Skocz do zawartości

Progresja w multilotku

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Po obliczeniach związanych z TSN, stwierdziłem, że sprawdzę jak sprawa miałaby się w Multilotku.

Otóż dzięki stronie http://lotto-centrum.com/ sprawdziłem statystycznie jak często ilość parzystych i nieparzystych w multilotku jest równa - otóż wygląda na to, że statystycznie wynosi to ~22%

Ostatnie 1000 losowań - ~21%

Ostatni rok - ~24%

Ostatni miesiąc - ~25%

Teraz tak z tego co widze na www.toto-mix.pl wychodzi, że kurs na remis :D wynosi 3,9 nie wiem jak się zmienia, ale chętnie się dowiem. Jeżeli co 4-5 losowań pada remis p/np to system może być ciekawy.

Do mojego rozumowania dołącze pliczek excela oczywiście z obliczeniami na... rok :D z czego policze co 5 losowanie trafione (plus dwie czy trzy serje dłuższe i krótsze :D), sam chętnie wypróbuje ten system i będę was informował.

Jeżeli taki temat już był proszę o zamknięcie tego (chociaż osobiście nie znalazłem).

Pozdrawiam

Mam tylko problem, bo w zysk/strata (ta ogólna) jest jakiś błąd, a nie mam za bardzo czasu, żeby bawić się w wyliczenia dokładne. Całość zawiera 4 arkusze:

1. trafiamy co 5 losowanie

2. trafiamy rzadziej

3. trafiamy częściej :D

4. 10 poziomów progresji i... jesteśmy na plus :D

Jakby były jakieś błędy proszę o pomoc :D

Gość Anonymous

Hmmm... w ciągu roku doliczyłem się jednak baaardzo nieciekawej serii - 14, 11 i 20 z kawałkiem bez "remisu".

Zastanawiam się jak to zrobić w sumie, bo można próbować pociągnąć tą progresję max. 7 poziomów (wtedy tracimy przy stawkach 2,4,8... 254zł) ewentualnie 5, albo zagrać po trafieniu "remisu" przerwa 2 i zacząć progresję, i wtedy max. do 5 poziomu (czyli 62zł), ale to chyba według własnego uznania.

Plusem jest to, że losowania są codziennie, ale minusem, że właśnie z tego wyniknąć może problem finansowy. Jednak z tego co zauważyłem często zdarzają się sytuacje, gdzie remisów jest 2 lub 3 pod rząd.

Średnio jednak wychodzi, że progresja kończy się na 6-7 poziomie, co przynosi spore zyski.

Muszę obadać jeszcze jak się ma sprawa ze spadaniem kursu, bo dzisiaj na stronie toto był kurs 3,9 a jak poszedłem zagrać to było tylko 3,6. Dlatego jak kurs będzie spadał jak np. w TSN to może być nie za fajnie :/

Sprawa do przetestowania, ja jestem z musu, jeżeli ktoś z większą ilością gotóweczki jest w stanie to obadać, będę wdzięczny :D

Jak coś to ja mogę wyrobić do 6-7 poziomu właśnie :)

Daj sobie spokój, szkoda czasu. Sprawdziłem. Miałem kiedyś wprowadzone w Excela wszystkie wyniki w multilotka (od bodaj 1996) . Ćwiczyłem na tym różne koncepcje gry. Wychodzą czasami takie cuda że nie przebijesz. :nie:

To już ruletka jest chyba lepsza bo płaci 100% wkładu – 1do 1 (choć też odradzam). Dobra rada: Skup się lepiej na zakładach sportowych zwłaszcza live. Będziesz dobry będzie kasa. :tak:

Nad tym samym systemem też kiedyś myślałem ale doszedłem do wniosku że się nie opłaca bo serie są bardzo różne a w dodatku przy 10 losowaniu stawka będzie około 2,80 więc tyle co byle jaki remis którego prawdopodobieństwo trafienia jest dużo dużo wyższe.

Gość Neoplus

Witam a powiedzcie co myślicie o tym systemie w załączniku.Na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo dobry.Proszę o komentarze może to kura znosząca złote jajka :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość Anonymous

Neoplus, troche nie bardzo z tym Twoim systemem... bo co będzie jeżeli "Twoja połówka" nie wypadnie 5 razy z rzędu? Co wtedy zrobisz? Chyba, że masz taką kasę.

Progresja jak każda inna, el Dorado nie odkryłeś :p

Dla przykładu z ostatnich losowań:

7 grudnia 2005 zostało wylosowanych więcej nieparzystych - po 8 losowaniach, czyli 7 stycznia tego roku miała miejsce ta sama sytuacja - przez 8 poziomów Twojej progresji, zwykły szary człowiek, grając nawet od 2zł będzie bardzo do tyłu... :/ na losowanie 7.01.2006 musiałbyś postawić - 4374zł - i oczywiście kurs nie wynosiłby 2,6... tylko nie wiem nie mniej niż 2. Czyli możliwe, że byłbyś nawet na minusie...

A co by było gdybyś grał od 50zł a nie od 2?!

To już chyba jednak ten multilotek był lepszy :p

:D:D:D

Panowie Multi nie jest taki zły tylko ludzie co GO obsługują ! do bani !

Mają takie zagrywki,że się w pale nie mieści !

1- to zmiana kul w odpowiednim czasie

2-zmiana maszyny

To miesza w statystykach bierzących i dlatego wpadają nieprzewidziane układy kul !

Ale co ja wam będę pisal sami wiecie jak jest !

pozdr. :p:

Gość betexpert
Po obliczeniach związanych z TSN, stwierdziłem, że sprawdzę jak sprawa miałaby się w Multilotku.

Otóż dzięki stronie http://lotto-centrum.com/ sprawdziłem statystycznie jak często ilość parzystych i nieparzystych w multilotku jest równa - otóż wygląda na to, że statystycznie wynosi to ~22%

Ostatnie 1000 losowań - ~21%

Ostatni rok - ~24%

Ostatni miesiąc - ~25%

Teraz tak z tego co widze na www.toto-mix.pl wychodzi, że kurs na remis :D wynosi 3,9 nie wiem jak się zmienia, ale chętnie się dowiem. Jeżeli co 4-5 losowań pada remis p/np to system może być ciekawy.

Do mojego rozumowania dołącze pliczek excela oczywiście z obliczeniami na... rok :D z czego policze co 5 losowanie trafione (plus dwie czy trzy serje dłuższe i krótsze :D), sam chętnie wypróbuje ten system i będę was informował.

Jeżeli taki temat już był proszę o zamknięcie tego (chociaż osobiście nie znalazłem).

Pozdrawiam

Mam tylko problem, bo w zysk/strata (ta ogólna) jest jakiś błąd, a nie mam za bardzo czasu, żeby bawić się w wyliczenia dokładne. Całość zawiera 4 arkusze:

1. trafiamy co 5 losowanie

2. trafiamy rzadziej

3. trafiamy częściej :D

4. 10 poziomów progresji i... jesteśmy na plus :D

Jakby były jakieś błędy proszę o pomoc :D

Odpuść sobie kolego ten temat, znam kogoś kto kombinuje z tym od 2 lat i niestety Twój zamysł jest bardzo dobry ale w pewnych momentach bukmacher wystawia takie kursy że cała gra bierze w łeb-pozdrawiam

Gość Anonymous

Tak, też się zorientowałem :> od 31.01 nie padł remis w multilotku... jakbym grał do dzisiaj to jutro musiałbym iść do Toto i zagrać za ponad 8 tysięcy, dobrze, że skończyłem grać po 16zł :p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...