Gość szachinista Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Podziel się Napisano 14 Luty 2008 Gram w surebety od ponad 4 lat. Chciałbym Wam trochę opowiedzieć o surebetach Surebet - jest to zestaw zakładów, dzięki którym mamy pewność wygranej bez ponoszenia ryzyka. 1. Co to jest surebet? Przykładem surebetu jest taki zestaw: Federer - Nadal Bwin kursy 1,50 2,40 (regulamin -> ważny po odbiciu 1 piłki) Expekt kursy 1,30 3,20 (regulamin -> ważny po zdobyciu 1 punktu) (marża obu buków jest na poziomie ok. 7,6% tak przy okazji) Obstawiamy kursy wyższe czyli: Bwin 1,50 Expekt 3,20 Załóżmy że mamy do dyspozycji 100zł. Policzmy jakie musimy dobrać stawki: 3,20:(1,50+3,20)*100 = 68,09 - stawka na kurs 1,50 Zatem stawka na kurs 3,20 wynosi 100-68,09=31,91 Wygrana niezależnie od rezultatu wynosi 68,09*1,50=31,91*3,20=102,13 Skąd takie dziwne obliczenia? No cóż - wysil się i weź kartkę do ręki. Rachunki są na poziomie podstawówki (układ zdaje się dwóch równań z dwoma niewiadomymi). Żeby coś w życiu osiągnąć, trzeba dać coś z siebie To co usłyszysz, zapomnisz. To co zobaczysz, zapamiętasz. To co zrobisz, zrozumiesz. 2. Do czego wykorzystuje się surebety? - bezpiecznie i szybko obrócić bonus - dla zysku (zwykle 1-5%) - jako kantor (długo by o tym pisać) 3. Czy rzeczywiście niczym nie ryzykujemy? Jeśli gracie prawdziwe surebety, a nie to co się nimi wydaje, to są one bezpieczne i niczym się nie ryzykuje. Szansę wtopienia surebeta spełniającego wszystkie odpowiednie kryteria porównałbym do szansy utraty życia po wyjściu na ulicę Najczęstsze wpadki są z oczywistych błędów graczy, którzy myślą że jak już się dowiedzieli co to jest surebet, to mogą zgarniać kasę z czego popadnie Typowe błędy to: - nieczytanie regulaminów (różnice u różnych buków najczęściej w tenisie, hokeju itp.) - stawianie na ewidentnie źle wystawione kursy przez bukmacherów (wtedy zawsze są zwroty) - stawianie więcej niż żal stracić (to się często na nas mści) kierując się zyskiem - nie zwracanie uwagi na limity itp itd długo by wymieniać 4. Ile trzeba mieć żeby zacząć grać surebety? O to mnie chyba najczęściej pytają. Spotkałem się z mnóstwem wypowiedzi, że trzeba mieć do tego tysiące złotych. A ja mówię: BZDURA! Żeby zacząć grać surebety wystarczy Ci tyle kasy ile jest wymagane do wpłacenia do dwóch bukmacherów (czyli praktycznie ok. 300-500zł). Dobrze mieć nadwyżkę, gdyby trzeba było do któregoś dopłacić, żeby dokończyć wymagany obrót (dłuższa historia). Ktoś powie, że to śmieszna kwota. I ja się z tym zgodzę. Pytanie tylko do czego chcesz wykorzystywać surebety? Jeśli do zysku, to sobie odpuść! Ale jeśli do zgarniania bonusów i poszerzania swojej wiedzy z zakresu bukmacherki, to zapraszam! Jesteś w dobrym miejscu! Najpierw naucz się jak coś działa. A potem angażuj swoje wszystkie środki 5. Czy da się zaradzić trudnościom przy stawianiu? Typowe kłopoty, to zmiana kursu lub nawet wycofanie kursu u jednego z bukmacherów. Tego wszystkiego można się nauczyć i dowiedzieć się jak sobie z tym radzić. Raz na jakiś czas zdarzy się rzeczywiście, że w wyniku czegoś takiego będziemy musieli postawić u innego bukmachera, żeby obstawić pozostałe możliwości i skończymy ze stratą. Ale to już takie "ryzyko zawodowe" 6. Po co to wszystko skoro są to tylko ogólniki? Jeśli komuś przyszło to pytanie do głowy, to się bardzo cieszę! Znaczy to, że należy do konkretnych osób i nie lubi owijania w bawełnę podobnie jak ja Po więcej DARMOWYCH informacji, które przeniosą się na odpowiednie profity zapraszam tutaj: www.surebety.pl Pozdrawiam! Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi