marcio11 Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 7 Styczeń 2018 Zapraszam do dyskusji oraz pisania analiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 15 Styczeń 2018 (edytowane) Piła - Developers Rzeszów 1:3Rzeszów 1,50 STS Rzeszów -1,5 seta 1,90 STS Ja mimo wszystko idę zdecydowanie w stronę Rzeszowa. Oczywiście każdy widział jak Rzeszów zagrał w lidze mistrzów z Alba Blaj przegrany 0:3 ale Polska liga a Liga mistrzów to różnica. Piła może i wygrywa dużo meczów 8 zwycięstw i tylko 4 porażki i ostatnia wygrana 3:0 z Bielskiem robi wrażenie ale w naszej lidze są 3 drużyny, które lekko odstają od reszty Chemik, ŁKS Łódź i Rzeszów no i można zaliczyć jeszcze Budowlane i właśnie Piła grając z tymi drużynami wygrała zaledwie.... 1 seta... z Budowlanymi 0:3, z Chemikiem 1:3 i z ŁKS 0:3 i tutaj także im daję max 1 seta do ugrania. Edytowane 15 Styczeń 2018 przez zibi16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 3 Luty 2018 (edytowane) Bielsko - Biała - Developers Rzeszów 1:3powyżej 175,5 1,51 Bielsko Biała +1,5 seta 1,74 Bielsko Biała 2,52 Dziś idę w takie opcje... Konkretniej w stronę gospodyń. Z Bielskiem jest taka sytuacja, że One bardziej spinają się na drużyny w czołówki a z drużynami gorszymi grają gorzej. Bielsko pokonały już na wyjeździe Budowlane Łódź aż 3:0, wygrały 3:1 z Muszyną, z Chemikiem 1:3 porażka i z ŁKS Łódź również powalczyły ale przegrały 2:3. Mają w swoim składzie zawodniczki, które potrafią powalczyć z najlepszymi co pokazały nie raz. Oczywiście nie będzie to łatwe spotkanie dla gospodyń ale ja ryzykuję. Edytowane 26 Luty 2018 przez zibi16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 26 Luty 2018 (edytowane) ŁKS Łódź - Bielsko Biała 3:1 powyżej 172,5 1,84 Fortuna Bielsko +14,5 1,72 Fortuna Moim zdaniem będzie to bardziej zacięte spotkanie aniżeli pokazują kursy. Oczywiście gospodynie są faworytem w tym meczu i to One powinny wygrać ale nie wydaje mi się aby ten mecz zakończył się w 3 setach. ŁKS ostatnio wygrały z Legionowo 3:2 a dziś przeciwnik znacznie mocniejszy. ŁKS walczy z Rzeszowem o 2 miejsce w lidze i raczej do ostatniej kolejki będzie walka, Bielsko zajmuje 7 miejsce i raczej pozostaje im tylko walka o 5 miejsce. Bielsko u siebie przegrały ale po walce 5 setowej 2:3 z ŁKS dziś myślę, że Bielsko przynajmniej 1 seta ugra. Mają bardzo dobre siatkarki, które na pewno nie odstają od ŁKS. Edytowane 26 Luty 2018 przez zibi16 2 Zgłoszenie By pershing, 26 Luty 2018 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 7 Marzec 2018 (edytowane) ŁKS Łódź - Developers Rzeszów 3:2powyżej 182,5 1,84 Fortuna Dziś prócz ligi mistrzów mamy emocje w Polskiej siatkówce i właśnie dziś na tapetę biorę jedno ze spotkań kobiecej siatkówki - mecz na szczycie. Drugi w tabeli ŁKS podejmuje trzecie Developers Rzeszów, obie ekipy dzieli zaledwie 3 punkty ( w tym, że Rzeszowianki mają o 1 mecz mniej). ŁKS u siebie na 10 spotkań 9 zwycięstw i tylko 1 porażka natomiast Rzeszowianki na wyjazdach na 9 spotkań 7 wygranych i 2 porażki. W pierwszym meczu w Rzeszowie oglądaliśmy 5 setów, wygrały kobiety z Łodzi ostatnio spotkały się także w Pucharze Polski i tam oglądaliśmy 4 sety również wygrany przez Łódź ale był to mecz naprawdę bardzo wyrównany - 186 punktów. Obie ekipy jeśli chodzi o skład są bardzo wyrównane, ja osobiście wyżej cenię ekipę z Rzeszowa ale coś tam nie trybi jeszcze na 100%. W ekipie Łodzi są takie zawodniczki jak atakująca I. Kowalińska, przyjmująca R. Bidias czy środkowa Z. Efimienko-Młotkowska kontra zawodniczki z Rzeszowa atakująca A. Helić, przyjmująca H. Rousseaux, K. Kaczorowska, środkowa M. Ptak, rozgrywająca A. Kaczmar czy libero A. Sawicka. Myślę, że overek jest w tym spotkaniu najlepszą opcją. Edytowane 7 Marzec 2018 przez zibi16 3 Zgłoszenie By pershing, 7 Marzec 2018 25+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 28 Marzec 2018 (edytowane) Developers Rzeszów - Proxima Kraków 3:03:1 3,05 Fortuna Koniec miesiące zbliża się, trzeba coś zaatakować z wyższym kursem. Dziś uboga oferta ale na szczęście gra dziś siatkówka... Po za hitem gdzie Budowlane Łódź podejmują ŁKS Łódź jest także ciekawe spotkanie Developers Rzeszów podejmuje u siebie Proxima Kraków. Rzeszów zajmuje 3 miejsce i tak naprawdę walczą o 2 pozycję, które im nic nie daje bo i tak zawalczą w półfinale z ŁKS Łódź, jedynie kto zacznie u siebie. Kraków zajmuje 7 miejsce i One walczą jeszcze o 6 pozycję z Muszynianką. Oczywiście jeśli chodzi o potencjał kadrowy to Rzeszów jest zdecydowanie mocniejsza. Forma obu ekip nie jest zła, Rzeszów 3 zwycięstwa z rzędu Kraków 2 zwycięstwa z rzędu w tym 3:0 na wyjeździe z Bielsko Biała. Rzeszowianki potrafiły pokonać u siebie 3:2 z Chemikiem. Dziś wydaje mi się, że Rzeszowianki pokonają u siebie ale tego seta powinny stracić, jak to kobiety mogą mieć 1 set słabości. Budowlane Łódź - ŁKS Łódź 3:0 powyżej 174,5 1,51 Fortuna Hit a zarazem derby Łodzi, lekkim faworytem są goście ale ja osobiście nie obstawię na zwycięstwo... derby to derby tam się gra na 200%... Budowlane trochę zawiedzione wynikami, tylko 4 miejsce i jednak spora strata punktowa do trzeciego miejsca. Nie powinniśmy być zawiedzeni po meczu i pewnie obejrzymy minimum 4 sety, wiadomo, że w meczach kobiet to 1 set może być całkiem inny od 2 seta, nie ma tak albo inaczej... rzadko dana drużyna gra w pełni skoncentrowana w 100% w każdym secie, zawsze jest jakaś obniżka formy i w ten sposób możemy obejrzeć długi mecz. Moim zdaniem powyżej 175 punktów powinno wpaść spokojnie. Edytowane 29 Marzec 2018 przez zibi16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi16 Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Podziel się Napisano 29 Marzec 2018 (edytowane) Bielsko Biała - Piła 3:0Bielsko 2,38 Fortuna Bielsko -1,5 seta 3,70 Fortuna Ja rozumiem, że Bielsko Biała grały 3 dni temu bardzo ciężki i długi mecz na wyjeździe z Muszynianką ale ten mecz był wygrany 3:2 i myślę, że to jeszcze bardziej zmobilizuje do kolejnego zwycięstwa i to Bielsko moim zdaniem jest faworytem w tym meczu, nie rozumiem tutaj kursów. Fakt Piła gra o nawet jeszcze 4 miejsce ale Bielsko też gra o 6 miejsce i pozostały im 3 kolejki w których muszą zdobyć 9 punktów jeśli marzą o tej 6 lokacie. Pierwszego meczu przegranego 0:3 z Piłą nie biorę pod uwagę bo tam Bielsko po prostu nie mogło wygrać, cały mecz grały bez rozgrywających a piłki rozgrywała środkowa więc i środka też nie było... Dziś już takiego problemu nie ma a co więcej K. Konieczna będzie dziś grać bardzo potrzebna temu zespołowi. Myślę, że po 1 chęć rewanżu za tamten łomot, po 2 chęć zajęcia 6 miejsca, po 3 wszystkie zawodniczki gotowe do gry przekonały mnie do zagrania na zwycięstwo gospodyń a i zaryzykuję nawet, że wygrają to za 3 punkty. Edytowane 29 Marzec 2018 przez zibi16 4 Zgłoszenie By pershing, 30 Marzec 2018 35+10+10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi