mbmartin Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Listopad 2012 Dyscyplina: CHALLENGER - SINGIEL: Champaign (USA), twarda Spotkanie: Sock J. (Usa) - Bogdanovic A. (Gbr) 16.11.2012 20:30 Typ: Bogdanovic Kurs: 3,00 Bukmacher: Bwin Popatrzyłem tylko na kursy i już wiedziałem ,dlaczego co i jak. Turnieju rozgrywany na kortach twardych w Ameryce w miejscowości Champaign zmierzą się Sock i Bogdanovic. Faworytem według bukmacherów jest tenisista grający u "siebie" , ale ja zdecydowanie jestem przekonany ,że wygra Brytyjczyk . Na pewno więcej sił zachował Sock , gdyż w ostatnim meczu rozegrał tylko 3 gemy i wygrał po kreczu Russela. W pierwszej rundzie pokonał Gabashviliego , który także skreczował ,ale już przy samej końcówce spotkania, w drugiej rundzie łatwo pokonał swojego rodaka Klahna 2-0(6-4,7-5). Dziś będzie mieć utrudnione zadanie stanie mu naprzeciw Bogdanovic , który dosyć łatwo ogrywał swoich rywali w tym turnieju , tylko w pierwszym meczu zagrał 3 sety z Wittenem , w drugiej niespodziewanie łatwo ograł Kudlę 6-3,6-2 , dodam tylko ,że Sock całkiem niedawno przegrał właśnie z Kudlą 3-6,6-2,6-7.Bogdanovic w trzeciej rundzie także łatwo rozprawił się z Buchananem 6-4, 6-3 . Do tej pory panowie spotykali się tylko raz i "górą" przed rokiem okazał się Bogdanovic zmuszając przeciwnika do porażki 0-2 (4-6,2-6) . Oceniam szanse tego typu bardzo wysoko , także stawka dla tego typu optymalna. Obaj panowie głównie ostatnie turnieje rozgrywają na kortach w Ameryce grając w chelengerach. Stawiam na underdoga i polecam póki kurs jeszcze duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vlik Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 17 Listopad 2012 Munoz-de La Nava D.-Rola B. 2 2,7 Rola gra bardzo dobry turniej. Ograł tu kilku dobry zawodnikow. Jest zawodnikiem leworecznym , dobrze gra przy siatce. Serwis bez szalu ale rywal tez nie jest mistrzem serwowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 20 Listopad 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 20 Listopad 2012 21.11.12 (09:30) I. Sergeyev - K. Kravchuk Typ: 2 Kurs: 2,05 Buk: Unibet Challenger w rosyjskim Tjumeń. Druga runda. Nie ma się co rozpisywać, według mnie Kravchuk powinien wyjść z tej rywalizacji zwycięsko. Obaj panowie w listopadzie nie zachwycają (Ukrainiec bilans 2-2, Rosjanin 1-2), ale turniej grany w Rosji, czyli na terenie Kravchuka, a on już pokazał choćby październikowym występem w ATP Moskwa, że występy na własnej ziemi traktuje bardzo poważnie. Tam też pokonał m.in właśnie Sereyeva w dwóch setach, później odprawił jeszcze Sele i Koroleva a zatrzymał się dopiero na Ito ulegając Japończykowi po walce 1:2. Tjumeń będzie więc dobrą okazją do kolejnego udanego występu. W I rundzie Kravchuk wyeliminował bez straty seta Grześka Panfila, natomiast Sergeyev w takim samym stosunku odprawił Rosjanina V. Dubinskyego - zupełny no name jak dla mnie. Zobaczymy co panowie pokażą w bezpośrednim starciu. Moim zdaniem podobnie jak w Moskwie, górą będzie Kravchuk. To zawodnik prezentujący solidny challengerowy poziom, żadnych cudów, ale gdy jest w formie można na nim w miarę polegać. W meczu z Sergeyevem będzie na pewno o wiele bardziej zmotywowany od Ukraińca, w końcu fakt gry u siebie przynajmniej dla niego ma znaczenie, co już pokazał nie raz w tym sezonie. Przewaga psychologiczna również po stronie Rosjanina. Nie pozostaje więc nic innego jak potwierdzić to wszystko na korcie i po raz drugi w przeciągu ostatniego miesiąca pokonać Ukraińca, po raz drugi na własnej ziemi, czy raczej hali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Listopad 2012 23.11.12 | 11:00 | Tenis, challenger Tjumeń Spotkanie: I. Kunitsyn - V. Rudnev Typ: 2 Kurs: 4,00 Buk: Expekt Ćwierćfinał w Tjumeń. Krótko i konkretnie. Kurs wysoki, ale dla mnie jest to jedno ze spotkań o równie wysokim stopniu możliwości zaistnienia sporej niespodzianki jaką byłaby porażka Kunitsyna. Igor zawodnik dobrze znany, z obyciem w ATP Tour, natomiast jego rywala "poznałem" dopiero na tym turnieju, po statach widać, że nie wychyla się zbytnio poza granice Rosji i tu próbuje szczęścia w licznych turniejach, z całkiem dobrym skutkiem. Challenger w Tjumeń również jak dotąd bardzo udany dla Rudneva. Zwycięstwa po 2:0 z Schmidem i zwłaszcza bardziej znanym Albotem nie podlegały dyskusji. Kunitsyn to jednak dla Rudneva największy w ostatnim czasie rozmiar kapelusza i w normalnej rywalizacji jeszcze raczej za wysoki. Dlaczego więc stawiam na niego? Ano liczę po cichu, że sam Kunitsyn odwinie jakąś niespodziankę. To typ zawodnika, który lubi od czasu do czasu w ten sposób zaskoczyć. W ostatnich tygodniach zdarzyło mu się to co najmniej dwukrotnie gdy przegrał z Gombosem (kursy po 3,50) w Bratysławie i zwłaszcza z rodakiem Muzaevem (kursy 8,00!) w Moskwie. Dziś wcale nie musi być podobnie, ale szanse są. Turniej w Rosji, grają dwaj Rosjanie, kursy na rywala wysokie, sam Rudnev gra tu solidnie, więc porażka Kunitsyna choć dużego kalibru - dałaby się jakoś obronić. Moim zdaniem typ warty ryzyka. Chociaż bardziej możliwy widzę tu układ w stylu 2:1 dla Igora, ale nie widzę opcji z handi w ofercie na ten mecz, więc ryzykuje czysty win Rudneva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość alvaro Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Grudzień 2012 1.12.12 g.23:00, Tenis A. Ungur - G. Pella Typ: 1 Kurs: 2,30 Buk: Bwin Po mojemu to trochę dziwny rozkład kursów, spodziewałem się bliżej 50/50. No bo finał challengerowego masters a tu faworyzuje się Pelle pomimo faktu, że zaledwie 3 dni temu grał z Ungurem w grupie i przegrał 1:2. Przegrał dość pechowo bo po dwóch tiebreakach w drugim i trzecim secie no ale przegrał. A tu teraz nagle dla buków duży faworyt. W półfinale Ungur rozprawił się 2:0 z Badene, a Pella sprawił niespodziankę wygrywając 2:0 z Hanescu. Ale dla mnie to nie powód żeby zaraz stawiać go w roli pewniaka do końcowego zwycięstwa. Według mnie są to zawodnicy na porównywalnym poziomie, nawet bilans wygranych/przegranych mają w statystykach podobny w odniesieniu do okresu ostatnich tygodni. Dlatego moim zdaniem o wygranej zdecyduje dzisiaj lepsza dyspozycja dnia i pomniejsze detale. Całkiem możliwe, że kolejny raz dojdzie do 3-setowej batalii bo tak jak mówię obu uważam za graczy na podobnym poziomie, dlatego dziwi mnie faworyzowanie Pelli. Argentyńczyk jest w gazie, pokonał tu dwa dość głośne nazwiska czyli Belucciego i Hanescu no ale nie w każdym meczu musi odrazu trzymać podobny poziom. Ungur też ułomkiem nie jest, za darmo finału nikt mu nie dał i może spokojnie wygrać całe zawody. Wg. mnie szanse obu rozkładają się dokładnie 50/50 dlatego gram Ungura po lepszym kursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi