marcio11 Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 8 Wrzesień 2018 Zapraszam do dyskusji oraz pisania analiz. 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 9 Listopad 2018 (edytowane) BKS Profi Credit Bielsko-Biała - ENEA PTPS Piła 3:0Bialsko +1,5 seta 1,61 Bielsko-Biała 2,26 Tutaj uważam, że buki nieco się pomyliły... Stawianie w roli faworyta zespół z Piły grająca na wyjeździe z Bielskiem, moim zdaniem to pomyłka. Bielsko-Biała przegrały swój mecz inauguracyjny 2:3 na wyjeździe z MKS Kalisz natomiast Piła u siebie przegrała 1:3 z Budowlani Łódź. W zespole gospodyń zostały m.in. atakująca K. Konieczna, E. Mucha i J. Nowicka i na tych zawodniczkach na pewno spoczywa sporo. Doszła P. Maj-Edwardt a ze znaczących zawodniczek odeszły A. Jagieło i M. Pleśniorowicz. Jeśli chodzi o zespół z Piły to doszły m.in. K. Kaczorowska i M. Azizowa. Osobiście nie uważam zespół z Piły za faworytki dlatego idę w stronę gospodyń a kurs ponad 2 jeszcze bardziej mnie zachęca. Grot Budowlani Łódź - Developres SkyRes Rzeszów 3:2 powyżej 179,5 1,84 Obie drużyny należą do ścisłej czołówki a tu takie kursy. Śmiało do grania jest kurs ponad 3 na zespół gości ja natomiast idę w over meczowy, mecz nie powinien zakończyć się w 3 setach i taki over 180 powinien dość spokojnie siąść. Obie ekipy dość łatwo wygrały swoje mecze. Edytowane 10 Listopad 2018 przez zibi16 3 Zgłoszenie By bigbraine777, 13 Listopad 2018 50 + 3x15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Listopad 2018 (edytowane) Pałac Bydgoszcz - Bielsko-Biała 3:0 Bielsko Biała 1,72 Bielsko Biała -1,5 seta 2,47 Przed nami mecz 6 kolejki Polskiej ligi siatkówki kobiet. Ja już pograłem wczoraj ten mecz ponieważ kurs na gości był ponad 2, dziś spore spadki i już są faworytkami co od samego początku wydawało mi się, że faworytkami być powinny. Bielsko Biała po pierwszej porażce 2:3 z Kaliszem, następne 3 mecze to już zwycięstwa za 3 punkty natomiast gospodynie z Bydgoszczy po 3 porażkach z rzędu przyszły 2 zwycięstwa 3:2 z Piłą i 3:0 z Kalisz. Jeżeli miałbym oceniać kadrę obu ekip to zdecydowanie wyżej cenię zespół z Bielska - oceniam je na jakieś 5 miejsce. Stawiam dość odważnie, że Bielsko po raz 4 raz z rzędu zdobędzie 3 punkty ale powinny sobie poradzić z drużyną z Bydgoszczy. Edytowane 2 Grudzień 2018 przez zibi16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Grudzień 2018 (edytowane) Bielsko Biała - Chemik Police 0:3 powyżej 181,5 2,80 Dam jeszcze szansę drużynie z Bielska Białej, ostatnio mnie bardzo zawiodły gdzie przegrały 0:3 z Bydgoszcz ale mam nadzieję, że dzisiejszym meczem odkupią swoje winy a przeciwnik nie byle kto bo Mistrz Polski Chemik Police, które póki co wygrywają mecz za meczem - 6 zwycięstw z rzędu. Oczywiście w tym meczu także faworytem są goście ale czuję, że Bielsko Biała powalczy z mistrzem i wygra minimum 1 seta a to mnie mocno przybliży do overa meczowego chociaż jak widać bardzo ryzykuję po wysokim kursie. Bielsko Biała u siebie ostatnie 5 meczy to 5 zwycięstw i oby ta seria nie została przerwana porażką 0:3. Edytowane 2 Grudzień 2018 przez zibi16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 13 Grudzień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 13 Grudzień 2018 (edytowane) Budowlani Łódź - ŁKS Łódź 1:3 ŁKS Łódź 2,08 Przed nami derby Łodzi w kobiecej siatkówce. Faworytem są gospodynie niby słusznie ale... w dalszym ciągu brakuje w zespole atakującej J. Brakocević, która jest najlepszą siatkarką w drużnie - fakt faktem w ostatnim meczu z Chemik Police dość niespodziewanie wygrały 3:2 bez Serbskiej atakującej. Myślę jednak, że dziś bez tej zawodniczki polegną już... Jeżeli chodzi o drugą drużynę z Łodzi to kadrowo wyglądają bardziej okazale i tam gra nie spoczywa na 1 czy 2 zawodniczkach... Jest Bidias, Bociek, Efimienko-Młotkowska, Wójcik czy Nichol. Obie drużyny mają bilans 7 zwycięstw i 1 porażka. Moim zdaniem ten mecz jest 50 na 50 a bez Serbskiej atakującej nawet 40 na 60 dlatego wchodzę w wyższy kurs i gram na gości. Edytowane 13 Grudzień 2018 przez zibi16 2 Zgłoszenie By pershing, 14 Grudzień 2018 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 22 Grudzień 2018 (edytowane) Bielsko Biała - Legionowo 3:1Bielsko +86,5 1,75 Pograne mam na Bielsko po kursie ponad 3 teraz już mocno w dół poleciały kursy... Bielsko gra poniżej oczekiwań, mają skład w miarę mocny z Zaroślińską na czele ale ostatnie wyniki to same porażki - muszą w końcu ogarnąć. Legionowo pozytywnie póki co, wyniki pokazują, że grać potrafią. Dziś wydaje mi się, że obejrzymy spotkanie z minimum 4 setami dlatego wchodzę w taki over drużyny gospodyń. Develpres Rzeszów - Wrocław 3:0poniżej 134,5 1,62 Tutaj widzę szybkie 3:0 dla gospodyń. Ostatnio rozbiły Bielsko Biała różnicą koło 30 małych punktów. Widać, że drużyna na fali... Zastanawiałem się nad mocniejszą linią ale jednak zdecydowałem pograć taką - muszą wybrać minimum 16 małymi punktami no oczywiście jeśli nie będzie wyniku na przewagi np 24:26 ale nie spodziewam się aż tak mocnego postawienia się gości. Edytowane 23 Grudzień 2018 przez zibi16 2 Zgłoszenie By pershing, 23 Grudzień 2018 2x25+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 16 Styczeń 2019 (edytowane) Budowlani Łódź - Bielsko Biała 0:3 powyżej 143,5 1,70 Bielsko Biała +2,5 seta 1,70 Bielsko Biała +1,5 seta 4,1 Zespół gości nie prezentuje jeszcze siatkówki takiej na jaką je stać... Mają w miarę dobry skład i na pewno są w stanie walczyć z top4 niestety póki co przegrywają z tym top4 już 4krotnie - 0:3 z Rzeszowem, 0:3 z Chemikiem, 0:3 z ŁKS Łódź i 1:3 z Budowlani. Ryzykuję jeszcze raz i stawiam na przynajmniej 1 seta w wykonaniu gości i pokrycie tego niskiego overa. Budowlani grały 3 dni temu ciężkie spotkanie wygrane na wyjeździe 3:2 z Rzeszowem a Bielsko Biała podbudowane dwoma kolejnymi zwycięstwami 3:1 nad Legionowo i Kaliszem. Zaryzykuję również na 2 sety gości. Edytowane 17 Styczeń 2019 przez zibi16 1 Zgłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 11 Luty 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 11 Luty 2019 (edytowane) Pałac Bydgoszcz - Budowlani Łódź Budowlani 1,40 Fortuna Budowlani -1,5s 1,85 Fortuna 18 kolejka Plus Ligi. 4 w tabeli Budowlani Łódź zmierzy się na wyjeździe z 5 Pałacem Bydgoszcz. Siatkarki Budowlanych to zdecydowane faworytki spotkania pomimo tego że w tabeli oba zespoły sąsiadują ze sobą. Budowlani wygrywają seryjnie w lidze jak i w Lidze Mistrzów. Ciekawa statystyka, w lidze na wyjazdach w tym sezonie jeszcze nie przegrały. 8 spotkań i 8 wygranych pokonując między i Chemika i Rzeszów. Siatkarki Pałacu graja nierówno. Zdarzają się im wpadki jak chociażby niedawna porażka we własnej hali z przedostatnim zespołem z Kalisza. Moim zdaniem Brakocevic i spółka powinni ten mecz spokojnie wygrać. Edytowane 11 Luty 2019 przez Technik84 23-25, 22-25, 25-27 1 Zgłoszenie By bigbraine777, 25 Luty 2019 25pkt+10pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technik84 Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 18 Luty 2019 (edytowane) 18/02/2019 MKS Kalisz - Radom K. over 181,5 pkt 1,85 totolotek Radomka Radom zagra dziś na wyjeździe z Energą MKS-em Kalisz. To ważne spotkanie dla radomskiego zespołu, który wciąż marzy o awansie do najlepszej szóstki Ligi Siatkówki Kobiet po fazie zasadniczej.Siatkarki E.Leclerc Radomki zajmują obecnie siódmą lokatę w tabeli Ligi Siatkówki Kobiet i wciąż mają szanse na awans do szóstki. Obecnie tracą pięć „oczek” do szóstego BKS Profi Credit Bielsko-Biała, który dość niespodziewanie w tej kolejce pokonał trzeci w tabeli ŁKS Commercecon Łódź 3:0 i odskoczył radomiankom. Zespół z Kalisza, choć zajmuje przedostatnią pozycję w tabeli, to w ostatnim czasie spisuje się zdecydowanie lepiej. W zespole nastąpiła zmiana trenera, a stanowisko szkoleniowca objął Jacek Pasiński. W ostatnich tygodniach ekipa z Kalisza potrafiła pokonać DPD Legionovię Legionowo czy Bank Pocztowy Pałac Bydgoszcz, ale też powalczyć z VolleyWrocław czy Chemikiem Police ulegając tym zespołom dopiero po tie-breakach.Stawiam że to spotkanie będzie równie zacięte. Edytowane 18 Luty 2019 przez Technik84 3-0w setach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Podziel się Napisano 23 Luty 2019 ŁKS Łódź - Budowlane ŁódźŁKS 2,37 ŁKS Commercecon Łódź – Grot Budowlani Łódź 2:3 (19:25, 25:19, 25:17, 15:25, 16:18) Derby Łodzi i takie rozbieżności w kursach gdzie to gospodynie powinny być faworytkami jak już... Ok ŁKS Łódź ma nie najlepszy okres, porażki w lidze mistrzyń i porażki w lidze ale to są derby i tutaj spina będzie na 200%. Kadrowo oceniał bym wyżej zespół ŁKS Łódź i jeśli tylko zagrają na swoim poziomie to ten mecz może zakończyć się zwycięstwem gospodyń. W pierwszym meczu w tym sezonie między tymi drużynami to ŁKS Łódź wygrał grając na wyjeździe 3:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi