenera Dana Petrescu był nawet drugim bramkarzem seniorskiego zespołu.

- Obrońcy : Adrian Stanek, Drugim wzmocnieniem Soły został Stanek z Wisły Kraków. Nowy gracz prawie od początku swojej kariery jest związany z Wisłą Kraków. W poprzednim sezonie 21-letni zawodnik wystąpił w 27 meczach Młodej Ekstraklasy i za każdym razem występował w podstawowym składzie.

- Pomocnik : Paweł Cygar, Pierwszym nowym nabytkiem zespołu z grodu nad Sołą jest Paweł Cygar, grający na pozycji środkowego pomocnika. Wychowanek Victorii Jaworzno ma już spore doświadczenie za sobą, o czym świadczy jego CV, które prezentuje się wręcz imponująco jak na IV-ligowy klub. Paweł Cygnar w przeszłości grał w takich zespołach jak: Przebój Wolbrom, Szczakowianka Jaworzno, Zagłębie Sosnowiec, Termalica Bruk-Bet Nieciecza, Resovia Rzeszów, czy Górnik Wesoła. W barwach Zagłębia zaliczył 18 spotkań w Ekstraklasie.

- Pomocnik : Michał Biskup, Michał od początku swojej kariery jest związany ze Szczakowianką Jaworzno, która w sezonie 2007/08 występowała pod nazwą KP Jaworzno. W rundzie jesiennej sezonu 2011/12 nowy gracz Soły był podstawowym zawodnikiem III ligowej ekipy prowadzonej wówczas przez Andrzeja Sermaka.

- Napastnik : Jakub Snadny, Jakub urodził się w Oświęcimiu. Swoją przygodę z piłką nożną rozpoczął w Unii Oświęcim, gdzie od najmłodszych lat był wyróżniającym się zawodnikiem. Napastnik strzelał dużo bramek i został doceniony przez działaczy Cracovii Kraków. Młody zawodnik spędził w krakowskim klubie pięć lat. Syn koordynatora grup młodzieżowych w Sole zagrał nawet w siedmiu spotkaniach na szczeblu Ekstraklasy

Pomocnik : Łukasz Ząbek, Z Janiny Libiąż przeszedł do Soły Łukasz Ząbek. 27 - latek może grać jako pomocnik lub napastnik. Piłkarz występował także w Victorii Jaworzno. W poprzednim sezonie Ząbek w barwach Janiny rozegrał 28 spotkań ligowych i strzelił w nich cztery gole.

Tak więc widzimy wszyscy jakim potencjałem dysponuje ta drużyna. Z Nivą wydaje mi się nie będą mieć większych problemów. Niva pierwszy mecz ligowy przegrała 2:3 z Świtem Krzeszowice... Soła w pierwszym ligowym meczu pokonała na wyjeździe 0:1 Borek Kraków, Borek który gdyby nie Soła, byłby w opinii wielu, jedynym kandydatem do awansu, ale niestety, takim w tym sezonie jest Soła, po takich wzmocnieniach nie ma co się dziwić, a kurs 1.65 ze zwykłą wiejską drużyną pobieram w ciemno. W Tamtym sezonie Niwa ukończyła rozgrywki w dolnej części tabeli, Soła jak już mówiłem zajęła pierwsze miejsce, po czym się wzmocniła, by wywalczyć awans do III ligi który w mojej ocenie jest formalnością.

Napiszę jeszcze o budowanym stadionie Soły... Ma on być gotowy za 1.5 roku i spełniać wymogi I logowe, a zaplecze wg. planów będzie spełniało wymogi Ekstraklasowe. Ma on pomieścić 3 000 osób, co na 4 (obecnie) ligę jest niewyobrażalne.

Tak więc polecam wszystkim. To 1.65 - 1.50 to jest lokata. Sami zobaczcie kto z kim gra... Myślę że doszczętnie przedstawiłem wam sytuacje obu klubów i szanse w tym meczu.

Tak więc to była moja analiza do meczu Soły z przed 3 tygodni. Od tego przegranego meczu wiele się zmieniło. A mianowicie. Soła wygrała trzy spotkania... 0:9 na wyjeździe z Przeciszowem oraz 3:0 u siebie z Jutrzenką oraz 1:2 w Wieliczce . Tak więc to musi być potwierdzenie moich słów o dominacji Soły w tej lidze. Byłem na meczu z Niwą i można powiedzieć że Niwa oddała 3 strzały i wygrała 2:0... Soła w tym meczu była lepsza, z resztą jak w każdym, dominowała, stwarzała sytuacje jednak skuteczność zawodziła. Dziś już nie będę mocno polecał tego typu, jak ktoś chce zaufać to proszę bardzo. Za tamten typ wszystkich przepraszam, a raczej nie za typ a za skuteczność Oświęcimian. Dziś ( jak już od trzech meczy 9:0,3:0,2:1 ) myślę że skuteczność nie zawiedzie i Sołą zgarnie 3 punkty w niedzielnej potyczce z Iskrą . Jak na razie Iskra w tabeli zajmuje 8 na 17 zespołów miejsce. W 5 meczach zgromadziła 7 punkty... Tak więc szału nie ma. Cieszy że były gracz krakowskiej Cracovii się rozstrzelał i po 5 meczach na swoim koncie ma już 6 bramek. Nic więcej nie będę pisał o pewności tego meczu. Polecam. Nic więcej. Start już o 16:00.

http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,50.htm#1692925

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:36 ]

:minus: 100

Dyscyplina: MLB - National League, Ameryka Płn., godz. 3.10

Spotkanie: Seattle Mariners - Oakland Athletics

Typ: under 6,5

Kurs: 1.95

Bukmacher: WilliamHill

Analiza: Lina ustawiona bardzo nisko, ale i Athletics i Mariners to ekipy o bardzo dobrej grze w polu i niewielkim potencjale ofensywnym. Nie ma tam wybitnych pałkarzy. Patrząc na wcześniejsze mecze, to w tym sezonie w ostatnich 10 grach aż 7 razy under dla takiej granicy. Dzisiejszej nocy było 6:1 dla gości, słabiutko zagrał as Mariners Hernandez, który dał aż 11 hits i 5 runs w 4.2IP gry. Patrząc na tegoroczne dokonania obu zespołów, można zauważyć, że: średnio goście zdobywają 4,2runs/mecz, posiadają najlepszą defensywę w lidze i są 3 zespołem od końca w lidze pod względem średniej ilości odbić w meczu (8,0hits/mecz). Gospodarze to najgorszy zespół w lidze pod względem ilości zdobywanych runs w meczu (3,8) i pod względem ilości odbić (7,8). Co ważne w tym spotkaniu zagrają dwaj pitcherzy o znakomitych ostatnio statach. W Oakland wyjdzie Anderson (3-0, 0.90) grał zaledwie 3 mecze w lidze MLB. W 20 inningów dał rywalom tylko 2 runs. Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby Mariners go mogli stłamsić. Iwakuma (6-3, 3.14) zagra w lidze po raz 25, w tym 12 jako starter. Ostatnie 4 mecze to 26IP gry i 1 oddany run. Grał już z Athletics jako zmiennik. Ale aż 3.2IP i dał 1 hit i 1 run. Według mnie under nawet przy linii 6,5.

http://obstawianie.com/mlb-2012-vt122215.htm#1693626

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:37 ]

Dyscyplina: Tenis, US Open, finał kobiet

Data: 9.09.12 (01:00)

Spotkanie: V. Azarenka - S. Williams

Typ: S. Williams -1,5 seta

Kurs: 1,59

Buk: Pinnacle

Na nadzielę nie ma za bardzo co grać, oferta dość uboga a więc w tej sytuacji trzeba wybrać z tego co jest możliwie jak najpewniejsze zdarzenie. No to hop, finał us open wśród pań pomiędzy Viktorią Azarenką a Sereną Williams nie powinien trwać więcej niż 2 sety. Amerykanka jest w takiej formie, że mocno bym się zdziwił gdyby Białorusinka dała radę wygrać seta, a o wygranej w meczu już nie piszę bo to by była megasensacja. Williams po wszystkich rywalkach od pierwszej rundy aż po finał przetoczyła się jak walec, więc nie będę ich po kolei wymieniał, każdy zainteresowany śledził wyniki więc wie. Viktoria w początkowych rundach też kosiła równo, ale już od ćwierćfinału zaczęły się schody. Najpierw horror z Samanthą Stosur wygrany po trzech setach, potem półfinał z Sharapovą i powtórka z rozrywki - wygrana po ciężkim meczu i trzech setach. Trzeba przyznać, że Aza ma nerwy ze stali, ale dwa tak wyczerpujące spotkania mogą jej dać się w finale solidnie we znaki. Zwłaszcza, że po drugiej stronie siatki stanie rywalka, która zbytnio się nie zmęczyła w trakcie turnieju i która ma bodaj najlepszy return w całym Tourze. O serwisie nie będę pisał bo to wręcz oczywiste - przełamać tak dysponowaną Williams graniczy obecnie z cudem. Amerykanka wygrała Wimbledon, wygrała Igrzyska i pewnie wygra również US Open. Jeszcze nie tak dawno sądziłem, że do najlepszego tenisa już nie wróci (pamiętne kłopoty ze zdrowiem), a tu nie dość, że wróciła, to jeszcze wydaje się silniejsza niż kiedykolwiek. W chwili obecnej zdecydowanie jest poza zasięgiem rywalek (nie zmienia tego nawet pojedyncza wpadka na turnieju w Cincinnati i jedyna w ostatnim czasie porażka z Kerber). Dlatego w finałowym meczu us open z Azarenką nie widzę innego rezultatu jak zwycięstwa Sereny w dwóch setach.

http://obstawianie.com/us-open-vt123317,25.htm#1693685

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:37 ]

Gość Brzuszek

Piłka nożna - Polska - IV liga Wielkopolska Południe

9.09.2012 g. 16:00

Victoria Ostrzeszów - Grom Wolsztyn 1 / 1,74 / Betsafe

Victoria zajmuje 6. miejsce w lidze w dorobkiem 10 punktów, a ich rywale są na 9. pozycji mając ugranych 9 punktów. Oba zespoły nie bardzo lubią dzielić się punktami. W przypadku gospodarzy na 6 rozegranych spotkań tylko jedno zakończyło się remisem, a w przypadku gości na 6 rozegranych meczów nie było ani jednego podziału punktów. Victoria u siebie jest bardzo mocna co zdążyła już udowodnić w tym sezonie. Pokonała nieobliczalną imienniczkę z Wrześni w stosunku 5-0, ograła Olimpię Koło 2-0 i zremisowała z Płomykiem Jarota II 2-2, ale w tym meczu gospodarze prowadzili po 20 minutach 2-0 i chyba poczuli się zbyt pewnie, bo jeszcze w pierwszej połowie stracili 2 gole i nie potrafili już przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść. Wolsztyn na wyjazdach na razie zanotował dwie porażki, z Płomykiem Jarotą II 0-1 i LKS-em Gołuchów 2-3. Ten mecz będzie z całą pewnością najcięższym testem wyjazdowym z dotychczas rozegranych. Ekipa gospodarzy gra naprawdę fajną piłkę jak na ten poziom rozgrywek, szybkie akcje oskrzydlające, dużo wejść bocznych pomocników do środka z wykończeniem akcji. Za ofensywę odpowiada czterech graczy, a konkretnie to dwie pary braci, którzy strzelili jak do tej pory wszystkie gole zespołu na swoim boisku. Są to Artur i Robert Skrobacz oraz Michał (nie wiadomo czy zagra) i Marcin Mazurek. Na swoim stadionie spokojnie powinni sobie poradzić z drużyną Gromu, która w początkowej fazie sezonu bezapelacyjnie okazuje się zespołem własnego boiska. Według mnie na tak trudnym terenie jakim jest Ostrzeszów będzie ciężko o jakiś dorobek punktowy. Moim zdaniem to gospodarze tym spotkaniem dopiszą do swojego stanu punktowego kolejne 3 oczka. Moim zdaniem typ jak najbardziej do gry.

http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,50.htm#1693718

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:39 ]

Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division, Argentyna

Data: 9.09.12 (01:20)

Spotkanie: San Lorenzo - Colon Santa Fe

Typ: over 2,5 goli

Kurs: 2,62

Bukmacher: William Hill

Argentynska liga z definicji underowa ale to nie znaczy, ze od czasu do czasu nie moze pasc w danym meczu over. Ja taki mecz chyba znalazlem. 6 kolejka Primera Division i mecz dwunastego w tabeli San Lorenzo z czwartym Colonem Santa Fe. Gospodarze poki co glownie remisuja, w pieciu meczach trzy remisy, bilans bramek 3:3, powtarzam: w pieciu meczach, to nie blad. Colon na tym tle wypada troche lepiej, bilans bramek 7:4 (3zw-2rem.-0por). Teoretycznie w tym meczu under 2,5 mozna grac z zamknietymi oczami, ale ja cos czuje ze dzisiaj bedzie wyjatek od reguly i oba zespoly troche jednak postrzelaja. Jak to mowia kazda passa jest po to zeby ja przelamac. Lorenzo po trzech remisach i jednej porazce w czterech poprzednich meczach powinno w koncu zagrac o pelna pule bo przy takiej asekuranckiej postawie zespol co kolejke bedzie schodzil coraz nizej w tabeli. Na remisach przeplatanych porazkami miejsca w srodkowej czesci tabeli zapewnic sie nie da. Zeby zbierac punkty trzeba wygrywac i dzisiaj jest dobra pora na przerwanie tej slabej passy. Rywal wymagajacy. Trzy zwyciestwa, dwa remisy, 4 pozycja w tabeli, ogolnie dobry start Colonu. Forma na tyle dobra ze jakies bramki goscie sa w stanie w tym meczu strzelic. W lidze argentynskiej undery sa chlebem powszednim ale mam przeczucie ze tu undera nie bedzie. W meczach miedzy tymi druzynami rzadko kiedy padaly mniej niz 2-3 bramki. Trzy ostatnie mecze San Lorenzo z Colonem to wyniki: 1:1, 1:3, 1:2. Najswiezszy z marca tego roku. Czyli w meczach miedzy soba druzyny te nie muruja tak bardzo bramki jak w wiekszosci ligowych meczow. Typ swoj opieram po czesci na tym wlasnie fakcie, a druga czesc to to, ze Lorenzo musi sie w koncu przelamac i zagrac o 3 punkty bo samymi remisami daleko nie zajedzie. Brak wygranej od 4 spotkan to wystarczajaca motywacja zeby dzisiaj zagrac odwazniej. Wiem ze typ jest ryzykowny ale 2,62 na over 2,5 czesto sie nie widzi w ofertach bukow dlatego podejme to ryzyko i zobaczymy czy sie oplaci.

Analiza skopiowana a nadal mimo 12 postow nie moge linku wkleic :/

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:42 ]

:plus: 162

Dyscyplina: Boks

Data: 09.09.2012 4:30 (godzina u bukmachera)

Spotkanie: Andre Ward - Chad Dawson

Typ: Chad Dawson

Kurs: 4,33

Bukmacher: Bet365

Moim zdaniem bukmacherzy za bardzo faworyzują Warda. Ward jest świetnym bokserem, ale pod koniec zeszłego roku męczył się z Frochem, a Froch moim zdaniem jest gorszy od Dawsona. Dawson w tym roku pokonał dość pewnie na punkty starego, jednak będącego w doskonałej formie Hopkinsa. Dawson w tej walce będzie miał sporą przewagę warunków fizycznych. We wzroście niby jest niewielka(2 centymetry) różnica na korzyść Dawsona, jednak przewaga zasięgu jest już bardzo duża, bo według boxrec Dawson ma 194 cm zasięgu, a Ward zaledwie 180 cm. Ward ostatnią walkę stoczył pod koniec zeszłego roku, więc z formą różnie może być. Ward nie miał łatwej walki z mającym dobre warunki fizyczne Frochem, a Dawson ma jeszcze większy zasięg i potrafi z tego korzystać. Uważam, że Dawson ma większe szanse niż wskazują na to kursy.

http://obstawianie.com/boks-i-sporty-walki-vt291,50.htm

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:40 ]

:minus: 200

Tenis, WTA Debel, godz.19.30

Spotkanie: Hllavackova/Hradecka - Errani/Vinci

Typ: 1

Kurs: 2,09

Buk: pinnaclesports

Analiza:

Przed nami finał US Open w deblu kobiet.Nieznacznymi faworytkami według buków są Włoszki, jednak ja stawiam na zwycięstwo Czeszek.Errani i Vinci w drodze do finału straciły tylko seta z turniejową "13" Mattek/Mirza.Pozostałe spotkania kończyły się wynikami 2:0, pokonując m.in turniejową 8 i 11 tj.Llagostera/Martinez i Peshke/Georges.Włoszki przed turniejem w Nowym Jorku nie błyszczały jak na obecnie "2" deblowe rakiety świata.Na IO odpadły w ćwierćfinale, a w Montrealu już w 2 rundzie, w Cincinnati w ćwierćfinale.Na pewno są zmęczone obecnym turniejem gdyż występowały również w singlu.Obie doszły bardzo wysoko.Errani odpadłą w półfinale, a jej partnerka w ćwierćfinale gdzie uległą właśnie Errani.Tak więc mają za sobą na prawdę dużą ilość meczy bo 10 i 11 spotkań.Zmęczenie na pewno da o sobie znać w tym spotkaniu.Z kolei Czeszki odpadły bardzo szybko w singlu (4 i 2 runda) i mogły skupić się wyłącznie na deblu.I to bardzo efektywnie.W drodze do finałowego spotkania nie oddały nawet seta!Do tego zaledwie 2 razy grały w meczach tie-breaki.Forma Hradeckiej i Hlavackovej jest imponująca w ostatnim czasie.Tuż przed US Open grały finał w New Heaven, wygrały turniej w Cincinnati.Wcześniej natomiast zdobyły srebro na IO, finał w Wimbledonie i półfinał w Paryżu.Jeśli chodzi o H2H to jest on na korzyść Czeszek, które wygrały 3 ostatnie spotkania z 4 w tym roku (2 wygrane w lipcu i sierpniu).Włoszki potrafiły wygrać 2 razy ale były to już odległe spotkania w czasie.Tak więc nie pozostaje nic innego jak postawić na Czeszki, na pewno są bardziej wypoczęte od rywalek, dla której da znać zmęczenie tego turnieju.Im dłużej mecz będzie trwał tym lepiej na debla Hradecka/Hlavackova.Do tego Włoszki w ostatnim czasie nie mają patentu na Czeszki.Przegrywając łatwo spotkania.Stawiam na zwycięstwo dwóch pań H.Polecam również typ na 2:0 na Czeszki po dobrej kursie.

http://obstawianie.com/us-open-vt123317,25.htm#1693752

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:40 ]

Piłka Nożna AFRYKA: Africa Cup of Nations - Qualification

Spotkanie: Mozambik - Maroko

Typ: 2

Kurs: 2.25

Analiza:

W tym spotkaniu jest tylko jeden faworyt jest to zespół Maroko. Mają w swoich szeregach kilka gwiazd światowego formatu m.in. Chamakh, Taarabt, Carcela, Boussoufa. Patrząc na składy zespołów Maroko jest o kilka klas wyżej od Mozambiku. Chyba żaden zawodnik Mozambiku nie gra w dobrym europejskim klubie, przynajmniej żadnego graczu nie rozpoznałem po przeglądaniu ich składu. Mozambik ostatnie zwycięstwo odniósł w październiku 2011 roku, ciągną serię 8 spotkań bez zwycięstwa... dziś ta seria pewnie zostanie przedłużona. Te mecz to pojedynek Dawida z Goliatem jak każdy wie w piłce nożnej może się zdarzyć wszystko. Ale to nie jest europejska piłka w której niema już słabych zespołów, afryka to wciąż amatorka i Maroko powinno pewnie wygrać to spotkanie. A kurs zachęca :)

http://obstawianie.com/puchar-narodow-afryki-elminacje-vt123175.htm#1693756

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:43 ]

Data: 9.09.12 (17:00)

Dyscyplina: Tenis, us open

Mecz: David Ferrer - Novak Djokovic (zostanie wznowione od stanu 5:2 w pierwszym secie)

Typ: David Ferrer

Kurs: 4,00

Bukmacher: Sportingbet

Byłam ciekawa czy po wczorajszym starcie i przerwaniu tego spotkania przy niespodziewanym prowadzeniu Hiszpana 5:2 w pierwszym secie będzie można jeszcze gdzieś zagrać to spotkanie. Dziś okazuje się, że można, bukmacherzy nadal mają je w ofertach tylko kursy są oczywiście zweryfikowane i dostosowane do obecnego wyniku. A wynik na pierwszy rzut oka jest sensacyjny bo Djokovic bardzo, ale to bardzo rzadko daje się przełamać aż dwa razy w ciągu jednego seta. Ferrer wyszedł na kort bardzo zdeterminowany i od początku pokazał, że nie zamierza oddać tego meczu bez walki. W ogóle lubię oglądać tego zawodnika w akcji, lubię jego zadziorność, wolę walki i to, że nigdy nie odpuszcza, zawsze walczy do końca. Tak było między innymi w ćwierćfinałowym pojedynku z Janko Tipsareviciem gdzie Ferrer przegrywał m. in. 1:2 w setach, a przy 2:2 w piątym secie nawet 0:3 i 1:4 w gemach i z takiego wyniku potrafił wyciągnąć mecz. Inni zawodnicy już dawno by się poddali wiedząc jak trudno przełamać serwis Serba, ale nie David. On jak zwykle walczył do końca i został za to nagrodzony. Brawa należą też się Janko bo obaj zagrali wtedy na niewiarygodnym poziomie, mecz był wspaniałym widowiskiem godnym finału, szkoda że jeden z nich musiał odpaść. O Djokoviciu nie będę dużo pisała, jego atuty są doskonale znane, jest to zawodnik kompletny, praktycznie bez słabych punktów, ale przecież jest tylko człowiekiem. Liczę po cichu, że pierwszy set to nie wszystko na co stać Davida i w kolejnych również będzie potrafił toczyć wyrównaną walkę z Novakiem. Tego pierwszego seta można już właściwie zaliczyć na konto Hiszpana bo odrobić dwa przełamania nawet Novakovi będzie bardzo trudno, szczególnie, że mecz zostanie wznowiony, więc David będzie w pełni sił. Trzymam mocno kciuki za niego bo pokazał na tym turnieju bardzo piękne wartości, pokazał, że zawsze trzeba grać na 100%, dawać z siebie wszystko nawet gdy wynik jest beznadziejny. Mało w dzisiejszym tenisie jest takich zawodników, dlatego podwójnie doceniam postawę Hiszpana i trzymam kciuki żeby los mu ją nagrodził awansem do finału.

Skopiowałam analizę do działu ale linku podać jeszcze nie mogę

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:44 ]

Tenis, ITF Alphen 12-00, 9.09.2012

Zahlavova - Kerkhove

typ: 2

2,85

Bwin

Analiza

Dzis w spotkaniu finalowym turnieju ITFowskiego w Alphen, Czeszka Zahlavova spotka sie z reprezentanka gospodarzy, Kerkhove. Faworytka spotkania wydaje sie byc Czeszka, licze jednak, ze Holenderka ma dzis szanse sprawic niespodzianke. Czeszka to na pewno duzo bardziej doswiadczona i ograna zawodniczka. Ostatnimi czasy jednak Czeszka jest w slabej dyspozycji. Zahlavova wystepuje w ostatnim czasie tylko w turniejach z cyklu itf, a wystepowala przeciez regularnie w rozgrywkach WTA. Trzeba przyznac ze Czeszka wcale nie dominuje w turniejach nizszej rangi. W Pradze zaliczyla cwiercfinal, we Wloszech przegrala juz jednak w I rundzie. Czeszka w tym turnieju wygrala juz co prawda cztery spotkania, lecz zadnej z zawodniczek nie znam z nazwiska i nie sa raczej to zawodniczki prezentujace przyzwoity poziom. Holenderka natomiast gra dzis przed wlasna publicznoscia, bedzie na pewno zatem podwojnie zmotywowana do zwyciestwa. Ma jako przeciwniczke doswiadczona rywalke, jest ona jednak w slabej formie i Holenderka ma ogromne szanse na zwyciestwo. Sadze, ze stac ja dzis na sprawienie niespodzianki.

http://obstawianie.com/challenger-vt121465,50.htm#1693788

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:44 ]

:minus: 150

Dyscyplina: Tenis, US Open

09.09.2012 22.35

Spotkanie: Wiliams - Azerenka

Typ: over 18,5 gemów

Kurs: 1.8

Bukmacher: Unibet

Serena, zgodnie z przewidywaniami dotarła do finału, po drodze nie tracąc nawet seta. Rok temu, było podobnie, po czym przegrała dość gładko i niespodziewanie z S. Stosur. W tym meczu, wszystko przemawia za Sereną, bilans h2h 9-1, ostatni pojedynek na IO, gładko wygrany przez Amerykankę i to, że gra u siebie. Ale, każdy mecz jest inny, liczę, że Białorusinka powalczy ostro przynajmniej w jednym secie, może go wygrywając… a jak nie, to powodzenie typu będzie na styku, gdyż nie przewiduję wyniku typu: 6-2, 6-2 – liczę na walkę i słabszą dyspozycję Sereny.

http://obstawianie.com/us-open-vt123317,25.htm#1693793

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:45 ]

:plus: 80

DR Kongo - Gwinea Rownikowa

09.09.2012, godz. 16:30

typ: 1 (eh -1)

kurs: 2,35

buk: Tobet

Po raz kolejny uderzam w eliminacje Pucharu Narodow Afryki. Wg niektorych bukow mecz mial byc wczoraj i stosunkowo mala ich ilosc oferuje typy na to spotkanie. Mecz jednak jest na pewno dzisiaj. :)

Wg mnie to spotkanie wygra Kongo. I to zdecydowanie, bo w rewanzu, w przypadku niekorzystnego wyniku moga miec naprawde bardzo ciezko. Gwinea na swoim boisku potrafi napsuc krwi kazdemu rywalowi - chocazby ostatni glowny turniej PNA to pokazal, rozgrywany wlasnie w Gwinei, gdzie druzyna doszla az do Cwiercfinalu. Ich gra opierala sie na zelaznej defensywie i kontrach. Trzeba wiedziec, ze ich 3 mecze grupowe daly tylko 5 bramek. Jednakze jesli spojrzec na ich gry wyjazdowe juz nie jest tak dobrze. Od 2003 roku zanotowali tylko 1 remis i az 16 porazek!

Kongo dysponuje naprawde solidna druzyna jak na Afryke. Graja bardzo ofensywnie, w ataku bryluje napastnik Anderlechtu Mbokani, ktory w tym sezonie strzelil juz w klubie 8 goli w 9 meczach. W ostatnich dwoch meczach reprezentacji rowniez zaliczyl 2 trafienia. Do tego dochodza jeszcze tacy zawodnicy jak kolega klubowy Mbokaniego - Bedi, kapitan TP Mazembe Mputu (TP Mazembe w 2009 i 2010 wygrywalo afrykanska Lige Mistrzow), Mongongu - podstawowy obronca francuskiego Evian, Youssouf Mulumbu z West Bromwich. Mozna powiedziec ze sa to gwiazdy na skale Afryki. Gwinea takich zawodnikow nie ma, niektorzy tulaja sie po Europie, ale nikt nie jest jakims podstawowym zawodnikiem chociazby w jakims krajowym sredniaku.

Kongo jest jedna z najbardziej ofensywnych druzyn w Afryce, wiedza ze rewanz moze byc bardzo ciezki i beda musieli sobie juz w tym meczu wypracowac solidna zaliczke. Dwie bramki przewagi wg mnie nie bedzie problemem i zobaczymy nawet wynik w granicach 3:0 moze 3:1.

http://obstawianie.com/puchar-narodow-afryki-elminacje-vt123175.htm#1693799

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:45 ]

:plus: 135

Dyscyplina: Formuła 1 GP Włoch

09.09.2012 14:00

Oba samochody zostaną sklasyfikowane w GP (ukończą wyścig) Sauber?

Typ: Tak

Kurs: 1.62

Bukmacher: Unibet

Dziś wyścig F1 GP Włoch dzisiejszy typ na ukończenie wyścigu przez zespół Sauber. Typuję, że Sergio Perez i Kamui Kobayashi zostaną sklasyfikowani w wyścigu. Rok temu ta sztuka się obu kierowcom stajni Sauber nie udałą przez awarię skrzyni biegów u jednego i drugiego i w połowie wyścigu zakończyli swoje zmagania. W tym sezonie mają lepszy samochód, który może konkurować z najlepszymi bolidami w stawce. Po wczorajszych kwalifikacjach Kamui Kobayashi będzie startował z 9 pozycji, Sergio Perez z 13 Saubery zazwyczaj mają lepsze wyścigi od kwalifikacji. W ostatnim GP świetnie zakończyły się kwalifikacje dla obu Sauberów, Kobayashi startował do wyścigu z pierwszej linii z drugiej pozycji, Perez z piątej pozycji. Niestety po starcie przed pierwszym zakrętem Francuz Grosjean pokazał co potrafi, spowodował kolizję, która mogła się skończyć tragedią. W tym wypadku ucierpiał Sergio Perez, który musiał zakończyć wyścig na pierwszym zakręcie toru. Kobayashi był zmuszony zjechać do swoich mechaników po nowy nos bolidu przez co stracił wiele pozycji i zakończył wyścig na 13 pozycji. Francuz za spowodowanie wypadku został ukarany zakazem startu w GP Włoch, więc powinno być bezpieczniej. Pierwszy zakręt nie jest bardzo niebezpieczny, w razie nie zmieszczenia się w nim można go ściąć, nie powodując nie potrzebnej kolizji. Pogoda na dziś nad torem Monza ma być dobra, nie powinno padać. Wyścig powinien być spokojny jeśli chodzi o kolizje i wypadki. Typ na dziś: Oba Saubery ukończą wyścig GP Włoch na torze Monza.

http://obstawianie.com/formula-1-2012-vt122219.htm#1693801

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:50 ]

:plus: 62

Dyscyplina: Piłka Nożna

09.09.2012 12:15

Flota Swinoujscie - Okocimski KS Brzesko.

Typ: do przeryw HT 1

Kurs: 2.00

Bukmacher: Expekt

Dzis o godzinie 12:15 Lider 1 ligi Polskiej Flota Świnoujście przed własna publicznością podejmować będzie beniaminka Okocimski KS Brzesko. Wyraźnym faworytem tego spotkania sa gospodarz którzy do tej kolejki przystępują jako lider w dotychczasowych 5 meczach Flota niespodziewanie wszystkie wygrała ba nie tracąc przy tym bramki. Zaś goście dzisiejszego spotkania Okocimski na ta chwile nie radzi sobie zbyt dobrze w 5 rozegranych do tej pory spotkań zdobyła tylko 4 pkt co daje 15 lokate spadkowa. Flota jest to zespoł na którego nikt nie na awans ale jak widać dysponują składem który coś może ugrać w tym sezonie i przy odrobinie szczęścia zrobić awans. Mysle ze w tym spotkaniu gospodarze rusza na beniaminka z brzeska od pierwszych minut i do przerwy będą juz prowadzić dlatego stawiam na Flote o kursie 2.00 do przerwy

http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,50.htm#1693809

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:46 ]

:plus: 100

09.09.2012 18:00

Dyscyplina: Hokej na lodzie/PLH

GKS Tychy-GKS Katowice

typ: over 6,5

kurs:1,80

buk: Bwin

Pojedynek, na który kibice obu śląskich klubów musieli czekać 7 lat. Z jednej strony GKS Tychy, który od kilku dobrych lat jest w czołówce ligi z aspiracjami na złoty medal, z drugiej beniaminek powracający na tafle ekstraligi po długiej przerwie. W Katowicach dokonano ciekawego zaciągu zza oceanu werbując do składu Amerykanów, zmieniając słynny do tej pory szlak transferów z Czech,Słowacji i Białorusi. Efekt zaskoczył wszystkich, ponieważ Gieksa pokonała w 1 kolejce po rzutach karnych mistrza Polski z Sanoka. W meczu Gieksa prowadziła nawet 3:1. Co ważne dla typu zawodnicy z Katowic potrafią strzelać i tracić bramki. GKS Tychy w tym sezonie dysponuje bardzo mocnym zestawieniem ofensywnym mając w swoich szeregach takich zawodników jak: Simicek, Bagiński, Baranyk, Łopuski, Da Costa, Parzyszek, Pasiut. W drużynie z Katowic występuje obecnie 6 zawodników, grających w przeszłości dla GKS-u Tychy, także z pewnością będą chcieli się pokazać. Myślę, że można się tu spodziewać 7 bramek.

http://obstawianie.com/liga-polska-2012-2013-vt123405.htm#1693812

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:47 ]

:plus: 80

MLB, 09.09 - 20:15

St. Louis Cardinals - Milwaukee Brewers

typ: 1 (-2 AH)

kurs: 3.34

Pinnacle

Analiza: Dziś wieczorem czasu polskiego dojdzie do trzeciego spotkania w lidze MLB pomiędzy St. Louis Cardinal a Milwaukee Brewers. Dotychczas 2 poprzednie mecze wygrali goście z Milwaukee jednak tym razem stawiam na gospodarzy. Zawodnicy z St. Louis to czołówka ligi MLB i u siebie rzadko kiedy przegrywają wszystkie mecze w serii. Dziś nadszedł czas na przełamanie zwłaszcza że zespół nadal walczy o udział w play off i nie może sobie pozwolić na takie wpadki. Dziś w drużynie Kardynałów rozpocznie J. Kelly, dość solidny miotacz ERA 3.70 który co prawda ma bilans 4-6 ale z meczu na mecz gra coraz lepiej. Po drugiej stronie rozpocznie Marcum który ma bilans 5-4 ERA 3.53 więc żadnej przewagi po stronie gości nie widać, zwłaszcza że w ostatnim tygodniu zagrał dość słabo z Chicago Cubs. Aby zachować szanse na play off gospodarze powinni 3 spotkanie wygrać i nic nie stoi na przeszkodzie aby tak się stało.

http://obstawianie.com/mlb-2012-vt122215,25.htm#1693877

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:49 ]

Dyscyplina: Piłka Nożna, Brazylia - Campeonato Brasileiro

Godzina: 21:00

Spotkanie: International - Fluminense

Typ: Fluminense

Kurs: 2.96

Bukmacher: Pinnacle Sports

Analiza:

Lider przyjeżdża do bardzo osłabionej druzyny International. W zespole gospodarzy brakuje przede wszystkim Forlana, Lisandro Damiao, Guinazu. Pierwsza dwójka to super duet ofensywny, a trzeci to podstawa srodka pola, strasznie dużo walczy i bez niego środek pola wygląda bardzo niemrawo. Do tego brak Freda, D`alessandro, Klebera i Rafaela Moury. Siła ofensywna jest bardzo blada i o gole dla nich będzie bardzo ciężko. Za to do Fluminesne wraca Fred, który znany jest z występów w europejskim Lyonie. Z sim siła ofensywna wyglada bardzo okazale. Fluminense nie przegrało ostatnich 10 meczy. Zdobylio lidera i będą walczyć o to aby utrzymać pierwsze miejsce. Najlepsza drużyna na wyjeździe, najlepszy atak, najlepsza obrona w lidze. Nie powinni mieć trudności z tak osłabionym rywalem. International wygrał ostatnio 4-1 z Flamengo, ale wtedy i Forlan i Lisandro i Guinazu grali. Potem remis z Sao Paulo co z tak okrojonym składem jest sporym sukcesem. Dzisiaj czas aby przerwać tą passę.

http://obstawianie.com/brazylia-campeonato-brasileiro-carioca-paulista-vt119582,25.htm#1693886

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-10, 15:47 ]

:plus: 196

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...