Gość old_Chomik Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 Może mi ktoś pomoże... Chce sobie zamówić kilka rzeczy z Anglii w tamtejszym sklepie... jest tam tylko opcja płacenia kartą VISA, i stąd moje pytanie na jakiej zasadzie to się odbywa, bo ja nie czaje... Jak składam zamówienie to potem podaje numer karty czy jak ? skąd mam pewność, że to później nie bedzię wykorzystane przeciwko mnie... Orientuje się ktoś? Jak tak to niech wytłumaczy jak dla dziecka bo ja w tym jestem kompletnie zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbraine777 Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 Dane osobowe: typu adres, imie nazwisko, nr karty, kod CV, czy jakos tak nie masz pewnosci czy bedzie to wykorzystane przez Ciebie, ale jesli sklep jest sprawdzony, to nie ma czego sie obawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 Jakby nie patrzec w roomach, bukach i kasynach online tez na mnie maja wszystkie dane i to nie tylko na mnie wiec moglbym srac i to mocno ale tego nie robie Sprawdz sklep i kupuj w renomowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość old_Chomik Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 no dobra ale tutaj chodzi o to że jak podam moje dane + moj numer karty + kod cvv to przykładowo zamówię sobie rzeczy za 500zł, a przyjdzie potem do mnie ze mam 1000zł do zapłaty... nigdy z karty tak nie zamawiałem więc nie wiem czego się spodziewać... a skoro tam wychodzi lepiej kupić niż u nas na allegro to wole się upewnić co i jak, żeby nie wyjść gorzej niż jakbym na allegro sie ubierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 Jak może Ci przyjść 1k do zapłaty jak zrobisz zakupy za 500zł to se screena zrób jak będziesz miał rzeczy w koszyku jak nie jesteś pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 24 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2010 Ze sklepu prawdopodobnie jest przekierowanie na stronę obsługującą płatności online kartami, więc dane udostępniasz serwisowi (polcard czy jakoś tak), a sklep dostaje tylko od tego serwisu potwierdzenie i się z nim rozlicza później. Przynajmniej tak jest przy doładowywaniu telefonu kartą i płaceniu kartą za allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbraine777 Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 dokladnie jak napisal Handi, nie robilem z zagranicnzych karta, na ebayu uzywalem paypala, a na allegro to opjca zaplac z allegro i karta, to masz przekierowanie do posrednika, i tam zostawiasz dane, jest bezpiecznie i mega szybko BTW jaki sklep i co masz na oku, wrzuc linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość old_Chomik Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 to c**j będzie trzeba spróbować stronka z której chce założyć zamówienie www.sportsdirect.com mają tam zajebiste ceny w porównaniu u nas i strasznie mnie kusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 daj potem znać czy doszła przesyłka Ceny niektóre niezłe, tylko te rozmiary, nigdy nie wiesz do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość old_Chomik Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 niby tak mimo to zaryzykuje... kumpel mi w tamtym roku będąc w Anglii kupił pare rzeczy to rozmiarowo wiem mniej więcej jak to wygląda w moim przypadku a jak nie to zawsze może sprzedać 2x drożej na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handicap Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 Nie ceny fajny, tylko cyfry Tam jest Ł a nie zł i to dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość old_Chomik Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 tylko że tam kupujesz przykładowo dres za 7Ł czyli na nasze 31zł, gdzie u mnie w sklepie taki sam sprzedają za 99zł, po przecenie ze 160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 albo bluzy w sklepie NIKE ostatnio byłem to kupiłem dwie 220zł i 270zł a tutaj maksymalnie jedna 140zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbraine777 Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 http://www.sportsdirect.com/ysl-twill-jean-644030?colcode=64403022 spodnie Yves Saint Laurena za 3poundsy lol :D: alliinn call take Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbraine777 Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 Wlasnie , skoro macie srake przed placenie kredytowka, to placie Karta MB, ladujcie konto do danej transakcji ile wam potrzeba, wtedy nie ma obaw, ze sie wyjebiecie, znaczy Was wyjebia z kasy na karcie, ale jak pisalem sklep z dobrym rattingiem nie pozwala na takie numery.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario91 Napisano 25 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 25 Kwiecień 2010 fajne rzeczy i buty w sumie, ale cena to jest na czerwono czy obok mniejszymi cyferkami na szaro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość old_Chomik Napisano 26 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Kwiecień 2010 to placie Karta MB możesz jaśniej ? bo ja to zielony w sprawach płacenia jakimikolwiek kartami u mnie tylko przelew bankowy i ew. Moneybookers reszta to czarna magia mario jakby były ceny na szaro to bym nawet Wam dupy nie zawracał z tą kartą edit. mózgu już wiem tylko tam chyba nie ma takiej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 26 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Kwiecień 2010 Tak samo jak każdą inną kartą, w tym przypadku jest to MasterCard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi