yaras Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Sierpień 2012 REGULAMIN KONKURSU http://obstawianie.com/regulamin-i-zasady-vt7376.htm Wzór podawania typów Ukryta zawartość Musisz być zalogowany, aby zobaczyć zawartość. W przypadku nie podania konkretnego typu, kursu lub bukmachera analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu. Typy wraz z analizami - obowiązuje zakaz rezerwowania typów. Obowiązkowe jest wpisanie analizy do odpowiedniego działu tematycznego W postach pod analizą należy wkleić link do analizy w dziale tematycznym. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, jeśli uzna, że jej zawartość merytoryczna jest słaba. WAŻNE! Jeśli zauważyłeś błąd w swojej analizie - napisz o tym w temacie http://obstawianie.com/pytania-i-uwagi-vt120027.htm Jeśli Twoim błędem jest brak linku do analizy w dziale tematycznym - napisz drugi post z analiza i podanym linkiem a opiekun działu usunie post bez podanego linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefius Napisano 20 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Wrzesień 2012 Piłka nożna - Włochy, Serie A 22.09.2012, godz. 20:45 Spotkanie: Juventus - chievo Typ: poł/kon 1 / 1 Kurs: 1.80 Bukmacher: Bet365 Analiza: Faworytem tego spotkania jest oczywiście Juventus, powodów jest bardzo dużo. Główny z nich jest rewelacyjna forma, którą piłkarze objawili po trzech pewnych i wysokich zwycięstwach w pierwszych ligowych spotkaniach Serie A (2:0 z Parmą, 4:1 z Udinese i 3:1 z Genuą). Zespół ten posiadających klasowych piłkarzy i grający na światowym poziomie z pewnością będzie się liczył w walce o fotel lidera Serie A, a także o puchar ligi mistrzów. Przechodząc do LM w pierwszym meczu fazy grupowej w fascynującej potyczce z Chelsea ze stanu 2:0 dla Londyńczyków zdołali wyrównać, strzelając dwie bramki i wywieźć cenne punkty z trudnego terenu. Przechodząc do Chievo, goście zajmują 13 miejsce w lidze, więc bez rewelacji. Po zwycięstwie i ostatnich dwóch porażkach goście skompletowali 3 punkty. Myślę że Juventus z takimi graczami jak Buffon Pirlo czy Asamoah powinni spokojnie ograć na własnym stadionie takiego średniaka jakim jest Chievo. http://obstawianie.com/serie-a-vt123383.htm#1696354 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:01 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amelka87 Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia, Premier League 22.09.2012 16:00 Spotkanie: Chelsea - Stoke Typ: Stoke (AH +1.5) Kurs: 1.79 Bukmacher: Pinnacle Analiza: Kurs na Stoke jest w mojej ocenie zaniżony i pobieram bardo ładnie wyglądającą opcję z handi. Chelsea po dobrym poczatku sezonu kiedy to Hazard sam wygrywał mecze ostatniop trochę zawodzi. Osobiscie nie jestem fanka Di Mateo i myślę, że nie da on rady w tym sezonie. Kompromitacja z Atletico, remis z Juve, które stworzyło sobie wiele sytuacji do strzelenia gola. Kontuzji doznał bohater ostatniego meczu Oscar. Jutro przyjeżdża Stoke, które uwielbia spotkania z mocarzami ligi. Swoją solidna defensywą i prostym sposobem na grę w atku często mieszają w planach faworytom. Juz dawno goście pokazali, że takie kursy na nich no smiech na sali. W zeszłym sezonie Chelsea wymeczyła 1-0 , mimo że grali przez 70 minut w przewadze. Stoke jest w stanie powstrzymac Torresa i Hazarda. NIe ma większych absencji u nich z tego co czytałam. Chelsea ma spore problemy w obronie, nie mają DM-a z prawdziwego zdarzenia i myslę, że styl Stoke polegający na graniu piłek na Croucha, a ten zgrywa Waltersowi bądź skrzydłowym może przynieść tutaj dużo dobrego. Dodatkowo stałe fragmenty gry również będą dla nich mocną bronią. Linka podac nie mogę. [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:15 ] 79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomOlej Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2012 Dyscyplina: BRAZYLIA: Campeonato Brasileiro B 22.09.2012 02:00 Spotkanie: Joinville - Parana Typ: 2 Kurs: 5.50 Bukmacher: Bet365 Analiza: Całkowicie zaskoczył mnie tak wysoki kurs, co prawda Parana ma ostatnio problemy z wygrywanie ale rywal nie jest wcale taki silny do tego mocno osłabiony zabraknie m.in. podstawowego bramkarza i wielu innych, oto cała lista: Ivan (B 24-0), Pedro Paulo (O 23-0), Maurício (O 21-0), Alberto (P 16-0), Carvalho (P 21-4), Jean Carlos (N 10-1). W tym sezonie te zespoły już raz się spotkały i górą była Parana która wygrała 2-0 na własnym stadionie. Jutro czeka ich mecz wyjazdowy ale mają większe szanse niż poprzednie wiec po takim kursie czego nie zaryzykować ? też ma problemy z formą... kurs duży i to bardzo wiec gramy nie płaczemy http://obstawianie.com/brazylia-campeonato-brasileiro-carioca-paulista-vt119582,50.htm#1696747 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:13 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zikos Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Wrzesień 2012 Piłka nożna - Polska 3liga kuj-pom-wielkp 22.09.2012, godz 15:00 Spotkanie: Pogoń Mogilno-Cuiavia Inowrocław Typ:2 Kurs: 2,39 Bukmacher: Betsafe Analiza: Juz jutro zmierzą sie dwie druzyny ktore mają odmienne cele w lidze ,Pogoń walczy o utrzymanie a Cuiavii mierzy w pierwszą szóstke ligii.Pogoń to beniaminek ktory praktycznie bez wzmocnien walczy w 3lidze ostatnio nawet zremisowali szczesliwie z Wdą Świecie i wygrali na wlasnym boisku 3-2 po zacietym meczu z Gks Dopiewo.Mają przyzwoitą ekipe ale na czołowke 4 ligii a nie trzeciej ,ciezko im bedzie sie utrzymac.Cuiavia dość slabo gra na wyjazdach w pierwszym meczu tylko wygrali 2-1 z Trzcianką ,a w pozostalych trzy razy przegrywała ,ale miała rywalii z czołówki ligii,wiec nie ma co sie dziwic.Dobrze wprowadzil sie do zespołu Mikołaj Plewa z Wdy czy Dawid Janicki strzelec juz 6bramek w tym sezonie ,gra tez w Cuiavii caly czas doświadczony napasnik Krzyszof Kretkowski,a takze znany z Zawiszy Szymon Maziarz ktory kieruje środkiem gry Inowrocławian.Mysle ze bedzie to zaciety mecz ,a Cuiavia wygra chociaz jedną bramką to regionalne spotkanie . http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,50.htm#1696851 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:19 ] 139 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzosz1987 Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Piłka nożna - Portugalia, Liga ZON Sagres 22.09.2012, godz. 21:30 Spotkanie: FC Porto - SC Beira-Mar (dodatkowy handicap azjatycki) Typ: FC Porto -2.5 gola Kurs: 2.375 Bukmacher: Bet365 Analiza: W tym sezonie FC Porto jak na razie grało raptem jeden mecz na swoim obiekcie, było to pojedynek przeciwko Guimaraes, wygrany w bardzo przekonującym stylu 4-0. Dziś mimo, że zabraknie kapitana, Lucho Gonzaleza a także Fernando czy Emidio Rafaela, Quinonesa, Rolando oraz Otamendiego (którzy nie załapali się do kadry meczowej) to myślę, że Porto bez większych problemów pokona swojego dzisiejszego rywala SC Beira-Mar. Wczoraj co prawda Ulisses Morais mówił, że w jego zespole nie ma żadnych kontuzji i urazów i wszyscy zawodnicy są do dyspozycji. Nie należy się jednak chyba obawiać tego zespołu. Beira-Mar po trzech kolejkach ma 2 punkty, kadrowo jest zupełnie na innym poziomie niż zespół FC Porto. Wystarczy bowiem spojrzeć na wycenę całego zespołu Beira-Mar na portalu transfermarkt.de, która wynosi 13.100.000 €, dla porównania FC Porto na tym samym portalu jest wyceniony na 173.750.000 € ! Ja w tym meczu postanowiłem zagrać dodatkowy handicap azjatycki -2.5 w stronę FC Porto. Do tej pory bowiem obie ekipy w najwyższej klasie rozgrywkowej mierzyły się 52 razy. Smoki wygrały 38 spotkań, a Beira-Mar tylko 4. 10 razy był remis. Stosunek bramkowy to 115:28. Jak widać jest ogromna dysproporcja. Warto również zaznaczyć, że na Estádio do Dragão w poprzednim sezonie mieliśmy wynik 3-0 w lidze i 3-0 w pucharze, sezon wcześniej Porto znów 3-0 wygrało u siebie, a w sezonie 2006/07 (Beira-Mar przez pewien okres grało w 2.lidze) Porto u siebie znów wygrało 3-0. Wyjątkiem był sezon 2004/05 kiedy Beira-Mar niespodziewanie wygrało na wyjeździe, a tak licząc od sezonu 1998/99 FC Porto u siebie wygrywał 8 razy (6x w stosunku 3-0, oraz raz 2-0 i 7-0) i 2 razy przegrali. Statystycznie wydaje się więc, że handicap powinien wejść tym bardziej, że patrząc na kadrę Beira-Mar nie mają za bardzo kim postraszyć FC Porto, owszem jest Abel Camará (2 bramki już w tym sezonie) czy Javier Balboa ale na FC Porto jest to zdecydowanie za mało i myślę, że gospodarze bez większych problemów powinni wygrać 3-0 lub wyżej, tym bardziej, że forma jest, bo przecież na tygodniu wygrali z Dinamo Zagrzeb 2-0 na wyjeździe w Lidze Mistrzów. http://obstawianie.com/portugalia-vt119663,50.htm#1696993 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:13 ] 138 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b@rto Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Angielska League Two Port Vale - Gillingham 22 Sep 2012, 16:00 typ: over 2,5 kurs: 1,80 buk: Bwin Tym razem gram typ z League Two, odpowiednika 4 ligi polskiej. Jednakze, zeby kogos nie zmylilo, poziom w Anglii na tym szczeblu na pewno jest duzo, duzo wiekszy niz w Polsce. Spotykaja sie zespoly liderujace calej tabeli. Na 1. miejscu jest dzisiejszy gosc z 19 punktami, gospodarze zajmuja miejsce 2 z 3-punktowa strata. Nie decyduje sie jednak obstawic na ktorys z zespolow, ale zdecydowanie chce polecic over. Port Vale to zdecydowanie najbardziej ofensywny zespol w calej lidze. Tylko 2 razy na 7 spotkan nie padl w ich meczu over 2,5. Srednia goli z ich meczow to az 4,29! W Znakomitej formie znajduje sie ich napastnik Tom Pope, strzelec 8 goli w tym sezonie i lider klasyfikacji strzelcow. Gillingham jest nieco gorsze pod wzgledem ilosci bramek, bo srednia z ich meczow wynosi "tylko" 2,71, ale tylko jeden wiecej mecz niz Port Vale zakonczyl sie wynikiem mniejszym niz 3 gole. Maja oni 3 najlepsza ofensywe w lidze, strzelili juz 15 goli (Port Vale 21). Ostatnie mecze Port Vale to istne festiwale bramkowe. sob 25/08/12 LI2 Morecambe FC 1 - 3 Port Vale FC sob 01/09/12 LI2 Port Vale FC 1 - 1 Torquay United FC sob 08/09/12 LI2 Port Vale FC 6 - 2 Rotherham United FC sob 15/09/12 LI2 Plymouth Argyle FC 1 - 3 Port Vale FC wto 18/09/12 LI2 Fleetwood Town 2 - 5 Port Vale FC Jak widac, tylko z Torquay nie padl over, ale trzeba zaznaczyc, ze Torquay jest najbardziej defensywna druzyna, srednia z ich meczow to tylko 2 i tylko 2 razy na 7 spotkan w ogole zaliczyli over w tym sezonie. A oto i ostatnie mecze Gillingham sob 25/08/12 LI2 Dagenham & Redbrid… 1 - 2 Gillingham FC sob 01/09/12 LI2 Gillingham FC 1 - 1 Chesterfield FC sob 08/09/12 LI2 Barnet FC 1 - 3 Gillingham FC sob 15/09/12 LI2 Gillingham FC 4 - 0 Bristol Rovers FC wto 18/09/12 LI2 Gillingham FC 1 - 0 Southend United FC Widzimy, ze w kazdym z ostatnich 5 spotkan strzelali bramke, tylko w dwoch ostatnich (wazne - na swoim boisku) nie stracili gola. W ich druzynie z kolei w bardzo dobrej formie jest napastnik Danny Kedwell, ktory to strzelil gola w 4 kolejnych meczach ligowych, a lacznie ma ich juz 7 i jest w klasyfikacji ligowej tuz za wspomnianym juz przeze mnie Popem. Historia spotkan obu druzyn jest "mieszana". W 12 meczach 4 razy wygrywalo Port Vale, padly 3 remisy i 5 razy wygrywalo Gillingham. Liczba overow w tych spotkaniach to dokladnie 6. Dzisiaj jednak nie widze innej opcji niz kolejny over. I to mozliwe nawet ze duzo, duzo wyzszy niz linia podana przeze mnie. Ostatnie mecze obu druzyn pokazuja, ze lubia strzelac a w obronie maja pewne braki, szczegolnie Port Vale, ktore stracilo juz 9 goli w 7 meczach. Widzi mi sie otwarty mecz z obu stron i wynik oscylujacy w granicach 4-5 goli. Nie zdziwi mnie jednak, jesli zobaczymy np. wynik 4:3 albo i jeszcze ciut wyzszy. Ja jednakze zadowole sie nawet wynikiem 2:1 i taki tez over podaje w konkursie. http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,50.htm#1696996 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:12 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Data: 22.09.12 (12:00), Tenis, ATP Petersburg Spotkanie: F. Fognini - D. Gimeno Traver Typ: 2 Kurs: 3,00 Buk: Bet365 Półfinał halowego turnieju ATP w Sankt Petersburgu. Naprzeciw siebie staną Włoch Fabio Fognini oraz Hiszpan Daniel Gimeno Traver. Wyraźnym faworytem buków jest wyżej notowany Fognini, jednak osobiście nie przekreślałbym szans Travera na sprawienie w tym meczu niespodzianki. Hiszpan w ostatnim czasie prezentuje naprawdę wysoką formę, pisałem już o tym przy okazji analizy do meczu z Kubotem, gdzie również stawiałem na Daniela, tyle, że nieco ostrożniej bo z handicapem setowym. Dziś postanowiłem spróbować odważniej bo są ku temu przesłanki, a kurs jest bez wątpienia wart podjętego ryzyka. Gimeno z ostatnich 10 spotkań przegrał zaledwie jedno, Fognini pod tym względem jest niewiele gorszy - notując 2 porażki. Niby bardziej ograny na hardzie jest Fabio, jednak nie sądze by to miało decydujące znaczenie bowiem Daniel od początku występów w petersburskiej hali wygląda bardzo dobrze. Widać, że forma jest i są wyniki. Pokonanie Serry, Kubota i Cipolli to nie przypadek. Fognini w drodze do 1/2 wyeliminował Kamke, Stakhovsky'ego i Bautiste-Aguta. Wyraźne faworyzowanie Włocha jakie widzimy w ofertach kursowych wynika również z faktu, iż buki sugerują się mocno bilansem h2h, który jest wybitnie niekorzystny dla Hiszpana bo wynosi 1-5. Jednak to dla mnie kompletnie bez znaczenia bo raz, że większość tych spotkań grali ze sobą kilka lat temu, a dwa, że tylko jedno toczone było na hardzie (również w hali) i miało ono miejsce w 2011 roku w Valencii. W odniesieniu do dzisiejszej sytuacji a aktualnej formy obu zawodników statystyka h2h niewiele wnosi do tematu. Moim zdaniem szanse Włocha są zdecydowanie przeszacowane, a Hiszpana - niedoszacowane. Według mnie Fognini rzeczywiście jest delikatnym faworytem, ale kursy powinny się przedstawiać średnio w okolicy 1,6 vs. 2,40 a nie 1,40 vs 3,00. Z tego względu pozwolę sobie spróbować skorzystać z tej sytuacji i postawić na zwycięstwo Hiszpana. Daniel jest w bardzo dobrej formie, posiada mocny serwis, z którego umie zrobić użytek. Papierowym faworytem nie jest, ale szansę na jego wygraną są moim zdaniem względnie wysokie - przynajmniej na tyle, że warto spróbować zaryzykować. http://obstawianie.com/atp-metz-st-petersburg-wta-seoul-guangzhou-vt123466.htm#1697025 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:02 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziu_boss Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Piłka nożna - Polska - II Liga - II Liga Zachód Calisia Kalisz - Lech Rypin godz. 16:00 typ: 1 kurs: 2,40 Buk: Tobet Dzisiaj zostanie rozegrana 9 kolejka 2 ligi zachodniej . W Kaliszu miejscowa Calisia zagra z beniaminkiem i wiceliderem tabeli zespołem z Rypina. Lech niespodziewanie dobrze rozpoczął sezon,przegrał tylko jedno spotkanie tydzień temu na własnym stadionie z Chojniczanką 1-3 w środę również się męczyli jednak udało im się pokonać MKS Oławę 3-2, zwycięska bramka w 84 minucie. Ich bilans w tym sezonie to 6-1-1 bramki 13-8. Calisia utrzymała się w 2 lidze" kuchennymi drzwiami" bowiem wycofał się z 1 ligi Ruch Radzionków. Zespół z Kalisza trenuję obecnie były reprezentant Polski Sławomir Majak ,przygotowuję on taktykę inną pod każdy zespół jak na razie przynosi to efekty,zespół ten może nie gra pięknych spotkań ale za to skutecznie. Jest zespołem,który stracił najmniej bramek w tym sezonie. Taka jest również taktyka na dzisiejsze spotkanie - zero z tyłu. Obecnie Kaliszanie są na 4 pozycji jednak mają zaległe spotkania z najsłabszą w tabeli Elaną. Do tej pory wygrali 4 mecze , 2 zremisowali oraz przegrali 1 spotkanie ,bramki 6-3. Jeżeli zespół z Kalisza wyjdzie na to spotkanie skoncentrowany oraz zdeterminowany do walki sądzę ,że wygrają to spotkanie,mają bardzo szybkich pomocników i napastnika ,którzy bardzo dobrze grają z kontry a w ostatnich meczach świetną formę zaprezentował bramkarz Artur Melon,któremu Calisia zawdzięcza zwycięstwo z Gryfem 2-1 tydzień temu. Zapowiada się bardzo wyrównany mecz ,oba zespoły mają jeszcze porachunki z 3 ligi,myślę że te rozstrzygną się dzisiaj na korzyść Kaliszan. Co do kibiców Ci za bardzo im nie pomogą ,chodź na mecze chodzi około 1000 osób nie ma tu dopingu. W Kaliszu tylko KKS. Jednak do tej pory zespół gra bardzo dobrze na zmodernizowanym stadionie i odniósł 2 zwycięstwa. Lech natomiast nie przegrał żadnego meczu wyjazdowego ,myślę że dzisiaj się to zmieni. _________________ http://obstawianie.com/polska-pozostale-ligi-vt119816,50.htm#1697027 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:21 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darak Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 22.09.2012 17:00 Dyscyplina: Hokej na lodzie/ Czeska 1 liga Kadan-Mlada Boleslav typ: Mlada -1,5 kurs: 2,15 bukmacher: Bet365 Do Kadania zawita dziś spadkowicz z czeskiej ekstraligi a zarazem jeden z głównych faworytów do awansu w tej lidze. Kadań bardzo źle rozpoczął obecny sezon zaliczając 3 porażki z rzędu strzelając 6 bramek a tracąc 10. Mlada z kolei wygrała pewnie 2 spotkania zaliczając małą wtopę w Sumperku. Mlada dysponuje lepszym składem i większym potencjałem z realnymi szansami na powrót do czeskiej ekstraligi,w związku z czym musi wygrywać spotkania z takimi rywalami. Kadan juz w sezonie przygtowywawczym miał problemy z wygrywaniem gdzie przegrał nawet z Sanokiem 7:5 (zaliczając ogolnie 5 porażek 1 remis i 1 zwycięstwo). Myśle, że goście wykorzystają wszystkie swoje atuty i wypunktują rywala przeżywającego lekki kryzys i wygrają co najmniej 2 bramkami. http://obstawianie.com/liga-czeska-2012-2013-vt123406.htm#1697034 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:21 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniverMan Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Godz:15:30 Spotkanie:Bundesliga/Wolfsburg-Gr.Furth Typ:1 Połowa/Koniec /Wolfsburg Kurs:2.35 Betsson Analiza: Stawiam tutaj na szybkie objęcie prowadzenia przez popularnych "wilków".Podopieczni trenera Magatha,są zdeterminowani aby wywalczyć w tym spotkaniu 3ptk.Na papierze mają lepszy skład,tacy piłkarze jak Diego,Olić,Vieirinha to solidni piłkarze,którzy mogą odmienić losy spotkania na swoją korzyść.Goście to beniaminek,także "zieloni"lepszej okazji na rehabilitację,raczej szybko nie będą mieli,tym bardziej,że przemawia za nimi dziś, również atut własnego boiska oraz wsparcie kibiców,którzy wiążą duże nadzieje w tym spotkaniu, co do swoich stołecznych grajków a zarazem trenera.Mimo niezbyt ciekawej, ostatnio gry Wolfsburga,liczę na przełamanie i skuteczny atak gospodarzy od pierwszych minut,drużyna przyjezdnych jest jak najbardziej w ich zasięgu,aby to uczynić.Czy skonczy się tylko na słownych obiecankach trenera F.Magatha? ?Przekonamy się już niedługo. Przewidywane składy: Wolfsburg: Benaglio - Fagner, Naldo, Pogatetz, Rodriguez - Kjaer, Kahlenberg - Diego - Vieirinha, M. Schäfer - Olić Greuther: Grün - Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal - Klaus, Fürstner, Peković, Prib - Edu, Sararer http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327.htm#1697062 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:12 ] 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolti Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy, godzina 15:30 Spotkanie: Schalke 04 - Bayern Monachium Typ: połowa/koniec remis/Bayern Monachium Kurs: 5.50 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dziś o godzinie 15:30 w Niemczech odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie: Schalke - Bayern. Obydwie te ekipy występują w tym sezonie w Lidze Mistrzów. Według bukmacherów faworytem do zwycięstwa w tym spotkaniu jest ekipa z Monachium, kurs na zwycięstwo Bawarczyków to 2.20. Z kolei kurs na zwycięstwo gospodarzy to 3.20. Czeka nas na pewno niesamowite spotkanie, bowiem obydwie drużyny w tym sezonie są niepokonane. Gospodarze to Schalke, ekipa która w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze. Zespół ten po 3 kolejkach w lidze niemieckiej zajmuje 4 miejsce mając na swoim koncie 7 punktów: 2 zwycięstwa, oraz 1 remis, osiągając przy tym stosunek bramkowy wynoszący 7:3. Wyniki Schalke w lidze to: remis 2:2 na wyjeździe z Hannoverem, wygrana u siebie 3:1 z Augsburgiem, oraz wyjazdowe zwycięstwo 2:0 z Furth. Udało się również wygrać swój mecz w Lidze Mistrzów, na bardzo ciężkim terenie w Pireusie z Olimpiakosem 2:1. Poprzedni sezon Schalke 04 zakończyło na 3 miejscu w lidze. Na Veltins-Arenie zespół spisywał się następująco: w 17 spotkaniach: 13 zwycięstw, 1 remis oraz 3 porażki, osiągając domowy stosunek bramkowy wynoszący 47:14, mimo to w poprzednim sezonie ulegli m.in. Bayernowi na własnym obiekcie. Ten sezon Schalke rozpoczęło dobrze, jednak według mnie nie mają szans z wzmocnionym w okinku transferowym Bayernem. U Schalke też oczywiście były zmiany, przybyli: Chinedu Obasi, Roman Neustädter, Tranquillo Barnetta, Timo Hildebrand, Sead Kolasinac, Philipp Hofmann, Vasileios Pliatsikas, Anthony Annan, oraz Edu. Odeszli natomiast tacy zawodnicy jak: Raul Gonzalez, Levan Kenia, Jan Moravek, Mario Gavranović, Ciprian Deac, Mathias Schober, Hans Sarpei, Carlos Zambrano, Peer Kluge, oraz Tim Hoogland. Jak dla mnie transfery nie robią żadnego wrażenia nie ubył żaden mocny filar drużyny, nie przyszedł również nikt klasowy. Podobno przeziębiony jest Klaas-Jan Huntelaar, ale wątpię żeby najlepszy napastnik zespołu gospodarzy nie zagrał z powodu lekkiego przeziębienia. Huub Stevens w dzisiejszym meczu nie będzie mógł skorzystać z następujących graczy: Chinedu Obasi, Sergio Escudero, Ciprian Marica, oraz Timo Hildebrand którzy są kontuzjowani. Goście to Bayern Monachium, główny kandydat do mistrzostwa w tym roku w Niemczech. Jak na razie zespół nie zawodzi, Bayern po 3 kolejkach ma na swoim koncie 9 punktów, oraz stosunek bramkowy wynoszący 12:2. Wyniki Bayernu w tym roku w Bundeslidze to: wygrana na wyjeździe 3:0 z Furth, 6:1 w Monachium ze Stuttgartem, oraz 3:1 w Monachium z Mainz. 12 bramek strzelonych w 3 meczach na pewno robi wrażenie. W Lidze Mistrzów również udany początek wygrana 2:1 w Monachium z hiszpańską Valencią. Jeśli chodzi o poprzedni sezon był dla Bawarczyków nieudany, tylko wicemistrzostwo kraju, oraz porażka w finale Ligi Mistrzów z Chelsea Londyn po rzutach karnych, ten sezon ma być całkiem inny, pełny trofeum. Jedne już zespół z Monachium w tym sezonie zdobył wygrana 2:1 w Superpucharze Niemiec z Borussią Dortmund. Bayern w poprzednim sezonie na wyjeździe spisywał się następująco: 17 meczy: 9 zwycięstw, 3 remisy oraz 5 porażek, osiągając stosunek bramkowy wynoszący 28:16. Włodarze Bayernu od razu zareagowali, do Bayernu przybyło wielu klasowych i bardzo drogich piłkarzy. Przede wszystkim przyszedł: Javi Martinez za 40 mln euro z Athletic Bilbao (jest to najdroższy transfer w historii klubu), Dante Costa, Xherdan Shaqiri za 9 mln euro, wrócił z Werderu Brema Claudio Pizzaro, oraz oczywiście będący w świetnej formie Mario Mandzukić za 13 mln euro. Odeszli natomiast zawodnicy nie mający szans na grę w podstawowym składzie, czyli: Nils Petersen, oraz Danijel Pranjić. Bayern w tym sezonie jest tak mocny, że powinien bez problemu zdobyć tytuł mistrzowski, oraz zajść bardzo daleko w Lidze Mistrzów. W drużynie z Monachium na pewno zabraknie: Mario Gomeza, Davida Alaby, oraz Diego Contento którzy są kontuzjowani, mimo to skład Bayernu wygląda bardzo mocno. Bayern wygrał ostatnie 3 mecze z Schalke, mimo, że były to sezony kiedy to nie zdobył mistrzostwa. Przypomnę bowiem, że ostatnio dwa razy po tytuł mistrzowski sięgnęła Borussia Dortmund. Jak widzimy Bayern potrafi grać z Schalke, dlatego też stawiam na zwycięstwo bardzo mocnych Bawarczyków, którzy mają tak silny skład, dokonali takich transferów, że powinni w lidze wygrać praktycznie z każdym. Mimo wszystko Schalke jest na tyle dobre, że do przerwy powinien być remis, a kolejne ataki Bayernu w drugiej połowie, pozwolą strzelić bramkę dającą 3 punkty. http://obstawianie.com/bundesliga-vt123327.htm#1697065 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:11 ] 250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokocz Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa Mecz: Wisła Kraków - Lechia Gdańsk Data: 22.09.2012 18:00 Typ: Wisła (-1.5 gola) Kurs: 3.65 Bukmacher: Unibet Analiza: Mecz przyjaźni w Krakowie, gdzie zawita gdańska Lechia. Przyjaźń będzie można dostrzec na trybunach, lecz nie na boisku, gdzie sytuacja Wisły jest coraz bardziej truniejsza. Po 4 rozegranych kolejkach Wisła zajmuje dopiero 11 miejsce i już na starcie traci dość dużo, a jak wiemy to nie Wisła w tym sezonie grała w rozgrywkach europejskich, a Legia i inne zespoły. Wisła nie przypomina w niczym drużyny srzed lat, lecz każdy wie, że ta styuacja w końcu będzie musiała się zmienić. Jest dobry trener skład też bardzo solidny, lecz elementy puki co jeszcze nie składają się w całość, lecz według mnie to tylko kwestia czasu, kiedy zespół się "obudzi". Puki co Wisła wygrała u siebie z GKS Bełchatów 2:1, po bramce Genkowa w doliczonym czasie gry oraz przegrała 3:1 z Polonią Warszawa. Na wyjazdach Wisła osiągnęła remis w Podbeskidziu 1:1 oraz przegrała 2:0 z Pogonią w Szczecinie. Należy jednak pamiętać, że styl gry Wiślaków był dobry i można mówić, że szczególnie ta ostatnia porażka z Portowcami jest niesprawiedliwa, a przynajmniej wątpliwa. Lechia to zespół, który w tym sezonie lepiej gra na wyjazdach niż u siebie, lecz w starciu z Wisłą żadnych punktów już być nie powinno. Puki co biało-zieloni u siebie przegrali 3:1 z Polonią (tak jak Wisła) oraz 1:2 z beniaminkiemm ligi Piastem Gliwice. na wyjazdach wygrywali do tej pory 2:0 z Pogonią w Szczecinie i 1:0 w Kielcach. Nie będę nawet pisać, że do trzech razy sztuka, więc Lechia dzisiaj przegra, bo to nie argument. każdy, kto śledzi poczynania Ekstraklasy zdaje sobie sprawę z potencjałów obydwu drużyn. Wisła ma tutaj zdecydowaną przewagę, więc stawiam na nią z handicapem. http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,50.htm#1697068 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:10 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlodek02 Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 piłka nożna- Ekstraklasa Wisła Kraków - Lechia Gdańsk typ - Wisła Kraków kurs 1.91 Bet-365 Preprasam za amieszanie teraz będzie dobrze: Mecz 5 kolejko polskiej ekstraklasy spotykają się drużyna Wisły Kraków , która rozczarowuje w tym sezonie zaledwie 1 zwycięstwo ,2 porażki jeden remis. Drużyna Michała Probierza zdecydowanie pod kreską. Dziś jest to mecz o posadę trener, która po ostatniej porażce w Szczecinie zdaje się być zagrożona. Wisła dziś zostanie poważnie osłabiona nie zagrają Sobolewski , Głowacki , Chrapek. Jednak mimo to powinna dziś walczyć o wygrana ponieważ celem drużyny był tytuł mistrza natomiast drużyna Lechii miała walczyć o utrzymanie. Drużyna Lechii pod wodza trenera Kaczmarka gra słabo nie potrafi jak Wisła wygrać u siebie. Jednak na wyjazdach dwie wygrane i 9miejsce w tabeli. Do formy zdaje się wracać Traore natomiast Rasiak mimo krytycznych opinii może wykonać akcje , która przesądzi o wyniku meczu. Lechia dziś nastawi się na kontrę i będzie liczyć na jeden punkt. Natomiast Wisła musi zaatakować. Moim zdaniem mimo kłopotów Wisła dziś zmobilizuje sie i wygra mecz wykorzystując swój potencjał piłkarski chociaż mecz będzie zacięty i zapowiada sie ostra walka. http://obstawianie.com/ekstraklasa-2012-2013-vt123287,50.htm#1697081 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:09 ] 91 30 brak godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 22.09, godz. 17:00 Dyscyplina: Piłka Nożna, Ligue 1 Spotkanie: Bastia - PSG Typ: PSG -1 AH Kurs: 2.35 Bukmacher: Pinnacle analiza: Bastia po 5 kolejkach to drużyna z najgorszą defensywą w lidze. Sezon zawodnicy Fredrica Hantza rozpoczęli od zwycięstwa nad Sochaux i wygranej z Reims po zwycięskim golu w 94 minucie. Ostatnie trzy kolejki to jednak 3 porażki i 9 straconych bramek. Wyniki gorsze od gry, bowiem w każdym z meczów Bastia tworzyła sobie sytuacje bramkowe, ale ofensywna nieporadność w połączeniu z dziurawą defensywą to przepis na przegrywanie spotkań. Po słabszych wynikach gospodarze będą dziś niezwykle zmotywowani, ale zatrzymać paryżan beniaminkowi będzie niezwykle trudno. Jerome Rothen - były piłkarz PSG a dziś pomocnik Bastii liczy że piłkarze Ancelottiego stracili trochę sił w meczu LM. Tak się chyba jednak nie stało, przeciwnie - przekonujące zwycięstwo powinno napędzić drużynę. Świetny debiut zaliczył brazylijski defensor Thiago Silva, lotów nie obniża wyłowiony z Serie B Marco Veratti, do siatki rywali ponownie trafił Ibrahimovic. To już historia i czas skupić się na lidzę. PSG po słabym początku (3 remisy) traci do Marseille już 5 punktów. Piłkarze doskonale zdają więc sobie sprawe że kolejne wpadki mogą mocno skomplikować walkę o mistrzostwo. Ancelotti nie będzie mógł dziś skorzystać z Lavezziego i Motty, pod znakiem zapytania stoi występ Pastore, do dyspozycji będzie za to Van Der Wiel. Każdy inny wynik niż zwycięstwo PSG będzie niespodzianką. http://obstawianie.com/francuska-ligue-1-vt123330.htm#1697089 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:06 ] 135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabas Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, ANGLIA: League Two Data: 22.09.2012 16:00 Spotkanie: Accrington - Aldershot Typ: 2/2 HT/FT Kurs: 5.00 Bukmacher: WilliamHill Analiza: Accrington po dobrym starcie w rozgrywkach złapali ostatnio zadyszkę w czterech ostatnich spotkaniach notując niekorzystny bilans dwie przegrane i dwa spotkania remisując. Na dodatek słabszej dyspozycji w dzisiejszym meczu gospodarze beda osłabieni paroma graczami wskutek kontuzji i wykluczeniem kartowym. Natomiast co do gości w zgoła odmienne nastroje w ekipie, mianowicie po serii slabszych gier weszli na odpowiednie tory i odnotowali w ostatnich czterech spotkaniach odwrotny bilans od gospodarzy, odnoszac dwa zwyciestwa i remisy. Patrzac na ostatnie wyniki goście wydaja sie byc faworytami a kurs atrakcyjny, ogólnie nie gram niższych lig angielskich ale wydaje sie ze gospodarze w obecnej formie i brakiem paru graczy nie sie takimi faworytami jak forsuja bukmacherzy. http://obstawianie.com/anglia-pozostale-ligi-vt119631,50.htm#1697093 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:05 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WĄSKI Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 piłka nożna- 1 Liga Miedź Legnica-Olimpia Grudziądz 16:00 typ - Miedz Handicap 0-1 kurs 4.10 buk Bwin Dzis o godzinie 16:00 w pierwszej polskiej lidze dojdzie co ciekawie zapowiadajacego sie spotkania pomiędzy dwoma beniaminkami gdzie Miedz na własnym stadionie podejmować będzie Olimpie Grudziądz. Oba zespoły są również sąsiadami w tabeli Miedz plasuje sie na 7 lokacie w 8 spotkaniach 4 razy wygrali i 4 razy przegrali co daje im 12 oczek zas goscie dzisiejszego spotkania Olimpia jest o lokatę wyżej z dorobkem 13 punktów w 8 spotkaniach piłkarze z Grudziądza 4 razy zdołali wygrać 1 raz podzielili się z rywalami punktami i 3 razy przegrywali. W tym spotkaniu licze na duzo bramek ze strony gospodarzy Miedz dysponuje ciekawym składem z wieloma graczami z Ekstraklasowa przeszłoscia miedzy innymi : Wojciech Łobodziński, Zbigniew Zakrzewski ,Piotr Madejski, Mariusz Mowlik czy Krzysztof Wołczek tacy zawodnicy sa wstanie powalczyć nawet o awans do ekstraklasy. Olimpia w ostatnich 3 spotkaniach na wyjeździe wszystko przegrała nie idzie piłkarza z Grudziądza na wyjazdach. Dzis licze na łatwa wygrana miedzi o kilka bramek http://obstawianie.com/polska-i-liga-vt123292.htm#1697115 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:05 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lighter18 Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division Mecz: Barcelona - Granada Data: 22.09.2012 22.00 Typ: Lionel Messi strzeli hattricka Kurs: 7,10 Bukmacher: Betsson Analiza: 18. obecnie drużyna tabeli Primera Division przyjeżdża do lidera, FC Barcelony i co tu wiele się oszukiwać jest skazana na pożarcie. Ja tutaj jednak skupię się na osobie lidera Barcelony, najlepszego piłkarza świata, Lionela Messiego. Argentyńczyk dotychczas w 4 spotkaniach nie trafił do siatki rywala tylko w spotkaniu z Valencią. W pozostałych meczach 3 razy strzelał po 2 bramki. W ostatnim meczu Ligi Mistrzów ze Spartakiem także, jak przystało na lidera, zapewnił zwycięstwo 3-2 swojej drużynie strzelając 2 bramki w końcowych fragmentach spotkania. A więc jak widać Leo nie ustrzelił jeszcze hattricka, a dziś będzie do tego świetna okazja, ponieważ przyjeżdża jedna z najsłabszych drużyn ligi, w dodatku mecz odbywać się będzie na Camp Nou. Nyom - Lopez - Gomez - Siqueira, tak prezentuje się defensywa drużyny Granady, drużyny, która dotychczas w tym sezonie w dwóch przegranych potyczkach na stadionie rywali straciła 4 bramki. Nie jest to wynik tragiczny, patrząc na rywali Granady - byli to Real Madryt i Rayo Vallecano. Cristiano Ronaldo strzelił Granadzie 2 bramki, to czemu Messi miałby nie pokusić się o 1 więcej? Zwłaszcza, że Leo przeważnie gra całe spotkania. Ten kurs jest mocno zawyżony, osobiście dałbym jakieś 4,00, po 7,10 można próbować lekko grać. http://obstawianie.com/primera-division-vt123332.htm#1697117 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:04 ] 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymontom Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Zuzel GP Danii Spotkanie.Emil Saifutdinov-Andreas Jonsson typ.1 kurs.1,65 Bukmacher.Betsson Data.22.09.2012 g.19.00 Analiza. Dzisiaj GP Danii i przedostatni turniej GP,potem juz tylko final w Toruniu.Ja na typ dzisiaj wybralem pojedynek pomiedzy Emil Saifutdinov-Andreas Jonsson.Jak dla mnie zdecydowanym faworytem w tej parze jest Rosjanin.Po pierwsze jest on w dokonalej formie,natomiast Andreas powrocil na tor po kontuzji w srode gdzie w lidze szwedzkiej zdobyl na 5 startow 8 pkt...W GP w generalce wyzej stoi Emil ktory do tej pory uzbieral 107 pkt co daje mu 6 miejsce.Natomiast Andreas Jonsson jest na miejscu 9 z 77 pkt na koncie...Ostatnie turnieje z cyklu GP to w tej parze to same wygrane Emila... 8 wrzesnia Grand Prix Skandynawii w Malilli 5. Emil Sajfutdinow 11 pkt 16. Andreas Jonsson 1 pkt - kontuzja 25 sierpnia GP Wielkiej Brytanii w Cardiff 5. Emil Sajfutdinow 12 pkt 12. Andreas Jonsson 6 pkt 11 sierpnia GP Włoch w Terenzano 2. Emil Sajfutdinow 19 pkt 8. Andreas Jonsson 8 pkt Tak wiec widac,ze w ostatnich turniejach to mlody Rosjanin jest gora,dzisiaj za Jonssonem przemawia tylko fakt,ze jedzie w swojej ojczyznie,natomiast za Emilem lepsza forma i fakt ,ze Szwed jest co dopiero po kontuzji.Gram zdecydowanie w tej parze na Sajfutdinowa. http://obstawianie.com/speedway-grand-prix-2012-vt122102.htm#1697149 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:04 ] 65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleryk Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Wrzesień 2012 Data: 22.09.12 godz: 22:00 Dyscyplina: Boks Spotkanie: Krzysztof Włodarczyk - Francisco Palacios Typ: 2 Kurs: 2,81 Bukmacher: Pinnacle Dzisiaj o 22:00 na gali Wojak Boxing Night w walce wieczoru Krzysiek Diablo Wlodarczyk bedzie bronil kolejny raz mistrzowskiego pasa WBC i bedzie to rewanz z Francisco Palaciosem, z ktorym Diablo juz raz wygral po bardzo zacietej ale nudnej jak flaki z olejem walce. Palacios po pojedynku otwarcie mowil ze czuje sie oszukany dlatego teraz jesli chce zdobyc tytul to dobrze wie ze musi wygrac zdecydowanie, najlepiej znokautowac Polaka bo jak walka bedzie tak samo jak wtedy na styku to wiadomo ze sciany sprzyjac beda gospodarzowi i aktualnemu mistrzowi. Niepisana zasada mowi ze jak chcesz wygrac z mistrzem to musisz go znokautowac bo inaczej przegrasz na punkty. Portorykanczyk jest pewny swego, wie ze go stac na zdobycie tego tytulu i na pokonanie Krzyska tak zeby nie bylo watpliwosci i miejsca do machlojek sedziowskich. Diablo nie czuje sie pewnie przed ta walka, nie pojawil sie na konferencji przed pojedynkiem, unika wywiadow a jego promotor mowi otwarcie ze Krzysiek ma juz chyba dosc boksu. Pamietamy jakie zalamanie przechodzil kilkanascie miesiecy temu Wlodarczyk co skonczylo sie proba samobojcza. Udalo sie uniknac tragedii ale w psychice pewne rzeczy na pewno zostaly. Diablo stracil motywacje do boksu i to przyznaje mimochodem nawet on sam. Mocna psychika w boksie jest jeszcze wazniejsza niz sama sila bo walki w wiekszosci wygrywa sie wlasnie psychika, tym ze sie potrafi przezwyciezyc slabosci, bol i chwile dominacji rywala. Krzysztof niestety juz tego nie ma. Walczy bardzo zachowawczo, jest spiety, boi sie porazki, boi sie ryzyka. Palacios na pewno wyciagnal wnioski z pierwszego pojedynku i ma juz przygotowany odpowiedni plan taktyczny na ta walke. Jesli Krzysiek bedzie walczyl tak samo jak wtedy to nawet sedziowe moga nie pomoc. Obawiam sie ze Polak straci mistrzowski pas. Z jego kondycja psychiczna to chyba nawet lepiej dla niego bo jak sam twierdzi ze nie ma motywacji do sportu juz to i do kolejnych obron trudniej bylo by mu sie przygotowywac. Walczyc wbrew sobie dlugo sie nie da. Dzis Krzysiek moze zrzucic z siebie ten ciezar jakim jest pas WBC i obowiazek jego bronienia. http://obstawianie.com/boks-i-sporty-walki-vt291,50.htm#1697213 [ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-09-24, 18:03 ] 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi