Skocz do zawartości

Propozycje na dzień 13.10.2010

Herr_Flick

Rekomendowane odpowiedzi

Typy wraz z analizami

Jeżeli piszecie analizy tutaj to wklejajcie te analizy również w odpowiednie tematy w działach tematycznych.

Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie.

Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, ponieważ uzna, że jest zawartość merytoryczna jest słaba.

W przypadku nie podania kursu analiza nie będzie liczona, za brak podania godziny odejmujemy 0.3 z kursu.

Spotkanie: Texas Rangers u Tampa Bay Rays (Game 5)

(MLB - American League, Ameryka Płn.)

Typ: Tampa Bay Rays -1,5

Kurs: 2,80

Bukmacher: Bwin

Data: 2010-10-13 02:05

Analiza: Dzisiaj o godzinie 02:05 rozpocznie się 5 mecz fazy play-off w lidze MLB pomiędzy Tampa Bay Rays, a Texas Rangers. W rywalizacji do 3 zwycięstw jest remis 2-2. Dzisiaj odbędzie się piąte decydujące starcie. Trzecia drużyna sezonu zasadniczego podejmuje u siebie ósmą drużynę. Przed fazą play-off drużyny te grały z sobą 6 razy i lepszy wynik miała Tampa Bay 4-2 (3 zwycięstwa u siebie i jedno na wyjeździe). Wynikałoby z tego że za nimi przemawiają wyniki i miejsce w ligowej tabeli. Nic równie mylnego. W dwóch pierwszych meczach play-off Tampa Bay u siebie przegrywała 1:5 i 0:6. Wydawało się, że rywalizacja potrwa 3 spotkania, gdy nagle cudownie drużyna ta obudziła się z letargu i odniosła 2 wyjazdowe spotkania wyrównując stan rywalizacji na 2-2. Zdecydowałem się na ten typ, gdyż kurs jest kuszący, Tampa Bay gra u siebie i w ostatnich 2 spotkaniach wygrywała przynajmniej 2 punktami. Wydaje się, że najgorsze chwile mają już za sobą i postarają się to udowodnić wysoko wygrywając u siebie.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 11:57 ]

:minus:

Dyscyplina: Tenis

Spotkanie: Isner vs Federrer

Typ: 1

Kurs: 5,85

Buk: Bwin

Godzina rozpoczęcia: 14-00

Analiza:

Może dla Was wydawac się dziwnym typem typujac na Isnera, na tego drewniaka, no ale jak nie spróbuję, a będę żałował. John wczoraj gral z Polakiem Łukaszem Kubotem w I rundzie, wygral nie ma co ukrywac po zaciętym meczu 2-1. Polak mial, aż 7 mecz-boli przy czym nie wykorzystał ani jedengo, natomiast Amerykanin mając tyla jedną piłkę meczową wykorzystał ją i wygral to spotkanie. Inser we wczorajszym meczu moim zdaniem miał zadawlające statystyki, asa zaserwował 24 razy, obyło się bez podwójnych bledów serwisowych, miał 74-procentową skutecznosc z pierwszego serwisu. Jak dotychczas obaj zawodnicy grali ze sobą raz, wygral wtedy Szwajcar, ale było to 3 lata temu, wtedy kiedy Rogeer był numer jeden. Roger ostatnio grał podczas US Open. Wszyscy pokładają nadzieję, że wróci do dobrej dyspozycji, ale ja szukając niepsodzianki nie stawiałbym Isnera na przegranej pozycji-powodzenia

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 11:58 ]

Hokej

Spotkanie: Jyväskylä - Pelicans Godz: 17:30

Typ: 1

Kurs: 1.55

Analiza:

Dziś zostanie rozegrane jedno spotkanie w fińskiej SM-liga w hokeju na lodzie pomiędzy Jyväskylän Pallo z Pelicans Lahti.Podopieczni Risto Dufva w tym sezonie grają bardzo dobrze Obecnie mają na swoim koncie ligowym dwadzieścia dwa punkty po jedenastu spotkaniach. Daje im to na dzisiaj trzecią pozycję w lidze. Gospodarze tego spotkania w tym sezonie bardzo dobrze spisują się na własny lodowisku ponieważ zanotowali pięć zwycięstwa a tyle razy grali w tym sezonie na własnej tafli i co istotne ani razu nie była potrzebna dla nich dogrywka. Jeżeli hokeiści zespołu Jyväskylän Pallo zanotują dzisiaj zwycięstwo dadzą radę awansować na fotel lidera! Dużo gorzej radzą sobie goście tego spotkania. Gdyż "Pelikany" zdobyły do tej pory czternaście punktów znajdują się jedenastej pozycji w tabeli. Podopieczni Finlandia Mika Toivola poza własnym lodowiskiem nie spisują się dobrze ponieważ wygrali zaledwie raz i pięciokrotnie przegrywali. Również w historii spotkań pomiędzy tymi drużynami jest lepsza ekipa Jyväskylä.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 11:59 ]

13.10.2010 17:00

Chekhov - Cherepovec

Typ:2

Kurs:2.10

Bukmacher:Bet-at-home

Analiza:Dzisiaj o godzinie 17:00 rozpocznie się spotkanie Rosyjskiej ligi hokejowej pomiędzy drużynami zajmującymi odpowiednio 23(ostatnie miejsce) i 7. Faworytem bukmacherów są goście i ja także stawiam na przyjezdnych w tym meczu. Kurs bardzo wysoki >2.20, godny zagrania za większą sumę, gdyż jedna z ekip jest zdecydowanie w lepszej dyspozycji od drugiej.Gospodarze na 13 spotkań w tym sezonie zwyciężyli tylko raz, 4-krotnie remisowali po czym odnosili porażki po rzutach karnych bądź dogrywce.U siebie wywalczyli zaledwie 2 pkt.Krótko mówiąc Chekhov gra bardzo słabo .Cherpovec zaś odniósł 7 zwycięstw na 12 spotkań przy 3 wygranych na 5 na wyjeździe.Strzelają średnio 2,8 gola na wyjeździe, są skuteczniejsi od swoich dzisiejszych rywali w obronie przynajmniej o klasę. Chekhov 45 straconych, Cherepovec tylko 26 co jest najlepszym wynikem w lidze.Severstal Cherepovec po ostatniej porażce po dogrywce z Dynamo Moskwa na pewno podejdzie do dzisiejszego meczu ogromnie zmotywowany . Vit. Chekhov Podolsk zaś radzi sobie u siebie gorzej niż na wyjeździe , traci mnóstwo bramek, zajmuje ostatnie miejsce w lidze z dużą stratą i nie sądzę aby w dzisiejszym meczu się podnieśli z tak dobrą drużyną jaką są dzisiejsi rywale.Podsumowując, dzisiejsze spotkanie ma zdecydowanego faworyta, lecz wiadomo w sporcie wszystko jest możliwe, zwłaszcza w hokeju, jednaj ja daje szanse około 75% na wygraną gości, gdyż jest to ekipa z cisłej czołówki, posiadająca sporę umiejętności, znacznie większe od gospodarzy.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 11:59 ]

:plus: 110

Poproszę o wykasowanie poprzedniego postu.

Germany - Bundesliga - Men Basketball, godz. 19:30

Spotkanie: Brose Baskets - Deutsche Bank Skyliners

Typ: Bank Skyliners poniżej 66.5

Kurs: 1.85

Analiza: Czwarta kolejka niemieckiej Bundesligi. Mistrz kraju 2005, 2007 i 2010 Brose Baskets Bamberg w tym sezonie także spisuje się wyśmienicie. Na koncie już 3 wygrane: Bremerhaven - 75:66, Hagen- 71:65, Ulm - 70:59.

Ponadto ten zespół wygrał z Deutsche Bank Skyliners w niemieckim Champions Cup we wrześniu 85:58. A goście na razie mają na koncie 2 mecze ligowe, ale grają słabiutko. Z Oldenburgiem przegrali 67:70, a potem u siebie ograli 58:43 GG Dusseldorf notując 18 strat. I jedni i drudzy grają bardzo dobrą defensywą i liczę, że w tym spotkaniu padnie niski wynik. Jednak faworyt jest jeden, są to gospodarze i to oni powinni wygrać. W ostatnim meczu ligowym przespali 1 połowę i Bremerhaven rzuciło im aż 44 pkt., a i tak zatrzymali się na granicy 66, czyli mniej niż wyznaczona dzisiaj. Tym razem gracze Brose powinni zagrać od początku bardzo skoncentrowani. Brose ograli po drodze po tytuł w poprzednim sezonie swojego rywala w playoff, a w sezonie zasadniczym w Bambergu goscie uzyskali 58 pkt. Chyba mają mały kompleks zespołu Brose i mam nadzieję, że dzisiaj po raz kolejny także mistrz kraju pokaże świetną defensywę i zatrzyma Bank Skyliners przed granicą 66 zdobytych pkt.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:02 ]

:plus: 85

Grecja (U19) v Azerbaijan (U19)

Typ X2

Kurs 2,06

Buk – Gamebookers

Data 13.10.2010r. 17;00

Dzisiaj wyskrobałem o to taką mała perełkę , mała gdyż są to kwalifikacje do lat 19 ostatnio wole oglądać mecze młodzików niż seniorów zwłaszcza po meczach naszej reprezentacji :k: .

Znów jakoś wpadła mi reprezentacja Grecji w oko która gra z Azerami ( może jakiś uraz z dzieciństwa ). Według mnie bukmacherzy coś za słabo oceniają szanse gości w tym spotkaniu. Grecja w pierwszym meczu nie pokazała za bardzo klasy przegrywając z Gruzją która też nie jest tam jakimś gigantem na naszym kontynencie. Ogólnie mecz był nudnawy można by rzec bez szału , czasem było widać na twarzy graczy zdegustowanie jakby wiedzieli że grają słabo ale nie bardzo mieli pomysł jak to zrobić żeby było lepiej. Natomiast reprezentacja Azerbejdżanu mile mnie zaskoczyła grając z taką drużyną jak Portugalia niby byli na straconej pozycji. Mówię niby gdyż wynik zakończył się sprawiedliwym remisem 2;2 z obu stron było kilka ładnych akcji. Widać że piłkarzom zależało aby pokazać się jak z najlepszej strony. Typ z podpórką na Azerów myślę że jest sensowny z racji tego że Azerowie nie są słabsi w tym spotkaniu, a jeśli nawet to ich ambicja i umiejętności pozwalają aby nawiązać walkę ze swoimi dzisiejszymi przeciwnikami, na dodatek każde małe dziecko ze szkoły wie że Grecy za bardzo dużo bramek nie strzelają jeżeli w ogóle strzelają. Więc z dwojga złego myśląc o typie na mniej niż 2,5 gola wybrałem spotkanie z większym kursem gdyż to jest bardziej opłacalne, a Azerowie mogą zaskoczyć Greków w tym spotkaniu i ustrzelić kilka bramek.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:04 ]

13.10.2010 17:45

R. Vinci - S. Arvidsson Zakłady na sety

Typ: 0-2

Kurs: 4.00

Bukmacher: Expekt

Mecz II rundy turnieju WTA w austriackim Linzu w którym zmierzą się ze sobą Włoszka Roberta Vinci, aktualnie na 46 miejscu rankingowym z Sofią Arvidsson, Szwedką klasyfikowaną na 51 miejscu.

Do tej pory obie miały ze sobą okazję zagrać raz. Było to dość dawno bo w 2006 roku w Rzymie i w tedy górą była Włoszka która wygrała pewnie 6-2, 6-1.

W I rundzie w Linzu Vinci pewnie pokonała Alonę Bondarenko 6-2, 6-2 natomiast Arvidsson miała trochę problemów z Yvonne Meusburger 5-7, 6-3, 6-3.

Dlaczego zdecydowałem się zagrać więc zwycięstwo Szwedki i to w dwóch setach? Po pierwsze Vinci mimo, że pewnie wygrała z Aloną Bondarenko to swoją grą nie zachwyciła (wydaje się zmęczona azjatyckim turnee). Pierwszy serwis na poziomie 44%, a także, aż 5 bp z czego Ukrainka wykorzystała 2. Mecz mógłby potoczyć się inaczej gdyby Alona miała nieco lepszy pierwszy serwis (44% wygranych piłek po pierwszym serwisie).

Co do Arvidsson to jest to zawodniczka która ostatnio potrafiła znaleźć się nawet w ćwierćfinale w Quebec City wiec jest to zawodniczka obecnie w jako takiej formie. W meczu z Meusburger wygrała 79% piłek po pierwszym podaniu i 50% z drugiego podania a więc wydaje się, że będzie to trudniejsza rywalka niż Alona Bondarenko dla Vinci dlatego myślę, że warto zagrać na pewne dwu setowe zwycięstwo reprezentantki Szwecji.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:06 ]

Piłka Ręczna Niemcy 20:15

Spotkanie: VFL Gummersbach - TUS N Lübbecke

Typ: over 57,5

Kurs: 1,85

Buk: Betsafe

W obecnej chwili zdecydowanie lepiej grają gospodarze którzy zajmują 7 miejsce lecz do lidera z Berlina tracą zaledwie 4 punkty. Lubeka jest za to dopiero 14 z 2 punkcikami. Zdecydowanym faworytem dzisiejszej potyczki są oczywiście gospodarze którzy nie powinni mieć problemów z pokonaniem gości i myślę że handi 5,5 jest w ich zasięgu jednak ja skupiam się na overze i typuje że bramek padnie więcej niż 57 gdyż Gummersbach całkiem dużo rzuca i również nie mało traci i Lubeka dużo traci i też rzucać potrafi. Historia spotkań jest korzystna dla gospodarzy którzy wygrali 5 meczy i 1 zremisowali jak i dla over a który padł by 3 razy a 2 razy brakło by tylko punkciku. Myślę że Gumisie rzucą dzisiaj coś pod 33 bramki a 27 Lubeka i over łatwo wpadnie, mam taką nadzieje że tak będzie i tak typuje.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:07 ]

Plabennec - Niort

Typ: połowa czasu/pełny czas 1/1

Kurs: 4

Buk: Expekt

Dziś o 20.00 spotkanie we francuskiej lidze National pomiędzy Plabennec - Niort. Plabennec po 12 meczach zajmuje obecnie 13 miejsce w tabeli a ich bilans domowych spoktań to: 3 zwycięstwa, 2 remisy, 1 porażka (bramki 8:5). Zespół Niort zajmuje 9 miejsce i ma 11 meczy rozegranych a ich bilans wyjazdowych spotkań to: 1 zwycięsto, 2 remisy, 2 porażki (4:4). Gospodarze mają za sobą nieco słabszy okres gry, w którym nie zdołali wygrać meczu od 3 spotkań i zdobyli zeldwie jedną bramkę i to w meczu przegranym w minionej rundzie spoktań z Guingamp (3:1), wcześniej dwa razy bezbramkowo remisowali. Goście co prawda wygrali swoje poprzedni spotkanie u siebie z Gueugnon (3:0) ale to drużyna ze strefy spadkowej, więc nie dziwi ta wygrana. Niort nie jest zbyt skuteczny na wyjazdach i raczej obiera taktyke gry defensywnej czekają na nadarzjące się okazje bo sam nie przejmuje zbytnio inicajtywy co obrazuje ich statystyka na wyjzdach. Plabennec z kolei to zespół własnego boiska i ten atut jest dla nich na tyle motywujący że udowadniają to dobra grą u siebie gdzie zdobywaja najwięcej punktów. Trudno wskazać dziś jednoznacznie faworyta jednak uważam iż to gospodarze nadadzą dyktando swojej gry i będą zespołem przeważającym, co przyniesie efekty w postaci przewagi bramkowej dającej prowadzenie w ciągu pierwszej połowy jak i całym meczu. Myślę, że po kilku słabszych występach Plabennec wyciągnał odpowiednie wnioski i pokaże dziś, że ich skuteczna gra na własnym terenie nie jest przypadkową i okażą wyższość nad rywalem.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:09 ]

Spotkanie : Modena - Empoli

Typ : 1

Kurs : 2.62

Buk : Pinnacle Sports

Minęły eliminacje i zaczyna się dzień w którym bukmacherzy nie rozpieszczają nas co do ofert. Nie chciałem stawiać meczy towarzyskich bo tam trenerzy lubią eksperymentować dlatego wybrałem Serie B, bo dzisiaj zostanie rozegrana tam 9 kolejka ligowa. Wybrałem sobie 2 mecze Piacenzy z Triestiną i właśnie ten który tutaj opisuję. Pierwszy mecz przeznaczyłem na inne forum a tutaj skupiłem się na tym. Ciężko w tym meczu wskazać faworyta ale postawiłem na gospodarzy, ponieważ mieli bardzo dobry początek gdzie pokazali że mogą walczyć o najwyższe cele a później pasmo słabych meczy. W pierwszych 3 meczach zgromadzili 7 pkt 2 razy wygrywając u siebie co świadczy że dobrze się tam czują i remis na wyjeździe, a potem 5 meczy bez wygranej w tym 2 remisy. Modena pokazała na początku że potrafi grać a potem obniżka formy. Empoli idzie dużo lepiej bo nie przegrali meczu i to mnie właśnie zaciekawiło. Przecież w końcu trzeba przegrać i myślę że stanie się to dzisiaj.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:09 ]

Spotkanie: Flensburg Handewitt - THW Kiel

Typ: Flensburg Handewitt +3,5

Kurs 2.10

Buk ToBet

20:45

Dzisiaj w 9 kolejce Bundesligi najlepszy niemiecki zespol Kiel zmierzy sie z Flensburgiem. Gospodarze zajmuja 5 miejsce w tabeli z 6 wygranymi i 2 porazkami. Porazki przyszly z rewelacyjnym Fuchse Berlin oraz niespodziewanie z Magdeburgiem. Poki co gra wyglada bardzo dobrze ze strony Flensburga. Wiodaca role w zespole pelnia Eggert i Carlen a na kole swietnie gra Knudsen. W zespole jest tylko jeden Niemiec i do tego rezerwowy, przewaznie druzyne stanowia Dunczycy. W LM rowniez Flensburgowi idzie nie najgorzej, wygrane z Bosnia Sarajewo i Constanta i porazka zreszta oczekiwana z jednym z najlepszych zespolow na swiecie Ciudad Real.

Kiel natomiast jakos szczegolnie nie zachwyca jak na zerspol tej klasy. Ostatnio meczarnie w Lidze Mistrzow ze slabiutkim polskim Vive i wygrana zaledwie 4 bramkami. W Bundeslidze 2 miejsce z jedna porazka z Fuchse Berlin. Trzon zespolu to oczywiscie Filip Jicha, ale ostatnio jakos nie ejst w nadzwyczajnej formie. Jak pokazuje historia Flensburg mial ostatnio problemy z Kilonia, najwyzszy czas pokazac ze sie one skonczyly. Potrafili przeciez wygrywac z Kiel a w 2007 roku zrobili to 2 razy. Sadze ze dzisiaj mecz bedzie bardzo wyrownany i skonczy sie nieznaczna przewaga jednej lub drugiej strony, a kurs na handicap bardzo zachecajacy.

[ Komentarz dodany przez: literkate: 2010-10-15, 12:10 ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...