n3r0 Napisano 1 Listopad Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Listopad Typy głównie z tenisa ziemnego i piłki nożnej - dodatkowo krótka analiza do każdego typu. Nie będzie tu wysokich kursów. Raczej staram się celować w przemyślane spotkania, które można dorzucić do AKO, zagrać w singlu za większą stawkę lub dołączyć do dubelka. Rosenkranz - Damm 2 1.45 Idealny typek do dubelka. Obaj gracze kontynuują serię challengerów w USA już od około dwóch miesięcy, ale zdecydowanie lepiej spisuje się Amerykanin - Damm. Gra przed własną publicznością, jest wyżej w rankingu i na przestrzeni ostatnich tygodni osiągał o wiele lepsze wyniki. Można do nich zaliczyć dwa finały: w Lincoln 19.10 i Columbus 21.09. Oprócz tego zanotował udane kwalifikacje do US Open, w pierwszej rundzie pokonał rodaka Darwina Blancha 3:0, a w drugiej rundzie urwał seta Tiafoe. Damm to 22 letni zawodnik z USA, mający ponad 2 metry wzrostu i groźny szczególnie na serwisie, na dodatek jest lewo-ręczny, co też może sprawiać kłopot rywalom. Jego przeciwnik Mats Rosenkranz to również bardzo wysoki zawodnik i również lewo-ręczny, ale nie osiąga już tak dobrych rezultatów na poziomie challenger. Głównie grywa w ITF Tour, czyli o poziom niżej i w Niemczech, gdzie osiąga dobre wyniki w tamtejszej Bundeslidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano 1 Listopad Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Listopad (edytowane) Fiorentina - Lecce 1 1.64 Tak samo jak kilka dni wcześniej na moim kanale próbowałem z Wolfsburgiem, z Juventusem czy też z Fiorentiną po raz pierwszy, tak teraz próbuję ponownie. Typ na przełamanie. Jakim potencjałem dysponują gospodarze każdy wie. W europejskich pucharach radzą sobie całkiem dobrze, gdzie wygrali dwa mecze z Raidem Wiedeń i Sigmą Ołomuniec, nie tracą gola. W Serie A zacięli się jednak totalnie. Fiorentina ma serię 9 meczów z rzędu bez wygranej w tym sezonie, czyli podsumowując nie wygrali w żadnym ze spotkań tej kampanii. Taka forma sprawiła, że zajmują przedostatnie miejsce w tabeli. Teraz nadarza się znakomita okazja na zwycięstwo, bo grają przed własną publicznością, a ich rywalem będzie Lecce. Goście w tym sezonie 1 zwycięstwo, 3 remisy i 5 porażek, co daje tylko dwa oczka więcej od Violi. Na sam koniec warto jednak spojrzeć na rywali, jakich Fiora miała do tej pory: Inter, Bologna, AC Milan, AS Roma, Napoli czy Como. Wszystkie z wyżej wymienionych drużyn to ekipy top 7 aktualnej tabeli Serie A (brakuje tylko Juventusu). Tym samym, uważam, że wygraną z Lecce, gospodarze zaczną marsz w górę tabeli. Edytowane 1 Listopad przez n3r0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano 2 Listopad Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Listopad Na dzisiaj jeszcze taki dubel próbuję: Blinkova - Tagger Tagger wygra seta 1.39 Lech Poznań - Motor Lublin 1 1.52 17-letnia Tagger przebojem wdziera się do świata WTA, dzięki świetnym występom w turniejach niższej rangi. Warto dodać, że wykazała się nie lada zimną krwią we wczorajszym meczu z Golubic, która prowadziła już 5:2 w trzecim secie. Austriaczka obroniła 3 piłki meczowe i ostatecznie wygrała 7:5. Taki obrót spraw, może ją tylko wzmocnić psychicznie. Tagger to wysoka, szczupła i silna zawodniczka, nie wyglądająca na swój wiek. Ma mocny serwis i gra siłowo. Jeśli tylko zminimalizuje liczbę niewymuszonych błędów, może dołączyć do czołówki WTA. Na seta z Blinkovą stać ją na pewno. Jeśli chodzi o Lecha to po porażce z Lincoln Red Imps, każdy nie zostawia suchej nitki na zawodnikach tej ekipy. Tym bardziej, że również nienajlepiej spisali się z Gryfem Słupsk, pomimo awansu. Tak czasem jest, grając z o wiele słabszymi rywalami i jestem pewny, że gospodarze sa wszelką cenę będą chcieli zatrzeć niekorzystne wrażenie. Z drugiej jednak strony, to Lech w lidze jest niepokonany od 6 spotkań, notując 2 zwycięstwa i 4 remisy w tym z Legią i Pogonią. Podobną serią może pochwalić się w lidze tylko Górnik. Warto dodać, że poznanianie grają przed własną publicznością, a to zawsze jest duży atut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano 3 Listopad Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Listopad ➡️Fiorentina❌ ➡️Tagger❌ ➡️Lech Poznań❌ Wyszło bardzo słabo, ale próbujemy dalej. Dzisiaj na szybko, niestety nie mam czasu na dłuższe pisanie analizy, dlatego suche typy z challengera w Helsinkach. Oczywiście trudno, żeby wszystko siadło. Odnośnie Gentzscha i Dodiga to liczę, że w warunkach halowych będą trzymali serwis i dadzą coś od siebie w wymianach. Już w 1 rundzie kwali ładnie wyglądali w tym elemencie gry: Dodig 9 asów, Gentzsch 15 asów. Dodatkowo dorzucam czyste wygrane na zawodników będących ostatnio w o wiele lepszej formie, czyli Squire i Bertola. Zwracam uwagę, że dla każdego z podanych przeze mnie zawodników, warunki halowe, czy hard to nie jest dominująca nawierzchnia. Najwięcej meczów mają na nawierzchni ziemnej, bo też taka dominuje w Niemczech czy Chorwacji. Ale uważam, że warto spróbować. Gentzsch set Dodig set Bertola win Squire win na wszystki kursy około 1.45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano 3 Listopad Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Listopad Znalazłem chwilę czasu i wypatrzyłem jeszcze dwa typy: ➡️set Tabur 1.55 ATP Metz Gra u siebie. Ma za sobą kwalifikacje. W nich odprawił groźnego ostatnio w czelkach Budkov Kjaera, nie dając mu nawet szans na bp. Następnie pokonał Sachko, gdzie po pierwszym wyrównanym secie, w kolejnych już dominował. A Kovacevic, wiadomo w roli faworyta może przegrać z każdym, tym bardziej w Europie. Jego forma też ostatnio nie jest najwyższa. Końcówka sezonu i też motywacja niektórych zawodników jest wątpliwa. Ja widzę value w każdym kierunku w stronę Francuza. ➡️Galarneau - Napolitano 1 1.40 Tu króciutko. Kanadyjczyk ma o wiele lepsze wyniki na twardych nawierzchniach (24/18 w 2025) a już zdecydowanie na hali (11/6). Włoch z kolei to głównie gracz kortów ziemnych, a w tym sezonie na szybkich kortach 4/6, czyli grał bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano 10 Listopad Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano 10 Listopad Broady - Bertrand 1 1.60 Kwalifikacje Challenger Lyon Ja atakuję wygraną Liama Broady w kwalifikacjach do challengera w Lyonie. Zagra z Bertrandem. Co prawda nie gram przeciwko gospodarzom, ale tym razem zaryzykuje i zrobię wyjątek. Jakis czasu temu sobie przypomniałem o Brytyjczyku i zerknąłem co u niego, a tam bardzo dobre występy w ITFach. Broady swego czasu był blisko top 100 ATP, później przepadł, ale jak zobaczycie jego ostatnie wyniki w ITF Tour, to wygrywa tam seryjnie. Od koncówki sierpnia ma bilans 28:4, a ostatnio też sporo grywał we Francji, więc tamtejsze hale są mu dobrze znane. Kurs 1.60. Patrzyłem na Bertranda, to aktualnie nie wyróżnia się nawet w ITF Tour. Zdecydowanie lepszą miał pierwszą połowę roku, a szczególnie czerwiec. Na początku roku wygrał co prawda z Llamasem Ruiz i Jayem Clarkiem, ale później już występy przeciętne. Na hali w tym roku bilans 4/7, w karierze 28/41. Dla porównania Broady w tym roku 15/5 i w karierze 169/99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano Poniedziałek o 18:46 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano Poniedziałek o 18:46 Broady✅ Coś na 11 listopada: Challenger Lyon: F. Passaro - L. Broady Broady wygra seta 1.69 Już wcześniej pisałem na temat Brytyjczyka, że ostatnio świetnie spisywał się w ITF (między innymi też we Francji). Jego bilans od sierpnia to 28:4, a ponadto w karierze ma ponad 200 spotkań na hali, z dodatnim bilansem 169/99. Skupmy się jednak na Włochu, bo na temat Liama wszystko już przytoczyłem. Passaro wiadomo, bardziej utytułowany, młodszy no i zdecydowanie wyżej w rankingu. Włoski temperament przy chłodnej głowie Brytyjczyka może okazać się kluczowym minusem na twardej halowej nawierzchni, która nie jest domeną Francesco. Włoch ma w tym sezonie bilans w hali 8/5, a w karierze 12/12, czyli spora różnica w stosunku do Brytyjczyka. Należy jednak pamiętać, że Francesco to bardzo utalentowany zawodnik i ma pełno wygranych meczów na ziemii czy otwartych kortach twardych. Ma też na swoim koncie kilka tytułów w challengerach, ale wszystko na ziemii. Końcówka sezonu i lepsza aktualnie dyspozycja Broadiego skłania mnie to każdego kierunku w jego stronę, tym bardziej, że kursy zachęcają. Z innych propozycji: Rottgering wygra seta z Bicknellem w challengerze w Brisbane. Holender to drugi junior na świecie 2024 r. Półfinalista Australian Open 2024 i finalista Wimbledonu 2024. Bardzo duży potencjał i nie jest bez szans w starciu z Jamajczykiem Bicknellem, który z kolei ostatni dobry występ zanotował w lipcu, wygrywając dwa z rzędu turnieje ITF w USA. Na pewno jest value w kursie na Holendra i ja pobieram jego set jako bezpieczna opcja po kursie 1.55. Każdy kierunek w jego stronę jak najbardziej warty gry. Spróbował bym też wygraną (1.75) lub seta (1.35) Tristana Boyer z Alexem Barreną. Głównym argumentem jest fakt, że broni tytułu w urugwajskim Montevideo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano Wtorek o 21:15 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano Wtorek o 21:15 Rottgering - Delaney Na nockę jeszcze raz przyjrzałem się meczowi Rottgeringa. Opierając się tylko na statystykach, Delaney naprawdę zagrał dobre poprzednie spotkanie z Noguchim. Nie dość, że rywal wyżej notowany to miał: 12 asów, 2 df, 84% pierwszego serwisu i 0/0 break pointy. Warto też wspomnieć, że na ostatnich 8 meczów, które przegrał, rozegrał aż 7 tie breaków. Tym bardziej skłania mnie to do zagrania overa gemów w tym meczu, np powyżej 20,5 po 1.50 lub powyżej 21.5 po 1.65 lub jak kto woli. Oczywiście Rottgering nadal jest faworytem, zawodnikiem z większym potencjałem i być może wygra, ale bardzo nie lubię grać przeciwko gospodarzom. Barton - Sakamoto W oko wpadł mi też mecz w Kobe: Barton - Sakamoto. Pierwsza myśl to granie na gospodarza - 19-letniego Japończyka, który ma już pierwsze przetarcia w głównym tourze (wygrane z McDonaldem, Holtem czy Vukicem). Kurs 1.65. Dodatkowo atakowałbym over gemowy, bo Czech solidnie gra serwisem. W poprzednim meczu ponad 20 asów i jak ten element gry będzie dobrze funkcjonował, to na pewno jakiegoś tiebreaka możemy zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3r0 Napisano Środa o 17:05 Autor Zgłoszenie Podziel się Napisano Środa o 17:05 Taka propozycja na wieczór do dubelka: Challenger Champaign C. M. Stebe - J. D. Hara Friend ✔️Hara Friend wygra seta Pojedynek doświadczenia z młodością. Stebe 35 lat, Hara Friend 21. Niemiec ostatnio jednak przeżywa drugą młodość, bo wrócił do gry po roku przerwy w 2024 i trochę wygrywał na poziomie ITF i w czelkach, między innymi w tym roku w Augsburgu na ziemii i przed własną publicznością. Ogólnie w karierze to właśnie nawierzchnia ziemna jest jego domeną (ponad 200 wygranych meczów). Na hali w tym roku 8/4, a łącznie na twardych nawierzchniach 89/61 od 2008 roku, czyli zaledwie po kilka meczów rocznie. Głównie ostatnio zaliczył półfinał w Knoxville, ulegając tam Kruegerowi - późniejszemu zwycięzcy. Przejdźmy jednak do sedna. Stebe przystępuje do meczu w roli faworyta, co w tym roku nie zdarzało się często. Na przeciw, 14 lat młodszy, wybiegany Japończyk, który co prawda na hali nie grał dużo, ale na otwartym hardzie w tym roku ma bilans 10/3, a w karierze 45/17. Warto dodać, że wygrał w tym roku World University Games czyli Uniwersjadę - takie mistrzostwa dla studentów. Hara Friend powoli wchodzi dopiero w tour i właśnie mecz z odcinającym już trochę kupony Stebe, to super okazja, aby nieco podreperować swój dorobek punktowy. Gram ostrożnie na jego seta, ale widzę value w każdym kierunku w jego stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi