Skocz do zawartości

Pytania i uwagi

Gruby

Rekomendowane odpowiedzi

mlodywilc ma racje. Kursy są sporo zawyżone. Nie wiem czy to celowe, czy nieuwaga Patryka, ale pierwsze z brzegu typy Patryka:

z 9.12.12: Chemnitzer - Munster

Patryk podaje kurs 2,68 a tymczasem:

http://www.livesports.pl/mecz/lv6EZ5ap/#zestawienie-kursow;handicap-azjat;koniec-meczu

z 11.12.12: Tours - Lens

Patryk podaje kurs 2,42 a tymczasem:

http://www.livesports.pl/mecz/lAdl82ls/#zestawienie-kursow;handicap-azjat;koniec-meczu

Posługuje się livesports choć bardziej miarodajne byłoby oddsportal, ale tam nie ma kursów na podwójne handicapy, są tylko na pojedyncze.

Nie mam czasu sprawdzać wszystkich poprzednich typów, ale coś tu jest nie tak. Niech Yaras się temu przyjrzy od początku.

Swoją drogą sam zapis tych handicapów jest bardzo nieczytelny bo można go dowolnie interpretować:

Dyscyplina:Pilka Nożna Francja 2 Liga

11.12.2012 20:55

Spotkanie:Tours - Lens

Typ:2 (AHC 0, +0,5)

Kurs:2,42

Bukmacher: Bet365

np, że to handi dodatnie jest dla gospodarzy a typ na gości, albo że handi dodatnie jest dla gości i typ dla gości. Zresztą tak czy owak kursy zawyżone na każdą z opcji, nie wiem skąd je brałeś.

I uwaga na przyszłość, zapisuj typy z handi bardziej czytelnie, ten z przykładu powyżej można było zapisać tak:

Tours - Lens

Typ: Lens AHC 0, +0,5

i już wiadomo jednoznacznie o co chodzi a nie trzeba rozkminiać w którą stronę handicap. Niech Yaras to rozstrzygnie według własnego uznania, ale wg mnie każdy typ w którym znacząco jest zawyżony kurs powinien być rozliczony na minus. Przecież to znacząco wypacza przebieg rywalizacji.

Ehh moja nie uwaga. Chodziło mi mianowicie ze handicap jest taki ze dodaję 0,5 gola gościom a to jest 0 0,5 czyli w rzypadku remisu jest ogłem rozliczane jako 2DNB czyli jeśli to nikogo nie skrzywdzi proszę polczyć te dwa typy jako zwroty ehh

mlodywilc ma racje. Kursy są sporo zawyżone. Nie wiem czy to celowe, czy nieuwaga Patryka, ale pierwsze z brzegu typy Patryka:

z 9.12.12: Chemnitzer - Munster

Patryk podaje kurs 2,68 a tymczasem:

http://www.livesports.pl/mecz/lv6EZ5ap/#zestawienie-kursow;handicap-azjat;koniec-meczu

z 11.12.12: Tours - Lens

Patryk podaje kurs 2,42 a tymczasem:

http://www.livesports.pl/mecz/lAdl82ls/#zestawienie-kursow;handicap-azjat;koniec-meczu

Posługuje się livesports choć bardziej miarodajne byłoby oddsportal, ale tam nie ma kursów na podwójne handicapy, są tylko na pojedyncze.

Nie mam czasu sprawdzać wszystkich poprzednich typów, ale coś tu jest nie tak. Niech Yaras się temu przyjrzy od początku.

Swoją drogą sam zapis tych handicapów jest bardzo nieczytelny bo można go dowolnie interpretować:

Dyscyplina:Pilka Nożna Francja 2 Liga

11.12.2012 20:55

Bukmacher: Bet365

np, że to handi dodatnie jest dla gospodarzy a typ na gości, albo że handi dodatnie jest dla gości i typ dla gości. Zresztą tak czy owak kursy zawyżone na każdą z opcji, nie wiem skąd je brałeś.

I uwaga na przyszłość, zapisuj typy z handi bardziej czytelnie, ten z przykładu powyżej można było zapisać tak:

Tours - Lens

Typ: Lens AHC 0, +0,5

i już wiadomo jednoznacznie o co chodzi a nie trzeba rozkminiać w którą stronę handicap. Niech Yaras to rozstrzygnie według własnego uznania, ale wg mnie każdy typ w którym znacząco jest zawyżony kurs powinien być rozliczony na minus. Przecież to znacząco wypacza przebieg rywalizacji.

No i nie zawyrzam kursów bo widać że jest 2,42 tylko nie to miałem na myśli. Ale dzięki za spostrzeżenia i napewno nie chce nikogo oszukiwać;]

No ja już widzę w czym problem. Po prostu podawałeś kursy na opcje z minusowym handi (i dlatego takie wysokie wychodziły), zamiast podawać kursy z plusowym handi stosownie do zapisu i do samych treści analiz, z których to wynika. Przejrzałem wszystkie Twoje typy od początku edycji i błędnie zapisane/okursowane są 3 analizy:

8.12.12:

Spotkanie: Bury – Leyton Orient

Typ:2 (HC 0, +0,5)

Kurs: 2,78

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-08122012-vt124038.htm#1718825

9.12.12:

Spotkanie: Chemitzer – Munster

Kurs:2,68

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-09122012-vt124037.htm#1719016

11.12.12:

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-11122012-vt124035.htm#1719531

Także wszystkie 3 typy zły zapis, a to oznacza chyba zwroty bo nie ma w regulaminie nic o minusowych punktach. Tak czy owak konieczna poprawka przy najbliższej aktualizacji tabeli. Patryk pamiętaj na przyszłość, że podpierając typ jakimkolwiek handi kurs nie ma prawa być prawie tak samo wysoki jak na czysty win, bo to było by nielogiczne :)) Dobrze, że młodywilc to zauważył, z tymi plusami miałbyś już taką przewagę, że zwycięstwo byłoby formalnością. :smiech::piwo1:

No ja już widzę w czym problem. Po prostu podawałeś kursy na opcje z minusowym handi (i dlatego takie wysokie wychodziły), zamiast podawać kursy z plusowym handi stosownie do zapisu i do samych treści analiz, z których to wynika. Przejrzałem wszystkie Twoje typy od początku edycji i błędnie zapisane/okursowane są 3 analizy:

8.12.12:

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-08122012-vt124038.htm#1718825

9.12.12:

Spotkanie: Chemitzer – Munster

Kurs:2,68

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-09122012-vt124037.htm#1719016

11.12.12:

Link: http://obstawianie.com/typy-na-dzien-11122012-vt124035.htm#1719531

Także wszystkie 3 typy zły zapis, a to oznacza chyba zwroty bo nie ma w regulaminie nic o minusowych punktach. Tak czy owak konieczna poprawka przy najbliższej aktualizacji tabeli. Patryk pamiętaj na przyszłość, że podpierając typ jakimkolwiek handi kurs nie ma prawa być prawie tak samo wysoki jak na czysty win, bo to było by nielogiczne :)) Dobrze, że młodywilc to zauważył, z tymi plusami miałbyś już taką przewagę, że zwycięstwo byłoby formalnością. :smiech::piwo1:

alvaro 1 typ dobry jest bo wygrali goscie 3:0 ;]

Dyscyplina: USA AHL 13.12.2012 01:00

Sotkanie: Connecticut Whale – Worcester Sharks

Typ:2 DNB

Kurs:1,95

Bukmacher:Oddsring

Analiza:

Dziś o godzinie 01:00 w nocy czasu Polskiego w USA odbędzie się spotkanie tamtejszej 2 ligi Hokeja na Lodzie. Moim typem w tym spotkaniu jest wygrana Sharks aw przypadku jakby im się to nie udało to podpieram się DNB. Sądze natomiast po ostatniej grze obu zespołów że to jednak goście wygrają to spotkanie ponieważ w ostanich meczach wyjazdowych własnie wygrywają. Zagrali bardzo ładny mecz z Monarchs ciężki bo ciężki ale wygrali go 2:3 potem 2 zwyciestwa pod dogrywce i porażka z Pirates. Whale u siebie nie idzie im ostatnio najlepiej. W ostatnich 5 spotkaniach 3 porażki 2 zwycięstwa. Zwycięstwa odniesione dość wysokie ale z nie wielkimi przeciwnikami. Myślę że tej nocy to jednak Rekiny wygrają to spotkanie ponieważ ich ostatnia forma pokazuje zę mają ogromne szanse na to zwycięstwo. Jeśli jednak mieliby cieżko to remis także zadowoli moją osobę. Powodzenia!

http://obstawianie.com/usa-ahl-vt123699.htm#1719886

Prosze o edytowanie mojego posta na taki jak powyżej ponieważ napisałem spotkanie dyscyplina a powinno być odwrotnie;] Sorki za kłopot

alvaro 1 typ dobry jest bo wygrali goscie 3:0 ;]

Wiesz, no mi się wydaje, że wynik nie ma znaczenia bo podałeś zły kurs, dużo zawyżony %-) to się tyczy wszystkich 3 spotkań, nawet jakby wszystkie weszły. No, ale ja już nie wierce tematu, przyjdzie Yaras to to rozliczy wedle własnego uznania :))

Hmm więc tak:

Po pierwsze nie rozumiem jak można podawać typy z podwójnym handicapem, skoro nie jest się pewnym jego zapisu. :/

Powiem szczerze, że pierwszy raz rozkminiałem takie handi, trochę o tym AHC poczytałem, i wyszło mi, że jeśli kolega podał na 2 to wszystko jest good. Do tego przeczytałem każdą z analiz i tym bardziej byłem pewien żę dobrze liczę. Sprawdzałem również na livesports, a mimo to nie wyczaiłem że to handi odnosi się do gospodarzy. Dlatego wielkie sorry do wszystkich, postaram się aby kolejne błędy nie miały już miejsca.

Teraz dzięki młodywilc :piwo1: mamy jasną sytuację.

Jednak to raczej nie oszustwo, a nieświadomość użytkownika, gdyż z analiz wynika,że Patryk chciał postawić na gości, tyle, że odczytał to tak jak ja. Przynajmniej tak to widzę.. Mam nadzieję, że się zgadzacie.

Dlatego za te 3 typy zwroty to moja ostateczna decyzja, dodatkowo ostrzeżenie dla Patryka tak na przyszłość żeby dokładniej sprawdzał swoje typy przed wysłaniem :ok:

Co do zawyżania kursów, jeśli tylko ktokolwiek zauważy jakiś błąd proszę od razu na PW, taki użytkownik zostanie wykluczony z konkursu i zbanowany - tyle w temacie oszustwa :uwaga:

Zaraz dodamy punkt do regulaminu, nigdy nie był widocznie potrzebny :]

I taka prośba do wszystkich, zwracajcie od czasu do czasu na typy innych, bo jak widać nawet mi mogą przytrafić się błędy ;) W końcu wy tu walczycie o nagrody :D No i sprawdzajcie przede wszystkim swoje typy przed ostatecznym wysłaniem!

No i tutaj się nie zgodzę z typem za który mam dostać zwrot z Leyton Orient przecież drużyna wygrałą 2:0 a kurs nie był zawyżony ponieważ jest 2,78 a zobaczcie jaki jest na livesports teraz. Ale jeśli komuś to przeszkadza że zaniżyłem kurs co daje mi mniejszą ilość punktów w razie wygranej,jak okazał się ten typ no to nie wiem. Ale ja już się nie będę dopominał swego. Trudno się mówi i tyle..;/

Nie zgadzam się z Toba Tomek23. Teraz my wiemy, ze to co Ty nazywałeś handi 0.0, +0.5 to w rzeczywistości było handi 0.0, -0.5, a w takim przypadku znowu mamy do czynienia z zawyżeniem kursu, bo powinien wynosic ok 1.95. Dlatego uważam, ze ten typ również powinien byc liczony jako zwrot.

No i tutaj się nie zgodzę z typem za który mam dostać zwrot z Leyton Orient przecież drużyna wygrałą 2:0 a kurs nie był zawyżony ponieważ jest 2,78 a zobaczcie jaki jest na livesports teraz. Ale jeśli komuś to przeszkadza że zaniżyłem kurs co daje mi mniejszą ilość punktów w razie wygranej,jak okazał się ten typ no to nie wiem. Ale ja już się nie będę dopominał swego. Trudno się mówi i tyle..;/

Widze, że dalej nie rozumiesz chyba na czym polegał Twój błąd :p

Zobacz, dałeś typ:

Bukmacher:Pinnacle

Cała istota pomyłki polega na tym, że są dwie rubryki z tymi handicapami i Ty pobrałeś kursy nie z tej z której powinieneś bo:

http://www.livesports.pl/mecz/Eq4WmLHS/#zestawienie-kursow;handicap-azjat;koniec-meczu

Rubryka Pierwsza: 0,-0,5 = (gospodarzom odejmujemy, gościom dodajemy) = kurs 1,94

Rubryka Druga: 0,+0,5 = (gospodarzom dodajemy, gościom odejmujemy) = kurs 2,81

Ty chciałeś grać Orient z handi dodatnim, więc powinieneś pobrać kursy z Pierwszej rubryki. Zmyliło cię jednak to, że tu jest 0,-0,5, ale to jest dobrze bo ta rubryka odnosi się do gospodarzy i im odejmujemy te 0,-,0,5 gola. Chcąc zagrać przeciwieństwo tego typu można było oczywiście dać zapis Orient 0,+0,5 ale kurs nadal trzeba było z tej pierwszej rubryki podać.

Będąc do bólu precyzyjnym chcąc grać gości z handi (im dodajemy) powinieneś swój typ zapisać tak:

Spotkanie: Bury (0,-0,5) – Leyton Orient (0,+0,5)

Typ: 2

Kurs: 1,94

Ty pobrałeś kurs Rubryki Drugiej a tam gospodarzom dodajemy 0,+0,5 a gościom odejmujemy i precyzyjny zapis takiego typu (z kursem 2,81) powinien wyglądać tak:

Spotkanie: Bury (0,+0,5) – Leyton Orient (0,-0,5)

Typ: 2

Kurs: 2,81

Reasumując: Dałeś typ na handi dodatnie Orientu a kurs pobrałeś z opcji na handi ujemne Orientu. Rozumiesz już swoją pomyłkę czy jeszcze nie?

%-) Końcowy wynik nie ma tu nic do rzeczy bo błędnie zapisałeś swój typ i zwrot jest prawidłowy. Ten sam błąd popełniałeś również w dwóch pozostałych spotkaniach za które dostałeś zwroty. Mam nadzieję, że udało mi się rozwiać Twoje wątpliwości i nie będziesz się czuł dalej pokrzywdzony :piwo: Po prostu się pomyliłeś i sądzę, że ostrzeżenie Yarasa było niepotrzebne, ale musisz mieć świadomość swojego błędu bo zwroty są słuszne.

Dyscyplina: USA AHL 13.12.2012 01:00

Sotkanie: Connecticut Whale – Worcester Sharks

Typ:2 DNB

Kurs:1,95

Bukmacher:Oddsring

Analiza:

Dziś o godzinie 01:00 w nocy czasu Polskiego w USA odbędzie się spotkanie tamtejszej 2 ligi Hokeja na Lodzie. Moim typem w tym spotkaniu jest wygrana Sharks aw przypadku jakby im się to nie udało to podpieram się DNB. Sądze natomiast po ostatniej grze obu zespołów że to jednak goście wygrają to spotkanie ponieważ w ostanich meczach wyjazdowych własnie wygrywają. Zagrali bardzo ładny mecz z Monarchs ciężki bo ciężki ale wygrali go 2:3 potem 2 zwyciestwa pod dogrywce i porażka z Pirates. Whale u siebie nie idzie im ostatnio najlepiej. W ostatnich 5 spotkaniach 3 porażki 2 zwycięstwa. Zwycięstwa odniesione dość wysokie ale z nie wielkimi przeciwnikami. Myślę że tej nocy to jednak Rekiny wygrają to spotkanie ponieważ ich ostatnia forma pokazuje zę mają ogromne szanse na to zwycięstwo. Jeśli jednak mieliby cieżko to remis także zadowoli moją osobę. Powodzenia!

http://obstawianie.com/usa-ahl-vt123699.htm#1719886

Prosze o edytowanie mojego posta na taki jak powyżej ponieważ napisałem spotkanie dyscyplina a powinno być odwrotnie;] Sorki za kłopot

Typ i tak nieważny.. Zły buk - patrz regulamin :fp:

Witam

dodałem analize meczu do konkursu pewniak dnia. mecz rozpoczynal sie o 18:00 i dokladnie o tej godzinie dodałem analize konkursowa. czy analiza zostanie uznana, czy nie? na swoja obrone dodam, ze ta sama analize w dziale tematycznym dodalem o 17:59. ponadto w regulaminie nie ma zadnego zapisu dotyczacego godziny dodawania analiz.

Wysłany: Dzisiaj 18:00 Odp: Typy na dzień 15.12.2012

Piłka nożna: Turcja Superliga

Data i godzina: 15.12.2012, 18:00

Spotkanie: Genclerbirligi - Besiktas

Typ: ilość goli +3,5

Kurs: 2,65

Bukmacher: Betclic

analiza:

Spotykaja sie dwie bardzo ofensywnie grające druzyny. Besiktas ma bilans bramkowy 34:23 w 15 meczach. Zajmuje 3 miejsce tracac do lidera zaledwie 3 pkt. Na wyjezdzie maja bilans 16:12 w 7 meczach co daje 4 gole na mecz. gospodarze rowniez maja sporo bramek strzelonych, ale i sporo straconych. w 15 meczach 24:25. Natomist w meczach u siebie 13:12 w siedmiu meczach. besiktas w ostatnich 5 meczach mial 4 razy over 3,5. w ostatnich 5 meczach bezposrednich 4 z nich to over 3,5Podobnie gospodarze w 5 meczach 4 over 3,5. zaraz mecz wiec nie bede sie rozpisywal. licze na wiele goli.

http://obstawianie.com/tu...,75.htm#1720374

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-12-17, 17:31 ]

zalicze skoro masz 17:59 w dziale tematycznym, ale ostatni raz ;)

W ogóle jeśli możecie piszcie te analizy trochę szybciej, może ktoś chciałby skorzystać :piwo1:

Choć sam wiem z doświadczenia, że czasami się nie da... Pozdro

http://obstawianie.com/typy-na-dzien-18122012-vt124028.htm#1720848

kurczę zapomniałem linku do analizy prosiłbym o dodanie: http://obstawianie.com/liga-finska-2012-13-vt123438,25.htm#1720847

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-12-20, 20:23 ]

:ok:

Witam. Mam problem. Nie wkleiłem do analizy linku do działu tematycznego . Chciałem napisać kolejny post juz z linkiem i poprosić o usunięcie tego pierwszego postu, ale mam informację ze nie moge tego zrobic bo jestem za krotko na forum i nie mam napisanych 5 postów. Moje pytanie brzmi co mozna z tym zrobić?

Proszę o poprawienie daty mojego dzisiejszego typu Wigan - Everton...napisałem datę 28.12.2012 a powinno być przecież 26.12.2012

do tego jeszcze źle napisałem kolejność drużyn...powinno być Everton - Wigam i stawiam oczywiście na zwycięstwo Evertonu

[ Komentarz dodany przez: yaras_: 2012-12-27, 13:26 ]

:ok: