typer1407 Napisano 10 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Wrzesień 2010 Dyscyplina: Tenis Spotkanie: Zvonareva vs Wozniacki Typ: 1 Kurs: 4,15 Buk: Bwin Godzina rozpoczęcia: 20-00 Analiza: Jak dla mnie w tak prestiżowym turnieju jak US Open stawiając w roli zdecydowanej faworytki jednej zawodniczki jest trochę banałem, no ale cóż. Faktem niepodważalnym jest to, że zdecydowaną faworytką jest Dunka polskiego pochodzenia ale dlaczego w tej fazie turnieju Rosjanja nie miała by stanąc przed szansą awansu do tak presriżowego turnieju. Wozniacki w tym turnieju jets rozstawiona z jedynką. Ostatnie 20 jej spotkań zakończyło się 19 wygranymi młodej 20-letniej utalentowanej tenisistki. Przez ostatni miesiąc wygrała turnieje w Kopenhadze, Montrealu i New Haven. Nie ulega wątpliwosci, ze gar dobry tenis, ale kiedy czas dla tak młodej zawodniczki na regeneracje sił. W drodze do półfinału US Open przebrnęła jak burza, nie stracila ani jedengo seta, choc biorac pod uwage ostatni mecz narzekała na warunki atmosferyczne, mówiła o silnym wiatrze. Patrząc na mecze Rosjanki mozna tez odniesc pozytywne wrażenie, podobnie jak Carolina nie stracila ani jedengo seta, i warto dodac, ze bilans spotkan bezpośrednich pomiedzy tymi dwiema zawodniczkami to remis 2-2. Nie wolni skazywac Rosjanki na przegraną i mam nadzieję, ze powlaczy-powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcic91 Napisano 11 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Wrzesień 2010 Tenis, US Open, godzina 18:00 Spotkanie: Rafael Nadal (ESP) - Mikhail Youzhny (RUS) Typ: Ile gemów wygra Mikhail Youzhny (RUS) w meczu? Więcej niż 13,5 gema Kurs: 1,8 Bukmacher : Bwin To już jest Półfinał turnieju US Open. Zagrają w nim turniejowa jedynka oraz turniejowa dwunastka. Niezaprzeczalnym faktem jest to, ze zdecydownaym faworytem wydaje się byc Hiszpan, jednak uważam, że po tym co ostatnio prezentuje Rosjanin jest w stanie ugrac przynajmniej 14 gemów w ewentualnym 4-setowym pojedynku, a nwet i 3-setowym. Rosjanin poczynając mecze od pierwszej rundy pokonuje coraz to lepszych zaowdników. Pokonał odpowiednio Golubeva, Selę, Isnera, Robredo, a w cwiercfinale po ciężkim boju Wawrinkę. To spotkanie uwazam, ze dodało Rosjaninowi wiary we własne umiejętności. Zagral rewelacyjne spotkanie wykonując w dobrym stylu stop-voleye. Nadal tez gra znakomicie, ale taki półfinał jest najtrudniejszym meczem w drodze do finału. W tej fazie wszystko sie moze zdarzyc. Rosjajnin nie stoi na przegranej pozycji. Ma dobry serwis, oraz dobre wyniki w bezpośrednich meczach z Nadalem. Uważam, że stac go na rozegranie dobrego spotkania-powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość daro115 Napisano 11 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Wrzesień 2010 Dyscyplina: Tenis Spotkanie: Federrer vs Djokovic Typ: 1 Kurs; 1,28 Godzina rozpoczęcia: 20-30 Analiza: Spotkanie półfinałowe turnieju uS Open. Co tu dużo pisac, Fedex jest w świetnej formie, wygrał wszystkie spotkania bez straty seta, jego rewelacyjne zagranie ze spotkania z Dubalem, zaowocowalo tym, ze stał się głównym faworytem do wygranej w calym turnieju. Djoko w pierwszej rundzie zagral bardzo słabe spotkanie z Kendrickiem ostatecznie wygrywajac 3-2. W nastepnym meczu fachowcy upatrywali, że w nastepnym meczu juz odpoadnie, jednak o dziwo wygrał wszystkie nastepne mecze w drodze do pólfinalu bez straty seta. Bilans bezposrednich spotkań pomiędzy Djoko a Fedexem jest korzystnieszjy dla szwajcara, a co za tym idzie myślę, że udowodni to, ze jest w mega formie-powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typer1407 Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Dyscyplina: Tenis Spotkanie: Djokovic vs Nadal Typ: Rafael Nadal wygra więcej niż 1 seta-NIE Kurs: 5,00 Buk: Bwin Godzina rozpoczęcia: 22-30 Analiza: Finał wielkoszlemowego turnieju US Open, zagrają w nim Hiszpan Rafael Nadal z Serbem Novakiem Djokovicem, jak widac po typie spróbuję Wam wytłumaczyc dlaczego warto zagrac to rozwiązanie, iż Nadal nie wygra więcej niż seta. Uważam, że argumentem przemawiającym za moim typem jest fakt, że Rafa spocznie na laurach, jak sam mówi o Djokovicu: ,, Jest bardzo regularnym zawodnikiem. Może pokonać każdego, gdy gra swój najlepszy tenis. Potrafi posyłać wygrywające uderzenia z każdej części kortu. Bardzo pomaga mu serwis. Nieraz przegrałem z nim na korcie twardym, choć na tej nawierzchni także go pokonywałem. Najwyraźniej czuje szacunek przed rywalem. Z tego co czytam wszyscy zachwyceni są znakomitą formą Hiszpana, ale uważam, że bardzo ciężkim zadaniem jest utrzymanie takiej optymalnej formy przez cały zcas trwania turnieju. Nie wiem jak to wpływa na Hiszpana, ale wszystkie swoje mecze kończyły w 3 setach, jestem ciekawy jak odczucie zmęczenie gdy to Djoko będzie stawiał warunki. Warto też dodac, ze Serb pomimo slabego meczu w I rundzie gdy wygrał z gospodarze Kendrckiem 3-2 z meczu na mecz się rozkręcał, by w półfinale pokonac samego Federrera, przy czym w tamtym meczu obronił kilka meczboli, a to świadczy o klasie zawodnika. Dobry serwis to z pewnośia jego atut. Ostatnie 3 mecze z Nadalem kończyły sie dla niego wygranymi bez straty seta, wiec dzis tez moze bedzie podobnie, już trzymam kciuki za Serba-powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Dyscyplina: TenisSpotkanie: Djokovic vs Nadal Typ: Rafael Nadal wygra więcej niż 1 seta-NIE Kurs: 5,00 Buk: Bwin Godzina rozpoczęcia: 22-30 Analiza: Finał wielkoszlemowego turnieju US Open, zagrają w nim Hiszpan Rafael Nadal z Serbem Novakiem Djokovicem, jak widac po typie spróbuję Wam wytłumaczyc dlaczego warto zagrac to rozwiązanie, iż Nadal nie wygra więcej niż seta. Uważam, że argumentem przemawiającym za moim typem jest fakt, że Rafa spocznie na laurach, jak sam mówi o Djokovicu: ,, Jest bardzo regularnym zawodnikiem. Może pokonać każdego, gdy gra swój najlepszy tenis. Potrafi posyłać wygrywające uderzenia z każdej części kortu. Bardzo pomaga mu serwis. Nieraz przegrałem z nim na korcie twardym, choć na tej nawierzchni także go pokonywałem. Najwyraźniej czuje szacunek przed rywalem. Z tego co czytam wszyscy zachwyceni są znakomitą formą Hiszpana, ale uważam, że bardzo ciężkim zadaniem jest utrzymanie takiej optymalnej formy przez cały zcas trwania turnieju. Nie wiem jak to wpływa na Hiszpana, ale wszystkie swoje mecze kończyły w 3 setach, jestem ciekawy jak odczucie zmęczenie gdy to Djoko będzie stawiał warunki. Warto też dodac, ze Serb pomimo slabego meczu w I rundzie gdy wygrał z gospodarze Kendrckiem 3-2 z meczu na mecz się rozkręcał, by w półfinale pokonac samego Federrera, przy czym w tamtym meczu obronił kilka meczboli, a to świadczy o klasie zawodnika. Dobry serwis to z pewnośia jego atut. Ostatnie 3 mecze z Nadalem kończyły sie dla niego wygranymi bez straty seta, wiec dzis tez moze bedzie podobnie, już trzymam kciuki za Serba-powodzenia Przepiekny przyklad pier******* o dupie Maryski. - cytat Nadala o Djoko , jesli przeczytasz jakikolwiek z wywiadow poprzedajacych mecz z danym zawodnikiem zawsze znajdzie slowa zawodnika A o zawodniku B wychwalajacym go - ale uważam, że bardzo ciężkim zadaniem jest utrzymanie takiej optymalnej formy przez cały zcas trwania turnieju. . Forma spadnie w najwazniejszy dzien turnieju , pewnie Nadala ogarnie panika i stres - jestem ciekawy jak odczucie zmęczenie gdy to Djoko będzie stawiał warunki. nie ma pytan - w I rundzie gdy wygrał z gospodarze Kendrckiem 3-2 z meczu na mecz się rozkręcał, z Kendrickiem to on nie gral tylko z Troickim w 1 rundzie ale to juz tylko pokazuje jak "fachowa" jest ta analiza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Drizzd wyluzuj bo się chłopak zamknie w sobie do końca życia Nadal - Djokovic 2 3,75 Nadal idzie jak burza. Nie stracił nawet seta, ale tutaj to nie istotne. Walka na hardzie pomiędzy wielką czwórką z rankingu to zupełnie inna liga wewnątrz rozgrywek ATP. Tutaj to, że odprawił łatwiutko jakieś łajzy nie ma żadnego znaczenia. Żadnego. Djokovic prowadzi 7-2 w statystyce H2H, wie jak grać z Nadalem, aby uniemożliwić mu rozpięcie skrzydeł, wie jak returnować, wie jak go pogonić z rogu do roku, wie jak grac, aby Nadal nie dobiegł do piłki jak na clayu. Kurs 1,35 na Nadala to śmiech na sali. Owszem, poprawił się, ale i tak na hardzie ma o wiele więcej słabych punktów niż gdziekolwiek. Tu jest zawsze w zasięgu każdego z pierwszej piątki rankingu. Wszystko powyżej 3 na Djoko jest warte gry, a 3,5 tym bardziej. Dodam tylko, że DJokovic w 2008 roku był najlepszym graczem na nawierzchni twardej na świecie. Nie sądzę, abym mógł to powiedzieć kiedykolwiek o Nadalu. Król clayu nagle królem hardu? Jeszcze długo się to nie stanie. Nie znaczy to, że nie może teraz wygrać. Znaczy to, że jeszcze długo kursy poniżej 1,8 na niego na tej nawierzchni będzie można wsadzić między bajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Drizzd wyluzuj bo się chłopak zamknie w sobie do końca życia jak przestanie bajki opowiadać to czemu nie Djokovic prowadzi 7-2 w statystyce H2H, warto dodać ze jest to statystyka H2H ale tylko na hardzie. A jezeli o statystykach mowa na niekorzysc Nadala to ma on bardzo niekorzystny bilans z zawodnikami z czolowki na hardzie(TOP 5). Chociaz udowodnil ze jak chce to potrafi grac na hardzie m.in w tym roku z Davydenko w Doha (ktory przegral niewykorzystujac 2 badz 3 mecz pointy) gdzie zagral, dla mnie osobiscie, najlepsze dotychczasowe spotkanie w calym roku sposrod wszystkich meczy jakie mialem okazje widziec. Dodam tylko, że DJokovic w 2008 roku był najlepszym graczem na nawierzchni twardej na świecie. A nie uwazasz Handicap ze Djoko z 2008 roku jest przynajmniej o klase lepszy od Djoka z 2010 roku ??? Wczoraj 2- krotnie z Fedem polamal sie przez wlasne bledy, lekką dekoncentracje (1 i 3 set) i zrobilby to w 5 secie ale wtedy opanowal sytuacje przy pomocy Feda(pytanie moze brzmic: jak zdobywca 16 szlemow moze grac tak pasywnie tak biernie przy tak waznych pilkach ??? ) . Nadal moze wirtuozem ataku nie jest ale poprawil sie w grze na hardzie w ostatnich kilku tygodniach. Kurs tez smieszny na Nadala bylby powyzej 1.50 i zagralbym go z checia a takto zostaje tylko livebetting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czajekmilenium Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Dyscyplina: Tenis Spotkanie: Djokovic vs Nadal Typ: 0-3 Kurs: 2.5 Buk: Bet365 Godzina rozpoczęcia: 22:30 Analiza: Dzisiaj o godzinie 22:30 odbędzie się finał ostatniego wielko szlemowego turnieju w tym sezonie. Wszyscy chyba liczyli na finał Federer-Nadal. Jednak stało się inaczej Szwajcar po przegraniu dwóch piłek meczowy, nie miał już chyba nic do powiedzenia. Serb zaczoł grać fantastycznie, z pełnym ryzykiem. Jak widać ryzyko się opłaciło, bo to on dzisiaj bedzie walczył o swój drugi tytół wielkiego szlema w karierze. Jednak tytół na kortach Flashing Medows to jedyny jaki brakuje Nadalowi do kolekcji. Hiszpan w tym roku wygra już French Open i Wimbledon. W każdym z tym finałów nie stracil seta. Warto przypomniec, ze w Nowym Jorku Nadal nie stracił jeszcze seta, a tylko dwa razy został przełamany. Te statystyki mówią nam o jego niesamowitej dyspozycji w tym turnieju. Myśle, ze Serb jest juz wyczerpany turniejem, a szczególnie po wczorajszej 5 setówce z Rogerem. Uważam, ze Nadal w dzisiejszym finale nie straci seta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typer1407 Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Drizzd wyluzuj bo się chłopak zamknie w sobie do końca życia Jeżeli to o mnie to spoko, ja się nie przejmuje. Przecież można uczyc się na błędach, a co za tym idzie jestem ciekawe jakie analizy pisze największy krytyk (czyt.Drizzd91) na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Nie pisze A nie uwazasz Handicap ze Djoko z 2008 roku jest przynajmniej o klase lepszy od Djoka z 2010 roku ??? Wczoraj 2- krotnie z Fedem polamal sie przez wlasne bledy, lekką dekoncentracje (1 i 3 set) i zrobilby to w 5 secie ale wtedy opanowal sytuacje przy pomocy Feda(pytanie moze brzmic: jak zdobywca 16 szlemow moze grac tak pasywnie tak biernie przy tak waznych pilkach ??? ) . Nadal moze wirtuozem ataku nie jest ale poprawil sie w grze na hardzie w ostatnich kilku tygodniach. Kurs tez smieszny na Nadala bylby powyzej 1.50 i zagralbym go z checia a takto zostaje tylko livebetting Był lepszy, ale nie dwa razy. Teraz ma gorszą formę fizyczną, ale więcej doświadczenia. A na livebetting to będziessz miał i kurs 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PołamanaKoza Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 Drizzd wyluzuj bo się chłopak zamknie w sobie do końca życia Jeżeli to o mnie to spoko, ja się nie przejmuje. Przecież można uczyc się na błędach, a co za tym idzie jestem ciekawe jakie analizy pisze największy krytyk (czyt.Drizzd91) na tym forum Ja wole "brac" analizy od najlepszych typerow tenisowych z innych for i konfrontowac to z wlasna opinia na temat danego meczu czy zawodnika i na podstawie tego typowac spotkania tenisowe, od czasu do czasu jak kazdy walne sobie jakas tasme tenisowa na szlema . Zacytuje to co niedawno napisalem Mazurowi: "jesli to nazywasz wytykaniem bledow to . W tym roku widzialem kilka naprawde swietnych analiz w tym dziale i nawet jesli chcialbym cos dodac o siebie do tej analizy to naprawde nie moglbym,ale jesli ktos kogos w swojej analizie wprowadza w blad, pisze niesamowite bzdury, gloryfikuje jednego zawodnika na rzecz drugiego, czy nie podaje cholernie waznych informacji jak np. ostatnio OksFan(nic do ciebie nie mam ofc) o przerwie w grze u Gonzo(co jest zwiazane z brakiem trybu meczowego i wieloma innymi bardzo waznymi czynnikami o ktorych naprawde moglbym sie rozpisac) no to przykro mi ale musze "zainterweniowac" i dorzucic kilka slow od siebie, aby obraz analizy byl jak najbardziej zgodny z rzeczywistoscia. Czytajac niektore analizy to stawkowanie meczu powinno byc zawsze 10/10 Ps. zycze powodzenia w trafieniu typu typer1407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 12 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Wrzesień 2010 No i dobrze robisz, ale własna twórczość jest sto razy bardziej rozwijająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huczek Napisano 13 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Wrzesień 2010 Tenis, US OPEN, godz 22:00 Spotkanie: Rafael Nadal - Novak Djokovic (hc gemy 0 - 5,5) Typ: 2 Kurs: 1.72 Bukmacher: Bet365 Analiza: Dopiero przed pierwsza z powodu silnego deszczu zadecydowano o przeniesieniu finalu US OPEN na dzisiejszy wieczów. W takiej sytuacji można zartobliwie powiedziec,ze deszcz spadł Djokovivowi z nieba. Wszyscy wiemy ile trudu kosztowal go 5 setowy boj w półfinale z Federerem. O pełnym zregenergowaniu sił w niespełna 24 godziny nie było mowy. Po tak udanym turnieju w wykonaniu Serba z powodu przemeczenia zapowiadal sie niestety łatwy final dla Hiszpana. Z pomocą przyszedł mu jednak deszcz. Bez wątpienia kolejny dzien odpoczynku znacznie wyrownal szanse obu tenisistów. Obydwaj należa do najlepszych tenisistów na swiecie i o zwyciestwie zadecyduje dyspozycja w danym dniu.Nie ma wiec sensu rozwodzic sie nad droga poszczegolnych Panow do finalu. Chociaz wiadomo,ze we wczesniejszych rundach lepiej wypadl Hiszpan. Wieksze wrazenie pozostawil jednak Serb pokonujac po dobrym pojedynku samego Federera. Jezeli chodzi o ogolny bilans pomiedzy tymi tenisistami wynosi 14 do 7 na korzysc Nadala. 3 ostatnie pojedynki zakonczyly sie jednak latwymi zwyciestwami po 2-0 Djokovica. W tym jeden z tych meczy byl rozgrywany na betonie zas pozostale 2 na hali.Kurs w tych pojedynkach wynosily max 2.2 na Djokovica,a w ostatnim nawet na Serba byl tylko 1.4. Tym bardziej dziwi fakt az tak duzego kursu na Novaka w tym spotkaniu. Szykuje sie nam zatem bardzo wyrownany boj i typ ten wydaje sie byc jak najbardziej prawdopodobny i warty gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 13 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Wrzesień 2010 W takiej sytuacji można zartobliwie powiedziec,ze deszcz spadł Djokovivowi z nieba.Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz223 Napisano 13 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Wrzesień 2010 Tenis, US Open (New York/USA), godz 22:00 Spotkanie: Rafael Nadal - Novak Djokovic Typ: How many double faults Nadal will make? under 2,5 Kurs: 1.70 Bukmacher: Betsafe Analiza: Kto po raz pierwszy wygra US Open? Niestety bez dwóch zdań wygra Nadal. Dla mnie niestety bo go nie lubię, a szczególnie te jego wyciąganie majtek z tyłka przy każdym serwisie. Djokovic gra w finale i daję mu jednego seta, ale Hiszpan zniszczy go siłą fizyczną i konsekwencją. Niby wszyscy twierdzą, że Serb dostał w prezencie deszcz i się zregeneruje po 5 setach z Fedexem, ale według mnie to nic nie da. Djokovic grał bardzo przeciętnie w Nowym Jorku, w pierwszej rundzie z Troickim był blisko wypadnięcia, bo w 5 secie Troicki przełamał Djokovicia, ale chyba się przestraszył wygranej. A Federer w półfinale popełnił 66 niewymuszonych błędów, no to mówi chyba samo za siebie. A przecież i tak Federer miał w 5 secie 2 meczbole. Nadal pewnie w końcu dopnie swego, wygra czwarty wielkoszlemowy turniej, a trzeci w tym roku. Nie udało mu się tylko w Australii, ale tam przegrał ze swoimi kolanami. No bo właściwie to tenisista już kompletny, forhend, backhand, wszystko funkcjonuje no i serwis znakomity i przede wszystkim o odpowiedniej prędkości. W h2h jest 14-7 dla Nadala, ostatnio wygrywał Djokovic. Tylko, że Djokovic w turnieju sprawia wrażenie jakby grał z kontuzją, a jak wiemy u niego to plecy. Zresztą prędkość jego serwisu, ok. 15-20 mph mniejsza od Nadala wydaje się potwierdzać, że Djokovic wyraźnie ma jakiś problem. Tak czy inaczej według mnie może się skończyć w 3 setach, bo Nadal w tej chwili to nic innego tylko robot, dla którego nie ma przeciwnika, nawet na betonie. Ja stawiam dość dziwnie, bo na liczbę podwójnych błędów Hiszpana. W 6 meczach popełnił takich błędów 11. W pierwszych 3 rundach po 3, a potem 1 0 i 1. Sądzę, że w tak ważnym meczu nie bedzie ryzykował niepotrzebnie i popełni góra 2 podwójne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huczek Napisano 15 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Wrzesień 2010 Dobry byl ten meczyk finalowy. Szkoda,ze przez deszczyk skonczyl sie dopiero o 4... Do trafienia typu zabraklo mi tylko jednego gema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi