Technik84 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2021 @Metakwalon Jest też film z tego Richard Jewell (2019) Amerykański ochroniarz ratuje życie tysięcy ludzi, zapobiegając wybuchowi bomby w trakcie igrzysk olimpijskich. Tymczasem media podają fałszywą informację, jakoby to on był terrorystą. Na faktach. Jak to określili ,, Wyrzut sumienia amerykańskich mediów'' 2 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Styczeń 2021 Wiem, oglądałem kiedyś ale serial lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
---perpan--- Napisano 12 Styczeń 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Styczeń 2021 15 godzin temu, Technik84 napisał: Wszyscy moi przyjaciele nie żyją (2020) Impreza sylwestrowa grupy młodych ludzi szybko przeradza się w wielki dramat, podczas którego kończą się nadzieje na miłość, a tajemnice wychodzą na jaw. Całkiem niezłe. Nawet Wieniawa oglądałem, co za gniot Wieniawa niezła z wyglądu tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 16 Styczeń 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2021 Pętla (2020) - Filmweb Pozorny zbieg okoliczności łączy losy policjanta Daniela (Antoni Królikowski) oraz dwóch braci bliźniaków z Ukrainy. Dzięki informacjom uzyskanym od Żeni i Alexa oraz ich kontaktom z lokalnym półświatkiem, młody stróż prawa szybko awansuje i zostaje oficerem Centralnego Biura Śledczego. Wkrótce pod płaszczykiem działań policyjnych przejmuje kontrolę nad znanym domem publicznym i zaczyna eliminować konkurencję sutenerów na Podkarpaciu. Z czasem zyskując coraz większe wpływy i tocząc przewrotną grę z gangsterami i własnymi przełożonymi, tworzy ekskluzywne miejsce, gdzie z gwarancją pełnej dyskrecji można uprawiać seks z dziewczynami z „górnej półki". W rzeczywistości jednak we wszystkich pokojach zamontowane zostają ukryte kamery, a Daniel i bliźniacy zbierają kompromitujące materiały na bywalców lokalu – prominentnych polityków, duchownych i przedstawicieli show-biznesu, by ich szantażować. Wystarczy jednak chwila nieuwagi, by oficer CBŚP z łowcy zamienił się w zwierzynę, której głowy pragną zarówno polskie służby specjalne, jak i rosyjski wywiadu. No cóż zapowiadali obnażenie afery podkarpackiej, ale ze wziął się za to Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Styczeń 2021 Outside the Wire (2021) Cytat Akcja filmu "W strefie wojny" toczy się w przyszłości, w której pilot dronów, Harp (Damson Idris), zostaje wysłany do śmiertelnie niebezpiecznej strefy zmilitaryzowanej. Tam wraz ze swoim przełożonym-androidem, Leo, stara się ustalić lokalizację broni masowej zagłady, zanim wpadnie ona w ręce powstańców. Mocno średniakcyjniak/s-f. Murzyn bio-android z drugim murzynen szukają ruska, który ma atomówki, trochę zwrotu akcji na koniec ale raczej do przewidzenia więc i fabuła bez szaleństw. Takie 5.5/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 13 Luty 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Luty 2021 (edytowane) Żywioły Saszy - Ogień (TV Series 2020– ) Słabe 5/10, Chyłka dużo lepsza z tych ich produkcji, jeden serial Playerowi wyszedł, a reszta typowe polskie gówna. Jeszcze akcja dzieje się w Łodzi, no ludzie bez przesady Edytowane 13 Luty 2021 przez Metakwalon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Napisano 3 Maj 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Maj 2021 Unbroken polecam https://www.imdb.com/title/tt1809398/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 19 Maj 2021 Drugi sezon Wojownika obejrzany, jeszcze lepszy od pierwszego. 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 12 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Czerwiec 2021 Jeden Gniewny Człowiek H. pracuje dla firmy, która organizuje konwoje i odpowiada za transport setek milionów dolarów tygodniowo po Los Angeles. Całkiem dobry. Przyjemnie się ogląda 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 26 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Czerwiec 2021 Na rauszu (2020) Bardzo dobry duński komediodramat 8/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 31 Lipiec 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 31 Lipiec 2021 Krwawe niebo (2021) - Filmweb Cierpiąca na tajemniczą chorobę kobieta musi ujawnić swój mroczny sekret, gdy terroryści próbują przejąć samolot, którym podróżuje ona ze swoim synkiem. Wampiry zrobione z jajem Dobre kino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Sierpień 2021 The Little Things (2021) Solidny kryminał i kozak obsada, duet Denzel + Malek sztosik 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Podziel się Napisano 4 Wrzesień 2021 Born a Champion (2021) Dobry film pokazujący potęgę zapasów w MMA, początki budowania się federacji sportów walki na świecie. Końcówka mocno naciągana ale całość fajnie się ogląda. Dam 7.5/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 29 Styczeń 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Styczeń 2022 Jeźdźcy sprawiedliwości Markus wraca z misji wojskowej, by zająć się córką Mathilde, po tym, jak jego żona ginie w katastrofie kolejowej. Wszystko wskazuje na zwykły wypadek, do czasu... kiedy do jego drzwi puka Otto – ocalały z wypadku matematyk. Myślałem że jakiś oklepany temat..... a tu zdziwko. Świetny humor. 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 12 Luty 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 12 Luty 2022 Reacher od Amazonu 8/10, dobrze nakręcona adaptacja, nie to co te dziadostwa z Cruisem. Pierwszy sezon opiera się na książce Poziom śmierci, jak ktoś miał styczność z powieściami Lee Child'a to na pewno się spodoba, dobrze dobrana obsada, postacie super odwzorowane. 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELOWIEC Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2022 (edytowane) Jeśli jeszcze komukolwiek przeszedł obok serial polski "Ślepnąc od świateł", to nie tylko polecam serdecznie jego obejrzenie, ale także dodaję od siebie, że jest to coś, co każdy po prostu MUSI zrobić Ja się w tym serialu zakochałem i od czasu, jak zobaczyłem pierwszy odcinek pierwszy raz, obejrzałem go już z różnymi znajomymi na różnych imprezach i w różnych konfiguracjach około 30 (tak, dokładnie, TRZYDZIEŚCI) razy Nie mówiąc już o tym, że każda popijawa kończy się oglądaniem Dario z Więckiewiczem w restauracji, narady przy stole, monologu o depresji gangstera i innych temu podobnych scen, których nazbierać można naprawdę sporo A jeśli ktoś lubi mafijne klimaty, a do tego ciekawie pokazane krajobrazy Włoch, to polecam w kolejności nieprzypadkowej Gomorra, a potem dla uzupełnienia Suburra (troszkę inne klimaty, ale oba seriale bardzo mi się podobały). Edytowane 23 Luty 2022 przez INTELOWIEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELOWIEC Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2022 Wczoraj poleciłem swój ulubiony serial, ale w ciągu dnia przypomniałem sobie, że nie napisałem jeszcze o filmie, który też oglądałem grubo ponad 20 razy i do którego zawsze wracam, a że jest to forum sportowe i dużo ludzi lubi pograć sobie w różne gry, to film się na pewno spodoba Mowa tu o produkcji "Mississippi Grind" ("Urodzeni zwycięzcy"), w której Ryan Reynolds i Ben Mendelsohn stworzyli jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny portret dwóch skrajnych typów hazardzistów. Jako że nie jest to popularny film, a trafiłem na niego przez przypadek, zdecydowałem się o nim również napisać na forum, bo na pewno wielu forumowiczom może się on spodobać. Od razu jednak uprzedzam, że aby tak się stało trzeba czuć klimat, bo ludzie, którzy nie do końca wiedzą, o co chodzi, i próbowali obejrzeć, mówili, że to nie dla nich, że jakiś nudny, dziwny, nie wiadomo do końca o czym itd. Dla mnie to po prostu PETARDA i o ile Reynolds zazwyczaj gra w jakichś gniotach i teoretycznie się nie nadawał (ale się sprawdził), to Mendelsohn przeszedł tu samego siebie. Jeśli do tego dodamy dobry amerykański blues jako podkład muzyczny i dość dużą dozę humoru, to rozrywkę mamy gwarantowaną. Serdecznie polecam i jeśli ktoś nie oglądał, a po moim poście zdecydował się na to, to ciekaw jestem opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 5 Marzec 2022 Zajebiste, klimacik trochę jak w The Boys, ale jeszcze większy rozpierdol, tutaj niektóre sceny z Peacemaker'em i Viligante wywołują łzy śmiechu. Serial z tych typowo powariowanych komedii akcji, świetnie się ogląda. Główny wątek trochę głupkowaty i może mało ciekawy, jednak całość znakomita, obsada i dialogi na bardzo wysokim poziomie. James Gunn jako scenarzysta więc nie mogło się nie udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRO86x Napisano 24 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Kwiecień 2022 (edytowane) Polecam wszystkim film "American Gangster" https://www.filmweb.pl/film/American+Gangster-2007-130130 który można obejrzeć tu: https://www.cda.pl/video/7224598aa. Serial "Gomorra" dla tych którzy lubią mafijne klimaty https://www.filmweb.pl/reviews/recenzja-serialu-Gomorra-17196. Edytowane 24 Kwiecień 2022 przez PRO86x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELOWIEC Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 27 Kwiecień 2022 Gomorra mega dobra - nie tylko mafia, ale też specyficzne włoskie klimaty i krajobrazy. Mega wciągający i bardzo szybko się ogląda, najlepiej po kilku drinkach (ale nie za wielu, bo potem można się zgubić w akcji i wątkach). A jak już ktoś przeleci przez 5 sezonów Gomorry, to podobne klimaty (aczkolwiek o jeden stopień niżej w hierarchii) ma Suburra i też oglądałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRO86x Napisano 1 Maj 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Maj 2022 W dniu 27.04.2022 o 22:25, INTELOWIEC napisał: Gomorra mega dobra - nie tylko mafia, ale też specyficzne włoskie klimaty i krajobrazy. Mega wciągający i bardzo szybko się ogląda, najlepiej po kilku drinkach (ale nie za wielu, bo potem można się zgubić w akcji i wątkach). A jak już ktoś przeleci przez 5 sezonów Gomorry, to podobne klimaty (aczkolwiek o jeden stopień niżej w hierarchii) ma Suburra i też oglądałem. Serial "Suburra" mi jakoś nie podchodził ale za to film "Suburra" już się podobał bardzo.. Oglądałeś ? https://www.filmweb.pl/film/Suburra-2015-732348 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELOWIEC Napisano 2 Maj 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Maj 2022 Ooo - nie O istnieniu filmu nawet nie wiedziałem - z przyjemnością obejrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metakwalon Napisano 21 Maj 2022 Zgłoszenie Podziel się Napisano 21 Maj 2022 Dobre, widać, że tutaj sporo kasy poszło na serial. Obejrzałem pierwszy sezon i jestem zadowolony, dobra adaptacja gry, Halo to zajebiste uniwersum, może być jedna z lepszych space oper. 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi